Nicole2018 wrote:
Nu vad motive de ingrijorare, si in plus pe langa somn te ghidezi si dupa starea generala a copilului. Daca nu e agitat ci e voios, papa si uda scutece atunci cel mai probabil este bine. Cum a zis si Georgiana, bucura-te si odihneste-te cand ai ocazia.
Sa stii ca e e vioi,activ,zambeste se joaca si scutece uda.verific in permanenta.
|
GeorgianaB wrote:
Mai bine te bucuri de momentele acestea si poate se intampla mai des. Si al meu doarme dupa-masa la un somn 2-3 ore, depinde, azi a avut 2 reprize de somn de 40minute, a mai dormit afara o ora si un somn mai lung de 3 ore jumate.
Multumesc Geo.o sa incerc sa profit de timpul care mi-l da printisorul :)
|
Buna mamici. Ce ma plangeam eu ca bebe nu doarme.acum imi fac griji ca doarme prea mult.treaz de la 8 la 1h jum a dormit 40 de minute si de la ora 1 doarme si acum.e aproape ora 4...aseara a dormit f bn de la 10.15 pana dim la 8 cu trezirile de rigoare...oare sa imi fac griji?
|
Andreea06 wrote:Andreea-Alexandra, e normal sa se trezeasca inca sa manance si noaptea, depinde la cat timp papa de fel, al meu avea asa la 3 ore masa ziua si noaptea la 3-4-5ore depinde de salt puseu etc. e inca micut. Si drept sa spun nici macar acum nu doarme toata noaptea.
Legat de mutarea orei de culcare am scris cu cateva pagini in urma, tre sa se faca treptat scazand cate 10-20 mine si continuand asa cateva zile apoi iar scazi.. nu brusc cate 2 ore.
Ideea e sa nu ai asteptari sa doarma toata noaptea, e posibil sa nu se intample nici la un an. Iar de sleep training pt noapte cam toate metodele is recomandate dupa 6 luni.
Multumesc Andreea.o sa incerc sa vad daca reusesc sa ii mai scad ora de culcare putin cate putin O sa incerc si asta.
|
Nicole2018 wrote:La multe lunite, flacaului! Cum mai sunteti? Imi amintesc ca am vazut zilele trecute un clip cu baietelul tau razand cu pofta, dar eu nu am apucat sa scriu atunci. Taare dragalas mai era! Ma topesc cand vad bebelusi veseli.
Buna Nicole.noi suntem bine.multumesc de intrebare.crestem pe zi ce trece. In legatura cu somnul eu sunt cea mai putin indicata sa te sfatuiesc. Daca vrei sa ii faci un ritual si reusesti sa imi spui si mie reteta :) Stiu doar ca al meu dupa ce se trezeste dimineata indiferent de ora la 1h jum adoarme iar in jur de 20 30 de minute maxim.la pranz dupa 2h 2h jum adoarme iar atunci doarme cam 2 h dar trebuie sa stau langa el pt ca se trezeste des dupa titi si ca sa ii fac somnul mai lung nu ma misc de acolo.mai are un somnic scurt tot de 20 30 de min iar la 2h jum dupa ce s-a trezit. Nu stiu cum reusesc fetele sa puna bebeii la somnul de noapte la aceeasi ora. Am incercat si mai devreme pe la 8 jum sa il adorm pt noapte si a fost cosmar.a doemit f prost toata noaptea.mai mult a motait.am stat cu titi in gura non stop in speranta ca va adormi profund dar degeaba. Aseara de ex a adormit la 10.20 si la jum de h a deschis ochii.i-am dat repede titi a adormit pe la 11 sa zic asa dar a dormit mai bine noaptea.prima trezire a fost la 2 jum.a papat pana la 3 si somnic.iar s-a trezit pe la 5 papat si nani pana la 8 cand s-a trezit de tot. Degeaba ii fac baita eu zilnic sa ii fac un ritual ca nu merge.ii fac baie la 9 si tot la 10 jum adoarme.nu am ce sa ii fac. Si la 10 jum trebuie plimbat in brate vreo jum de h pana se moleseste de tot si apoi la titi. Tind sa cred ca trezirile f dese sunt si pt papa.ma gandesc ca poate nu papa destul inainte de somnul de noapte si de asta se trezeste asa des.nu am explicatie.am crezut ca va fi mai usor pe zi ce trece dar mi se pare din ce in ce mai greu. Ziua numai in brate sta.rar reusesc sa il asez pe saltea sau in leagan.nu sta mai mult de 10 minute. Si la somnul de 20 30 de min pot sa stau eu cu titi cat vreau.nu mai vrea sa mai adoarma.m-am chinuit si cate 1h langa el degeaba.daca nu vrea nu vrea. Cred ca asta e programul ales de el si nu intentionez sa fac ceva sa il schimb pt ca oricum nu as reusi. Poate cand va fi mai maricel o fi altfel.pana atunci asa ne chinuim.cum vrea si cand vrea el.cand da semne de somn eu sunt acolo. Va pupam
|
AriaM wrote:V-o prezint pe K la fix un an I-am facut un tort, I-am bagat o lumanare in mijloc, ma asteptam sa sara pe tort si sa il faca una cu pamantul. No way, bombanea aratand cu degetul spre lumanarea aprinsa si nu se apropria de tort nicicum  dupa ce am stins lumanarea, s-a apucat si a reornamentat tortul PS: era sa pic in fund, am alunecat pe frisca de pe podea
La multi ani papusica.sa cresti mare si sanatoasa.si noi astazi facem 4 lunite...crestem crestem
|
maria2013 wrote:Mamici dragute, de azi ne alaturam ?i noi clubului vostru! La 9:25, s-a nascut minunea noastra, Ana Sofia (3165g, 51,5 cm). Sunt fericita, fericita!
Felicitari Maria si bine ati venit!!recuperare usoara
|
Felicitari Maria.multa sanatate la amandoua si te asteptam la mamici
|
fluturash26 wrote:Mai sunt mamici care au avut o noapte super? De la 2:30 s-a foit pana la 6:30 cand s-a trezit si eu abia ce ma pusesem pe la 12 la somn. Iar is zombie. Astea patru ore mai mult la san am tinut-o sa nu se trezeasca, cum scapa pe titi cum in 10 min era treaza. Nu stiu azi cum voi rezista ca practic mi se inchid ochii. Plus ca se uita asa ciudat la mine ca is posomorata abia zambesc
Da da da eu.am dormit 2h doar pt ca l-a scos sotul afara.nu a vtut sa doarma azi noapte deloc.marait si cu titi...atat
|
Felicitari Nela!multa sanatate tie si bebelinei.te asteptam la mamici. Maria multa bafta.sa iasa totul bine si sa fiti sanatoase amandoua.
|