Roxyred wrote:Buna,am aproape 30 ani,mi am facut ?i analizele din ziua 3 a ciclului ?i din ziua 21 cat si chlamidia,mi am cam facut tot ce trebuia ca ?i analize.1000 de investiga?ii ?i tot nelamurita sunt..so?ul trebuie sa ?i mai faca sp. . Sa faca si sotul spermograma caci e foarte importanta. Intre timp poate ar trebui sa consulti si alt doctor sa vezi ce zice si acela,poate gaseste un alt tratament. Momentan nu ai endometrioza,cea ce e bine.Persoanele cu uter retrovers raman putin mai greu insarcinate,am inteles de la aspirici ca dupa ce faceti bumti bumti ,femeile cu uter retrovers ar trebui sa stea pe burta intinse 15 min,caci astfel ar ajuta gigeii sa ajunga unde trebuie,sa ma corecteze cineva daca gresesc ,dar parca asa tin minte. Din pacate noi nu suntem medici si nu putem decat sa ne dam cu parerea,dar incercam sa ajutam.
|
Roxyred wrote:Buna!!Am postat ceva pe aici dar înca nu mi-a raspuns nimeni ?i am zis sa scriu sî aici! Aspiranta la bebe,analizele toate sunt bune,dar atât :)) La ecografie dr mi-a vazut sânge în afara uterului care se duce în burtica ?i,analiza CA 115 ok,dar cica în timp pot face endometrioza..Va rog daca ma pute?i ajuta cu sfaturi,cele care ?ti?i concret despre ce vorba. Din pacate nu stiu nici eu prea multe despre endometrioza,desi dea lungul anilor am avut toate diagnosticurile posibile care defapt nu erau adevarate. Poate intra pe aici vreuna din aspiricile mai vechi ,stiu ca Tania parca avea endometrioza dar acum e la burtici Eu zic sa faci analizele uzuale atat tu cat si sotul:el spermograma iar tu analizele din z3,z21(progesteron),fa si analizele pt tiroida ,ma refer hormonii,poate si un hsg ,torch,analizele de secretie pt clamydia,ureaplasma,etc si daca vrei poti sa faci si cele pt trombofilie. Nu ai spus cati ani ai iubita mea?Eu totusi as zice sa incerci si un alt doctor sa vezi daca zice acelasi lucru. Iti urez succes !
|
meme wrote:Laura, imi pare rau pt z1 :(
Andia, tu cum stai?
Andrada, sa stii ca ma bucur cand vad ca mai scrii, stiu ca ai experienta cu incercarile, si iti tin pumnii, cum e noul tratament?
Elli, mult succes daca va decideti sa mergeti cu operatia!
Roxyred, poate sunt aspirici mai vechi care stiu ceva de subiectul asta, si raspund ele mai tarziu. Eu ti-as sugera sa mai ceri o a doua parere, daca nu esti convinsa 100% de dr...Ziceai ca ai facut analize? ce anume ai verificat? Multe asprici noi zic ca analizele le sunt la zi, insa nu se refera la cele hormonale, pe zile de ciclu: 3, 14, 21. eu mereu spun sa le faceti pe alea, eu nu le-am facut pana dupa 1 an jumate de incercari pe cele din z14, si tare rau imi pare... ca as fi aflat mai repede ca nu ovulez!....
Meme ,va citesc iubita mea doar ca neavand multe noutati nu prea scriu.Ma bucur si plang pt fiecare dintre voi cand va citesc si imi e tare drag de voi. La mine noul tratament merge foarte bine momentan,l-am descris in noua semnatura :))) Important e ca mi-am adus ovulatia in z14 luna trecuta si z17 luna asta,fata de z20-22 alte dati. Ma tot minunez cum se regleaza anumite chestii in organism,bebelim atat cand trebuie cat si cand nu Din pacate am experienta in incercarile pt bebe dar inca mai am rabdare si speranta. Tu cum mai esti?
|
LAURA0202 wrote:Nu i ca am tinut bine minte, scuza ma dar ai scris tu faza ca i s a facut operatie de varicocel sotului, tau sau altcuiva si ca dupa 3 luni trebuia repetata spermograma dar n a mai fost nevoie ca ..... s a inatmplat minunea, a sau ai ramas insarcinata. sincer, nu stiu ce sa mai zic, al meu a fost la un control pt ca el lua pt tensiune un fel de pastile si aveau- ersu inhibitori - si pt ca ..... "cineva murea cand ne era lumea mai draga" - ejacularea precoce si atunci stiu ca si pe el , l a pipait, ca mi a zis al meu dar nu i a facut ecografie si nu s a pus problema de varicocel, in italia, nici macar nu stiu cum se cheama boala asta la barbati :-)) poate maine dr urolog va decide daca ii va face o ecografie testiculara-asa mi a zis secretara-har n am eu. nici macar nu stiu exact ce inseamna varicocelul asta pana la uram..... poate, exact cum a zis si Meme, ca problema , in final sa fie la el ..... sincer, eu mai repede as prefera sa l operaeze pe el, daca si ar accepta, decat sa fac un IUI sincer sau o laparoscopie eu...... asta este, om vedea pana la urma ce si cum vom face. Da ai tinut minte bine Laura,trebuia sa repetam spermograma la 3 luni a sotului dupa operatie,dar nu am mai apucat caci am ramas gravi ,din pacate am pierdut sarcina la 10 saptamani si de atunci sunt din nou aspiranta :). Am repetat spermograma dupa ce am pierdut sarcina si au fost imbunatatiri foarte mari la sot,doar ca cu timpul s-au cam facut lenesi gigeii lui si cred ca se cam pierd pe drum :))). Varicocelul nu e o boala sa zicem asa...defapt este exact cum sunt varicele pe picioare(venele acelea umflate mov),dar venele astea la testicule nu fac bine deloc,tin foarte mare caldura la gigei si ii omoara pe multi dintre ei si pe restul cred ca ii incetineste de tot. Eu zic sa mergeti inainte cu analizele ca sunteti pe drumul cel bun si sunt sigura ca in curand se va intampla minunea si la voi. Trebuie discutat cu sotii astia sa inteleaga ca trebuie depus efort si din partea lor nu doar din partea noastra.E greu stiu cand vine vb de barbatia lor,asa era si al meu ,dar cu timpul si-a dat seama ca trebuie sa depuna si el efort si sa se analizeze. Roaga-te la Doamne Doamne in fiecare seara pt un bebe sanatos si o sa vezi ca Dumnezeu iti va rasplati rabdarea si rugaciunile. Te pupic :)
|
LAURA0202 wrote:ceau, o intrebare, imi explici putin mai bine te rog ce si cum ii cu 5% mobilitate, ca n am prea inteles. am capul in 10000 de locuri de varicocel, cine a spus o? dr urolog? sau doar in baza la spermograma lui? am citit ca ar prefera sa se faca fiv ul decat operatia de varicocel, nu stiu daca am inteles eu bine. Doamne si eu , nu mai stiu cum sa ma invart ca sa scap de IUI nicidecum de FIV Noi deja avem un raspuns la o spermograma, azi am favut o pe a doua si maine avem programare la dr urolog sa vedem ce ne spune. mersi. o zi frumoasa sa aveti. la mine, au cam inceput durerile de burtica
Laura,in urma spermogramei proaste,unde mobilitatea gigeilor era groaznica si viabilitatea era la fel,a mers sotul la dr urolog cu analiza si ia facut ecografie la testicule si la pipait putin :)))))....in urma ecografiei a descoperit varicocelul.Sotul fiind fricos i-a propus doctorului sa facem inseminare,orice vorba aia doar sa nu se opereze.Nenea dr a zis ca inseminare la ce spermograma avea nici nu se pune problema caci o facem degeaba,a zis mai intai operatie ,repetare analize la 3 luni si vedem dupa cum se prezinta situatia. Eu Fiv nu vreau sa fac si nici nu ar fi indicat,am niste chistulete la sani in urma unei hiperstimulari cu clostilbegit,facuta de o doctorita care nu a analizat nimic inainte ,iar eu fiind la inceput de drum in proiectul bebe am acceptat fara sa zic nimic.Ei uite ca in urma tratamentelor de stimulare m-am ales cu altele,iar Fiv-ul nu mi-ar fi prea recomandat.
|
Bafta la analize si orice ar fi sa sti ca exista rezolvare.
|
Eli.Georgi wrote:Ms pt raspuns, mie mi se mare cam mult 4000 lei pt operatie, in conditiile in care nu este 100% sigur ca o sa imbunatateasca spermograma. El nu are simptome sau dureri si nici nu cred ca si-ar fi dat seama de vreo problema daca nu ne chinuiam cu bebe si nu il taraiam eu la analize. Lui i-a dat mai multe analize, de sange si chiar si genetice, nimic inafara de acest inceput de varicocel nu a iesit rau. Nu stiu ce sa zic... prin casa de asigurari nu se poate face?.... sincer decat sa dau 4000 lei pe operatie mai bine asi incerca inseminare artificiala... in mintea mea ar fii mai multe sanse asa si el nu pare sa se impotiveasca... Voi ce ma sfatuiti? L-am programat maine pentru consult la andrologul ce i-a data aceste analize de facut... sa vedem ce zice... Da e mult 4000 de lei.Se poate face si prin casa de asigurari doar ca noi nu am vrut sa asteptam 3 luni pt fonduri,nu este considerata o operatie foarte importanta astfel ca programarile la stat se fac cum se fac.Noi ar fi trebuit sa asteptam 3 luni din cate ne-a zis doctorul pt a putea fi operat la stat. Si noi am vrut inseminare in loc de operatia de varicocel,dar a zis dr ca nu se pune problema cand aveam 5% mobilitate, pt ca o sa facem degeaba. Eu zic sa terminati voi analizele care vi le-a dat doctorul si apoi in functie de rezultate vb cu nenea dr si vedeti ce e de facut. Noi nu am apucat sa facem spermograma cea la 3 luni dupa operatie caci ramasesem gravi,logic ca nu ne protejam ca doar stiam dureaza 3 luni sa se refaca spermatogeneza.
|
Eli.Georgi wrote:Buna, si eu am citit acelasi lucru, ca se poate sau nu imbunatatii situatia, de aia am zis sa intreb si pe aici poate s-a mai confruntat cineva cu situatia. Ecografia pentru fertilitate am facut-o la sanador victoriei si a costat 155 lei cea mai ieftina dintre analize...chiar m-am mirat de pret...La doctor Victor Caumi. Hello fetele ,va pupacesc pe toate de la a-z sa nu scap vreuna. Va urmaresc din umbra chiar daca nu scriu,caci noutati nu am decat ca am schimbat tratamentul si vad schimbari majore ,sper sa o tin tot asa ca parca se aseaza lucrurile asa cum ar trebui.
Georgi ,sotul a fost operat de varicocel in 2015,noi am optat pt operatia laparo in detrimetrul celei clasice.Am facut la privat unde a costat daca mai tin bine minte 4000 lei.A doua zi a fost lasat acasa iar dupa o sap a fost ca nou . Dupa operatia de varicocel la 3 luni am refacut spermograma ,care s-a imbunatatit considerabil.Acum dupa 2 ani gigeii au ramas putin lenesi dar e considerata o spermograma normala. Dupa spusele sotului care a fost un fricos si jumatate in cea ce priveste operatia,nu a fost chiar asa rau.In prima sap a avut mici dureri dar nu foarte tari. Sper ca ti-am fost de folos.
|
Rox4n1k4 wrote:Azi ar fii a2a zi de ciclu , e adevarat ca parca nu a fost asa abundent ca de obicei si nici cu dureri asa puternice in prima zi( de obicei de abia stau in picioare).. sunt la lucru si inainte am simtit o durere de burta ca o intepatura mai puternica.. o senzatie de rau si am mers la toaleta.. am simtit ca iasa ceva.. si am gasit pe hartia igienica un cheag mare de culoare alb spre mov ca o bucata de carne(avea cam 2-3 centimetri):(( ce poate fii? Credeti ca o sarcina a fost sau e o parte mucoasa uterina care se elimina spre finalul ciclului? Nu am mai patit sa vad asa ceva nu stiu ce sa cred sunt putin speriata..:( ati patit vreuna? Cum as putea afla daca totusi a fost o sarcina? :(( ma gandesc ca daca era ar fii iesit si atunci seara la testul clearblue digital ceva... ce ziceti? Nu cred ca a fost vb de o sarcina eliminarea respectiva.Poate a fost vb de ceva aderente la nivelul uterului.Asa eliminare am avut si eu cand am facut tratament cu Agnucaston +alte pastile,tratament dat de o dr din Austria.
|
Rox4n1k4 wrote:
Se ia si peste CM alea 3 luni? Daca cumva raman gravida intre timp nu afecteaza cu nimic?
Da se ia si peste cm.Normal iei 1 pastiluta/zi.Daca ramai insarcinata,intrerupi orice tratament in momentul in care afli de sarcina.
|
|