APA
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Tuesday, March 21, 2006 10:50 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Ce apa le dati copiilor sau ce apa consumati ? Aveti incredere in apa de la chiuveta ? Aveti puse filtre pentru apa la chiuveta ?

Eu am consumat cat am stat la mama numai apa de la chiuveta. De cand m-am mutat insa am trecut pe apa plata. Apa minerala nu prea o suport, dar daca n-am plata beau si din aia.

La apa plata consum acum BUCOVINA, iar la minerala DORNA.
Lui Alice ii dau tot din astea, iar lui Andrei inca nu i-am dat deloc apa.
mihaela75
Scris: Tuesday, March 21, 2006 11:08 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Cred ca depinde de oras ca eu de exemplu am stat o perioada in Iasi si pe timp de vara nu puteai bea apa de la robinet,parca venea direct din BahluibangheadAcasa la mine la Onesti apa de la robinet e cristal ,nu alta, poate ca e oras mai mic si mai putin poluat, si ceva mai la altitudine.Oricum cred ca daca cineva are cea mai mica banuiala in ce priveste apa e bine sa foloseasca apa plata sau sa puna filtre ca nici nu stii cum te baga in spital un pahar cu apa. oare
Elia
Scris: Wednesday, March 22, 2006 12:16 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Eu acasa in Romania nu am mai baut apa de robinet de muuult. In timpul lui Ceausescu mergeam in Cismigiu si luam apa de la izvorul lui Eminescu (era o moda ntr-un timp, era coada la apa acolo). Apoi, dupa revoultie candva, am cumparat filtre si am baut numai filtrata, de aia am folosit si la formula lui John inca de cand s-a nascut. Aici apa e farte proasta, asa ca bem numai minerala, avem sticloaie d-alea mari de 20 de litri de le pui pe o masine cu robineti si iti da si apa gata fiarta si apa rece, asa ca e foarte la indemana. O data eram la Metro si am auzit niste straini vorbind ca abia sosisera in China si bebelusul lor bause formula cu apa fiarta de la robinet si avea diaree de cateva zile. Si am zis Doamne-ajuta ca noi nu am experimentat asa.
delfinasa
Scris: Wednesday, March 22, 2006 2:15 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
In zona unde stam acum, tap water e buna si nefiltrata in casa si eu numai de-asta beau, aia plata imbuteliata nu-mi place si nici apa minerala...cand eram la ai mei acasa, beam numai apa de la chiuveta ca in zona erau puturi cu apa de izvor, care si vara era rece si buna; ii duc dorul apei aleia...sa vedem cum o fi unde ne vom muta, poate va trebui sa ne putem filtre...oricum, aici in fiecare an se iau mostre de apa si rezultatele se comunica tuturor locuitorilor din zona prin posta...pentru Karina fierb apa si-o racesc si n-am avut nici un fel de probleme pana acum; eu ii fac si formula pt cerealele de seara, si mancarica si ceaiul cu apa de la chiuveta si e ok.
taki
Scris: Wednesday, March 22, 2006 4:13 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Noi consumam apa plata. cumparam 1 bax ce contine 6 sticle de 2 litri. Folosim apa plata si pentru prepararea orezului la robotul cu aburi, si pentru incalzitor de apa ... pentru ceai, cafea.

Aici nu se bea apa de la chiuveta nu .
Kiki
Scris: Wednesday, March 22, 2006 6:33 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Eu nu am mai baut apa de la robinet de foarte mult timp, cred ca-s 2-3 ani. Cumpar saptamanal bidoane de 5 l di hipermatket si imi ajung intr-o saptamana 4-5 bidoane. david bea apa, dar nu mai mult de 5-10 ml, dar consider ca e suficient. Mi-a zis doctorul sa il invat si cu apa ca sa isi poata clati gurita dupa ce papa lapte ca sa nu aiba probleme cu dintii mai incolo (caria de biberon). Si cand ii e sete ii dau o gurita doua de apa (la mine in casa e foarte cald, orice as face nu scade termometrul sub 27 de grade (si asta e cel mai fericit caz, n general am 30 de grade in casa; poate acum ca vine primavara sa opreasca astia caldura).
Revenind la apa, eu cred ca e bine ca bebeii sa fie obisnuiti cu apa. De la biberon nu m-as risca sa ii dau, atata timp cat nu ma risc sa beau eu. Si in al doilea rand, daca pun un pahar cu apa de la robinet langa unul cu apa plata, diferenta e foarte mare, si la culoare si la claritate. Puteti testa.
Roxanel
Scris: Wednesday, March 22, 2006 7:06 AM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Mie apa nu mi-a placut niciodata. Nici in Romania, nici aici. Beam cafea, suc, ceai iar apa foarte rar. Intre timp am trecut la apa de la robinet dar filtratata, care nu mi-a placut deloc :81pukel: dupa care acum trag cu apa plata, 2 litri pe zi, caci asa scrie la carte. ras Dupa ce ma fac mamica nu cred ca mai am puterea sa beau 2 litri pe zi, caci si asa ma simt ca un burete uff... desi trebuie sa recunosc ca face bine la organism.
oana_nicole
Scris: Wednesday, March 22, 2006 8:53 AM
Nivel

Am auzit ca multa lume foloseste la prepararea laptelui praf apa plata, cea mai "laudata" fiind Bucovina. Ma gandeam sa inlocuiesc si eu apa fiarta cu apa plata, dar mai intai as vrea sa ma mai documentez putin. Voi ce spuneti de treaba asta?
Kiki
Scris: Wednesday, March 22, 2006 8:54 AM
Nivel

oana_nicole wrote:
Am auzit ca multa lume foloseste la prepararea laptelui praf apa plata, cea mai "laudata" fiind Bucovina. Ma gandeam sa inlocuiesc si eu apa fiarta cu apa plata, dar mai intai as vrea sa ma mai documentez putin. Voi ce spuneti de treaba asta?

Eu numai cu apa plata ii fac biberonul. Am incercat cu apa de la robinet la inceput, dar tot vedeam urme de piatra pe ibric si pe biberon si am renuntat.
g_nicoleta2000
Scris: Wednesday, March 22, 2006 9:55 AM
Nivel

In Bacau apa de la robinet nu este potabila si cred ca de mai bine de 7-8 ani nu mai beau apa de la robinet. La inceput aducea tata de la tara apa cu un bidon de 10 kg. Apoi cand apa plata a devenit mai accesibila ca pret am cumparat Bucovina sau Dorna. Acum ne place foarte mult Izvorul Zanelor de la Tusnad.
Fetei ii gatesc absolut orice numai cu apa plata. Si la supita tot apa plata imbuteliata pun.
oana_nicole
Scris: Wednesday, March 22, 2006 10:30 AM
Nivel

Kiki wrote:

Eu numai cu apa plata ii fac biberonul. Am incercat cu apa de la robinet la inceput, dar tot vedeam urme de piatra pe ibric si pe biberon si am renuntat.

Ei, bine ca m-am desteptat si eu... intr-un final. banghead Gata, sa care de acum tati bidoane de Bucovina, ca nu mai tine gluma.
stele_pe_cer
Scris: Thursday, March 23, 2006 4:18 PM
Nivel

oana_nicole wrote:

Mie medicul mi-a spus la ultima vizita la care am fost (ca atunci l-am intrebat), cum ca apa, indif.de unde o luam, trebuie fiarta.Si cea robinata, si cea plata.

Pentru uz curent (gatit), folosesc numai apa de la robinet.Pot spune ca i-am dat si lui Matei apa de la robinet, cu sticla mea, ca eu numai de la robinet beau.Nu pot spune de ce.Sotul in skimb, bea numai apa minerala.

Lui Matei, lapticul i-l fac fie cu apa plata, fie cu apa de la robinet, fiarta si racita.

Apa de la robinet o fierbeam si o foloseam pentru Matei ca stiam ca ar contine fluor.Tot medicul mi-a spus acum cum ca in Bucuresti apa nu contine fluor.Nu stiu unde m-as putea interesa daca intr-adevar apa de la robinet nu contine fluor.

Eu ma gandesc ca degeaba cumpar apa plata pentru copil, daca eu bea apa robinata.Apoi, baie facem tot cu robinata, deci, eu consider ca e bine ca micutul sa se obisnuiasca cu apa pe care o avem.Daca mergerm la munte, vom bea apa de la rau, daca mergem la tara, vom bea apa de la fantana.In Bucuresti, cat de curand, ii voi da tot apa robinata, cum beau si eu.Trebie s ail invat sa se adapteze conditiilor existente.
Kiki
Scris: Thursday, March 23, 2006 4:21 PM
Nivel

Eu o fierb si pe cea plata.
stele_pe_cer
Scris: Thursday, March 23, 2006 4:28 PM
Nivel

Kiki wrote:
Eu o fierb si pe cea plata.

Dar stii cumva de ce e bine sa fierbi pana si apa plata?Am ramas uimita cand am aflat ca ar fi mai bine sa o fierb si pe cea plata...eu credeam ca e safe....
Kiki
Scris: Thursday, March 23, 2006 4:49 PM
Nivel

Nu e safe.
Uite ce am gasit mai jos:

Apa imbuteliata sau asa numita "apa plata" (subiectul nu se refera la apele minerale naturale carbozificate)

Esti sigur ca apa din sticla de apa plata care sta acum langa computerul tau provine din magnificul izvor de munte desenat pe eticheta? Sau ca apa de la dozatorul de apa de la servici este chiar mai sanatoasa decat cea de la robinet? Te-ai gandit vreodata la costurile enorme pe care esti nevoit sa le platesti zi de zi fie ca iti cumperi bidoane de 5 litri pentru acasa fie ca esti manager si le oferi angajatilor tai apa plata la dozator? Ma refer la costurile pe termen lung. Ai sa spui ca sunt rautacios si ca vreau doar sa-ti vand un filtru de apa scump. Dar crede-ma, in realitate, acel filtru de apa scump pe care o sa-l cumperi sau nu va fi o solutie, pe termen lung, de cel putin 10 ori mai ieftina si cu o calitate a apei produse, in cele mai multe cazuri (recunosc ca nu in toate), mult mai buna.

Apa imbuteliata necarbogazoasa (apa plata) este, pur si simplu, apa provenita din diverse surse si imbuteliata de catre o societate comerciala in vederea comercializarii. Sursele pot fi foarte diverse: surse de ape minerala naturale, ape de izvor, ape de put sau apa din retele publice (apa de robinet). de asemenea, gradul de prelucrare poate pleca de la zero pana la osmozarea apei sursa si remineralizarea ei pentru un gust mai atragator.

Industria apei imbuteliata este reglementata de legi care sunt puse in aplicare ca mai toate legile din Romania adica mai bine sau mai rau. Iata, de exemplu, cate marci de apa plata din foarte multele existente au solicitat notificari si sunt listate pe situl oficial al Ministerului Sanatatii: http://www.ms.ro/a_ms/ps_apemi/ape_lista.asp .

Avantaje

*

O sursa de apa potabila la indemana in caz de urgenta.
*

O sursa de hidratare in afara casei sau a locului de munca (pe strada, in aer liber sau pe plaja etc.).
*

Apa imbuteliata, fiindca nu contine clor, poate sa aiba un gust mult mai placut decat apa de la robinet netratata.
*

Majoritatea apelor imbuteliate contin mai putini contaminanti decat apa de la robinet netratata.

Dezavantaje

*

COST Apa plata costa intre 0,38 si 2,40 RON litrul in functie de ambalaj si marca. Foarte multi consumatori beau numai apa plata dar gatesc cu apa de la robinet crezand ca asa s-au rezolvat toate problemele. Se cam inseala! Daca consideram ca pentru gatit si baut un om modern are nevoie de aproximativ 3 litri de apa pe zi, la un cost mediu de 0,50 RON/litru, rezulta ca bugetul alocat apei potabile ar trebui sa fie de cel putin 45 RON /luna. Asta inseamna ca o familie de 3 persoane trebuie sa cheltuie 135 RON pe luna. Vi se pare mult? Apa de la robinet purificata cu ceramica antibacteriana la 0,5 microni si SBAC doar 8 RON/luna pentru intraga familie de 3 persoane. Comparati 8 cu 135.
*

GREU DE MANIPULAT Cei care isi cumpara frecevent apa plata la 5 litri sau mai mult stiu foarte bine despre ce vorbesc. Trebuie sa te mai duci si la magazin dupa ea.
*

IMPACT NEGATIV ASUPRA MEDIULUI Sunt sigur ca toata lumea este deranjata de tonele de peturi care sufoca Romania astazi.
*

Desi apa plata este intr-adevar microbiologic pura (sau asa ar trebui sa fie), la fel ca orice apa care stationeaza, se poate "strica" odata deschis ambalajul. Cea mai mare problema apare la dozatoarele de apa calda/rece care pastreaza apa intr-un vas intern deschis catre exterior pentru ca aerul care trebuie sa ajunga in butelia de apa trece pe acolo. Daca acest recipient intern al dozatorului nu este igienizat frecvent, apa va avea mai multe bacterii decat apa de la robinet. Sa nu uitam ca apa este substanta vietii. Oriunde exista apa exista si vietati mai mult sau mai putin patogene. Problema e ca gustul nu se poate simti deplin la temperaturi extreme: foarte fierbinte sau foarte rece. Faceti un test simplu: scoateti dozatorul din priza si dupa cateva ore gustati apa. Daca simtiti un gust ciudat sau neplacut inseamna ca e timpul sa igienizati dozatorul sau sa va cumparati un filtru de apa, o cana electrica si un frigider. Nu veti mai avea nici o problema cu bacteriile.

Sursa: www.totuldespreapa.ro
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.