Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/25/2008 Mesaje: 433
| LilianaD wrote:
in prima zi a fost creeat pamantul,(o placinta plata formata din ape,inteleg), dupa care a facut lumina, pe care a despartit-o de intuneric, rezultand astfel ziua si noaptea.
In traducerea pe care o am eu scrie altceva, folosesc traducerea dupa Cornilescu, varianta corectata: Genesa cap 1 vs 2 si 3 2Pamântul era pustiu si gol; peste fata adâncului de ape era întuneric, si Duhul lui Dumnezeu Se misca pe deasupra apelor. 3 Dumnezeu a zis: „Sa fie lumina!” Si a fost lumina.
Si am gasit si varianta in engleza, poate ne ajuta mai ajuta putin:
2 The earth was without form and void, and darkness was over the face of the deep. And the Spirit of God was hovering over the face of the waters. 3 And God said, "Let there be light," and there was light.
Acum cel mai mult ne-ar ajuta traducerea direct din ebraica...
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| shirel wrote:Eu am ramas foarte impresionata de incercariile prin care este pus Avraham si cel mai tare m-a terminat ultima incercare in care ar fi trebuit sa-l sacrifice pe unicul sau fiu de la sotia lui iubita Sara daruit tocmai la batrenetze.Cate credintza in Dumnezeu!! Mie -mi place mult un cantec inspirat de aceasta intamplare si morala ei: |
|

| zaza_ wrote: ...Nu am vazut ca scrie in Biblie ca pamantul era rotund.
Uite un exemplu in cartea "Proverbe":"Eu eram mesterul Lui, la lucru lânga El, si în toate zilele eram desfatarea Lui, jucând neîncetat înaintea Lui, jucând pe rotocolul pamântului Sau, si gasindu-mi placerea în fiii oamenilor." (Prov. 8:30-31.) |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2007 Mesaje: 636
| Ce cuvant anume este folosit in ebraica pentru "rotocol" in textul din Proverbe? Nu de alta, dar aici: http://www.sacrednamebible.com/kjvstrongs/B20C008.htm
avem aceasta traducere:
30 Then I was by him, [as] one brought up [with him]: and I was daily 3117 [his] delight, rejoicing18 always before him;
31 Rejoicing18 in the habitable part of his earth; and my delights [were] with the sons of men.
Si nici in aceasta interliniara nu apare nici un rotocol http://www.scripture4all.org/OnlineInterlinear/OTpdf/pro8.pdf
|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| zaza_ wrote:Shirel, eu tot astept raspuns in legatura cu rascumpararea. Este un lucru pe care nu l-am inteles
Si eu sunt curioasa in legatura cu asta...Te referi la moartea primului nascut al egiptenilor, la a 10-a pedeapsa? CIca a fost demonstrat stiintific ca in timpurile alea egiptenii tineau granele si mancarea in anumite vase, fermentand au produs o toxina care au otravit copiii. De ce doar primul nascut? Pt ca asa era traditia egiptenilor de a hrani intai pe cel mai mare, acesta ducand numele/familia mai departe, pe cand israelitii gateau mancarea si o consumau rapid, asa ca nu s-au imbolnavit. S-au gasit explicatii logice pt cele 10 plagi, incepand de la apa rosie si pana la moartea primului nascut, toate fiind in corelatie sau mai bine zis una fiind urmarea a celeilalte.
Uite si aici un subiect in care se mai dezbate despre Biblie http://forum.7p.ro/Si-daca-Dumnezeu-nu-exista.aspx?g=posts&t=5864&p=22
|
|

Inregistrat: 2/22/2011 Mesaje: 5024
| Multumesc pentru raspunsuri fetelor. As mai avea intrebari, dar ma disper cu scrisul ,inca nu am rezolvat cu tastatura. Totusi de ce avea Dumnezeu nevoie sa puna la incercare credinta lui Avraam,aducand astfel traume unui copil? doar cunostea si gandurile si felul in care va raspunde/actiona Avraam. |
|

| Da, chiar este buna intrebarea. Mai este si in Isaia 40-22 ceva:" El sta în scaun deasupra cercului pamântului; pe locuitori îi vede ca pe lacuste; El întinde cerul ca un val usor si îl desface ca un cort de locuit." |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2007 Mesaje: 636
| Cerc nu este acelasi lucru cu sfera. Toate popoarele antice, de la babilonieni la greci, isi imaginau pamantul in forma de cerc, sau disc, sau farfurie. Primii au fost mesopotamienii. |
|

| LilianaD wrote: Totusi de ce avea Dumnezeu nevoie sa puna la incercare credinta lui Avraam,aducand astfel traume unui copil? doar cunostea si gandurile si felul in care va raspunde/actiona Avraam. Eu cred ca nu Dumnezeu avea nevoie de asta, El cunostea inima lui Avraam in intregime, stia ca el asa va face, dovada fiind berbecul care se afla acolo. Incercarea era pentru Avraam insusi, pentru a pune jos cel mai pretios lucru din viata lui inaintea lui Dumnezeu, dovada suprema a loialitatii sale.Apoi, Avraam deja stia ca Domnul ii promisese ca urmasii lui vor fi "ca stelele cerului" din acel fiu, din Isaac,asa ca, probabil, a fost convins ca Domnul il va invia, tinandu-si, astfel , promisiunea. In mana cealalta, Domnul niciodata nu a vrut jertfe umane, ba, din contra, le-a condamnat. Ceea ce era de pret pentru El era un om viu care-si pune, de buna-voie, viata sub conducerea Lui. |
|

| Roxie wrote:Cerc nu este acelasi lucru cu sfera. Toate popoarele antice, de la babilonieni la greci, isi imaginau pamantul in forma de cerc, sau disc, sau farfurie. Primii au fost mesopotamienii. Da, dar sa tinem cont ca VT nu este o carte stiintifica, gasim doar niste indicii despre adevaruri stiintifice. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| aurishta wrote: Eu cred ca nu Dumnezeu avea nevoie de asta, El cunostea inima lui Avraam in intregime, stia ca el asa va face, dovada fiind berbecul care se afla acolo. Incercarea era pentru Avraam insusi, pentru a pune jos cel mai pretios lucru din viata lui inaintea lui Dumnezeu, dovada suprema a loialitatii sale. In mana cealalta, Domnul niciodata nu a vrut jertfe umane, ba, din contra, le-a condamnat. Ceea ce era de pret pentru El era un om viu care-si pune, de buna-voie, viata sub conducerea Lui.
In sfarsit cineva care intelege exact ceea ce este scris in VT. Ai perfecta dreptate si luand faptul acesta chiar in zilele noastre ce D-zeu nu ne cunoaste gandurile si nu ne stie pasul? Ne stie dar ne da libera alegere aceea de a face dorintza lui si de a ajunge la rezultatul dorit de el dar prin noi prin credintza si faptele noastre. Lui Avraham i-a fost testata credintza in Dumnezeu.Si a avut parte de 10 incercari luate ca drept test pentru a vedea cam la ce si cate rezista.El a crezut si a predat stafeta in aceasta credintza.Cum s-ar spune a fost un "Domn" cu oamenii si un om cu D-zeu!
|
|

| aurishta wrote:Da, chiar este buna intrebarea. Mai este si in Isaia 40-22 ceva:" El sta în scaun deasupra cercului pamântului; pe locuitori îi vede ca pe lacuste; El întinde cerul ca un val usor si îl desface ca un cort de locuit."
La asta as mai adauga si: Iov 26:7 “El întinde miazanoaptea asupra golului, si spînzura pamîntul pe nimic.” |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| aurishta wrote: Da, dar sa tinem cont ca VT nu este o carte stiintifica, gasim doar niste indicii despre adevaruri stiintifice.
Daaa si inca inainte de a fi descoperite stiintific! |
|

| aurishta wrote: Da, dar sa tinem cont ca VT nu este o carte stiintifica, gasim doar niste indicii despre adevaruri stiintifice.
shirel wrote:
Daaa si inca inainte de a fi descoperite stiintific!
Foarte buna observatia! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| LilianaD wrote:Totusi de ce avea Dumnezeu nevoie sa puna la incercare credinta lui Avraam,aducand astfel traume unui copil? doar cunostea si gandurile si felul in care va raspunde/actiona Avraam.
Mai exista si varianta in care nu Dumnezeu i-a spus lui Avraam sa-si omoare copilul, ci Diavolul. Iar Dumnezeu a intervenit in ultimul moment si i-a spus lui Avraam ca nu este nevoie sa faca lucrul acesta, ca este convins de credinta si lui. |
|
|