As vrea sa stiu....
Subiectul anterior · Subiectul urmator
S.ELENA
Scris: Monday, December 10, 2007 12:47 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2007
Am cumparat sambata dintr-un hiper-market un calendar cu bomboane pentru Craciun!!!!!!
Are 24 de casete, fiecare caseta avand un fel de usita, si se mananca in fiecare zi cate o bombonica!!!!

Problema este ca Robert(beneficiarul calendaruluisic)ma tot bate la cap nervisa-i explic semnificatia acestuia!!!!!I-am promis ca o sa ma interesez si de aceea le rog mult pe fetele care stiu despre ce e vorba, sa-mi spuna si mie pentru a potoli curiozitatea "micului tiran"!!!!!

MULTUMESC ANTICIPAT!!!!!!

pupici pupici pupici pupici pupici flowers flowers flowers flowers flowers
Roxanel
Scris: Monday, December 10, 2007 9:13 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/13/2006
S.ELENA wrote:
Am cumparat sambata dintr-un hiper-market un calendar cu bomboane pentru Craciun!!!!!!
Are 24 de casete, fiecare caseta avand un fel de usita, si se mananca in fiecare zi cate o bombonica!!!!

Problema este ca Robert(beneficiarul calendaruluisic)ma tot bate la cap nervisa-i explic semnificatia acestuia!!!!!I-am promis ca o sa ma interesez si de aceea le rog mult pe fetele care stiu despre ce e vorba, sa-mi spuna si mie pentru a potoli curiozitatea "micului tiran"!!!!!

MULTUMESC ANTICIPAT!!!!!!

pupici pupici pupici pupici pupici flowers flowers flowers flowers flowers

Ceea ce ai cumparat tu se numeste Advent Calendar si este utilizat pentru a numara cele 24 de zile (de la 1 pana pe 24) pana la Craciun. Practic trebuie sa-i dai lui Robert cate o ciocolatica pe zi din casuta respectiva.
Maria & Mario
Scris: Monday, December 10, 2007 7:16 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Asa e , cum zice Roxanel! A inceput numaratoarea inversa pana de Craciun ! In fiecare zi ii dai ciocolatica aferenta zilei calendaristice , pana cand ramane cutie goala si vine Mos Craciun ! yes
S.ELENA
Scris: Monday, December 10, 2007 10:00 PM
Nivel

Multumesc mult!!!!pupici pupici pupici
Stiam si eu ca trebuie sa manance cate o ciocolatica pe zi, pana la venirea Mosului(cu altelesic), dar am crezut ca mai are si alta semnificatie!!!! Si cum el ma tot zapacea: "de ce cate una?", "dar ce inseamna asta?", "cine a facut calendarul?"...si multe altele rambo am zis sa intreb aici, poate mai aflu si altceva!!!!bounce bounce

Va multumesc si va pupam dulce-dulce(ca ciocolata din calendar!!!) pupici pupici pupici pupici
Rody
Scris: Monday, December 10, 2007 10:01 PM
Nivel

Inregistrat: 6/10/2006
Elo a mancat vreo 5 calendare pana acumhohot hohot hohot
mihaela75
Scris: Monday, December 10, 2007 10:22 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
hohot hohot Elooo,m-ai omorat hohot
S.ELENA
Scris: Tuesday, December 11, 2007 12:09 AM
Nivel

Bravo ELO!!!!!!
Noi abia acum am ajuns la Selgros sa-i luam(de fapt am mers cu alta treaba si am gasit si calendarul).Dar, daca tin minte bine, anul trecut nu prea se gaseau pe aici?!?!?!scratch oare
Roxanel
Scris: Tuesday, December 11, 2007 9:01 AM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Sarbatoarea Adventului - perioada de post cuprinsa între 26 noiembrie si 23.

Etimologic cuvântul Advent provine din latinescul ad venire cea ce înseamna asteptare, înstiintare.

Perioada de Advent cuprinde patru duminici, iar în biserica luterana noul an bisericesc începe cu prima duminica de Advent.

Este o perioada de asteptare, de bucurie si pregatire a venirii pe lume a lui Pruncului Christos.

Este perioada de curatire sufleteasca si Împacare. Dupa sarbatoarea Sfintei Katharina, 25 noiembrie (zi în care avea loc ultimul bal pâna dupa Craciun) se sfârsesc toate petrecerile si nuntile.

Din ciclul sarbatorilor de peste an, cele legate de sarbatoarea Craciunului ocupa un rol important în viata spirituala si sociala a comunitatii sasilor din Transilvania.

Perioada de post cuprinsa între 26 noiembrie si 23 decembrie este cunoscuta sub denumirea de ADVENT.

Sursa

SAU

Calendarul de Advent
Rody
Scris: Tuesday, December 11, 2007 9:04 AM
Nivel

Inregistrat: 6/10/2006
asa e fetelot,pai ea nu se joca frte cu o bucatica de cioco mica din calendarnono Nici pe o masea nu-i ajungehohot
S.ELENA
Scris: Tuesday, December 11, 2007 7:47 PM
Nivel

Roxanel wrote:
Sarbatoarea Adventului - perioada de post cuprinsa între 26 noiembrie si 23.

Etimologic cuvântul Advent provine din latinescul ad venire cea ce înseamna asteptare, înstiintare.

Perioada de Advent cuprinde patru duminici, iar în biserica luterana noul an bisericesc începe cu prima duminica de Advent.

Este o perioada de asteptare, de bucurie si pregatire a venirii pe lume a lui Pruncului Christos.

Este perioada de curatire sufleteasca si Împacare. Dupa sarbatoarea Sfintei Katharina, 25 noiembrie (zi în care avea loc ultimul bal pâna dupa Craciun) se sfârsesc toate petrecerile si nuntile.

Din ciclul sarbatorilor de peste an, cele legate de sarbatoarea Craciunului ocupa un rol important în viata spirituala si sociala a comunitatii sasilor din Transilvania.

Perioada de post cuprinsa între 26 noiembrie si 23 decembrie este cunoscuta sub denumirea de ADVENT.

Sursa

SAU

Calendarul de Advent

Multumim mult, esti o draguta!!!!!!!! pupici pupici flowers flowers pupici pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.