Chestionar intrebare: Ati citit Biblia?
Alegere Voturi Statistici
Da 21 33%
Nu 12 19%
Partial 29 46%

Ati citit Biblia?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
zaza_
Scris: Thursday, December 6, 2012 6:19 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Bineinteles ca scrierile sunt de inspiratie divina! Am citit ca majoritatea cartilor biblice si din Vechiul Testament dar si din Noul Testament au fost redactate de nu se stie cine. Ma gandesc ce onoare ar fi trebuit sa ai, ca om in acele timpuri sa poti redacta niste povestiri biblice. Si ca povestitor iti pui amprenta personala. In Noul Testament se vede foarte bine in evaghelii, care spun acelasi lucru, dar sunt diferite ca naratiune.

Prima carte a bibliei este cea a lui Moise, Facerea. Cum a fost ea dusa mai departe, oare? Cum a ajuns in toata lumea?

Cathy, desi am fost socata dupa ce am citit,si m-am impotrivit, am negat ca Dumnezeu ar putea fi asa cum este descris in primele carti ale Vechiului Testament, ca n-ar putea sa puna un om sa-si omoare fiul, ca n-ar impiedica mii de omoruri savarsite de unii oameni, gelos, cum spune chiar El...pana la urma sunt convinsa ca fiecare primeste ceea ce merita, nimic nu este intamplator, Dumnezeu este doar Dreptate si din punctul asta de vedere, da, asa cum iti asterni asa dormi, sau, ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, cum spune legea Talionului. Fiecare il percepe pe Dumnezeu asa cum este el, si, cum spuneam mai inainte, daca eu sunt un razboinic, in Biblie am atat de multe povestiri despre razboi si poti intelege ori ca trebuie sa lupti sa cuceresti, ori ca trebuie sa te aperi, depinde in ce parte a baricadei esti. Si nu e gresita nicio alegere, atata timp cat este Voia Lui.
shirel
Scris: Thursday, December 6, 2012 8:55 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Fetelor in primul rand am ramas blocata citindu-va mai intai pe Zaza nu am inteles cine este acest Melhisedec.,eu necunoscandu-l din VT cu asa un nume .alcool alcool ras Mi-a luat ceva timp sa recunosc personajul si sa fac legatura cu ceea ce credeam eu si nu am gresit ras dar mi-a luat ceva timp ,eu credeam ca este un comentator de Biblie ceva.
In ebraica este numit Malhei TZEdek -deci REgele dreptatii sau regele intreg .Da este un personaj important si apare chiar de cateva ori in Vt.
Acuma da intradevar fiecare percepta si intelege Biblia dupa caracterul lui si dupa ceea ce i se pare lui mai normal sau adevarat.in general multi cauta adevaruri ,dreptate asteapta ca totul sa fie frumos si armonios.Nuu se poate asa un lucru fiindca noi suntem pe Pamant si stramosii nostri au fost pe pamant si au fost oamenii.Intradevar au fost oamenii cu mare credintza si total diferiti de ceea ce cunoastem si suntem noi astazi obisnuiti.
Biblia trebuie invatza si explicata ,trebuie sa ne punem multe intrebari si trebuie sa-i dezcoperim misterul .In Biblie omul poate gasi multe raspunsuri la multe dintre problemele lui actuale din viatza lui.
Noi invatam aici sa ne comportam si sa traim cum fiecare din noi am fi un D-zeu si intradevar noi ne asemanam Creatorului foarte bine numai ca ne este foarte greu sa-l vedem pe D-zeu in noi.si noi suntem creatori exact ca el dar pe pamant ,ganditi-va la noi femeile devinem mame ,nastem creiem da ras pe copii nostri ,ne creem familia noastra ,casa noastra locul unde locuim si muncim si traim deci facem acelasi lucruri ca si D-zeu si eu cred ca asta este si misiunea noastra pe acest pamant sa fim si sa ne comportam asa cum a vrut D-zeu sa fim cand ne-a creeat ,de asta avem si mai multa minte decat animalele ,ne-a dat un frumos cadou de a ne simti ca el .Ce sa mai spun poate multi nu vor fi de acord cu mine si vor spune hohot hohot ca eu ma simpt D-zeu si ca am innebunit nu ma intereseaza dar eu simpt ca D-zeu traieste prin mine si de aceea incerc sa fac si sa ma comport asa cum el isi doreste ca eu sa ma comport si sa fiu exact ca el si sa-i pastrez si legile pe care mi le-a dat.
cathy
Scris: Thursday, December 6, 2012 9:19 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/25/2008
shirel wrote:

Noi invatam aici sa ne comportam si sa traim cum fiecare din noi am fi un D-zeu si intradevar noi ne asemanam Creatorului foarte bine numai ca ne este foarte greu sa-l vedem pe D-zeu in noi.si noi suntem creatori exact ca el dar pe pamant ,ganditi-va la noi femeile devinem mame ,nastem creiem da ras pe copii nostri ,ne creem familia noastra ,casa noastra locul unde locuim si muncim si traim deci facem acelasi lucruri ca si D-zeu si eu cred ca asta este si misiunea noastra pe acest pamant sa fim si sa ne comportam asa cum a vrut D-zeu sa fim cand ne-a creeat ,de asta avem si mai multa minte decat animalele ,ne-a dat un frumos cadou de a ne simti ca el .Ce sa mai spun poate multi nu vor fi de acord cu mine si vor spune hohot hohot ca eu ma simpt D-zeu si ca am innebunit nu ma intereseaza dar eu simpt ca D-zeu traieste prin mine si de aceea incerc sa fac si sa ma comport asa cum el isi doreste ca eu sa ma comport si sa fiu exact ca el si sa-i pastrez si legile pe care mi le-a dat.

Una e sa ne asemanam Creatorului, cum de fapt am si fost creati dupa chipul si asemanarea Lui si sa te comporti conform voii Lui si cu totul altceva e sa te compari cu Dumnezeu si sa crezi ca noi putem crea ceva. Copii din pantecele mamei le-a pus Dumnezeu acolo, El si doar El a creat viata, noi suntem cele care ii poarta in pantece.
Total diferit, nu crezi? Dupa parerea mea sunt doua idei diametral opuse care se exclud reciproc.

shirel
Scris: Thursday, December 6, 2012 9:39 PM
Nivel

cathy wrote:

Una e sa ne asemanam Creatorului, cum de fapt am si fost creati dupa chipul si asemanarea Lui si sa te comporti conform voii Lui si cu totul altceva e sa te compari cu Dumnezeu si sa crezi ca noi putem crea ceva. Copii din pantecele mamei le-a pus Dumnezeu acolo, El si doar El a creat viata, noi suntem cele care ii poarta in pantece.
Total diferit, nu crezi? Dupa parerea mea sunt doua idei diametral opuse care se exclud reciproc.

Eram sigura ca voi fi inteleasa gresit.Nu am spus ca D-zeu nu este cu noi si ca nu ne ajuta in tot ceea ce facem dar trebuie sa ne comportam ca si cum el traieste prin noi.Deocamdata eu dau nastere copiilor si tot eu prin dragoste mi-i cresc binenteles ca cu ajutorul lui D-zeu nici nu am zis altfel doar ca asta este si vointza lui sa fim si sa NE COMPORTAM EXACT CA SI cum si el se comporta cu noi.sper ca m-am facut inteleasa daca nu te las sa crezi ce vrei ,poate intradevar nu ma exprim corect prin scris ceea ce simpt intradevar.In nici un caz nu m-am referit ca eu sunt D-zeu,dar in fine.ras alcool
aurishta
Scris: Friday, December 7, 2012 7:40 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
shirel wrote:
... asta este si misiunea noastra pe acest pamant sa fim si sa ne comportam asa cum a vrut D-zeu sa fim cand ne-a creat ...
Aici consider ca ai pus punctul pe i. Domnul a avut un mod simplu si curat de viata pentru om. Noi, oamenii, l-am complicat nespus de mult. Eu asta caut in Biblie, sa inteleg cat mai bine si mai detaliat cum sa traiesc in acord cu principiile Lui si sa le pun in practica in toate zonele vietii mele .
aurishta
Scris: Friday, December 7, 2012 7:45 AM
Nivel

shirel wrote:
Mi-a luat ceva timp sa recunosc personajul si sa fac legatura cu ceea ce credeam eu si nu am gresit ras dar mi-a luat ceva timp ,eu credeam ca este un comentator de Biblie ceva.
In ebraica este numit Malhei TZEdek -deci REgele dreptatii sau regele intreg .Da este un personaj important si apare chiar de cateva ori in Vt.
Te rog, spune ceva despre el asa cum il percepeti voihail hail Si, chiar cu riscul de a ma repeta, mai spun o data cat de mult imi sunt de folos lamuririle pe care tu le aducithankyou
shirel
Scris: Friday, December 7, 2012 8:30 AM
Nivel

aurishta wrote:
Aici consider ca ai pus punctul pe i. Domnul a avut un mod simplu si curat de viata pentru om. Noi, oamenii, l-am complicat nespus de mult. Eu asta caut in Biblie, sa inteleg cat mai bine si mai detaliat cum sa traiesc in acord cu principiile Lui si sa le pun in practica in toate zonele vietii mele .

Bine ca macar tu m-ai inteles ,credeam ca nu m-am explicat corect fiindca de multe ori mi se intampla gandesc una si cand scriu parca imi iese alta.ras Da,eu cred ca asta-i rostul nostru pe acest pamant ,ptr asta am fost creati si pentru asta avem si purtam in noi un suflet dumnezeisc.Exact asta incerc sa fac si eu in viatza de zi cu zi ,cu mine si cu oamenii din jurul meu ,sa-mi educ copii cu dragoste ptr ei si ptr cei din jur cu iubire ptr cel de sus ,sa ajut cum si oricand pot pe orice fara a ma vedea tare grozava ca fac lucrul asta si fara al face pe celalalt sa se simte sarac si injosit primind ajutorul meu si sunt multe ,multe altele de facut ca oamenii pe acest pamant.pupici Ma bucur ptr tine si te apreciez mult si ti-a mai spus lucrul acesta ,eu pur si simplu te simpt cum esti in inima ta si esti minunata si pe drumul cel bun,tu chiar ai gasit secretul initial al vietii pe acest pamant si asta-i un lucru mare.pupici pupici
shirel
Scris: Friday, December 7, 2012 9:27 AM
Nivel

aurishta wrote:
Te rog, spune ceva despre el asa cum il percepeti voihail hail Si, chiar cu riscul de a ma repeta, mai spun o data cat de mult imi sunt de folos lamuririle pe care tu le aducithankyou

Melcheitzedek (inseamna cum am mai spus "un rege drept"si apare in intalnirea sa cu Avraham in cap.14 din Geneza.El este reprezentat ca un rege pasnic in contrast cu ceilalti conducatorii care apar in acelasi capitol.Dupa cum prea bine se stie pe vremea aceea majoritatea se rugau la zeci de dumnezeu ,idoli ,zei numitii cum vreti ,ei acest Melcheitzedek era cunosc ca fiind un Mare preot-mare Cohen si poate singurul care il recunostea si credea printre altele si in D-zeul cel mai inalt a lui Avraham ca fiind unul si singurul cu cea mai mare putere.Deci cum ar veni erau mai multi d-zeii pe vremea aceea in orasul Salem(astazi Ierusalim)si toti erau condusi de unul singur ,D-zeu in care credea si -l descoperise Avraham.
Deci Melchitzedek era un Preot al Dumnezeului Preainalt(Gen.14:18)si era pe vremea aceea si conducatorul Salemului,una dintre primele denumiri ale Ierusalimui asta este scris in traducerile biblice evreiesti.

Daca mai vrei informati poate le vei gasi si aici cu traducerea din ebraica,nu are rost sa mai traduc si eu.http://en.wikipedia.org/wiki/Melchizedek.
aurishta
Scris: Friday, December 7, 2012 10:30 AM
Nivel

Ma duc sa citescboing2
aurishta
Scris: Friday, December 7, 2012 11:24 AM
Nivel

shirel wrote:

Bine ca macar tu m-ai inteles ,credeam ca nu m-am explicat corect fiindca de multe ori mi se intampla gandesc una si cand scriu parca imi iese alta.ras
ras Eu am fost, oarecum, in avantaj fiindca deja mai spusesesi ceva despre asta la alt subiect si nu m-a luat prin surprindere exprimarea sic
shirel
Scris: Friday, December 7, 2012 8:47 PM
Nivel

Am sa va adresez o intrebare grea ras "De ce credeti ca a fost creeat pomul cunoasterii binelui si raului?"

Primul raspuns si cel mai simplu pe care-il voi primi cred ca va fi sa-l testeze pe Adam.Corect si simplu nu?ras Deci avem problema rezolvata ..dar imi trece prin minte o alta intrebare :sa-l testeze cu ce?Sa vada ceva ce Dumnezeu (care este autostiutor cunostea deja ?Oare nu stia El ca Adam va manca din fructul oprit?Astept parerile voastre.

zaza_
Scris: Friday, December 7, 2012 9:27 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Nu cred ca neaparat pentru test. Dumnezeu a creat de toate. Pe langa poml cunoasterii in Rai mai exista si pomul vietii. Care era pazit de heruvimi. Si parca si pomul cunoasterii era pazit de un inger, dar pentru scurt timp acesta era plecat la "raport" :)) Si sa nu uitam ca si diavolul este tot o creatie a lui Dumnezeu. Si ii este ingaduit sa-si faca treaba... Putea sa-l ucida cand nu a ascultat pe Dumnezeu, dar nu a facut-o.

Eu citesc acum Leviticul. Sunt chiar la inceput. Ce de sange, frate, la jertfele pentru pacate... (De obicei, eu cand sunt bolnava rau sau am o problema grea visez ca fac curat, spal podele noroioase, pereti murdari, chiar toalete, dar ma trezesc foarte impacata ca reusesc sa fac curat si totul luceste la sfrasit. Eu consider chestia asta ca pe o penitenta, curatenia este sfanta.) Dupa ce jertfeau si insangerau altarele si corturile si peste tot, trebuiau sa faca curat, nu? Banuiesc ca nu le lasau asa... Oare cand au inceput sa nu mai faca jertfe de genul asta?

Si inca o chestie, cand spuneai preotului ca ai facut pacat, acesta prelua sarcina de a jertfi si el pentru iertarea pacatului. Nu un taur, doua turturele sau porumbei, dar o facea. Asta ar trebui sa faca si azi un preot la spovedanie, nu?

aurishta
Scris: Friday, December 7, 2012 9:48 PM
Nivel

shirel wrote:
Am sa va adresez o intrebare grea ras "De ce credeti ca a fost creeat pomul cunoasterii binelui si raului?"

Asta este o chestiune fundamentala care a influentat decisiv existenta noastra pana in ziua de azi.
Domnul nu l-a creat pe om ca pe un robot caruia sa-i programeze reactiile, ci o persoana capabila sa aleaga pentru sine insusi, sa-si asume responsabilitatea acestor alegeri laolalta cu consecintele lor.
Cred ca daca Adam ar fi ales sa ramana in ascultare fatza de Domnul si sa nu manance din pom , omenirea ar fi evoluat intr-un plan superior, ducand o viata eterna si perfecta. Posibilitatea de a alege este dovada ca am fost creati cu o vointa libera. Asta mi se pare ceva extraordinar, dar aduce cu sine si o mare responsabilitate.
Ar mai fi ceva de spus, in completare. Exprimarea Domnului :"Poti sa mananci dupa placere din orice pom din gradina..." semnifica libertatea si confortul pe care El a intentionat sa le aiba omul, iar "... din pomul cunostintei binelui si raului sa nu mananci..."semnifica faptul ca omul putea alege sa ramana in dependenta fatza de El si astfel sa evolueze de la inocenta la virtute in urma alegerii sale.
aurishta
Scris: Friday, December 7, 2012 10:16 PM
Nivel

zaza_ wrote:

Si inca o chestie, cand spuneai preotului ca ai facut pacat, acesta prelua sarcina de a jertfi si el pentru iertarea pacatului. Nu un taur, doua turturele sau porumbei, dar o facea. Asta ar trebui sa faca si azi un preot la spovedanie, nu?

Zaza, tot ce este scris despre jertfe subliniaza un lucru esential. Pacatul nu este ceva usor, care poate fi trecut cu vederea. Dumnezeu este intr-atata de sfant incat nimic murdarit de pacat nu poate sta in prezenta Lui. Pentru ca omul sa fie exonerat de pacat era nevoie de jertfa de sange pentru ca justitia lui Dumnezeu sa fie implinita. Acest lucru este ridicat la valoarea suprema in NT, dar, deasemenea , este un subiect vast.
shirel
Scris: Friday, December 7, 2012 10:34 PM
Nivel

aurishta wrote:

Asta este o chestiune fundamentala care a influentat decisiv existenta noastra pana in ziua de azi.
Domnul nu l-a creat pe om ca pe un robot caruia sa-i programeze reactiile, ci o persoana capabila sa aleaga pentru sine insusi, sa-si asume responsabilitatea acestor alegeri laolalta cu consecintele lor.
Cred ca daca Adam ar fi ales sa ramana in ascultare fatza de Domnul si sa nu manance din pom , omenirea ar fi evoluat intr-un plan superior, ducand o viata eterna si perfecta. Posibilitatea de a alege este dovada ca am fost creati cu o vointa libera. Asta mi se pare ceva extraordinar, dar aduce cu sine si o mare responsabilitate.
Ar mai fi ceva de spus, in completare. Exprimarea Domnului :"Poti sa mananci dupa placere din orice pom din gradina..." semnifica libertatea si confortul pe care El a intentionat sa le aiba omul, iar "... din pomul cunostintei binelui si raului sa nu mananci..."semnifica faptul ca omul putea alege sa ramana in dependenta fatza de El si astfel sa evolueze de la inocenta la virtute in urma alegerii sale.

C-am asa gandesc si eu si chiar de multe ori mi-am imaginat ca oamenii ar fi niste masini programate sa faca bine si cum deodata toate meritele noastre dispar complet ptr simplu fapt ca posibilitatea de a face rau sau de a iesi rau Nu exista.Faptul ca D-zeu a pus pretz imens in urma cu atata timp pe initiativa noastra ,pe libertatea noastra de a alege binele si raul,pe gandirea si modul nostru de a alege realitatea inconjuratoare si de a lua decizii ne doveste cat este ea de importanta .Cred ca D-zeu a creat si plantat acel copac din simplu motiv de a ne da libertatea de a lua singuri hotarari cu toate ca sperantza este ca aceste hotarari si decizii sa fie luate spre bine,spre o lume mai buna si mai dreapta meritul de a lua in acest sens sau regretul ca am ales contrar ne apartine.Pentru aceasta libertate ne acumulam merite si greseli ,ptr ea ne judeca altii,ne judecam noi si ne judeca si D-zeu.ras eu una doar imi doresc sa o folosesc cu cap .ras sic

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.