Adina Mariana wrote:Buna fetelor.Va pup si va imbratisez.Va doresc un an nou minunat si toate visele sa prinda contur.Stiu ca nu am mai intrat demult dar am avut o perioada extrem de grea acum sunt usor mai bine... AndreeaV imi pare rau pt.diagnosticul tau si iti doresc multa sanatate.De multe ori ma gandeam la tine.Acum cum esti?care e starea ta?ai facut si citostatice?
Acum sunt bine. Am avut un CT in septembrie care a iesit ok. Am avut o perioada mai grea, cu operatii, bebe mic, cu frustrare, ca aveam senzatia ca oncologilor nu le pasa si incearca sa scape de mine, prefera cancerele normale, ca pe acelea le stiu.(poate mi s-a parut, dar clar as fi preferat sa fie mai preventivi. Adica....tipul meu de cancer dupa oncologii straini are cam 20% sanse sa metastazeze. Sanse destul de mici, ceea ce e foarte bine. Dar... Dupa oncologii romani nu metastazeaza. Cu un copil mic as prefera sa fac un CT mai des, sa poata interveni la timp, ca sansa cea mai buna e cutitul, daca e cazul. Oncologii romani nu imi dau bilet de trimitere pt CT ca nu metastazeaza.🙃) Dar na....trecem peste. Nu am facut chimio. Tipul de tumoara pe care l-am avut eu nu reactioneaza deloc la citostatice, asa ca nu mi s-a dat. Cel mai bun tratament e operatia cat mai rapida. asa mi s-a zis la Cluj.
Imi pare rau sa aud ca si tu ai avut o perioada grea. Ma bucur ca acum esti mai bine!
|
Multumesc fetele!
|
Buna mamici. Nu stiu daca mai e cineva pe aici din cele vechi, ca n-am mai intrat cam de un an. Urma sa revin cu un update de la eco mamar pt nodul. Asadar, revin cu o mare intarziere cu update-ul. Mi s-a facut eco, biopsie, mi-au gresit biopsia, si dupa operatie a iesit un cancer de san foarte rar. A mai urmat inca o mastectomie. A fost un an greu. Imi cer scuze ca am disparut, dar a fost un pic cam mult de procesat si pentru mine. Va salut si va imbratisez cu mare drag. Si va trimit la eco mamar, de trebuie, de nu. Sa suflati si in iaurt si sa aveti grija de voi si de sanatatea voastra.
Si sa aveti un Craciun fericit.
|
Adinandreea wrote:Buna ziua mamici! Eu sunt din nou🙄 cu o noua problema. Bebelina 4 luni fara 2 zile…Se da una bucata gogoasa care de 2 saptamani imi refuza sa manance,singura modalitate ca sa manance ,au fost desenele tralala.(nu ma ceratati ca ma cert si judec singura,dar altfel nu manca)Nu va spun cum urla si cum imi impinge mana cu biberonul si da din cap...
Buna. Bebelusa mea avea vara trecuta(aprox 4luni) o perioada de genul. Nu voia papa. Eu eram stresata, ca imi manca 40-50ml la o masa. Clinic sanatoasa, pur si simplu asa avea ea atunci chef...de atunci a mai avut cateva perioade de genul. Ce ne-a ajutat pe noi un pic (nu a facut minuni, dar am ajuns la 70-80ml/masa) a fost ca am trecut pe tetina cu mai multe picaturi. Ea se plictisea mancand si daca venea un pic mai repede, era o idee mai ok. Oricum, dupa o perioada de genul, urma o perioada de foamete, manca bine...si apoi iar nu mai voia nimic...
|
Zee wrote:Fetelor, eu nu mai tin minte exact. La d3 se dau tot 2 pic si in lunile reci? Sau se da mai mult?
2 pic tot anul, indiferent ca e vara sau iarna.
|
Ellena20 wrote:Wow, Zee, cat a mancat baiatul tau. Bravo, Ianis! Mie imi vine sa imi iau campii, astazi nu e sotul acasa, nu a luat nici macar o lingurita. Am inceput linistita, cu voie buna, i-am cantat, ii aratam ca mananc si eu.. el nimic, intoarce capul in toate directiile si nu deschide deloc gura. Sunt nervoasa, frustrata, dezamagita si nu inteleg ce nu fac bine. Nu inteleg de unde refuzul asta. In momentul asta imi vine sa plec de acasa sa ma relaxez singura ca nu ma pot calma, dar n-am ce face, rabd si sper sa imi treaca starea asta mai repede. Pe cat am asteptat diversificarea, pe atat de dezamagita sunt (de mine si de situatie, a nu se intelege ca de copil).
Ellena, relaxeaza-te. Pitica mea nici acum nu mananca mare lucru. E incantata de fructe, paine si la restul nu deschide gurita, decat la zile mari. Are perioade mai bune si perioade in care laptele e baza. Daca vine vre-un dinte sau e prea cald, nici lapte nu prea vrea. Sa nu te astepti ca inlocuiesti mesele din prima...asta e doar in carti. Realitatea e cu totul alta. Relax mami, ca bebe o sa se invete, dar dureaza mult mai mult, decat ne imaginam noi
|
maria2013 wrote: Tare rău îmi pare că treci prin asta... Acum e totul ok? Trimit un gând bun spre tine!
Urmeaza mastectomie, din pacate. Tumoara nu reactioneaza la chimio radio, din cate am inteles de la mai multi oncologi, asa ca asta e varianta cea mai ok sa prevenim cat se poate. Multumesc pentru gandurile bune!
|
Mamici dragi. O sa fiu off topic...Sa nu uitati de voi, sa va analizati sanii, si la cea mai mica senzatie fuguta la doctor. Mai bine sa mergeti degeaba decat sa va para rau. V-o zice o mamica care a avut o operatie pentru o tumoara in san in 4 iunie(eram fericita ca e benigna, asa era rezultatul biopsiei de la sfarsitul lui mai). Dar cand a venit rezultatul histopatologic, tumoara s-a malignizat, cel putin asa a fost explicatia doctorului. Si cand ma gandesc ca doctorul care mi-a facut ecografia mi-a zis sa stau pana in toamna cu operatia, ca e benign si nu e graba...Fetele, nu va neglijati, ca se poate schimba orice de la o luna la alta. Va pup!
|
Roser wrote:Freya tu parca te-ai vaccinat cu Pfizer, nu? Ai avut vreun efect secundar? Maine vreau sa-mi fac si eu prima doza.
Si eu tot cu Pfizer. In afara de durere de brat altceva nu am avut nici la prima, nici la rapel. Tot Pfizer a facut si mama, si bunica si la fel, nici ele nu au avut reactii adverse grave.
|
Fetele, revin cu un update. Am scapat de tumoara. M-am operat, sunt bine, abia astept sa merg acasa la bebelina mea frumoasa. Va pup.
|