Ateii si ateismul
Subiectul anterior · Subiectul urmator
shirel
Scris: Tuesday, January 6, 2009 7:27 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Si eu v-am spus undeva ca eu una cred intr-un D-zeu al meu pe care l-am ales si mi-l imaginez asa cum vreau eu,el este pentru mine ceva personal si chiar nu trebuie sa dau la nimeni raspundere ptr.asta ,
In legatura cu religia mea imi place sa -i respect traditia si obiceiurile fiind ceva care am vazut si acasa deci imi place masa de familie de sarbatori imi place sa aprind lumanarile sambata dar crdeti-ma ca asta nu are pentru mine nimic in legatura cu religia.
Acel D-zeu al meu cred ca este un prieten de-al meu secret cu care imi place sa conversez si la care imi place sa-mi pling cateodata
tristetea dar asta numai cand vreau eu si cum vreau eu ,deci eu hotarasc totul.Pana acuma ma simpt foarte bine cu ceea ce fac ma eliberez si ma face sa ma simpt minunat ptr.mine este cred un bun psiholog dar asta nu ma face sa-mi pierd mintile sau sa fiu fanatica si niciodata nu as putea sa fac pe cineva sa creada in acel D-zeu al meu particularras .Cat despre religii eu nu cred in niciuna toate au cate ceva defect si plin de minciuna ,religiile au adus si vor aduce doar lucruri rele in toata lumea,razboaie,ura etc.Am sa mai scriu despre ateism
simo
Scris: Tuesday, January 6, 2009 7:30 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/15/2007
shirel wrote:
.Cat despre religii eu nu cred in niciuna toate au cate ceva defect si plin de minciuna ,religiile au adus si vor aduce doar lucruri rele in toata lumea,razboaie,ura etc.

Ai mare dreptate cu asta, multe lucruri urate se fac si s-au facut in numele religiei.
ingerash
Scris: Tuesday, January 6, 2009 7:50 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
shirel wrote:
Si eu v-am spus undeva ca eu una cred intr-un D-zeu al meu pe care l-am ales si mi-l imaginez asa cum vreau eu,el este pentru mine ceva personal si chiar nu trebuie sa dau la nimeni raspundere ptr.asta ,
In legatura cu religia mea imi place sa -i respect traditia si obiceiurile fiind ceva care am vazut si acasa deci imi place masa de familie de sarbatori imi place sa aprind lumanarile sambata dar crdeti-ma ca asta nu are pentru mine nimic in legatura cu religia.
Acel D-zeu al meu cred ca este un prieten de-al meu secret cu care imi place sa conversez si la care imi place sa-mi pling cateodata
tristetea dar asta numai cand vreau eu si cum vreau eu ,deci eu hotarasc totul.Pana acuma ma simpt foarte bine cu ceea ce fac ma eliberez si ma face sa ma simpt minunat ptr.mine este cred un bun psiholog dar asta nu ma face sa-mi pierd mintile sau sa fiu fanatica si niciodata nu as putea sa fac pe cineva sa creada in acel D-zeu al meu particularras .Cat despre religii eu nu cred in niciuna toate au cate ceva defect si plin de minciuna ,religiile au adus si vor aduce doar lucruri rele in toata lumea,razboaie,ura etc.Am sa mai scriu despre ateism

thumright thumright thumright firstprize pupici
zaza_
Scris: Saturday, November 10, 2012 9:44 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Foarte interesant. As vrea si eu sa stiu cum ajungi sa nu mai crezi in Dumnezeu. Pentru ca undeva este o logica.
bereea
Scris: Sunday, November 11, 2012 6:09 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Chiar nu stiu cum se poate ajunge in a nu crede.Am un var care a trecut dint-o extrema in alta.La o varsta frageda a ajuns in America.Acolo a inceput sa aiba experiente nu tocmai ortodoxe: femei, droguri, bautura si ajuns un ateu convins.Nu credea in dumnezeu, nega cu hotarare existenyta lui.Asta pana a avut un copil si a inceput sa sa se teama pentru el.Acum e undeva intre nu stie inca ce sa faca cu viata lui, dar foloseste tot mai des cuvantul "dumnezeu".
zaza_
Scris: Sunday, November 11, 2012 6:19 PM
Nivel

Inregistrat: 3/25/2008
Cea mai des intalnita explicatie este ca nu se poate dovedi existenta Lui. Dar I se poate dovedi inexistenta?
bereea
Scris: Sunday, November 11, 2012 7:32 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
zaza_ wrote:
Cea mai des intalnita explicatie este ca nu se poate dovedi existenta Lui. Dar I se poate dovedi inexistenta?

Doar cei care nu cred sau stau departe de El nu simt ca dumnezeu exista.
monica irimia
Scris: Sunday, November 11, 2012 7:42 PM
Nivel

Inregistrat: 7/3/2010
zaza_ wrote:

Tocmai, ca nimeni nu-I poate dovedi inexistenta. Eu consider ca ateii sunt persoane lejere si superficiale, preferand ipoteza inexistentei pentru ca li se pare mai simplu traiul in acest mod.
Am avut o colega de serviciu atee, o singura data "m-am aprins" la o discutie contradictorie cu ea, a deviat de la una la alta cu idei incetosate, nu am inteles nimic (nici ea nu a vrut sa priceapa informatiile mele de parca-l luase pe NU in brate), imi doream sa o aduc pe calea cea buna, sa-i schimb ideile, dar am inteles ca nu am cu cine. Asa ca am incheiat cu promisiunea ca nu vom mai aduce in discutie acest subiect si asa am facut.
Si de atunci nu ma mai avant niciodata sa particip la subiecte religioase. Dar imi place sa citesc aici pe forum, chiar despre alte religii, sa aflu lucruri noi si sa-mi raspund la intrebari.
t-mihaela
Scris: Monday, November 12, 2012 4:57 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Te asigur ca nu sunt nici lejere si nici superficiale thumleft Si eu apreciez prietenii /colegii atata timp cat nu se transforma in popi si incep sa-mi predice nemurirea.sic
monica irimia
Scris: Monday, November 12, 2012 9:12 AM
Nivel

Inregistrat: 7/3/2010
t-mihaela wrote:
Te asigur ca nu sunt nici lejere si nici superficiale thumleft Si eu apreciez prietenii /colegii atata timp cat nu se transforma in popi si incep sa-mi predice nemurirea.sic

Este foarte posibil sa am eu o idee gresita despre atei. Am scris ca e parerea mea, pe un subiect se pot intinde sute de pareri distincte. sic
In general nu fac parada de religia mea (ortodoxa),sustin cu tarie ca se tine in suflet credinta, nu se exteriorizeaza. La serviciu nu discut probleme religioase, dar aceasta colega prea facea parada de necredinta. De altfel, in orice alte circumstante, am comunicat foarte bine, singura divergenta a fost discutia despre religie.
Si eu as fi curioasa sa aflu cum poate o persoana sa ajunga la ateism.
mikaela
Scris: Monday, November 12, 2012 4:57 PM
Nivel

Inregistrat: 8/11/2010
mikaela
Scris: Monday, November 12, 2012 5:02 PM
Nivel

Inregistrat: 8/11/2010
bulibuli
Scris: Monday, November 12, 2012 9:59 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Un ateu se plimba prin padure minunandu-se de frumusetile naturii:

- Ce copaci impresionanti! Ce rauri cristaline! Ce animale frumoase!

La un moment dat, in timp ce se relaxa, omul aude in spatele lui zgomote ciudate. Cand se intoarce vede un urs ca-n povesti: mare, frumos, sanatos si cu pofta de mancare. Ingrozit, ateul o ia la fuga, insa ursul avea conditie fizica asa ca il urma constiincios… Barbatul era atat de ingrozit incat la un moment dat se impiedica si cade. Ursul il apucase deja de un picior asa ca omul, paralizat de frica, racneste:

- Doamneeee!!!

In secunda urmatoare, timpul se opri, ursul ingheta in pozitia in care se afla, padurea ramase neclintita si o lumina se revarsa din cer.

Barbatul, socat, auzi o voce:

- Mi-ai negat existenta toata viata, le-ai explicat si altora ca sunt un mit, ai pus toata creatia Mea pe seama intamplarii cosmice… Vrei acum sa te salvez? Pot eu sa te consider credincios cu adevarat? Ateul se uita fix in lumina si raspunse:

- As fi ipocrit sa Iti cer brusc sa ma consideri credincios, dar poate ai reusi intr-un fel sa devina ursul crestin?

- Foarte bine, raspunse vocea.

Lumina disparu, zgomotul padurii reveni. Ursul il elibera din ghearele sale, isi impreuna labele din fata si spuse:

- Doamne, binecuvinteaza aceste bucate. Amin.
katy_lumika
Scris: Monday, November 12, 2012 10:28 PM
Nivel

Inregistrat: 1/14/2008
Foarte tare bancul, Buli!hohot
LilianaD
Scris: Monday, November 12, 2012 10:49 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2011
thumleft hohot hohot
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.