Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Fetele, care ati trecut vreodata printr-o anestezie generala, imi puteti spune si mie cate ceva despre acest subiect...? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Anelise, cred ca revenirea din anestezie difera de la o persoana la alta. Eu am avut o senzatie puternica de voma cateva ore dupa ce m-am trezit, eram ametita si simteam ca mi se usuca gura de sete desi dupa ce m-am dezmeticit bine cred ca am baut litri intregi de apa. Am ramas cu o stare ciudata vreo 3 saptamani dupa, pe care nu stiu exact cum sa o descriu( un amestec de ameteala cu confuzie, parca nu percepeam totul normal) dar mi-am revenit incet incet. Asta doar ca efecte dupa anestezie, n-are rost sa spun de operatia in sine.
Sa inteleg ca te-ai hotarat? |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| Eu am avut anestezie generala la nastere. La mine a fost ciudat faptul ca am simtit oarecum operatia, cu toate ca eram anesteziata total, nu ma puteam misca, dar aveam ceva constienta si imi doream sa se termine mai repede...dupa care totul s-a derulat mai rapid, auzeam cum imi spuneau asistentele sa respir, si cum am ramas fara aer (in timp ce-mi scoteau tuburile cred). Dupa operatie eram foarte ametita, dar NU aveam nici o senzatie de voma, nici nu imi era sete, cred ca eram hidratata destul de bine. Imediat dupa ce m-am trezit si am fost dusa in salon respiram mai greu, dar a venit o asistenta si mi-a pus niste oxigen la nas si a fost bine. Cica ar fi trebuit sa adorm inapoi si sa uit ce vorbesc imediat dupa operatie (dupa spusele doctoritei), dar eu am tinut minte tot, si am tinut sa le povestesc celor din jurul meu despre faptul ca am simtit operatia (nu cred ca ma durea, doar simteam miscarile). Apoi vorbeam cu colegele de salon si le intrebam de mai multe ori acelasi lucru, si ma laudam cu bebelul meu , uitam ca am intrebat si iar intrebam. Cele cu anestezie partiala nu se comportau la fel, in schimb aveau alte probleme. Sper sa nu te sperie experienta mea, eu de obicei sunt un pacient problema .
Multa sanatate! |
|
| misha wrote: Sa inteleg ca te-ai hotarat?
Nu, Misha, inca nu. Inca studiez si intorc problema pe toate partile, incerc sa ma tot informez. Nu-mi place deloc ideea de anestezie generala...
Vanina, stai linistita, nu ma sperie experienta ta! Ma bucur ca mi-ai impartasit-o! Pacient problema cred ca am devenit si eu, dar fara voia mea... Sa stii ca am mai citit despre ce spui tu aici... |
|
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| eu am avut 2 anestezii generale, una de 3 ore si ceva cu intubare si toate cele, si una de scurta durata. dupa ambele m-am trezit extrem de greu dar alte probleme nu au fost. nu greturi, nu dureri de cap, nu ameteli. dupa cea la care am fost intubata e drept ca m.a. durut in gat si n-am avut voce cateva zile dar inca nu-s in clar dc din cauza intubarii sau din cauza ca operatia in sine a fost in zona gatului. ce mi s-a parut mie aiurea a fost faptul ca m-au detubat cand m-am trezit dar in rest .....toate au fost in regula |
|
| Alexandra, multumesc pentru informatii! Si in cazul meu, daca ar fi, se pare ca tot cu intubare e. La mine problema mare e ca sunt foarte speriata, ca am pasarelele mele si mi-e frica ca nu ma mai trezesc... S-a amuzat si medicul pe treaba asta, dar zau ca mi-e teama ca somnul e pentru totdeauna... Stiu, probabil e cat se poate de stupid ce spun... |
|
| Anelise wrote:Alexandra, multumesc pentru informatii! Si in cazul meu, daca ar fi, se pare ca tot cu intubare e. La mine problema mare e ca sunt foarte speriata, ca am pasarelele mele si mi-e frica ca nu ma mai trezesc... S-a amuzat si medicul pe treaba asta, dar zau ca mi-e teama ca somnul e pentru totdeauna... Stiu, probabil e cat se poate de stupid ce spun...
vezi....tu pleci din start cu un gandire negativista. nu trebuie sa fie asa. Hai...curaj! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Eu... ti-am mai zis. Nu am avut nicio problema, doar tusea ce mi-a dat batai de cap si care e o problema cand esti proaspat taiata.
alexandrabogdan wrote:vezi....tu pleci din start cu un gandire negativista. nu trebuie sa fie asa. Hai...curaj!
Si eu cred ca psihicul poate influienta recuperarea sau macar, perceptia lucrurilor de dupa. Eu am fost pozitiva si tot asa imi amintesc experienta. E drept ca lucrurile difera iar daca tu nu-ti doresti sub nicio forma aceasta operatie, e greu sa vezi luminita de la capatul tunelului. |
|
| Alexandra, da, stiu, ai dreptate!
Kali, imi doresc! Chiar sunt foarte relaxata in privinta procedurii. Mi s-a explicat tot, toti pasii, n-am o problema. Doar anestezia generala ma sperie... Eu citisem pe net ca se face si cu rahi si se pare ca acum nu se mai face.
Ma rog, o sa mai studiez problema. Nu e graba. Eram doar curioasa sa mai aud si alte experiente. |
|
| Anelise wrote:Alexandra, da, stiu, ai dreptate!
Kali, imi doresc! Chiar sunt foarte relaxata in privinta procedurii. Mi s-a explicat tot, toti pasii, n-am o problema. Doar anestezia generala ma sperie... Eu citisem pe net ca se face si cu rahi si se pare ca acum nu se mai face. Oare nu se face nici daca cer in mod expres?
eu, personal, as alege generala in loc la rahi. si asta zic in cunostiinta de cauza. pt mine a fost o trauma sa ma intepe in coloana de 2 ori. brrr |
|
| Alex, si pe mine m-a intepat de 2 ori la ultima cezariana si nu am avut nicio problema cu treaba asta. Na, suntem diferiti noi oamenii. Eu prefer rahi de 100 de ori pentru ca stiu cum e si parca am un oarecare control fiind treaza si constienta. E probabil frica de necunoscut in ceea ce priveste generala. |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Anelise wrote:Alexandra, multumesc pentru informatii! Si in cazul meu, daca ar fi, se pare ca tot cu intubare e. La mine problema mare e ca sunt foarte speriata, ca am pasarelele mele si mi-e frica ca nu ma mai trezesc... S-a amuzat si medicul pe treaba asta, dar zau ca mi-e teama ca somnul e pentru totdeauna... Stiu, probabil e cat se poate de stupid ce spun... Aceeasi problema am avut-o si eu la operatia de colecist.Ca nu ma mai trezesc. Dar m-am trezit si sunt bine merci.Intubatia se face la anestezie generala. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| 5 operatii cu anestezie generala pana acum si Doamne fereste de altele, insa tot generala as alege daca... La toate m-am trezit imediat dupa, putin ametita -normal- dar nu pentru mult timp si-o usoara jena pe gat, atat. La vreo 3-4 ore de la ambele cezariene, ma plimbam "cu burta`n mana" pe holuri sa caut un cantar, obsedata!! Da... suntem diferiti!
|
|
| Mirela, ma simt mai bine stiind ca nu sunt singura cu astfel de idei! Cris, cu siguranta voi prinde si eu curaj! |
|
Inregistrat: 9/11/2007 Mesaje: 1349
| Liz, la prima operatie cu anestezie generala am reactionat foarte urat la trezire (din ce mi-au povestit doctorii), am urlat, m-au legat de pat sa nu rup operatia (la gat, de tiroida), etc, dar toate acestea erau efectul unui produs din anestezie, mi-a facut antidotul si m-am linistit imediat. Cert e ca anestezistul mi-a zis sa fiu cu mare bagare de seama la urmatoarea anestezie, mi-a spus ca sufar de sindrom coalinergic central. Dupa vreo 8 ani a trebuit sa fac laparoscopie, tot cu anestezie generala si i-am spus doctorului anestezist despre problema mea. El m-a asigurat ca nu vor fi probleme, ca produsele anestezice s-au imbunatatit si asa a fost, m-am trezit imediat si fara nici o problema. Deci nu ar trebui sa-ti faci probleme, cred ca totul va fi ok. |
|
|