Antipa
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Tzepii
Scris: Wednesday, February 25, 2015 5:29 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 2387
COMUNICAT DE PRESA

„TESATURI PERICULOASE”, O INEDITA EXPOZITIE DE PAIANJENI SI SCORPIONI VII LA MUZEUL „ANTIPA”Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” gazduieste in perioada 26 februarie – 5 iulie 2015 expozitia de paianjeni si scorpioni vii, intitulata „Tesaturi Periculoase”. Cele peste 50 de specii au fascinat deja vizitatorii din mai multe orase din lume, fiind prezentate in tari precum Spania, Portugalia, Finlanda, Germania sau Belgia.

Vaduva Neagra, Tarantula Mexicana sau Theraphosa blondi, cel mai mare paianjen din lume, sunt doar cateva dintre exemplarele care pot fi admirate in aceasta perioada la Muzeul „Antipa”.

Doar 200 dintre cele 44,000 de specii de paianjeni cunoscute in prezent sunt considerate a fi periculoase. Aversiunea sau frica de paianjeni, alimentate de literatura si filmele comerciale, determina oamenii sa aiba uneori reactii exagerate fata de ei, generand frici patologice de tipul arahnofobiei. Intentia acestui proiect este sa ofere o noua perspectiva asupra comportamentului paianjenilor si sa schimbe modul de raportare al publicului fata de aceste specii destul de putin cunoscute.

Cu ajutorul terariilor din sticla, care permit o expunere in conditii de siguranta, ”Tesaturi periculoase” ofera o fascinanta incursiune in lumea acestor misterioase vietuitoare, punand la dispozitia vizitatorilor informatii despre obiceiurile si principalele lor caracteristici, cum se adapteaza ele la mediul inconjurator, rolul pe care-l joaca in ecosistem, precum si modul in care specialistii le studiaza.

Printre speciile prezente in aceasta perioada la Muzeu se numara:

•Latrodectus mactans, cunoscuta si sub numele de „Vaduva neagra”, intalnita in SUA, Mexic - America Centrala, este un specimen puternic veninos, care traieste in medie 1-2 ani si se hraneste cu insecte.
•Theraphosa blondi e un specimen agresiv, usor veninios. Il putem intalni in Guyana Franceza, Brazilia, Surinam, Venezuela; se hraneste cu insecte, rozatoare si reptile mici, traind intre 12 si 14 ani.
•Acanthoscurria geniculata, o tarantula de culoare neagra, cu incheieturile picioarelor albe, pe care o intalnim in Brazilia. Se hraneste cu greieri, soareci, soparle.
•Androctonus australis, intalnit in Algeria, Ciad, Egipt, Libia, Mauritania, Somalia, Sudan, Tunisia, Arabia Saudita, Mali. Este un specimen agresiv, foarte veninos, cu o constitutie masiva, activ in timpul noptii.
•Brachypelma albopilosa (specie periclitata, protejata prin conventia internationala CITES care reglementeaza comertul cu specii de flora si fauna periclitate), intalnit in Costa Rica, Brazilia, Venezuela, Nicaragua, Mexic, Honduras, Panama si Guatemala. Este un specimen bland, lent, usor de inmultit, activ noaptea.

Expozitia poate fi vizitata de marti pana vineri intre orele 10 – 18 (ultimul vizitator intra la ora 17) iar sambata si duminica intre 10 – 19 (ultimul vizitator intra la ora 18).

Preturile biletelor sunt de 10 lei/copil/student/pensionar si 15 lei/adult. Copiii cu varste mai mici de 3 ani au gratuitate.


Stiati ca...


3 lucruri mai putin cunoscute despre paianjeni:
Au aproape 400 de milioane de ani. Sunt de doua ori mai in varsta decat dinozaurii (200 milioane de ani);
Paianjenii nu pot inghiti hrana solida. Insectele sunt lichefiate cu ajutorul veninului si a sucurilor digestive injectate;
Cei mai multi paianjeni au 8 ochi. Unii vad mult mai bine decat oamenii si au printre cei mai buni ochi din regnul animal.
Tzepii
Scris: Friday, May 29, 2015 3:13 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 2387
De ziua lor, Prima TV îi invita pe cei mici la Muzeul „Antipa”
O lume magica deschisa tuturor copiilor este cadoul pe care Prima TV îl face celor mici de 1 iunie, în parteneriat cu Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”. Copiii cu vârste de pâna la 18 ani vor avea acces gratuit de ziua lor.

Muzeul îsi va deschide luni portile la ora 10.00, iar pâna la ora 20.00, cei mici se vor putea distra, dar si învata o multime de lucruri noi despre animalele din întreaga lume. Luis Popa, directorul Muzeului National de Istorie Naturala ”Grigore Antipa” declara ca „de ziua lor, invitam copiii într-o excursie magica în mijlocul naturii, de la poli la ecuator, în inima... Bucurestiului”.

Vedetele Prima TV vor fi si ele prezente de Ziua Copilului la Muzeu, iar Anca Serea le promite micutilor o zi minunata în compania exponatelor. „Ne bucuram ca împreuna cu Muzeul „Antipa” am reusit sa le oferim aceasta surpriza minunata copiilor”, spune prezentatoarea TV. „Am mai vizitat expozitia împreuna cu cei mici, dar de fiecare data este o experienta unica. Este fascinant cum reactioneaza când afla lucruri noi, când descopera noi specii si povesti, iar încântarea de pe chipurile lor este cel mai frumos dar”.

Cei care vor accepta invitatia Muzeului „Antipa” si Prima TV, vor putea vedea o parte din cele peste 2 milioane de piese ale colectiilor Muzeului. Micii curiosi vor afla informatii distractive despre biodiversitatea României, dar si despre fauna mondiala, originile si evolutia vietii, paleontologie, lumea insectelor sau complexitatea speciei umane.

Informatii suplimentare:

-Muzeul „Grigore Antipa” este situat în Sos. Kiseleff nr. 1, în Bucuresti.
-Ultimii vizitatori vor putea intra la ora 19.00.
Tzepii
Scris: Friday, July 3, 2015 3:13 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 2387
Expozitia temporara „Tesaturi periculoase" se prelungeste pâna pe data de 13 septembrie 2015


Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” anunta prelungirea expozitiei temporare de paianjeni si scorpioni vii „Tesaturi periculoase”, pâna pe data de 13 septembrie 2015.
Vizitând expozitia „Tesaturi periculoase” puteti afla informatii inedite referitoare la modul de viata al celor peste 40 de specii de paianjeni si scorpioni vii.

Expozisia poate fi vizitata de marsi pâna duminica, între orele 10 – 20 (ultimul vizitator intra la ora 19.00). Preturile biletelor sunt de 10 lei/copil/student/pensionar si 15 lei/adult. Copiii mai mici de 3 ani au intrare gratuita.

Muzeul „Antipa” vine în întâmpinarea publicului cu o oferta avantajoasa: cumparând biletul comun în valoare de 20 lei pentru adulti si 15 lei pentru copii, studenti si pensionari, puteti vizita ambele expozisiile temporare „Culorile prind aripi” si „Tesaturi periculoase”.

Detalii: www.antipa.ro si pe pagina de Facebook a Muzeului „Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa.

Informatii suplimentare despre programe: Florentina Purdescu, sef birou Relatii Publice, Marketing Cultural si Programe Educationale, e-mail: florentinap@antipa.ro , tel: 0729.074.127.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.