ASTRELE NE SUGEREAZA MENIUL(si pentru copii nostri)
Subiectul anterior · Subiectul urmator
shirel
Scris: Monday, July 21, 2008 3:25 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Pozitia astrelor pe cer in momentul in care ne-am
nascut ne influenteaza nu doar temperamentul si
caracterul,ci si necesitatiile si preferintele culinare.
Fiecare semn al Zodiacului are propiile preferinte
gustative.

BERBECUL

Berbecul nu se supune defel unui program al meselor,
de aceea a-l invata sa se alimenteze regulat este
practic imposibil.Dar oare merita sa te zbati ptr.
asta?Poate ar fi suficient sa evitati perioadele prea
lungi intre mese,urmate,de obicei,de ghiftuire.ras
Incercati un compromis intre un program strict al
orelor de mese si necesitatiile odorului vostru.
De aceea ,Berbecul nu este pretentios la mincare si
prefera bucatele simple si sanatoase:pireuri,supe,
mincaruri din carne.Ii place foarte mult carnea,nu
va renunta niciodata la ea pe tot parcursul vietii.
Pe de o parte,albuminele pe care le contine carnea le sunt necesare tuturor reprezentatiilor acestui
semn de Foc,pe de alta,ar fi de dorit sa nu uitati nici de legume,iar carnea sa fie din cind in cind
inlocuita cu peste,fasolle si alte surse de albumine.
O alta slabiciune a berbecului;fast-food-urile.precum chiipsurile,ketchup-ul si diverse
bauturi racoritoare gazoase.
Incercandu-le la gust o singura data,nu-l veti mai putea dezobisnui de asemenea "delicatese".
Oricit ar parea de ciudat,aceste produse nu sunt atit
de daunatoare Berbecului ca altor semne zodiacale.
Chiar si asa nu este cazul sa se exagereze.
Pentru o buna stare de sanatate ,Berbecul are mare nevoie de vitamina C si de fier.Ridichile,urzicile,
stevia,spanacul,macesele,coacazele negre,precum si ficatul de vita (sau de porc) ii sunt pur si simplu
necesare.Benefice ii vor fi si brinza de vaci,telemeaua si ouale .Nu uitati de fructe.La loc de fructe ar trebui sa stea merele,citricele.

Va urma....
danamaria
Scris: Monday, July 21, 2008 3:53 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/4/2007
asteptam urmarea cu mult interes, draga shirel. noi suntem raci amindoua. niste gurmandepupici
Mela
Scris: Monday, July 21, 2008 4:30 PM
Nivel

Inregistrat: 11/19/2006
Shirel,si eu sunt curioasa sa vad daca preferintele mele alimentare se potrivesc cu ce spui tu aiciangel
shirel
Scris: Monday, July 21, 2008 10:02 PM
Nivel

Sa ma iertati ca eu ma misc c-am greu acuma,dar incerc sa le scriu pe toate.ras

TAUR

Taurul se remarca inca din copilarie printr-o excelenta pofta de mancare.E privit cu invidie de mamele altor copii,vazundu-l cum infuleca trei feluri de mancare si mai cere si supliment.Din pacate,Taurul are tendinta,chiar din primii ani de viata,sa se ghiftuiasca.Ii plac foarte mult dulciurile,iar de la fainoase pur si simplu nu se poate abtine.Asadar,nu e cazul sa-l imbiati prea des cu clatite,iar prajiturile rezervati-le doar pentru momentele festive.
Fata de carne Taurul e aproape indiferent.E mult mai incintat de pireuri si fireste paste fainoase.De obicei nu-i este greu sa respecte orele de mese,dar parca prea infuleca bucatele.Mancind foarte repede,aproape nedindu-si seama ce face,va manca mai mult decit trebuie.Salatele nu le
considera mancare"adevarata"
Are mare nevoie de hrana consistenta,care sa-i dea senzatia ca s-a saturat.De aceea ,
legumele crude le va accepta doar ca garnitura.
Taurul are mare nevoie de alimente bogate in iod,asa ca gatiti-i cat mai multe produse ale marii.Iod mai contin si nucile si algele marine.Inlocuiti fainoasele si alte alimente bogate in amidon cu legume :
morcovi,sfecla rosie,varza,ceapa,spanac.
Taurul ar trebui sa bea mai mult,altfel s-ar putea ajunge la depuneri de calciu si incetinirea metabolismului.I se poate da sa bea apa cu suc de lamaie si miere sau apa
minerala pentru copii (plata)
Utile ii sint Taurului si citricele,ele vor feri gitul de probleme.In acest sens il pot
ajuta si plantele cu efect emoliant:salvia,musetelul,cimbrusorul.(taurul este cunoscut ca suferind de dureri
de git )
danamaria
Scris: Monday, July 21, 2008 10:07 PM
Nivel

nici o problema, draga shirel, cind poti, daca mai poti.pupici
shirel
Scris: Monday, July 21, 2008 10:19 PM
Nivel

GEMENI

Nici Gemenilor nu le place orele de masa.Dar
spre deosebire de Berbec ,maninca mai des si cite putin.Isi insusesc foarte repede deprinderea de a minca "pe fuga".printre altele.Din fericire,datorita mobilitatii
remarcabile,Gemenii nu se ingrasa aproape niciodata.O alta particularitate:nu pot sa nu vorbeasca la masa.Si nici sa stea linistiti.Se foiesc,se invartesc,atentia le e distrusa de orice altceva.E foarte greu sa-i strunesti.Doar o acuta senzatie de foame ii va face sa se uite numai in farfurie.Gemenii isi schimba frecvent gusturile.Pana nu demult adorau piureul de fructe,iar acum cer tot mai des iaurt sau
brinza de vaci,iar la piure nici nu se uita
nu mai vor.Atat sunt de schimbatori!
De fapt,Gemenilor le plac mancarurile variate,adora sa experimenteze,sa incerce ceva nou la gust.Asadar,feriti-i neaparat de medicamente si de produsele"paentru adulti"(otetul,alcoolul)altfel cu siguranta
vor dori sa stie ce gust au.ras alcool
Gemenilor trebuie sa li se fortifice plamanii si caile respiratorii superioare,benefici fiind lactatele,ouale,nucile,brinza de vaci si telemeaua.Pestele,cerealele si mierea ii vor incarca cu un surplus de energie,le vor intensifica activitatea cerebrala.
Ananasul,cimbrusorul,podbalul ii vor ajuta
sa-si mentina plamanii in buna stare.
Pentru a va linisti prichindelul imbiati-l cu fructe uscate,banane,dovlecei,vinete,toate contin potasiu.
shirel
Scris: Monday, July 21, 2008 10:21 PM
Nivel

danamaria wrote:
nici o problema, draga shirel, cind poti, daca mai poti.pupici

Ma bucur ca ma intelegi,nu mai pot sa stau asa de mult intr-un loc,am picioarele umflate.pupici pupici dar am sa ma straduiesc ca este foarte interesant.
oanalaurisa
Scris: Monday, July 21, 2008 10:24 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/10/2007
shirel wrote:
Sa ma iertati ca eu ma misc c-am greu acuma,dar incerc sa le scriu pe toate.ras

TAUR

Taurul se remarca inca din copilarie printr-o excelenta pofta de mancare.E privit cu invidie de mamele altor copii,vazundu-l cum infuleca trei feluri de mancare si mai cere si supliment.Din pacate,Taurul are tendinta,chiar din primii ani de viata,sa se ghiftuiasca.Ii plac foarte mult dulciurile,iar de la fainoase pur si simplu nu se poate abtine.Asadar,nu e cazul sa-l imbiati prea des cu clatite,iar prajiturile rezervati-le doar pentru momentele festive.
Fata de carne Taurul e aproape indiferent.E mult mai incintat de pireuri si fireste paste fainoase.De obicei nu-i este greu sa respecte orele de mese,dar parca prea infuleca bucatele.Mancind foarte repede,aproape nedindu-si seama ce face,va manca mai mult decit trebuie.Salatele nu le
considera mancare"adevarata"
Are mare nevoie de hrana consistenta,care sa-i dea senzatia ca s-a saturat.De aceea ,
legumele crude le va accepta doar ca garnitura.
Taurul are mare nevoie de alimente bogate in iod,asa ca gatiti-i cat mai multe produse ale marii.Iod mai contin si nucile si algele marine.Inlocuiti fainoasele si alte alimente bogate in amidon cu legume :
morcovi,sfecla rosie,varza,ceapa,spanac.
Taurul ar trebui sa bea mai mult,altfel s-ar putea ajunge la depuneri de calciu si incetinirea metabolismului.I se poate da sa bea apa cu suc de lamaie si miere sau apa
minerala pentru copii (plata)
Utile ii sint Taurului si citricele,ele vor feri gitul de probleme.In acest sens il pot
ajuta si plantele cu efect emoliant:salvia,musetelul,cimbrusorul.(taurul este cunoscut ca suferind de dureri
de git )

Foarte adevarat! Sotul meu Adi e zodia Taur si intr-adevar ii plac dulciurile foarte mult,cand era mic avea pofta de mancare,nu era mofturos deloc,iar cu durerile de gat este iar foarte adevarat,chiar si acum,primavara are cate-o faza cu durere de gat,amigdale foarte sensibile.
danamaria
Scris: Monday, July 21, 2008 10:24 PM
Nivel

draga shirel de la noipupici pupici
Mela
Scris: Monday, July 21, 2008 10:43 PM
Nivel

Inregistrat: 11/19/2006
Shirel,fiica-mea e gemeni,i se potriveste descrierea ta,sa stiiangel pupici
bulinutza
Scris: Tuesday, July 22, 2008 9:01 AM
Nivel

Inregistrat: 10/14/2007
Nimic mai adevarat la TAUR!!!!

shirel, computerlove
shirel
Scris: Tuesday, July 22, 2008 9:32 AM
Nivel

Si eu sunt Taur si mi se potriveste totul foarte bine.Numai ca acum ma feresc sa maninc dulciuri si chiar nu -mi mai plac si nu ma atrag deloc.Ce vreti cu varsta si gusturile se schimba,ras cit despre durerile de git de asta nu am scapat!uff

Ma bucur ca se potriveste,este chiar ceva sa vezi c-am ce le place la copii sa manince,si fiecare dupa zodia lui.Am sa continui.....coeur coeur
shirel
Scris: Tuesday, July 22, 2008 11:13 AM
Nivel

danamaria nici nu stii ce te asteapta:hohot

RACUL

RAcului ii place sa manince bine,apreciind in mod deosebit mincarea buna.Prefera mancarurile simple si sanatoase:piureurile,supelor,salatele,compoturile.Nici un rac nu va refuza o placinta,mai ales din cele preparate in casa.
Copilul va aprecia sincer placintele facute de bunica.mai ales pentru caldura si iubirea cu care sunt pregatite.O alta preferinta a Racului:lactatele,in special smintina,laptele fiert indelung la foc mic,untul.In principiu,toate lactatele ii sunt benefice,dar fiti atenta sa le consume
in cantitatii rezonabile.Daunatoarele ii sunt sosurile si maioneza ,prajelile si afumaturile,precum si biscuitii de tot felul,fainoasele si painea.Incercati sa le limitati,altfel se va obisnui cu acest mod de a se alimenta!Ar fi bine sa nu faca pauze lungi intre mese,pentru a nu ajunge apoi sa infulece tot ce prinde.
Foarte important este si sa manince doar produse proaspete,sa evite conservele.
Stomacul este punctul slab al Racului.
Racul sufera mult mai des de indigestii si tot felul de deranjamente decit orice alt semn zodiacal(diaree,dureri de burta,stomac)
Arwe mare nevoie de vitamine din grupa B
(drojdie,nuci,seminte de tot felul,mazare)
seleniu si flor.
raly
Scris: Tuesday, July 22, 2008 2:56 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Si eu sunt Taur si mi se potriveste totul cu exceptia faptului ca nu-mi plac pastele fainoase!Aici e gresit!
Shirel multumim!computerlove computerlove
shirel
Scris: Tuesday, July 22, 2008 5:52 PM
Nivel

raly wrote:
Si eu sunt Taur si mi se potriveste totul cu exceptia faptului ca nu-mi plac pastele fainoase!Aici e gresit!
Shirel multumim!computerlove computerlove

Nici mie,chiar deloc si nici paine nu maninc!Dar mai
stii poate cind am fost copii am fi mancat si de astea cu pofta.ras
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.