Suzeta nu vrea. A acceptat-o vreo luna cand era mai mica si adormea doar cu ea dar de cand cu dintii nu o mai suge ci o rontzaie.
Problema nu cred ca e din alimentatia ei pentru ca mananca destul de bine: 6:00 san, 9:00 fructe/iaurt/biscuiti, 13:00 legume cu carne, galbenus, 17:00 fructe/iaurt/branzica, 20:30 san si intre mesele solide mananca san. Cat mananca depinde de dispozitia ei, undeva intre 80 si 130 de grame. Pediatrul mi-a recomandat sa-i dau cereale seara si m-am muls si i-am dat: nicio modificare doar ca mi-a crescut mie lactatia mulgandu-ma aproape o saptamana zilnic.
Stiu ca "ma simte" si nu e bine sa fiu nervoasa dar sunt om...din pacate
|
Bine v-am regasit!
As dori si eu cateva sfaturi, pareri si idei despre problema pe care o intampin cu fetita mea. Pentru inceput va rog tare-tare frumos sa nu-mi dati incurajari sa ma obisnuiesc cu ideea si problema (am primit o multimeeee dar nu-mi tin de cald ) pentru ca eu chiar caut solutii nu compromisuri.
Fetita mea are aproape 8 luni. Ca si un scurt rezumat (legat de trecutul referitor la somn): a dormit din prima zi la ea in patut cu noi in camera (ziua cu lumina si zgomote, noaptea intuneric deplin si liniste, inclusiv cand se trezea), nu a avut colici, pana la 4 luni s-a trezit noaptea la 2:00 si 6:00 pentru a manca (alaptata exclusiv), dupa 4 luni a inceput sa-si schimbe ritmul de somn pentru ca o deranjau dintii care au iesit (cei de jos) la aproape 5 luni si a fost nevoie sa gasim diverse metode sa doarma noaptea (leganata, la san, cu noi in pat) pentru ca pur si simplu urla de durere si nu mergea niciun remediu. Cred ca din acel moment s-a obisnuit sa se calmeze cand se trezeste doar la san pentru ca imi face noptile un calvar! Adoarme la 21:00 si incepand cu ora 0:00 se trezeste din 2 in 2 ore iar la 7:00 e pregatita de joaca. Am incercat diverse remedii (la sfatul medicului i-am dat lapte cu cereale la ultima masa, folosesc gel gingival poate o dor gingiile, am lasat-o sa se linisteasca singura dar pur si simplu urla, o plimbam, o ia sotul si eu plec, o leganam, ii cantam) dar NIMIC nu functioneaza. Vrea la san unde adoarme dupa 5-6 minute. Am cercetat tot ce poate influenta somnul: temperatura din camera (20-21 grade), alimentatia mea, alimentatia ei, activitatile de peste zi, somnul de peste zi (de mica a dormit foarte putin, acum ziua aduna 1,5-2 ore in 3 reprize scurte), masaj cu creme care ajuta la somn, ceai in loc de san noaptea (dar nu accepta biberonul deci nu merge)...offf...am incercat TOT dar ea nu-si schimba parerea.
Poate va intrebati de ce nu vreau sa continui asa, sa o pun la san sa adoarma. Sincer, pe primul loc se afla sanatatea mea mintala. Situatia asta de peste noapte imi macina nervii in asa hal incat toata ziua sunt irascibila, daca plange putin ma enervez, uneori tip la ea, ma deranjeaza la cel mai mic lucru care nu-mi convine si va rog sa ma credeti, e copilul meu, il iubesc si nu merita asa ceva din partea mea (eu stau mai mult singura pe acasa, parintii muncesc, sotul e plecat mult, nu prea mai am cu cine sta desi am observat ca daca mai e cineva si ma iau cu vorba si cu altele nu ma mai enervez asa mult). Ma gandesc apoi la stomacul ei, nu stiu cat de sanatos e sa fie indopat noapte de noapte de 4-5 ori la 2 ore distanta.Alta problema e ca in 4 luni eu reincep munca unde am program ori de la 6:00 ori pana la 0:30 si am raspundere materiala mare asa ca noptile nedormite ma pot lasa fara locul de munca ori ma vor darma si mai mult psihic.
As dori astfel sa va intreb daca ati avut astfel de probleme si cum le-ati rezolvat. Repet, nu ma multumesc compromisurile, as vrea sa gasesc solutii.
Multumesc!
|
Nu ca m-ar deranja faptul ca lumea spune ca e grasuna dupa ce vede pozele dar simt nevoia sa spun ca pare mai grasa in poze decat in realitate Ca si dovada, dupa ce am nascut, la 2 ore, a intrat sotul meu la mine si ne-a adus si fata. A facut el cateva poze si o filmare cu telefonul mobil si i le-a aratat fratelui meu care era si el pe hol. Cand a intrat frate-miu infirmiera care l-a bagat i-a aratat copilul pentru ca tocmai fusese la mine sa o puna la san "uite, asta e fetitza". Frate-miu cica "nu-i adevarat, a noastra e mai grasa". Am ras de m-am prapadit cand mi-a povestit. Era suparat ca nu o crezuse pe infirmiera ca sa se uite mai bine la ea.
|
http://s910.photobucket.com/albums/ac306/Anca_Mihaela/Bianca%20Antonia/
|
Am uitat sa adaug ceva simpatic: sotul meu de cand am vent acasa sterge cu mopul dupa mine ca-mi picura lapte din sani si mereu vede cate o picatura pe parchet
|
Eu am observat azi cat de bine se simte infasata fata, imi plangea si nu stiam ce are de nu adoarme, dupa ce am infasat-o in 5 secunde s-a potolit si a adormit. Cred ca tine de fiecare copil in parte, daca se simte bine infasat, de ce nu? La fel, daca ii displace, nu trebuie fortat.
|
Noi am cazat-o cu noi in camera, in patutul ei, cu gandul ca pe la 7-8 luni dupa ce iesim din iarna sa o mutam in camera ei. La noi in casa nu e extraordinar de bine iarna si vom folosi in principal dormitorul mare, daca erau alte conditii o mutam pe la 6 luni.
|
Gata!!! Suntem impreuna!!!
Am nascut pe 11 august, ora 15:35 o bebelina frumoasa de 52 cm si 3,600 kg.
Am fost pe 10 august la control si medicul a hotarat sa ma opreasca in spital sa incerce o mica declansare a nasterii cu o fiola de calciu gluconic. Nu s-a intamplat nimic toata noaptea si a doua zi la ora 8 m-au trimis la blocul de nasteri unde la 9 mi-au pus perfuzie cu glucoza. La 12 mi-au rupt membranele si lichidul era clar dar din cauza travaliului nu ma oxigenam corect si bebe avea bataile de inima cam rare asa ca mi-au dat oxigen. La 14:00 aveam dilatatie de 6-7, la 15:00 am simtit ca vreau sa imping, pe la 15:25 (cred, nu mai urmaream ceasul de pe la 14:00) m-au urcat pe masa si la 15:35 dupa doar 4 contractii pe masa a iesit minunea cu capul si cu o manuta sa-si faca loc A iesit verde saracuta si a luat nota 7 la un minut si 8 la 5 minute pentru ca nici nu a plans imediat. Mi-a stat inima in loc in secundele alea cand asteptam sa tipe si nu o facea. Se pare ca suferinta fetala a inceput cand nu-i batea inimioara cum trebuie.
Nasterea in sine mi s-a parut minunata desi m-am chinuit aproape 6 ore. Am respirat cat si cand trebuie, restul a fost floare la ureche, vorbea lumea de mine in spital ca am fost tare linistita in timpul travaliului si al nasterii
Cu ocazia asta as vrea sa o recomand din suflet pe doamna doctor Mataca Daniela de la Spitalul Judetean Galati, a fost minunata si pe parcursul sarcinii si la nastere. Din pacate a intrat intr-o operatie de urgenta la ora 14 si a iesit la 18 si nu a putut sa ma asiste personal insa a trimis mereu pe cineva sa intrebe ce fac si apoi m-a vizitat sa vada cum a fost iar a doua zi a venit sa vada bebele pentru ca ratase momentul nasterii.
Bianca mea e sanatoasa, am scos-o cu 3,660 kg din spital, mananca mult si-mi pare bine ca am lapte din plin sa-i dau (multumesc lui Dumnezeu!), chiar as putea sa deschid o pravalie cu lapte de mama. Azi trebuia sa vina medicul pediatru sa o vada insa a intervenit ceva si nu a mai venit. Acum doarme cu tati de paza. O sa pun si ceva poze cu ea insa alta data, noi abia ne obisnuim cu situatia si e prima data cand am intrat de cand am venit marti acasa (ca in Romania, logic, am stat o saptamana in spital pentru ca am prins perioada sambata-duminica-luni 15 august, zile in care nu s-au facut externari).
|
Eu tot ou cu surprize sunt! Ma plimb desi nu pot prea mult pentru ca ma apasa pe bazin, dorm chiar bine, noaptea ma trezesc doar de 2 ori pentru a merge la baie, mi-a trecut marea pofta de mancare si somnolenta pe care o aveam in ultimele 2-3 saptamani. Maine implinesc 40 de saptamani si merg iar la medic. Azi a mai cazut o bucatica mica de dop si era galbui (stiti ceva despre asta?). Bebe misca mai rar, e lenesa sau nu mai are loc.
Azi am tinut-o in plimbari dar m-a ajutat fratele meu cu masina ca era drumul lung, acum plec putin prin cartier sa-mi platesc rata, sper doar sa nu ma apuce durerile prin banca sa se uite aia la mine ca la urs
|
In maternitate vreau si eu sa-i pun cerceii. Nasa si sotul meu se vor duce sa-i aleaga si vor fi tip "veriga" sa nu o raneasca dupa ureche. Asa are nasa la fetitza ei si nu a avut probleme. Ma bate gandul sa-i pun de acum unul in buric si unul in limba, sa nu ma planga la 15 ani ca asa ii vrea.
|