Apa si ceaiul - cum si cat la bebelusi
Subiectul anterior · Subiectul urmator
evelina27m
Scris: Monday, March 20, 2006 8:10 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 2/22/2006
Eu nu sunt lamurita cu apa data la bebelusi - chiar ca nu-mi mai amintesc.
Deci, cum se procedeaza cu bebeii? Cand li se da apa sa bea? Cata apa li se da? Dar ceai? Daca nu are colici, trebuie sa-i dau in fiecare zi ceai? Ce fel de ceai si cat?
g_nicoleta2000
Scris: Monday, March 20, 2006 10:07 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Evelina, noua pediatrul ne-a spus ca bebelusl alaptat la san nu-i trebuie nici apa si nici ceai.
Laptele de mama la inceputul suptului are rol de hidratare, la mijlocul alaptatului este de hranire iar la sfarsit smantanica produsa de san calmeaza colicii, si este fooarte bogata in elemente nutritive.
Ceaiul si apa nu fac decat sa mareasca numarul mictiunilor si duc la demineralizarea copilului. Asta ne-a spus pediatrul si este valabila atat timp cat copilul papa doar san.
Cat a avut colici am incercat cu baby drink din disperare dar cum nu avea nici un efect nu i-am mai dat.
apoi ceaiul se da cu un scop: musetelul- constipatie, menta- diaree, altfel ingreunezi ficatul copilului dand ceai degeaba.
taki
Scris: Monday, March 20, 2006 10:42 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Ne puteti spune, de exemplu daca are colici si trebuie adiministrat ceaiul impotriva colicilor, cum se va da? Se face ceaiul si se va da cu bottle sau cu lingurita?

Si, daca se va da cu bibe sau cu lingurita, cam cat ceai trebuie dat??? ma refer la gramaj oare
Vesna
Scris: Monday, March 20, 2006 11:01 AM
Nivel

Inregistrat: 2/27/2006
Si noua ne-a spus tot asa pediatrul: daca copilul e alimentat numai la san, nu are nevoie nici de apa, nici de ceai. Asa ca Raz abia la 5 luni a baut apa, iar ceaiul inca nu-l cunoaste.
Taki, eu nu stiu sa-ti raspund exact, dar din cate am auzit si eu, e indicat sa-i dai cu lingurita, chiar daca e mai greu, ca sa nu risti sa se invete cu bibe. Eu cand am inceput sa-i dau apa, am inceput cu o seringa (de la Nurofen sic), iar acum am trecut la cana cu cioc. Cantitativ, cred ca se poate incepe cu 10 ml, apoi 30 ml, iar pe timp de vara chiar 60 ml.
g_nicoleta2000
Scris: Monday, March 20, 2006 11:04 AM
Nivel

Foarte usor administram cu seringa dozatoare. Si vedeam exact cat bea prichinduta.
Dar ceaiurile de colici noua ni s-au parut apa de ploaie.
stele_pe_cer
Scris: Monday, March 20, 2006 12:53 PM
Nivel
Nivel: Senior

evelina27m wrote:
Eu nu sunt lamurita cu apa data la bebelusi - chiar ca nu-mi mai amintesc.
Deci, cum se procedeaza cu bebeii?

Cand li se da apa sa bea?

Daca bebelul este alaptat la san, nu are nevoie de apa pana in momentul diversificarii.Daca incepi diversificarea cu cereale, si iti continui alpatarea la san, e bine sa ii dai dupa masa de cereale putina apa, ca cerealele provoaca sete.Daca incepi cu sucuri si fructe, amani apa pana la introducerearea de legume si/sau cereale.

evelina27m wrote:
Cata apa li se da?

Apa se da cata vrea, de obicei nu prea vor bebeii apita la o varsta asa mica (depinde de varsta copilului - in prima luna nu mai mult de 30 maxim 50 ml, ca il umfla si nu mai papa bine, mai tarziu, cata vrea, in conditiile in care manaca bine portia de laptic praf, ca la alptare nu are rost sa i se dea apa, ca laptele matern de la inceput tine si de sete, apoi celalalt, laptele gros, tine de foame).

evelina27m wrote:
Dar ceai? Daca nu are colici, trebuie sa-i dau in fiecare zi ceai?

Daca nu are colici, nu are sens sa ii dai ceai, si, kiar daca are colici, ceaiurile nu sunt asa eficiente precum picaturile (nu ca picaturile ar face minuni prea mari, dar , in unele cazuri, picaturile ajuta ceva mai mult).

evelina27m wrote:
Ce fel de ceai si cat?

Eu i-am dat numai Baby Drink, un pliculetz dizolvat in 100 ml de apa, nu in 50 ml apa, cum scrie pe prospect, ca sa nu fie prea concentrat (la sfatul mediculu).Imparteam portia de 100 ml cam in 3 sau 2 parti.Deci, ii dadeam o data cam 30-50 ml maxim, din a a 2 a sapt.de viata (ca mai devreme nu a fost cazul).
Mai sunt ceaiuri granulate, dar acelea am inteels ca nu sunt asa bune dpdv al compozitiei, precum Baby Drink.
Se mai gasesc ceaiuri la plafar, special pentru colici, dar pana prepari unul, nu are nici un fel de indulcitor, are gustul mai rau si e posibil sa ti-l refuze.....tanja mare...eu am cumparat si d'asta, dar tot Baby Drink-ul a fost preferat.Celalat l-am baut eu.
stele_pe_cer
Scris: Monday, March 20, 2006 1:02 PM
Nivel

taki wrote:
Ne puteti spune, de exemplu daca are colici si trebuie adiministrat ceaiul impotriva colicilor, cum se va da? Se face ceaiul si se va da cu bottle sau cu lingurita?

Daca folosesti biberonul NUMAI pentru ceai, si nu si pentru completare cu lapte, se poate administra ceaiul cu biberonul.Daca nu, se poate sa i-l dai cu linguritza, dar pana i-l dai, vine urmatoarea masa de alaptare ras .O solutie buna poate fi, cum spune Nico, sa te ajuti de o seringa.Cei de la Farlin au o seringa speciala pentru administrare de medicamente, continutul ei este de 10 ml.Mie mi s-ar pare peste mana cu seringa, as folosi-o numai la medicamente (i-am dat calciul, picaturile de sab simplex cu seringa normala , nu cu cea de la Farlin, iar acum ii dau multivitaminele cu ea).

Cat timp i-am dat ceaiul cu tetina ortodontica Kuk, nu a refuzat sanul.Am inteles ca bebelul face distinctie intre likide:daca suge la san laptic, nu va refuza sanul mai apoi, numai pentru faptul ca bea ceiutz cu bibe.La noi, acest lucru s-a adevarit: biberonul nu a impiedicat alaptarea.

Cel mai usor de administrat ceaiul mi s-a parut a fi biberonul.
Miri
Scris: Wednesday, March 22, 2006 7:32 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Noua pediatra ne-a recomandat sa-i dam ceai intre mese, daca a trecut mai putin de 1,5 ore de la ultima alaptare.Ne-a spus ca putem sa-i dam ceai de tei sau de musetel preparat astfel:la 100 ml apa se adauga 1 lingurita de zahar,se fierb impreuna si se adauga pliculetul de ceai.
Ulterior am descoperit ceaiul de fenicul de la Hipp(granule)si i-am dat din asta,fiind foarte usor si rapid de preparat,nu mai stai sa se infuzeze pliculetul!
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, March 22, 2006 7:51 PM
Nivel

Musetelul am inteles ca nu este bun pentru bebei decat folosit ocazional, ca modifica flora intestinala (ceaiul clasic, de musetel, de la plafar).Acum, nu stiu de ce, dar daca ar fi asa, atunci marile firme (Hipp, Humana) de ce au si ceai de musetel pentru uz frecvent?

Ceaiul de tei s-ar spune ca nu ar fi indicat pentru baietei, dar cred ca mai mult este un mit din popor, nicidecum ceva fondat stiintific.Cica nu s-ar da pana la 12 ani, ca i-ar afecta dezvoltarea organelor genitale.Alte pareri?Eu una i-as da ceai de tei, ca e bun la gust, numai sa culeg eu florile sau s le iau din piata, ca ceaiul de tei de la plafar numai gust si miros de tei nu are.

Cu mare suces am folosit pentru Matei ceaiul "Hapciu" de la Fares, si pot spuen ca i-a placut.Neindulcit.
AdrianaC
Scris: Thursday, March 23, 2006 12:31 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Noua ne-a spus medicul ca nu este nevoie sa ii dam deloc apa, cand e asa mic, mai ales daca e alimentat exclusiv de la san.

Ceai i-am dat lui Andrei numai ocazional, cand eu nu eram acasa si trebuia sa il pacaleasca si pe el cu ceva pana veneam eu. In acest caz ceaiul i-l dadea mama cu biberonul. I-am dat numai Baby Drink, preparat 1 pliculet la 50 ml de apa fiarta si racita.

Pentru colici nu i-am dat ceiut, i-am dat numai Sab Simplex, preventiv, de 3 ori pe zi, pana la 3 luni cate 10 picaturi de 3 ori pe zi, apoi pana la 4 luni cate 15 picaturi de 3 ori pe zi. Andrei oricum nu prea a avut colici, nu stiu daca din cauza ca i-am dat Sab Simplex preventiv sau din alte motive.

Asa cum au spus si fetele, in caz de diaree se poate administra ceai de menta, neindulcit, iar in caz de constipatie, ceai de musetel, tot neindulcit.
Andi&Mariuca
Scris: Friday, March 24, 2006 10:40 AM
Nivel

Sa va spun eu cum mi-a recomandat pediatrul sa ii dau ceai: intre mese, cum zicea si Miri Haluca, cam la jumatatea intervalului dintre alaptari (1,5-2 ore), atunci cand este treaz (nu scoli copilul si il fortezi) si daca doreste sa bea. copilasul meu nu prea se omoara cu ceaiul... il scuipa uneori si se enerveaza rau daca insist. eu i-am dat ceai de menta si chimen pt diaree si colici, putin indulcit (la recomandarea medicului), si ceai Baby Calm de la fares pt colici. tot in ceai ii dizolv si medicamentele si le papa... fara probleme!
ce este de retinut si e foarte important: intotdeauna ceaiul se indulceste in timp ce fierbe apa si nu dupa! iar la preparatele deja indulcite de genul Baby Drink sau Hipp, nu se mai pune zahar!
doctorita care l-a vazut pe Andrei al meu si a recomandat sa ii dau ceai mi-a explicat ca bebelusii se deshidrateaza foarte repede si ceaiul este necesar (sigur ca la varsta asta micuta in cantitati mici) pentru a se hidrata. oricum, medicii astia au tot felul de pareri, care mai care mai diferite!
Anaida
Scris: Friday, March 24, 2006 2:01 PM
Nivel

Si medicul meu mi-a recomandat sa-i dau ceai intre mese (si sa nu-i dau sa manance mai des de 3 ore), dar nu am ascultat-o, nu ca as fi eu mai catolica decat papa, dar m-am gandit ca, daca ii e sete, oricum nu va suge decat primul lapte, care e mai apos...si incet-incet, fata mea si-a reglat orarul de mese, ajungand la 5-6 mese pe zi, fara sa o fortez in vreun fel. Mai sunt zile cand suge mai des, dar ma gandesc ca e si din cauza ca uneori e mai cald in casa.
Am citit un articol in care se spunea ca nici o apa si nici un ceai nu pot fi la fel de sterile cum e laptele de la san (si nici vasele in care punem ceaiul sau apa nu pot fi complet sterilizate), de aceea nu se recomanda sa se dea bebelusilor hraniti exclusiv la san alte lichide in afara de lapte, evitandu-se astfel pericolul imbolnavirii in sfera digestiva.
taki
Scris: Monday, April 24, 2006 7:57 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Am incercat sa-i dau astazi Sashei putina apita, fiarta si racita, pentru ca era cald afara si scotea limbuta...dar daca a baut 5 ml e bine.

De ce refuza apa?
Daca ii dau ceai, ce fel de ceai sa-i dau???
AdrianaC
Scris: Monday, April 24, 2006 8:15 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Taki,

In primele luni, daca nu chiar in primul an, nu prea se da apa la copii. Eventual poti sa ii dai ceai, dar nu stiu de care sa iti zic pentru ca eu nu prea le-am dat la ai mei.

Lui Alice ii mai dadeam ceai Baby Drink, si pentru colici si mai tarziu si de sete, dar destul de rar.

Cat e mic, de sete ii tine tot lapticul lui mami, care la inceputul suptului este mai apos si tine loc de apita, iar mai pe la jumatatea suptului devine mai consistent si tine de foame.

Deci parerea mea este ca daca medicul nu iti recomanda sa ii dai apita, sa nu ii mai dai.

Vis-a-vis de ceai, ceaiul de menta se da daca are diaree (si atentie, nu se indulceste), ceaiul de musetel se da daca este constipat (si nici acesta nu se indulceste). Baby Drink-ul eu il dadeam pentru colici dar si de sete uneori.

Miri
Scris: Monday, April 24, 2006 8:55 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Taki,noi am optat pentru ceaiurile instant,speciale pentru sugari,de la firma Hipp.Pe cutie aveam si indicatii si mod de preparare.
In primele doua luni,am folosit ceai de fenicul(fennel tea),care este recomandat din prima saptamina de viata.Cind au inceput colicile,am optat pentru ceaiurile de anticolici pentru sugari.
De la 3 luni si jumatate ,cind a descoperit gustul sucurilor de fructe,Sara nu mai vrea ceai deloc!sic
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.