Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17854
| Am inteles si am auzit de la prieteni care au copiii ceva mai mari decat Alice ca mai nou trebuie facut un an pregatitor la gradinita, obligatoriu, fara de care copilul nu poate fi inscris la scoala.
Ce stiti de chestia asta? Asa este?
Ce se intampla in cazul in care sa spunem copilul merge 1 an la gradinita, la grupa mare, nu la grupa pregatitoare, dar totusi este apt de gradinita si are si peste 6 ani? Poate fi inscris la scoala? In ce conditii? E necesara o fisa psihopedagogica? Daca da, cat timp este valabila aceasta si ce ar trebui sa contina? Cine o elibereaza?
Alice va implini in iulie 6 ani si in septembrie ar avea cam 6 ani si 2 luni. Ea a fost la gradinita 1 an, la grupa mare, dar s-a descurcat foarte bine si am fi vrut sa o inscriem la scoala din septembrie anul acesta. Am obtinut fisa psihopedagogica de la gradinita cum ca e apta de scoala, dar ma intreb acum daca totusi nu reusim sa o mai inscriem la scoala, pentru ca inscrierile s-au facut cu mult timp in urma, ne-am trezit noi tarziu (ca de obicei de altfel), la anul mai este valabila aceasta fisa? Sau trebuie sa faca iar un an de gradinita, eventual grupa pregatitoare de data asta, si sa obtina o alta fisa psihopedagogica?
|
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| nu am auzit de asa ceva. am colege de serviciu care au copii in anul pregatitor. auzisem doar de un proiect de lege ce abia e in faza de initiere pe la guvern, care propune an pregatitor tot cu invatator, la fel si clasa a Va. este imposibil asa ceva deoarece sunt localitati care nu au gradinite si nu li se poate impune sa dea un copil de 5 ani, in eventualitatea ca va merge de 6 ani la scoala, la o gradinita la nu stiu cati km departare. e adevarat ca scolile de elita prefera copilasi care au facut grupa pregatitoare si au si cate un C.V. impresionant. unele scoli mai dau si testari. an pregatitor obligatoriu, alfel nu inscriu copii la scoala |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| se cere doar o adeverinta ca a frecventat gradinita ( grupa mare sau pregatitoare ) si daca nu o ai tot il primeste iar la unele scoli , clase " mai bune" se da un fel de testare cu invatatorul inainte de inscriere dar totul depinde de la scoala la scoala |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/11/2007 Mesaje: 818
| Si daca nu a fost deloc la gradi? |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Mi se pare ca e doar o pretentie a invatatoarei. Imposibil sa nu fie primit copilul la scoala, nu au voie sa emita asemenea teorii din moment ce invatamantul e gratuit. Unele scoli mai cu mot spun ca "nu mai avem locuri" daca copilul nu are pregatitoarea si asa scapa de musafiri nedoriti. E jalnic, strigator la cer si deja m-am enervat si vorba Andreei daca copilul nu a mers deloc la gradi...Mafia in scoli a gasit alta metoda de a-si alege clientii. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| CAPITOLUL II: Invatamantul prescolar Art. 18 (1) Invatamantul prescolar se organizeaza pentru copii in varsta de 3-7 ani, in gradinite de copii cu program normal, prelungit si saptamanal. (2) Gradinitele se infiinteaza de catre inspectoratele scolare. (3) Agentii economici si alte persoane juridice, precum si persoanele fizice pot infiinta si finanta gradinite, cu acordul inspectoratelor scolare, in conditiile legii.
Art. 19 Pentru asigurarea continuitatii intre invatamantul prescolar si cel primar se instituie si se vor generaliza treptat grupele pregatitoare pentru scoala, cuprinzand copii in varsta de 5-6 (7) ani. Costurile scolarizarii vor fi suportate de catre Ministerul Educatiei Nationale.
CAPITOLUL III: Invatamantul primar Art. 20 (1) Invatamantul primar se organizeaza ca invatamant de zi si functioneaza, de regula, cu program de dimineata, in cadrul scolilor cu clasele I-IV, I-IX sau I-XII/XIII. (2) In clasa I sunt inscrisi copiii care implinesc varsta de 7 ani in anul calendaristic respectiv. (3) La cererea parintilor sau a sustinatorilor legali pot fi inscrisi in clasa I si copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la data inceperii anului scolar, daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare. (4) Ministerul Educatiei Nationale poate aproba organizarea unor clase constituite din copii care, din diferite motive, nu au absolvit pana la varsta de 14 ani primele patru clase ale invatamantului obligatoriu.
Legea nr. 84/1995 - Legea invatamantului |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| Chiar daca nu a fost de loc la gradi e primit la scpala. La Robert( abia a termin. cls. I) au fost cativa copii in clasa care nu au fost nici macar o zi la gradi si nu a fost nici o probl. nici la inscriere, nici cu invatatoarea. |
|
| S.ELENA wrote:Chiar daca nu a fost de loc la gradi e primit la scpala. La Robert( abia a termin. cls. I) au fost cativa copii in clasa care nu au fost nici macar o zi la gradi si nu a fost nici o probl. nici la inscriere, nici cu invatatoarea. Elena, nu vrei sa pui un ticker cu varsta copiilor ? |
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Nu se cere nicio adevererinta pentru a-ti inscrie copilul la scoala, dar grupa pregatitoare e mai mult deact necesara, in primul rand pregateste copilul pentru scoala din punct de vedere psihologic, ca sa nu mai zic din punct de vedere educational. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu cred ca e importanta pregatirea psihologica pentru scoala in anul pregatitor...Viata lor se schimba o data cu trecerea de la gradi la scoala si daca nu sunt pregatiti psihic se vor adapta mai greu (sau chiar deloc) la noua forma de invatamant.... |
|

Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| MNiko wrote: Elena, nu vrei sa pui un ticker cu varsta copiilor ?
Pama o sa invat sa-l pun (l-am creat dar l-am pierdut pe parcurs asta e pricep mai greu) am 2 baieti: Robert 7 ani si 6 luni si Denis 5 luni si 2 sapt.
|
|
| S.ELENA wrote:Pama o sa invat sa-l pun (l-am creat dar l-am pierdut pe parcurs  asta e pricep mai greu) am 2 baieti: Robert 7 ani si 6 luni si Denis 5 luni si 2 sapt. Sa-ti traiasca Vezi ca iti scriu pe privat ca sa nu iesim din sfera topicului. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Eu cred ca se face prea mult tam tam cu pregatitoarea si il consider un alt esec al minist educatiei.Daca s-a ajuns ca invatatoarele sa sorteze copiii dupa pregatitoare ,daca s-a ajuns la examene de intrare in cl I, nu mai spun de psihoza pregatitoarei printre parinti.Eu una sincer nu-i vad rostul.Am trimis copii la scoala care deja citeau, parintii erau in delir de fericiti si ce au rezolvat?Nimic ,ca la scoala oricum ii invata sa citeasca .e un alt mod de discriminare printre copii.As mai zice eu cateva |
|

Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Nu sunt de acord cu acest an pregatitor, parca le ia din emotille de clasa intai, sa invete literele, cifrele, sa citeasca si sa scrie.
Acum ori copii ajung la clasa I si se plictisesc in clasa, ori nu stiu nimic, diferenta fiind foarte mare poate afecta pe cei ce nu stiu sa scrie si sa citeasca. Am patit-o cu Eden, noi venind din alt oras unde nu se pracatica "anul premergator" i-a fost foarte greu sa se acomodeze, sa tina ritmul cu ceilalti... Abia la sfarsityul anului s-a mai dat pe brazda, dar tot inceata a ramas, cel putin asa a fost calificata de profesoara/invatatoare "citeste bine, dar incet"
|
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| La noi e obligatoriu Kindergarten (grupa pregatitoare) de la 5 ani impliniti si cum am mai scris la alte topicuri, este inclus in scoala primara. Pe mine ma cam intriga ca stau prea multe ore la scoala si au program de scoala in toata regula. Intelesesem la inceput ca-i pun sa doarma la pranz o perioada, ei bine, nu e asa.
Ia uitati ce orar au picii astia de 5 ani:
8:50-9:15 Calendar (marcheaza data, ziua, luna, anotimpul apoi activitatile ce le vor avea) 9:15-10:45 Language arts (limba engleza la care fac citire, composition-scriere, vorbire, ascultare si visual literacy) 10:45-11:15 Social studies/Science (aici din cate am mai citit la nivelul de kindergarten nu intra istorie, geografie, biologie, chimie, fizica cum au cei mai mari la disciplina asta, dar au experimental science, invata despre simturi, anotimpuri, monede, pamant, planete, diverse)...am gresit, au din toate mai putin fizica, m-am uitat pe website la testul de SOL (standard of learning) pe care-l vor da si ma tot crucesc cate pot sa invete copiii astia la 5 ani . 11:20-11:50 Lunch (pranzul...trebuie sa invete sa bage la ghiozdan repede fii-mea ) 11:50-12:25 Enrichment/Remediation (crafts, puzzles, jocuri impreuna cu invatatoarea, curatenie) 12:30-1:15 Encore class (dans, educatie fizica in sala sau pe teren afara) 1:15-1:45 Outside (joaca afara, indiferent de anotimp; probabil doar cand ploua ii duc sa se joace in sala de educatie fizica sau in clasa) 1:45-2:40 Math (matematica...la nivelul kindergarten; pana la finalul anului vor sti sa numere foarte bine si pe sarite pana la 100 parca, sa socoteasca adunari si caderi simple, probabil ca vor trece din nou peste scrisul cifrelor, forme geometrice, ca nu toti copiii au fost in preschool) 2:40-2:45 Pack up (Impachetarea de plecat acasa) 2:45-3:15 Centers (biblioteca scolii, sala de calculatoare si nu mai stiu daca intra aici sala de muzica-probabil ca nu- si cea de arta, la care au si profi separat)
Din orarul normal al scolii a fost scoasa spaniola, fiind taiata din programul intregii scoli din cauza crizei anul acesta. |
|
|