|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17829
| Stie cineva cum se impaca unele antibiotice cu alaptarea?
Eu am facut aseara febra foarte mare (39.3) de la masea, e clar o infectie acolo pentru ca maseaua nu ma mai doare, si mi s-a recomandat sa iau AUGMENTIN 625mg, 1 pastila la 12 ore.
Din pacate nu reusesc sa dau de medicul meu pediatru si nu stiu daca acest antibiotic este compatibil cu alaptarea sau trebuie intrerupta alaptarea.
A mai luat cineva AUGMENTIN in timpul alaptarii?
Am vorbit cu Stelutze mai devreme si l-a sunat si ea pe dr Capraru si l-a intrebat si se pare ca este OK, pot sa iau AUGMENTIN si sa alaptez in continuare.
Astept un raspuns urgent de la cine s-a confruntat cu asa ceva pentru ca deja incepe sa imi creasca din nou febra, peste zi nu am avut febra si acum am 38.3, si vreau sa stiu daca sa il iau sau nu. |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| eu stiu ca in cazul mastitei nu se intrerupe alaptarea.Am fost de curand la dr. ca-mi parea ceva in neregula la san si mi-a spus ca daca era mastita in nici un caz nu intrerupeam alaptatul. |
| mihaela75 wrote:eu stiu ca in cazul mastitei nu se intrerupe alaptarea.Am fost de curand la dr. ca-mi parea ceva in neregula la san si mi-a spus ca daca era mastita in nici un caz nu intrerupeam alaptatul.
Asta chiar daca ai fi luat antibiotic ?
Pe mine de fapt ma intereseaza daca pot lua AUGMENTIN fara sa intrerup alaptarea |
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Adriana, uite ce am gasit referitor la Augmentin:
"Utilizarea în timpul sarcinii si alaptarii: Studiile de reproducere la animale (soareci si sobolani) carora li s-a administrat Augmentin nu au evidentiat efecte teratogene. Exista o experienta limitata în ceea ce priveste utilizarea de Augmentin în timpul sarcinii. Ca si în cazul tuturor medicamentelor, terapia cu Augmentin în timpul sarcinii trebuie evitata, în special în primul trimestru de sarcina, utilizându-se numai atunci când medicul considera administrarea absolut necesara. Augmentin poate fi administrat în perioada alaptarii. Cu exceptia riscului de sensibilizare, asociat cu o excretie în cantitate mica în laptele matern, nu au fost remarcate efecte negative asupra copilului alaptat." |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| AdrianaC wrote:Asta chiar daca ai fi luat antibiotic ? Pe mine de fapt ma intereseaza daca pot lua AUGMENTIN fara sa intrerup alaptarea
Da, chiar cu antibiotic.Acuma nu stiu sa-ti zic ce antibiotic mi-ar fi dat,probabil unul compatibil cu alaptarea.Aici asa se face la mastita,nu se intrerupe ,cica microbii care ajung in stomacul lui bebe mor instantaneu |
| Multumesc pentru raspunsuri, fetelor. |
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Cu mare placere, Adriana! |
Nivel: Membru
Inregistrat: 9/7/2007 Mesaje: 54
| Am avut si eu infectie la masea, una din cele exagerate iar Matteo avea doar 2 saptamini. Am luat Augmentin la fiecare 8 ore fara sa intrerup alaptarea.Pediatru mi-a spus ca acest antibiotic se administreaza chiar si copiilor, asa ca nu e nimic grav, plus ca doar 10% din antibiotc trece in lapte. Iar din partea febrei ce o faceam...la fel mi-a zis sa nu ma preocup si sa alaptez in continuare fara sa iau nici un medicament pina la 38°C.Am trecut peste asta si uite ca sintem bine si sanatosi! |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Si eu cu o saptama de AUGUMENTIN ca am o senzatie de tuse ,ma racaie ceva pe gat asa ca dr.mi-a dat tartament. |
|
|