Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Rody wrote:Doar copiii cred in Mos Craciun.Eu cand am aflat ca nu exista am fost total dezamagita
Mos Craciun exista eu l-am si vizitat in Rovaniemi |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Rody,mos craciun e de fapt mos nicolae,uite ceva despre el:Sfantul Nicolae este patronul spiritual in Olanda, Rusia, Grecia, Apulia (Italia), Sicilia, Lorraine (Franta) si in multe orase din Germania, Austria, Elvetia,Belgia. Sfantul Nicolae este cunoscut ca prietenul si protectorul judecatorilor, criminalilor, hotilor, comerciantilor, saracilor, marinarilor, bucatarilor, calatorilor, fetelor nemaritate, mireselor si, in special, al copiilor mici si al scolarilor.
Sfantul Nicolae s-a nascut in Orientul Mijlociu la 350 de mile nord de Bethlehem. Istoria si legendele legate de Sfantul Nicolae se intrepatrund, dar se cunoaste cu certitudine ca a trait in secolul am IV-lea, a fost cardinal de Myra (acum aflata pe teritoriul Turciei) si a fost recunoscut si onorat ca sfant incepand cu secolul VI. Nu mai putin de 21 de "miracole" ii sint atribuite, Sfantul Nicolae devenind cunoscut pentru credinta, zelul si dragostea pentru semeni, si in special pentru copii. Nicolae provenea dintr-o familie instarita, iar la moartea ambilor parinti (era inca copil) a mostenit intreaga avere, pe care s-a hotarat sa o foloseasca in scopuri umanitare si sa-i ajute pe cat mai multi oameni nevoiasi.
De-a lungul secolelor au aparut povesti si legende despre viata si binefacerile Sfantului Nicolae. Toate acestea au ajutat la intelegerea caracterului extraordinar al acestuia si de ce a fost atat de mult indragit si considerat protector al celor neajutorati si neputinciosi.
sa stii ca americanii au transformat Sinter Klaas-ul olandez in Santa Clause si au ajuns sa il sarbatoreasca la 25 decembrie,adevaratul binefecator e de fapt mosul care tocmai a trecut
|
|
| aa,Rody,intrebai de ce in biblie nu e trecuta data de 25,eu cred ca ei se ghidau dupa altceva,dupa stele si anotimpuri sau mai stiu eu ce,nu prea vezi multe date in biblie. |
|
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| sami wrote:aa,Rody,intrebai de ce in biblie nu e trecuta data de 25,eu cred ca ei se ghidau dupa altceva,dupa stele si anotimpuri sau mai stiu eu ce,nu prea vezi multe date in biblie. A,pai vezi ca tot astrologia au dreptate.Ei sa-u ghidat dupa stele si sa constat ca Iisus sa nascut in vara,ma rog nu vom sti niceodata cu precizie noi Sami,multumesc pt informatie.chiar nu stiam ca defapt Mos Nicolaie,e defapt Mos Craciun. P.S lasa cai bine sa avem unul real si unul inventat,asa comerciantii vor castiga cat mai mult posibil |
|
| da,mai Rody,dar vezi tu ca pozitiile si planetele se tot modifica,poate aparea o schimbare cat de mica si lucrurile nu mai sunt la fel,stelele se mai sting,poate astronomii de azi sunt cei care au calculat gresit...nu stiu,nu cunosc aproape nimic legat de astronomie,da mi-e greu sa cred ca mii de ani atatia oameni s-au inselat si nu au descoperit adevarul.
sa vedem ce gaseste si Shirel legat de asta. |
|
| sami wrote:da,mai Rody,dar vezi tu ca pozitiile si planetele se tot modifica,poate aparea o schimbare cat de mica si lucrurile nu mai sunt la fel,stelele se mai sting,poate astronomii de azi sunt cei care au calculat gresit...nu stiu,nu cunosc aproape nimic legat de astronomie,da mi-e greu sa cred ca mii de ani atatia oameni s-au inselat si nu au descoperit adevarul.
sa vedem ce gaseste si Shirel legat de asta. Ai dreptate,de asta am si deschis topicul,poate asa vom afla misterul |
|
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Toata baza a ramas in mine! Ce am gasit m-a lasat cu gura cascata.Intradevar data nasterii este un mister total.Toti care au cercetat acest lucru au ajuns la concluzia ca el nu s-a nascut in niciun caz iarna deci in decembrie ci mai degraba in lunile aprilie sau septembrie,deci este clar nu este si nu se stie data nasterii lui Isus.Deci nici evrei nu au date sigure si nici crestinii.Ceea ce am mai citit si este important ca s-a nascut (dupa cele gasite de evrei) pe timpul lui Rodus iar dupa calculul crestinismului anul in care s-a nascut ar fi 4 ani dupa moartea lui Rodus ceea ce este imposibil. Dar ceea ce m-a dat gata este locul unde s-a nascut se spune ca in Bethleem in ebraica se citeste (fiindca acuma si voi stiti cate ceva,nu-i asa Teo? )BEIT LEHEM-cu traducerea casa painii si aici este intrebarea in care ?La noi sunt 2 localitatii Beit lehem una care este acuma in teritoriile ocupate(la palestinieni)si una ciudat chiar foarte aproape de unde locuiesc eu si care se numeste Beit Lehem Haglili si este aproape de Nazareth unde locuia Fecioara Maria,Toti au ajuns aici la concluzia ca Isus s-a nascut aici in apropiere de Nazareth deci dupa denumirile vechi. Nu-i asa ca-i straniu de tot.
Fetelor cred ca iarasi o luam pe ulei! |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| shirel wrote: Toata baza a ramas in mine! Ce am gasit m-a lasat cu gura cascata.Intradevar data nasterii este un mister total.Toti care au cercetat acest lucru au ajuns la concluzia ca el nu s-a nascut in niciun caz iarna deci in decembrie ci mai degraba in lunile aprilie sau septembrie,deci este clar nu este si nu se stie data nasterii lui Isus.Deci nici evrei nu au date sigure si nici crestinii.Ceea ce am mai citit si este important ca s-a nascut (dupa cele gasite de evrei) pe timpul lui Rodus iar dupa calculul crestinismului anul in care s-a nascut ar fi 4 ani dupa moartea lui Rodus ceea ce este imposibil. Dar ceea ce m-a dat gata este locul unde s-a nascut se spune ca in Bethleem in ebraica se citeste (fiindca acuma si voi stiti cate ceva,nu-i asa Teo? )BEIT LEHEM-cu traducerea casa painii si aici este intrebarea in care ?La noi sunt 2 localitatii Beit lehem una care este acuma in teritoriile ocupate(la palestinieni)si una ciudat chiar foarte aproape de unde locuiesc eu si care se numeste Beit Lehem Haglili si este aproape de Nazareth unde locuia Fecioara Maria,Toti au ajuns aici la concluzia ca Isus s-a nascut aici in apropiere de Nazareth deci dupa denumirile vechi. Nu-i asa ca-i straniu de tot. Fetelor cred ca iarasi o luam pe ulei!
Interesant,imi plac misterele cred ca trebuie luat in calcul si faptul ca in vechime se calcula altfel timpul. Poate ca se poate afla adevarul din bibloteca de la Vatican |
|
Inregistrat: 1/14/2008 Mesaje: 5944
| Si cei de la Vatican vor intra zilele urmatoare pe forum si vor deslusi misterul |
|
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| katy_lumika wrote:Si cei de la Vatican vor intra zilele urmatoare pe forum si vor deslusi misterul Trimitem un delegat la Vatican!Se ofera careva?
|
|
| Eram sigura ca pe 25 Decembrie nu e data lui Iisus de nastere.Sa facut o zi pt comercianti.Ei castiga ce"l mai bine.Trebue sa recunosc ca e frumos sa ai un brad in casa,decoratiuni,e super.Asa ne-am obisnuit.In concluzie e reusita ziua asta.Asa toata lumea umbla in portofel mai mult decat de obicei |
|
| Ma duc eu peste ei |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Eu nu cred ca e asa importanta data nasterii lui Isus. Avem atatea sarbatori in diferite date calendaristice care n-au nici o legatura cu ceea ce se sarbatoreste de fapt incat e irelevant. Simbolistica e mult mai importanta si felul cum simtim noi sarbatoarea. Faptul ca pentru cateva zile pe an ne gandim si la altii si la altceva decat cotidianul obositor e mult mai important. |
|
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
|
|
|
| petro wrote:Eu nu cred ca e asa importanta data nasterii lui Isus. Avem atatea sarbatori in diferite date calendaristice care n-au nici o legatura cu ceea ce se sarbatoreste de fat incat e irelevant. Simbolistica e mult mai importanta si felul cum simtim noi sarbatoarea. Faptul ca pentru cateva zile pe an ne gandim si la altii si la altceva decat cotidianul obositor e mult mai important. Ai si tu dreptate,insa de ce sa ne gandim la alti decat cateva zile pe an,nu trebuie sa na gandim tot timpul la cei nevoiasisi sa-i ajutam cum putem i fiecare zi???Eu de fiecare data cand bag un dumicat in gura ma gandesc cu groaza ca alti nu au ce sa manace da nu pot face minuni ,insa ajut cu placere cand pot. |
|
|