Profil: Anca
Despre
Utilizator: Anca
Nivel: Grupa mijlocie
Statistici
A intrat: Friday, May 26, 2006
Ultima vizita: Saturday, September 21, 2024 10:07 PM
Numarul de postari: 291
[0.03% din toate postarile / 0.04 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: Viermisori intestinali
Postat: Friday, March 19, 2010 2:17 PM
Andi are niste simptome care pe mine ma duc cu gandul la paraziti. Are doar 14 kg, e atat de slab, cumplit... De mancat mananca in salturi, dar si in perioadele cele mai bune apetitul nu e grozav. Rar imi cere de mancare, in rest cum putem. Cearcane, dureri de burtica, pofta de lapte - prezente. Si acum vad, ca zice Moni, ca si cu atentia e la pamant. Am facut la copro, zeci, pe cont propriu, la cel mai bun laborator. Nu iese nimic, niciodata, desi un medic zicea ca toti copiii intrati in colectivitate au la un moment dat, si el nimic. Deja am o fata asa de dezamagita cand imi zic cei de la laborator rezultatul, as vrea sa gasesc si eu o solutie la ce se intampla cu puiul meu. La analize de sange au iesit eozinofilele marite hat, si pediatra mi-a zis sa ii dau Zentel, ca sigur sunt paraziti. Medicul de familie mi-a deturnat intentiile, n-a fost de acord, si nu i-am dat. Am incercat cu Helmiflores, Giardinophyt, amare rau, nu mai chinui copilul, dar acum m-am hotarat sa-i dau totusi Zentel, si Liv52. Pediatra (om cu experienta) zicea ca nu ii face rau, mai ales ca are ficatul "odihnit", ca nu a luat niciodata. Mai trebuie vazut cum fac eu cu deparazitarea, ca inca alaptez. Ma gandesc la samburi de dovleac, dimineata pe stomacul gol, cu miere de albine.
Sper, Cute, sa-i vedem cu un pic de carnita pe ei pana la vara. Multa sanatate!

img

Subiect: Diversificarea
Postat: Wednesday, March 10, 2010 4:50 PM
Iuhuu, Anca, parca numai ce eram gravi si acum ne intalnim pe la diversificare pupici. Mama ce repede trece timpul!
Imi inchipui mutrita dragalasa in timp ce papa suc de mar. Noi inca nu am ajuns la faptul implinit, dar suntem la pregatiri intense. Atat astept momentul asta, mai ales ca bebe se arata un mare pofticios, sper si mancacios, care pana acum, la 5 luni juma, a servit numai san.
Am fost azi la doc si am deschis si subietul diversificare, si eu ma simt la fel de beginner sic, am avut nevoie sa ma consult cu ea si mi-a zis asa: incepem cu suc de mar, o lingura, doua, apoi crestem treptat cantitatea si dupa cateva zile pot sa-i dau si putina pulpa de fruct, astfel incat la sfarsitul saptamanii sa manance doar piure de mar (zicea ea cu biscuite). E voie asa in ritm mai alert pentru ca e mare deja, va avea 6 luni cand voi incepe, burtica lui e tare pregatita sa primeasca asa ceva. Si am primit si o schema de diversificare, care e de la 4 luni, pentru copilasii cu alimentatie mixta sau artificiala, unde zice asa:
Luna IV-V
*ora 10: suc de fructe/suc cu pulpa/mar ras
*ora 14: dupa o saptamana de supa de zarzavat, piure de legume

Parerea mea e ca tu ai inceput bine, eu as fi facut la fel, dupa cateva zile sa vina si pulpa de fruct, dupa alte zile si piureul. Vezi si tu cat de pregatita e Mariuca si cum le primeste, dar eu zic ca daca respecti liniile generale ale diversificarii nu ai cum sa dai gres, mai vezi si cum reactioneaza copilul. Pentru inceput eu ma gandesc asa: sa incep cu lingurita, sa nu ii dau fructe cu seminte si puf (pentru a nu face alergii), sa ii dau cate putin progresiv, sa nu ii introduc deodata doua lucruri noi, sa-l asez cu noi la masa, sa-i dau doar mancare facuta de mine/in casa etc.
Oricum nu o sa mai fiu la fel de tipicara ca la primul copil. Mai multa bucurie si mai putin stres. Sper sa si reusesc alcool.

img

Subiect: Bun venit pe lume Albert! Felicitari, Cathy!
Postat: Thursday, November 5, 2009 12:52 PM
Cathy computerlove computerlove computerlove, felicitari inca o data pentru puiutul mic! Ma bucur ca e cuminte si ai lapte pentru el, va doresc s-o tineti tot asa si colicii sa nu va deranjeze niciodata.

img

Subiect: Cand se scoate la plimbare bebelusul?
Postat: Sunday, November 1, 2009 9:24 PM
Si noi suntem plimbareti, tot pe afara as sta cu piticii. Tot asa am facut si eu cum a zis Alexandra ca a facut cu Ioan, ca a fost cam frig si l-am scos treptat plus ca l-am mai tinut si in fata geamului deschis. Primele 2 plimbari au fost iesiri scurte, apoi cat de mult ne permite vremea de afara, ca eu sunt mai friguroasa. Imi sunt foarte de folos accesoriile de la carut, sacul de picioare (in care intra acum cu totul) si copertina de ploaie. Important e sa nu stam in loc si sa ne plimbam prin locuri insorite. Eu stiam ca se scot copiii pe orice vreme afara, numai pe vant tare si pe ceata nu. Apoi, ii mai dau suzeta daca e foarte rece aerul, sa nu traga pe gura. E drept ca e mult mai fain si mai usor sa nasti primavara/vara din acest punct de vedere.

img

Subiect: Bun venit pe lume Albert! Felicitari, Cathy!
Postat: Wednesday, October 28, 2009 3:13 PM
Bucurie mare si la noi pentru micutul Albert! Felicitari, Cathy, sa-ti traiasca si sa fiti sanatosi. Recuperare rapida si sa vina lapticul valuri!

img

Subiect: pregatiri, pregatiri
Postat: Monday, October 26, 2009 12:31 PM
Suntem si noi in pregatiri pentru botezul lui Marc. Am gasit aici idei minunate si originale pentru noi, am ales sa punem cruciulite copiilor in piept, la biserica, aici nu se obisnuieste asa ceva, deci vom fi o idee mai deosebiti. Cruciulite voi lua de la biserica, sfintite, le voi pune eu o funda bleu si le pun in piept la biserica, cum ajung invitatii. Asta va fi si o amintire potrivita cu evenimentul.
Am vorbit la biserica, am ales restaurantul, data si ora, si mare noroc, am gasit o sambata libera, ultima inaintea postului. Avem meniul stabilit si fotograful e bifat. Mai urmeaza muzica si clownul, pentru ca e o petrecere ce are in centru copiii, ca sunt multi, vreo 12, vrem sa se simta bine si ei, si parintii, asa ca o sa chemam pe cineva ca sa le dea de lucru si de joaca topai. Azi am primit si invitatiile, comandate pe net, cu un pic de emotii, ca nu stiam cum o sa iasa. Din fericire, totul e ok, asa cum ne-am dorit. Am comandat de pe http://www.invitatii.ro, au fost seriosi, rapizi, totul profesionist. Am ales un model de invitatie care permite personalizarea cu poza lui bb, astfel ca ramane ca o amintire. Am primit gratis la comanda si carduri de masa si de confirmare. Cand vom afla numarul mesenilor, comandam si tortul.
Cam astea pana acum, deja incep sa am emotii, dar sper ca am gandit bine la toate si ca va fi frumos, pana la final.

img

Subiect: Ce articole alegem pentru bebelusi?
Postat: Monday, October 26, 2009 11:16 AM
Fetelor, ma bucur ca gasiti utile info de aici, chiar mi-ar place sa vad mai activ subiectul, ca fiecare mai avem cate ceva de invatat si mamici cu experienta sunt o gramada aici pe forum.
Oana, am zambit cand am citit parerea ta despre caciulite, si noi ii dam caciula de imblanzit urechile, ca de altfel eu nu agreez caciula in casa.
Lenus, si mie mi-e teama sa nu se sugrume cu siretul de la caciulita, de aia il verific tot timpul sa stea caciula bine stransa pe cap, sa nu fie prea lejera ca atunci e periculos.
Cat despre camasutele petrecute, eu ma refeream special la alea de tip vechi, ce se imbraca cu inchiderea la spate si am impresia ca ar ramane mereu cu spatele gol, plus ca se aduna camasa aiurea in spate.

As mai vrea sa amintesc unele lucruri de ajutor, de exemplu, la primul copil am folosit foarte mult scoica de masina pentru a-l tine cu noi in sufragerie, bucatarie etc, ca patut nu avea decat in dormitor. Asta nu a fost prea ok, ca se stie ca bb trebuie sa stea cu spatele pe o suprafata dreapta, si la scaunelele de masina 0+ spune ca din timp in timp trebuie facuta o pauza pentru a intinde copilul pe ceva plan. In fine, acum sa nu mai tin copilul in scoica, am un landou pentru nou nascut si un sezlong care are spatar reglabil, cu arcada cu jucarii, pentru cand va fi mai marisor si va vrea sa vada si el ce se petrece in jur. Dar de altfel, scoica de masina e super necesara si de nelipsit pentru drumurile cu masina, folosita corect si asigurata cu centura!
La fel de util mi-a fost si tarcul, pe care de la 3 luni l-am pus in bucatarie, langa un geam mare si luminos pe care il am acolo, am pus o paturica groasa sub bebe, am agatat jucarii de tarc si l-am obisnuit sa stea acolo si sa ma insoteasca la treburile bucataresti fara a fi insa dependent de mine.
Caruselul de patut a fost tare apreciat de Andi, la fel si jucariile muzicale, linistitoare. Ca tot ziceam de jucarii, pe al meu nu l-au incantat defel jucariile "pasive", gen cele de plus care nu fac nimic, niciun zgomot cat de mic macar. Am zeci de plusuri inutile, care stau si se umplu de praf, sunt doar de decor. De pe la 3 luni, sau chiar mai mic, l-am pus sub o jucarie de gen baby gym si jobul lui era sa dea cu picioarele in jucariile care cantau si luminau si asta a fost pentru mult timp activitatea preferata.
Marsupiul/port bebe l-am folosit, dar putin, si nu de nevoie, decat de vreo 2 ori. In primul rand, desi era un marsupiu 0+, asa mititel nu am putut sa-l asez in el si sa stea cat de cat ok acolo, deci de la 2-3 luni in sus pot sa zic ca statea bine. Nu am avut stricta nevoie de el, puteam sa nu-l am si nu-i simteam lipsa, e mult mai util un carut usor, eu am intrat peste tot cu el.
Pentru un apartament mai friguros, gasesc util un calorifer elecric care sa incalzeasca un pic atmosfera inainte de baita, e atat de rapid si de eficient, isi face treaba una-doua.

Iara avui logoree, se vede ca am cupil cuminte si minte odihnita :018:.

img

Subiect: Gravidutele noastre dragi - 11
Postat: Sunday, October 25, 2009 11:01 PM
Charlize, fato, pai am zis eu ca o sa fi cea mai frumoasa mamica din parc, dar acu' mi-s fix pe spate newclap. Esti adorabila si fotogenica, nu mai zic. Ai grija de tine si de samburica. E tare norocos tati al vostru!

Rody, nu te lasi, ha? Da Doamne sa vina bb 3 fara stresul de la Solene.

Azi m-am emotionat la maxim cand am citit de piciorusul Mariei mangaiat de mamica ei si de exuberanta din burtica Praslicai. Multumim ca ati impartasit cu noi asa perlute de momente computerlove computerlove computerlove.

img

Subiect: Ce articole alegem pentru bebelusi?
Postat: Sunday, October 25, 2009 9:12 AM
Am vazut ca intreba Bulinutza ce sa ia pentru bebelina, si nu stiu daca am postat in locul potrivit, dar se poate inspira din pozele de pe aici, si eu mai scriu ca le am acuma proaspete in minte pe toate.

La haine sunt utile body-urile, salopetele intregi, cele cu capse pe umar, costumasele cu bluza si pantalon. Bluzele sunt ok cele care au capse de sus pana jos, sau cel putin la gat, sa nu trebuiasca trase pe cap, la celelalte haine eu prefer fara multe detalii, broderii si accesorii, sa fie cat mai comode, moi si sa fie de bumbac. Gasesc inutile camasutele ce se petrec si se incheie cu panglici sau sireturi. La caciuli am observat ca stau mai bine cele ce se leaga sub barbie, la celelalte ii ies tot timpul urechile pe afara sau cade caciulita pe ochi, cand se agita bebe mai tare. Cat despre numarul hainutelor, sa fie cate 5-6 schimburi curate tot timpul. Poate regurgiteaza, poate e kk-cios si nu il poti tine ud sau murdar, cum zicea si Mela.
La obiecte utile eu zic asa: babyphone da, nu neaparat foarte scump sau de cine stie ce firma, eu l-am luat din ziar, e Chicco, arata ca nou, cu cutie, accesorii etc si a fost chilipir si ma tine de 3 ani. Am cautat sa aiba si adaptor la curent si sa functioneze si cu baterii, sa aiba leduri luminoase pentru intensitatea zgomotului si sa aiba 2 canale in caz ca ai interferente prin bloc.
Masa de infasat e super utila la noi, si pe Andi il imbracam acolo dimineata si acolo ii facem toaleta dupa fiecare baie. Nu pot sa-ti zic ce multumiri imi aduce spatele meu ras. Masa de infasat are de obicei si cadita sub ea, e utila la bebelus, pe urma poti lua o cadita ergonomica, cu forma, asa ii poti face baie si singura. Poti sa iei si numai o salteluta de infasat, pe care sa o pui pe o suprafata plana, pe o comoda sau chiar pe lateralele de la patut.
La maruntisuri mai zic: forfecuta sau unghiera speciala pentru bebe, creme de fund, atentie, cele cosmetice, nu medicale, un cos de rufe murdare numai al lui, paturici vreo 3 de grosimi diferite, un sac de picioare pentru carut, sosetele din cele mici pentru dat pe sub hainute, servetele moi, uscate sau carpite de bumbac multe, sa ai mereu pentru sters bebe la gurita dupa ce papa, al meu da mereu pe dinafara, la colturile gurii. Mie in Matern mi-au cerut sapun lichid Protex, ei cu asta ii spalau, dar nu e o regula. Manusi subtirele vreo 2 perechi, sa nu se zgarie pe fata, mie mi-a zis o asistenta ca 10 zile sa nu-i tai unghiile, sa nu se infecteze daca il tai din greseala, cred.
Biberoane, da, dar nu mai mult de 3 buc, cu tetine de schimb, latex/silicon, ca poate nu-i place orice. Astea nu sunt necesare daca alaptezi, pana la 6 luni, dar e bine sa le ai, zic si eu ca fetele. Pompa de san e utila, eu am manuala, no name, e si aia ok, isi face treaba.
Daca mai imi aduc aminte, iti mai zic.

img

Subiect: Gravidutele noastre dragi - 11
Postat: Sunday, October 25, 2009 9:02 AM
Praslea, nice to meet you dance, ca nu te-am mai vazut pana acum. Sa ne faci o pozica neaparat cand apare si burtica, sa nu ne uiti!

Andismom pupici, dragut din partea ta sa mai negociezi cu Andi si un fratior, dupa cat ai patimit in sarcina asta. Imi place cand oamenii lasa o portita deschisa la un lucru atat de minunat. Si eu imi doresc (teoretic, ipotetic...) mai multi copii. La cat imi iubesc piticii, cand vad ca pot sa ii fac fericiti si multumiti, am o satisfactie atat de mare, incat as umple casa de copchii, noroc cu soata care ma mai tempereaza ras. Pana atunci insa, iti doresc sarcina usoara in continuare si nastere cum va doriti!

Charlize, felicitari, mai rar auzi in ziua de azi tineri care sa-si asume asemenea responsabilitati. Felicitari si lui tati, si parintilor tai, cred ca sunt niste oameni deosebiti. Ma gandesc ca nu-ti va fi usor, dar cu o asa "echipa", le veti trece cu succes pe toate. Si noi suntem aici sa te sustinem, o sa vezi ca mereu o sa gasesti pe cineva sa iti raspunda daca ai temeri sau orice fel de intrebari. Si pe de alta parte, cine va fi cea mai frumoasa si mai tanara mamica din parc ras?

Stefy, sa nu te sperii de inducere, e mai bine si mai sigur ca a ales doc asa. Si eu am luat injectii cu oxitona la ambele nasteri si a fost totul foarte ok pentru mine.

Bulinutza, lasa grijile cu alaptarea, pai cu asa un balansoar o sa vina laptele de placere! Acuma serios, difera productia de lapte la aceeasi mama de la un copil la altul, nu te gandi la ereditate, ca poti da cu statisticile de pamant. Trebuie sa te tii de tutele alea de asistente din Matern, sa te invete tot ce pot si sa te ajute sa alaptezi. Cat despre pastrarea lactatiei, e un topic tare util aici pe forum, ne putem sustine reciproc acolo. Poate fi uneori dificil pentru o mama la primul copil, dar cu ajutor si bunavointa, are si bebe o sansa in plus la lapte bun de la mamica lui. Cat despre ce ai nevoie pentru Alexa, iti ofer niste pareri personale la topicul "ce alegem pentru bebelus".

Pup toata gasca si va doresc bebelusi cuminti si in burtica si afara!

img