Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Anorexicii sunt de regula adolescenti cu firi perfectioniste care incearca din rasputeri sa multumeasca pe toata lumea. Undeva pe drum ei uita ca mult mai important decat sa-i multumesti pe cei din jur este sa faci fata schimbarilor din viata ta de adolescent si sa-ti gestionezi responsabil independenta nou castigata.
Slabirea excesiva la care se supun le da o senzatie de control asupra propriului corp si incearca inca o data sa castige aprobarea celor din jur.
Cel mai usor se recunoaste un anorexic prin scaderea marcata in greutate, mai greu este sa-l convingi sa mearga la doctor.
Este necesara internarea de urgenta cand:
- a scazut rapid in greutate intr-o perioada scurta de timp - dezechilibre metabolice marcate - depresie severa cu risc de sinucidere - episoade severe de abuzuri alimentare urmate de "actiuni compensatoare"(voma, purgative, diuretice, clisme) - psihoza
Aveti cazuri in familie? |

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Nu am avut cazuri in familie si nici nu imi doresc sa aud de asa ceva...Fereasca Dumnezeu!
Acestor copii cu asemenea probleme le doresc sa aiba parintii aproape, pentru ca asta este cel mai important...si cred eu ca din cauza lipsei lor au ajuns asa. |

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Anorexia ca si bulimia sunt tulburari de instinct alimentar. Se insotesc de o imagine deformata, rau perceputa a propriei persoane, de senzatia de a fi pe o scena, mereu sub lupa privitorilor, de unde si necesitatea de a tinde spre perfectiune. Poate aparea impreuna cu tulburari afective, dificultati de comunicare, de socializare, in familie, cu anturajul si totodata o forma de comunicare a disensiunilor cu propria persoana "nu pot sa ma accept asa cum sunt", deci "nici ceilalti nu ma pot accepta asa cum sunt". De multe ori este nevoie de interventie de specialitate, deoarece nu sunt rare cazurile in care anorexia s-a dovedit a fi o afectiune letala. |