Asociatia pentru Autism AITA
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AITA
Scris: Friday, April 7, 2017 11:20 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 4/7/2011
Mesaje: 45
ASOCIATIA PENTRU INTERVENTIE TERAPEUTICA IN AUTISM organizeaza workshopul:

“Abordarea copilului cu autism si a familiei sale in procesul terapiei pe termen lung”

Workshopul va avea loc in Bucuresti, vineri 19 mai 2017, intre orele 10 – 17 si va fi sustinut de:

Dr. Victoria Slonims – senior terapeut in comunicare si limbaj la Newcomen Centre (children’s neurosciences centre) si lector la King’s College London.

http://www.evelinalondon.nhs.uk/our-services/hospital/consultants/slonims-vicky.aspx

Workshopul se adreseaza atat terapeutilor, psihologilor, educatorilor cat si parintilor care au copii cu autism.

Dintre temele abordate:

Evaluarea – scopul si valoarea ei.

Terapia pe termen lung si modul in care se schimba obiectivele in diverse etape ale dezvoltarii copiilor cu autism.

Nevoile educationale dar si de timp liber ale copiilor cu autism.

Stabilirea scopurilor comune in terapie – parinti, terapeuti si educatori.

Barierele in calea progresului in procesul de invatare.

Dorintele parintilor vs abilitatile copiilor.

Team work in grupuri mici cu pe tema mecanismelor lucrului in echipa (parinte, educator, terapeut) si clarificarea responsabilitatilor fiecarei parti implicate.

Studii de caz: copii nonverbali, inalt functionali, adolescenti cu autism

Terapia limbajului – cum poate ajuta logopedul copilul care nu vorbeste.

Acceptarea formelor de comunicare alternative.

A vorbi vs a comunica folosind limbajul cu toate componentele sale: componenta lingvistica, competentele operationale, componenta sociala si componenta strategica.

Taxa de curs este de 170 lei pentru specialisti si 100 lei pentru parintii copiilor cu autism si se achita in contul nostru deshis la Alpha Bank, sucursala Perla: RO51BUCUE47774732511RO01 Inscrierea la curs se face pe baza achitarii taxei si trimiterea datelor la adresa noastra de email officeaita@yahoo.com, pana in data de 15 mai 2017. Mailul este important pentru a va asigura inscrierea si a comunica detaliile organizatorice urmatoare!

Va asteptam cu drag!
AITA
Scris: Monday, July 17, 2017 3:46 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 4/7/2011
Mesaje: 45
Conferinta Internationala Autism Bucuresti IACB2017 reprezinta o punte de legatura între practica terapeutica si activitatea de cercetare, aducând laolalta activitatea de zi cu zi a celor implicati în tratamentul tulburarilor din sfera autismului, dar si cercetatori în domeniu, persoane cu autism, precum si povestea reala a unor familii care traiesc cu autismul în fiecare zi. Gândita astfel încât sa permita un grad ridicat de interactivitate între prezentatori si participanti, Conferinta va avea prezentari în plen si workshopuri. Ca noutate în România, vor exista si panel-uri sub forma unor discutii directe între specialistii într-un anumit domeniu si participantii din sala, care vor putea sa puna întrebari specifice ai sa discute variate aspecte ale temelor de baza.

IACB2017 este, prin abordarea sa inovativa si pluridisciplinara, o noutate în lumea psihologiei românesti, cu precadere în sfera autismului si a afectiunilor conexe. Mai mult decât sa punem în legatura cercetatorii si profesionistii din domeniu, ne dorim sa implicam în cât mai mare masura parintii copiilor cu autism. Avem în fiecare zi de-a face cu familiile celor afectati de autism si stim câta nevoie au sa fie la curent cu cele mai recente informatii privind terapia tulburarilor din acest spectru­. De aceea, ne propunem sa aducem împreuna parinti si profesionisti, pentru a împartasi cele mai noi cunostinte si cele mai bune practici din domeniu.

Focusul conferintei din acest an este reprezentat de copiii cu autism si interventiile pentru ei, facând loc specialistilor cu experienta vasta în abordarile cu rezultate dovedite stiintific, atât cele bazate pe terapiile comportamentale: ABA (Applied Beahavior Analysis), DTT (Discrete Trial Training), FCT (Functional Communication Training), PRT (Pivotal Response Training), cât si alte programe intensive de interventie precoce: trainingul abilitatilor sociale, tratamentul medicamentos, comunicarea alternativa si augmentativa, logopedie, terapie senzoriala si ocupationala, PECS (Sistemul de Comunicare prin Schimbul de Pictograme), abordarile bazate pe implicarea parintilor etc.

Terapia autismului este un proces de durata, iar scopul final al acesteia este integrarea sociala si functionarea cât mai completa în societate a persoanelor afectate. Dorim sa aducem în discutie si sa dezbatem aspectele vietii de zi cu zi a persoanelor cu autism, dar si a familiilor lor, astfel încât vom invita terapeuti, educatori, medici, si, în plus, factori de decizie din Ministerul Educatiei si al Sanatatii, precum si sociologi si reprezentanti ai ONG-urilor cu activitate în acest domeniu. Punând laolalta experientele celor care lucreaza cu copiii cu autism, dorim sa definim cât mai bine aria de probleme cu care acestia se confrunta si sa-i ajutam pe cei care au capacitate de decizie sa puna de acord politicile sociale cu realitatea.

Pâna la 31 iulie ai oferta EARLY BIRD la înregistrarea pentru participarea la IACB 2017

https://www.iacb.ro/.../register-iacb
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.