Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/4/2007 Mesaje: 3495
| Am deschis acest topic, dupa ce am cautat ceva informatii despre anemie, pe forum. N-am gasit acest subiect, motiv pentru care, am creeat unul.
De curind am aflat ca ma confrunt cu o anemie grava. Acum abia imi explic starile mele de epuizare (oboseam si obosesc si cind vorbesc mai mult, de urcat scari nici nu mai spun). Toate aceste simptome le-am pus pe seama virstei, a greutatii corporale si a surmenajului, dar, in urma analizelor am descoperit niste "valori" aproape inspaimintatoare. Fier-31.0 ug/dL eritrocite -3.50 hemoglobina - 9,8 g/dL hematocrit - 28.8 %
Doctorita de familie mi-a dat sa iau 1 tableta de Tardyferon Fol pe zi dimineata inainte sa maninc, il iau dar eu nu maninc dimineata de cind ma stiu. Mie mi se pare cam putin doar o tableta de 85 mg/ zi. Am citit ca in anemiile grave se iau doua tablete pe zi, una dimineata, una seara. Chiar nu stiu ce sa fac. Am inceput sa maninc ficatei de pasare, ca pe un tratament, caci mie nu-mi plac deloc ficateii nici de pasare, nici de altceva. Nici cu ouale nu ma prea impac, dar se pare ca va trebui sa maninc si din alea desi nu sunt bune la colesterol, iar mie mi-a gasit si colesterol total 261mg/dL si colesterol LDL 154.
Daca stiti sa imi mai spuneti si alte alimente bune in astfel de anemii va rog spuneti-mi, sa ma apuc serios "de treaba".
|
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Alimente recomandate pentru tratarea anemiei
Ficat, carne, galbenus de ou, paine neagra{sau graham}, cereale, grau incoltit, spanac, patrunjel, varza, hrean, vinete, sfecla rosie, morcovi, praz, mere, pere, cirese, struguri, pepene, masline, ciuperci,miere de albine,lapte.
Insanatosire grabnica! |
|

| uite draga ingerash, chiar mi-am copiat ce mi-ai scris tu. imi voi face un regim din care sa nu lipseasca zilnic aceste alimente...probabil voi ajunge cit Casa Scanteii, dar......decit moarta mai bine grasa, groaznic de grasa. saru-mina |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 1/14/2008 Mesaje: 5944
| Dana, cat mai repede cu regimul si fara cofa si tigari |
|

Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| Auzi, de ce nu-ti faci niste perfuzii cu Venofer??? Sunt niste fiole...nu trebuie sa stai internata, mergi doar la spital si stai cat e perfuzia... Apoi trebuie neaparat sa cauti CAUZA anemiei. E clar ca pierzi fier si cel mai probabil din cauza pe care am discutat-o... Alimente ti-au scris fetele... Iti doresc multa sanatate!!! Pupici... |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Dana, ma primesti si pe mine in club ?
Semnez condica la anemie severa , cu efecte secundare , iau 2 buline pe zi timp de o luna, plus alimentatie adecvata ( inger - multumesc . pentru lista completa , la care adaug si caise uscate ). Dupa o luna trebuie sa revin la analize sa vedem daca intre timp s-au reglat si altele !
Multa sanatate , Dana ! |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Alimente cu un continut ridicat de fier care intra in sinteza hemoglobinei: ficatul de porc, ficatul de pui, cel de vita, galbenus, creveti, sardine, vita si alte tipuri de carne rosie, carne de pasare. Acestea ar trebui sa fie baza.
Surse de fier care nu intra in sinteza hemoglobinei: fasolea gatita, linte, semintele de dovleac, cerealele, cartofii copti (cu coaja), sparanghelul si anumite sortimente de paste fainoase, etc.
Alimente care ajuta absorbtia de fier: portocalele, capsunile si grapefruitul, varza de Bruxelles, brocoli, rosiile, cartofii si ardeii (rosii si verzi). Vinul alb impreuna cu sucul de portocale si cel de rosii sunt bauturi care ajuta absorbtia de fier sa se realizeze mai usor. In acest timp exista o alta categorie de alimente care ingreuneaza aceasta functie. Cativa dintre inhibatorii fierului sunt: vinul rosu, cartofii dulci, produsele pe baza de soia etc.
Oua, intr-adevar trebuie sa mananci mai cu masura, dar ficatel din cand in cand trebuie, si gratar din carne slaba de vita sau porc e foarte indicat. Si... anemia face si inima sa o ia la galop de obicei, determina aparitia unor sufluri, tulburari de ritm... Multa sanatate va doresc, fetelor, aveti grija de voi. |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22793
| Dana, Oana, multa sanatate si nu uitati de regim.
si eu sunt anemica de cand ma stiu, dar nu chiar asa de sever ca Dana. |
|

Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14389
| Sanatate multa, fetele!
|
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| dana,mie o pastila mi se pare putin,mai ales daca zici ca e grava anemia.si eu ma confrunt cu anemia de cand cu prima sarcina,dar nu e atat de grava.de la ultimul control mi s-a spus sa iau doua tablete de fier. problema mai mare am avut dupa ce l-am nascut pe darius cand vroiau sa ma interneze pentru perfuzii si mai stiu eu ce alte tratamente,dar de frica m-am pus tare pe tratament si am scapat de internare. multa sanatate,stiu cum e...si ai neoie de putere |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Dana multa sanatate iti doresc din inima!!!!! |
|

| multumesc dragele mele,sper sa ma pun pe picioare cit de repede. eu se pare ca sunt foarte "ghinionista". pentru faptul ca aler toata ziua si muncesc pe branci, "toata lumea" are impresia ca sunt doar "fitze" de ale mele, desi rezultatele la analize sunt foarte concludente si au fost vazute, dar.... geaba zic eu ca nu mai pot, ca sunt "stoarsa ca o lamaie" nimeni nu face nimic sa ma ajute sau sa ma sustina, asa ca tot voi sunteti singurele care-mi sunteti aproape. so, va place nu va place eu v-am declarat familia mea de suflet.
azi m-am indopat cu vreo 4 ficatei de pui si aproape o legatura de patrunjel.
va imbratisez cu multa dragoste
oana, bereea luati-o tare pe "fier".
fluturash sanatate multa si tie si tot cu fierul ai si tu "randevouz". |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Fluturas , incearca sa aduci la limita normala fierul , mai ales ca esti gravida ! Sunt alte minuni care se ivesc pe parcusrul nasterii si dupa si nu ti le doresc ! Dana , pe mine m-au indopat astazi cu spanac ! Si nu va mai spun de efectele secundare ale fierului, ca banuiesc eu , le stiti cu toate ! |
|
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Mie pe langa tabletele de fier mi s-a recomandat si o pastiluta de vitamina C pe zi pentru absorbtia fierului. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Dana,Oana cu placere si bereea,fluturash,petro va doresc insanatosire grabnica |
|
|