Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| Am cumparat sambata dintr-un hiper-market un calendar cu bomboane pentru Craciun!!!!!! Are 24 de casete, fiecare caseta avand un fel de usita, si se mananca in fiecare zi cate o bombonica!!!!
Problema este ca Robert(beneficiarul calendarului )ma tot bate la cap sa-i explic semnificatia acestuia!!!!!I-am promis ca o sa ma interesez si de aceea le rog mult pe fetele care stiu despre ce e vorba, sa-mi spuna si mie pentru a potoli curiozitatea "micului tiran"!!!!!
MULTUMESC ANTICIPAT!!!!!!
|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
|
Ceea ce ai cumparat tu se numeste Advent Calendar si este utilizat pentru a numara cele 24 de zile (de la 1 pana pe 24) pana la Craciun. Practic trebuie sa-i dai lui Robert cate o ciocolatica pe zi din casuta respectiva. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Asa e , cum zice Roxanel! A inceput numaratoarea inversa pana de Craciun ! In fiecare zi ii dai ciocolatica aferenta zilei calendaristice , pana cand ramane cutie goala si vine Mos Craciun ! |
|

| Multumesc mult!!!! Stiam si eu ca trebuie sa manance cate o ciocolatica pe zi, pana la venirea Mosului(cu altele ), dar am crezut ca mai are si alta semnificatie!!!! Si cum el ma tot zapacea: "de ce cate una?", "dar ce inseamna asta?", "cine a facut calendarul?"...si multe altele am zis sa intreb aici, poate mai aflu si altceva!!!! 
Va multumesc si va pupam dulce-dulce(ca ciocolata din calendar!!!) |
|

Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Elo a mancat vreo 5 calendare pana acum |
|

Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Elooo,m-ai omorat |
|

| Bravo ELO!!!!!! Noi abia acum am ajuns la Selgros sa-i luam(de fapt am mers cu alta treaba si am gasit si calendarul).Dar, daca tin minte bine, anul trecut nu prea se gaseau pe aici?!?!?! |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Sarbatoarea Adventului - perioada de post cuprinsa între 26 noiembrie si 23.
Etimologic cuvântul Advent provine din latinescul ad venire cea ce înseamna asteptare, înstiintare.
Perioada de Advent cuprinde patru duminici, iar în biserica luterana noul an bisericesc începe cu prima duminica de Advent.
Este o perioada de asteptare, de bucurie si pregatire a venirii pe lume a lui Pruncului Christos.
Este perioada de curatire sufleteasca si Împacare. Dupa sarbatoarea Sfintei Katharina, 25 noiembrie (zi în care avea loc ultimul bal pâna dupa Craciun) se sfârsesc toate petrecerile si nuntile.
Din ciclul sarbatorilor de peste an, cele legate de sarbatoarea Craciunului ocupa un rol important în viata spirituala si sociala a comunitatii sasilor din Transilvania.
Perioada de post cuprinsa între 26 noiembrie si 23 decembrie este cunoscuta sub denumirea de ADVENT.
Sursa
SAU
Calendarul de Advent |
|

Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| asa e fetelot,pai ea nu se joca frte cu o bucatica de cioco mica din calendar Nici pe o masea nu-i ajunge |
|

| Roxanel wrote:Sarbatoarea Adventului - perioada de post cuprinsa între 26 noiembrie si 23. Etimologic cuvântul Advent provine din latinescul ad venire cea ce înseamna asteptare, înstiintare. Perioada de Advent cuprinde patru duminici, iar în biserica luterana noul an bisericesc începe cu prima duminica de Advent. Este o perioada de asteptare, de bucurie si pregatire a venirii pe lume a lui Pruncului Christos. Este perioada de curatire sufleteasca si Împacare. Dupa sarbatoarea Sfintei Katharina, 25 noiembrie (zi în care avea loc ultimul bal pâna dupa Craciun) se sfârsesc toate petrecerile si nuntile. Din ciclul sarbatorilor de peste an, cele legate de sarbatoarea Craciunului ocupa un rol important în viata spirituala si sociala a comunitatii sasilor din Transilvania. Perioada de post cuprinsa între 26 noiembrie si 23 decembrie este cunoscuta sub denumirea de ADVENT. SursaSAU Calendarul de Advent
Multumim mult, esti o draguta!!!!!!!! |
|
|