Chestionar intrebare: Ati citit Biblia?
Alegere Voturi Statistici
Da 21 33%
Nu 12 19%
Partial 29 46%

Ati citit Biblia?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Friday, April 27, 2007 1:49 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Ati citit Biblia? Cum vi s-a parut? V-ati pus intrebari in timp ce o citeati sau dupa?
g_nicoleta2000
Scris: Friday, April 27, 2007 2:06 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Nope! Am incercat in tineretze, nu prea intelegeam ce vrea sa zica si am lasat-o pentru la batranetze cand oi fi mai luminata si mai rabdatoare sa rumeg tot ce scrie acolo.
Fluturas
Scris: Friday, April 27, 2007 2:30 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
da,citesc Biblia cat de des pot(spre rusinea mea,ar trebui sa citesc zilnic)

pt o persoana care nu a mai citit Biblia,se recomanda sa inceapa cu noul testament si pe urma cu vechiul
maria75
Scris: Friday, April 27, 2007 3:44 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 9/28/2006
Si eu am mai citit. Nu pe toata. Deschid si citesc acolo unde deschid cateva pagini. Insa: Biblia, in varianta pe care o avem noi in casa e incompleta. Pt ca traducerea e deficitara. Biblia originala a fost scrisa in ebraica si se caracterizeaza prin tripla forta: de reprezentare, spirituala si numerica( aceasta din urma are in vedere faptul ca sistemul lor de scriere include si numerele, nu numai literele).Asadar, capacitatea de interpretare a simbolurilor e trunchiata. Sigur, putem citi parabolele, dar nu putem vedea in spatele lor. De ex, daca un cuvant se repeta de 3 ori( ex:,,imparate, imparate, imparate"), nu inseamna ca e vb de acelasi imparat, ci de 3 diferiti( avand in vedere sistemul numeric integrat in scriere). Si exemplele ar putea continua, inclusiv referitor la numele ,,Adam". Bine, am banalizat acuma. Cred ca cine STIE sa citeasca Biblia afla raspunsul la intrebarile esentiale care macina fiinta umana
Intrebari mi-am pus si in timp ce citeam, si dupa
bontocel
Scris: Friday, April 27, 2007 4:06 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 3/30/2006
Cred ca e foarte dificil pentru orice persoana sa citeasca Biblia din scoarta in scoarta.
Si mai ales , este foarte greu de inteles...si mai grav, da parte la diverse interpretari. scratch
Cel mai bine este sa citim intai explicarea Sfintei Liturghii, al Noului si a Vechilui Testament scrise de preoti sau de Marii Duhovnici.pupici
Maria & Mario
Scris: Friday, April 27, 2007 5:09 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Da , am citit , dar doar parti. Pe mine una ma linisteste ! Stiu ca la un moment dat cautam ceva despre botez si eram disperata ca nu gaseam. uff
maria75
Scris: Friday, April 27, 2007 6:10 PM
Nivel

bontocel wrote:
Cred ca e foarte dificil pentru orice persoana sa citeasca Biblia din scoarta in scoarta.
Si mai ales , este foarte greu de inteles...si mai grav, da parte la diverse interpretari. scratch
Cel mai bine este sa citim intai explicarea Sfintei Liturghii, al Noului si a Vechilui Testament scrise de preoti sau de Marii Duhovnici.pupici

Ca drept grait-ai!study
Lilly of the valley
Scris: Friday, April 27, 2007 6:20 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Am citit doar partial.
AdrianaC
Scris: Friday, April 27, 2007 7:44 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Eu stiam (din auzite) ca nu e bine sa citesti Biblia partial. Daca incepi sa o citesti, trebuie sa o citesti integral, de la un capat la altul, nu pe sarite, chiar si daca acest lucru va dura 1-2 ani.

Eu am Biblia in casa, si in varianta normala, si cea pentru copii, dar nu m-am apucat inca de citit tocmai din motivul de mai sus.
ira_tgr
Scris: Friday, April 27, 2007 8:16 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/2/2007
eu am citit cap-coada, si nu o data....
o lucrare impresionanta de'a dreptul bravo
Cristy
Scris: Friday, April 27, 2007 8:36 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/8/2007
maria75 wrote:
Si eu am mai citit. Nu pe toata. Deschid si citesc acolo unde deschid cateva pagini. Insa: Biblia, in varianta pe care o avem noi in casa e incompleta. Pt ca traducerea e deficitara. Biblia originala a fost scrisa in ebraica si se caracterizeaza prin tripla forta: de reprezentare, spirituala si numerica( aceasta din urma are in vedere faptul ca sistemul lor de scriere include si numerele, nu numai literele).Asadar, capacitatea de interpretare a simbolurilor e trunchiata.

La ce te referi Maria?

Ca nu se pot citi numerele? oare
Ca nu se poate traduce?

Doar pentru fapt divers, din cate stiu ( si sper sa nu gresesc) doar testamentul vechi a fost scris in ebraicaoare
maria75
Scris: Friday, April 27, 2007 9:42 PM
Nivel

La traducere ma refeream.La capacitatea de reprezentare. Mi-a zis si mie un prof pe la vreo 55 de ani, care a citit-o si in ebraica; iti dai seama ca nu scoteam de la mine astea, ca ebraica inca nu am invatat
taki
Scris: Friday, April 27, 2007 10:12 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Nu am citit-o.uff
Cristy
Scris: Friday, April 27, 2007 11:55 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/8/2007
maria75 wrote:
La traducere ma refeream.La capacitatea de reprezentare. Mi-a zis si mie un prof pe la vreo 55 de ani, care a citit-o si in ebraica; iti dai seama ca nu scoteam de la mine astea, ca ebraica inca nu am invatat

Nici nu am pus aceaste problema.
Datorita faptului ca scriu si citesc limba ebraica, nu am inteles la ce te refereai.
Traducerea se poate face fara probleme, cifrele se scriu in limbaj international, dar in limba ebraica sunt punctulete care ajuta la descifrarea consoanelor, aceste puncte se invata in clasele I si II la scoala ( am ocazia sa le invat cu fata mea)

Cititi Biblia, eu una cred ca acest lucru aduce un fel de liniste sufleteasca!!!!
Eu un nu am ( si cred ca niciodata nu am avut) puterea sa pun mana pe vreo carte sfanta, am incercat, v-o jur, dar lucruri ciudate sau intamplat in jurul meu ( nu intru in detalii).
Cred ca voi da "din ve hashbon" lui D-zeu pentru faptele mele adica " socoteal si explicatii" dar asta este alta poveste.

angel angel angel angel angel angel
Fluturas
Scris: Saturday, April 28, 2007 12:03 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
AdrianaC wrote:
Eu stiam (din auzite) ca nu e bine sa citesti Biblia partial. Daca incepi sa o citesti, trebuie sa o citesti integral, de la un capat la altul, nu pe sarite, chiar si daca acest lucru va dura 1-2 ani.

Eu am Biblia in casa, si in varianta normala, si cea pentru copii, dar nu m-am apucat inca de citit tocmai din motivul de mai sus.

ce prostie....scuze ca zic asta,dar mi se pare o prostie.de ce sa nu poti citi partial?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.