Profil: angela petre
Despre
Utilizator: angela petre
Nivel: Membru
Statistici
A intrat: Monday, July 2, 2012
Ultima vizita: Monday, July 2, 2012 8:40 AM
Numarul de postari: 1
[0.00% din toate postarile / 0.00 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: Medici stomatologi - Recomandari
Postat: Monday, July 2, 2012 8:40 AM

Buna tuturor,

Legat de experienta la dentist va impartasesc urmatoarele lucruri care sper sa va fie de folos in alegerea medicului dentist :((. Vreau sa va marturisesc ca devenisem profund dezamagita, si stateam si rabdaam in liniste, nu mai aveam incredere in v reun dentist si ma batea gandul sa merg sa ma tratez la paris ( am acolo ceva rude).
Povestioara mea a inceput in 2008 cand am suferit un accident de motocicleta si mi s-au retezat dintii din fata la gingie ( aia de sus ) plus 3 masele de pe dreapta si una de jos rupte. Am mers la o clinica f laudata in Bukarest de unde pe scurt am plecat foooarte dezamagita. De c e? In primul rand am fost pasata la 4 ( patru ! ) medici, de fiecare data am platit consultatia iar al patrulea s-a apucat de lucru fara radiografie. Mi-a facut tratamente de canal pe 3 dinti din fata si am avut dureri atroce o saptamana si ceva. Nici la serviciu nu am mers, la telefon au raspuns greu si au tergiverstat si m-am dus acolo neprogramata rugandu-i cu cerul si pamantul sa imi faca ceva.
Mi-au povestit ( la comunicarea cu pacientul receptia's the best ! ) ca nu ma pot primi fara programare si m-au chemat a doua zi de la 6 30 dimineata. Cand m-am dus, zdrang, medicul care trebuai sa ma trateze a intarziat 1 ora ( nu cred ca e cazu' sa mai comentam), mi-a facut o radiografie si mi-a spus ca...ca..ca dintii tratati au radacina rupta si trebuie extrasi imediat, pe loc altfel imi distruge osul si sa ajung la implant plus inca nu stiu cate sute de euro pentru adaogire de os.
Asta m-a depresat rau, si m-a apucat si plansul si l-am rugat sa imi explice de ce colegul lui nu a vazut asta plus ca m-au costat mult tratamentele. Dupa ce am facut accidentul de moto, inca nu primisem despagubiri din partea vinovatului si am facut credit la banca sa imi repar dintii ptr ca lucrez mult cu oameni si nu imi permiteam deloc sa arat aiurea. A dat din umeri si a zis ca nu raspunde ptr deciziile medicale ale colegului ptr ca nu corespunde nu stiu carui cod. Am refuzat extractia, am cerut radiografiile ( nu au vrut sa mi le dea angry ) si am plecat odata ptr totdeauna din clinica aia.
Acasa aproape ne-am plans de mila cu sotul, care m-a si acuzat pe mine ca nu deschid ochii pe unde ma duc, si cheltuisem in jur de 1 800 Ron cu dintii.
Dupa ce am vazut c at costa sa ma tratez in afara, am cautat totusi o recomandare serioasa ( la clinica asta mersesem ptr ca treceam pe langa ea in drum spre serviciu ) si am luat un nr de telefon de la un coleg motorist care avusese probleme similare, se tratase ( e adevarat, platise ceva cascaval ) si acum era ok.
Mi-a dat nr de telefon al unui medic dintzar care lucreaza in zona stefan cel mare. Am aflat ca acest cabinet lucreaza pe baza de programari. Ajunsa aici am hotarat sa nu spun nimic despre ce mi s-a intamplat la clinica respectiva.
Consultatia m-a costat 50 RON iar dansul m-a trimis sa fac o radiografie mare si surpriza neplacuta a fost ca pe dintii tratati aveam 2 varfuri de ace rupte. Initial am vrut sa recurg la proces de malpraxis vis-a vis de clinica, dar am renuntat ptr ca am inteles ce inseamna asta, cat e de umblat etc etc.
In cele din urma m-am ales in primul rand cu un diagnostic corect zic eu. Dupa ce a vazut poza, dl dr mi-a spus ce am, cat dureaza sa tratam ( mi-a explicat ca e better sa tratam totul odata si nu cate un dintisor ) si cat ma costa. Tipul e f ok, a stat aproape cu min o ora la consultatie, mi-a pus in fata 3 variante de tratament ( cu poze, exemple etc ) si in cele din urma am ales sa facem iarasi tratamentele pe dintii cei trei, extractia unei masele irecuperabila si pivoti nu metalici, ci unii albi. Peste astea mi s-au pus 2 coronitea de ceramica cu zirconiu in spate iar in fata trei coronite de ceramica. Tot tratamentul m-a tinut undeva la o luna fara cateva zile.
E un mediu f profesionist acolo, e liniste in primul rand, nu e forfota, si nu se lucreaza cu pacientii asteptand la usa.
Desi e zona centrala preturile nu sunt mari ( zic eu ), si ai senzatia ca esti respectat si in momentul cand intrii acolo tot ce misca in cabinet se ocupa de tine, dupa tratamente si inclusiv in timpul lor am beneficat de radiografii, iar acum totual e ok inclusiv estetic.
Acum in lumina tuturor lucrurilor eu trag cateva concluzii:
- la pomul laudat sa nu te duci cu sacul
- e bine sa intrebi de la inceput tot
- nu e cazul sa mergi la un cabinet unde sunt pacientii garla la usa ( la clinica in 20 de min eram gata, la domnul dr, am fost tinuta cam o ora ptr fiecare tratament de canal, deci longer better, nu sunt in domeniu dar imi dau seama ca repede si bun nu se poate )