Buna fetelor, am o intrebare. A fost careva din voi in situatia in care inainte de 27 de saptamani sa i se spuna ca are placenta jos insterata? Nu previa, diagnosticul de previa am inteles ca se pune abia dupa 27 de sapt, din motivul ca pana atunci are timp sa urce. Si ca in 90% din cazuri urca odata cu uterul. Ati avut ceva simptome specifice, daca e cineva care are sau a avut placenta joasa in trim 2. Multumesc si sanatate tuturor!🤗
|
Melina wrote: Multumesc pt raspuns🤗 Citisem pe aici pe forum, ca la inceput se simt mai rar, si ca abia dupa 27 de sapt trebuie monitorizate. Unele fete ziceau ca au simtit la 18 sapt, si apoi doar la 22… cumva eram curioasa daca dupa prima miscare, e totul foarte constant, sau e posibil sa se simta din cand in cand doar (asta la inceput, desigur)
Eu abia din trimestrul 2 am inceput sa il simt sa zicem din ora in ora. Dar chiar si asa mi se pare exagerat sa iti zica un medic ca trebuie sa il simti atat de des. Nu e un tipar anume sincer. A avut zile cand era mai lenes si zile in care era mai activ. Daca il simteam cam pe la orele lui de program sau seara ca d ma puneam in pat, eu eram linistita. Am trecut si prin faza aceea in care imi monitorizam toate miscarile pe o aplicatie, dar simteam ca o iau razna daca mai continui. Uitam sa ma mai bucur se sarcina si sa simt cu adevarat miscarile acelea… asadar m-am oprit. Ditta Depner (educator prenatal) spune ca daca il simti pe bebe odata la 6 ore odata poti sta linistita. Nu contest ca ceea ce spune un medic e mai prejos, dar personal daca ar fi fost sa ascult mereu de ce ziceau medicii nu m-as fi bucurat de sarcina pe deplin. Oricum o sa observi schimbarile in miscarea lui bebe. Acum la inceput sunt ca niste gadilaturi, apoi o sa fie mai dese si tot mai puternice, o sa il simtit cum se tot invarte, cand deja te apropii de final o sa simtit cum se impinge doar pt ca nu mai are loc, o va face mult mai rar, dar cu forta mai mare, va sughita si abia din trimestrul 3 o sa distingi cu adevarat fiecare miscare si vei stii exact cand face x sau y lucru. Incearca sa te bucuri mult de moment, iar daca simti ca ceva nu e ok, poti sa mergi la urgente sa verifici.
|
Fetelor, dupa ce se simt primii fluturasi, miscari, pe la 17-18 spat, cat de des ar trebui simtite? Se monitorizeaza deja, sau doar mai incolo?
|
Buna, dragi mamici Va citesc de cateva saptamani, mai exact de cand am aflat ca sunt insarcinata. Am 7s si cateva zile acum 🥰 iar saptamana trecuta am vazut la eco activitate cardiaca, iar dr mi-a spus ca totul in regula. Nu mi-a dat sa fac nicio analiza, asta m-a surprins putin, mai ales ca am citit de la alte gravidute ca au primit indicatii pt a face anumite analize. Sunt putin anxioasa, fiindca nu prea am simptome, de la inceput au fost on and off… ba ma dor sanii, ba nu ma dor, ba iarasi ma dor. Greturi am de cateva zile, doar dimineata, pana mananc un biscuite sau o felie de paine prajita. Asta ma nelinisteste, ma asteptam sa “simt” mai intes sarcina. V-ati mai confruntat careva cu simptome atat de usoare sau aproape inexistente? Spun aproape pt ca vin si pleaca cum vor ele😁 ba sunt balonata, ba nu sunt. Ba mi-e greata, ba nu imi e, samd. Stiu ca fiecare sarcina este diferita si nu putem compara, dar m-ar ajuta alte pareri, mai ales daca a mai fost cineva in situatia mea. Pupici
|