Antibioticele dubleaza riscul aparitiei astmului

Options Antibioticele dubleaza riscul aparitiei astmului
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Postat: Saturday, December 2, 2006 11:42 AM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 2/14/2006
Postari: 36610
Locatia: In casuta cu pitici
Copiii expusi la antibiotice in timpul primului an de viata pot avea un risc crescut de a se imbolnavi de astm in copilarie. Studiile au aratat ca expunerea la un tratament cu antibiotice poate chiar dubla riscul imbolnavirii de astm. Riscul creste direct proportional cu cantitatea de antibiotice luate.

Oamenii de stiinta au mentionat ca nu a fost stabilita nici o legatura clara intre antibiotice si astm, dar faptul ca au gasit o asociere intre uzul de antibiotice si dezvoltarea astmului este un mesaj destul de substantial.
Si totusi,
nu este o concluzie finala, alte studii sunt necesare, dupa cum afirma Carlo Marra, profesor de stiinte farmaceutice la British Columbia University si autorul studiului.

In jur de 18 milioane de americani de toate varstele sufera de astm. Acest ultim studiu a analizat alte 7 cercetari facute intre anii 1999 si 2004. Acestea au inclus aproximativ 12 000 copii sub 1 an, care au luat antibiotice. Dintre acestia, mai mult de 1 800 s-au imbolnavit de astm.

Analizele altor 5 studii ce au luat in considerare 27 000 copii indica faptul ca 3 400 au ajuns sa sufere de astm.
Copiilor care au primit mai multe antibiotice le-a crescut riscul de a contracta boala. Studiile care au avut in vedere cercetari anterioare au indicat o legatura intre antibiotice si astm, insa acestea sunt adesea imprecise pentru ca se bazeaza in mare parte pe marturiile si amintirile parintilor.

Dr. Glenn Fores, profesor la Colegiul Medical din Wisconsin, a declarat: "Nu este nici o baza patologica de care sa fim constienti ce asociaza antibioticele cu astmul din copilarie. Folosirea de antibiotice ar putea fi un indicator pentru copilul care sufera de mai multe afectiuni, relevand faptul ca antibioticele sunt in corelatie cu o mai mare incidenta a bolilor la copilul in cauza."

Sursa: news.softpedia.com
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed