Profil: Ana_P
Despre
Utilizator: Ana_P
Nivel: Membru
Statistici
A intrat: Wednesday, February 8, 2012
Ultima vizita: Tuesday, April 17, 2012 8:12 AM
Numarul de postari: 21
[0.00% din toate postarile / 0.00 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: Teste de sarcina
Postat: Friday, April 13, 2012 2:28 PM
Interesant de stiut despre testele de sarcina

Urmarind un documentar foarte tare (Nascuti la comanda – Decreteii 68’) despre care am scris aici am aflat despre testele de sarcina (bazate pe reactia Galli-Mainini) care se realizau cu ajutorul broastelor sau a tritonilor.

Reactia Galli-Mainini se bazeaza pe prezenta hormonului de sarcina hCG in urina femeii insarcinate. Practic se injecta un broscoi cu urima femeii pentru care se realiza testul. Dupa aproximativ 4 ore se recolteaza din urina broastei si se efectueaza un examen microscopic. Daca se constata spermatozoizi, reactia este pozitiva iar femeia este gravida.
Subiect: Aberatia acceptata de majoritate devine lege
Postat: Friday, April 13, 2012 12:58 PM
Am vazut aseara pe TVR 1 un documentar socant : Nascuti la comanda – Decreteii 68’.

Finalizat în 2004, filmul este rezultatul unei munci de aproape sase ani, prin colaborarea unor mari specialisti din industria de film documentar.

'Nascuti la comanda. Decreteii' a avut premiera mondiala în noiembrie 2004, în Olanda, la cel mai mare festival international de film documentar din Europa: IDFA, din Amsterdam.

'Decreteii' a câstigat în 2005 Premiul Publicului si Mentiunea Speciala a Juriului la Festivalul International de Film Documentar Zagreb Dox, din Croatia.

Coproductie :
TVR - România,
Arte(ZDF),
WDR-Germania,
TV Ontario-Canada,
Centrul Cinematografiei Hessa-Germania,
Centrul National al Cinematografiei-România.

'Nascuti la comanda. Decreteii' prezinta 'povestea unuia dintre cele mai semnificative experimente sociale din istoria omenirii', dupa cum spune cineastul american John Alpert. Este vorba despre povestea Decretului nr. 770 pentru reglementarea întreruperii cursului sarcinii, din anul 1966, transformat în lege.

Decretul, semnat de Nicolae Ceausescu, prevedea ca o femeie are dreptul de a face avort doar daca are peste 40 de ani si patru copii în întretinere si interzicea orice forma de contraceptie.

Scopul Decretului 770 era cresterea demografica a României cu 10 milioane de persoane într-o perioada de 24 de ani. Cei aproximativ doua milioane de copii nascuti în urma acestui decret au fost numiti 'decretei'.

Legea pentru reglementarea întreruperii cursului sarcinii a fost unul dintre primele acte abrogate în decembrie 1989.

Descrierea filmului Nascuti la comanda – Decreteii 68’ preluata de aici.

Poate ca cei care propun sau voteaza asemenea legi ar trebui mai intai sa se uite la acest documentar. Oricum, la servicu am pus multe colege pe ganduri, in sensul ca s-au intrebat daca pariintii lor le-au dorit sau sunt rezultatul decretului ras . Voi ati dicutat cu parintii vostrii pe tema asta ? Eu astept un moment face-to-face pentru a "aduce vorba".

Am gasit o varianta care poate fi urmarita online aici. Nu se vede stralucit.
Subiect: Masa de Paste
Postat: Friday, April 13, 2012 12:43 PM
AdrianaC wrote:
A vopsit cineva deja oua de Paste?

Vreau sa ma apuc si eu si imi e teama sa nu mi se sparga iar ca in toti anii...


Voi cum faceti sa nu se sparga?


Am vazut ca ai reusit sa fierbi ouale fara sa spargi nici un ou, dar va spun totusi metoda pe care o folosesc eu de ani de zile cu succes :

Pun ouale intr-o oala cu apa de la robinet si le las aproximatic 1 ora pentru a ajunge la aceeasi temperatura. Pun oala la fiert iar din momentul in care incepe sa fiarba dau focul mai mic (minim cat inca sa fiarba cu bule) si le mai tin opt minute. Daca tineti ouale mai mult la fiert, sigur vor iesi tari, dar galbenusul va capata o culoare verde sau albastra, ceea ce nu este tocmai apetisant. In ultimii ani eu iau de Paste, pentru vopsit, oua bio, pentru ca au o concentratie mai mare de calciu si astfel si coaja este mai rezistenta.
Subiect: Iti pasa de bebelusul tau?
Postat: Friday, April 13, 2012 10:28 AM
Clasificarea apelor in functie de concentratia de nitarti este :
-Premium (superioara) 0-1 mg/l
-Foarte buna 1-4 mg/l
-Buna 4-7 mg/l
-Acceptabila 7-10 mg/l
-Potabila 10-50 mg/l

Datele sunt in conformitate cu Organizatia Mondiala a Sanatatii (WHO) care da ca recomandata o concentratie de nitrati sub 50mg/l.

Eu nu am nimic impotriva sa se scrie concentratia de nitrati pe sticlele de apa, dar si eu cred ca toata povestea este praf in ochi si un mod rusinos de a incerca sa-ti discreditezi competitorii.

De ce spun asta ? Pentru ca nitratii NO3 (dar si nitritii NO2) se folosesc de zeci de ani pentru prelucrarea carnii, atat pentru conservare cat si pentru pastrarea culorii rosii a produselor. Tot ce inseamna mezel (sunca,salam, crenvust, muschi afumat, pateuri etc) contin de obicei nitrat de potasiu sau de sodiu si nitriti. Si nu in cantitatile mici de care este vorba la apa.

Cantitatile permise in cazul carnii sunt :
- pentru nitrati – 300mg/kg
- pentru nitriti – 150mg/kg

Acum daca facem comparatia cu apa de baut care are maxim 50 mg/kg nitrati si maxim 3mg/l nitriti .....

O problema mult mai mare a apei de baut imbuteliate este concentratia de saruri minerale, daca va intereseaza subiectul, puteti da o cautare pe google.

Iar despre reclamele, da, si eu consider ca sunt "murdare". Iate de exemplu o reclama care te binedispune si nu arunca cu noroi in competitie :

Subiect: Pacaleli de 1 Aprilie
Postat: Wednesday, April 4, 2012 2:50 PM
Intamplator am dat peste aceasta lista cu pacaleli de 1 aprilie facute de savanti.
Unele sunt chiar exagerate, cum ar fi "pinguinii zburatori" sau "sms-urile telepatice" :) .
Subiect: Scoala altfel la gradinita
Postat: Thursday, March 29, 2012 1:20 PM
CasandraE wrote:
Adica lucruri care COSTA BANI. Dar invatamantul este gratis. Ideea nu este nicidecum originala, asemenea de saptamani mai exista si in alte tari, dar acolo activitatile se fac pe bani de la buget. Ceea ce nu inteleg cei de la minister este ca nu poate copia programele din Vest fara sa copieze SI FINANTAREA de acolo...


Foarte corect. La un calcul simplu, toata povestea cu "Saptamana altfel" costa minim 34 lei sau 74 lei daca merge si un adult s ainsoteasca copilul la Circ. In mod sigur or sa fie si copii ai caror parinti nu vor putea da acesti bani. Daca e "prin programa" ar trebui sa fie si gratuit.
Subiect: Ce cadou va doriti de la firma la care lucrati de Paste ?
Postat: Wednesday, March 28, 2012 9:12 AM
Ideal o prima in bani. Dar n-ar strica nici un cosulet cu cozonac, o sticla vin, etc.
Cred ca mai interesamt ar fi sa vedem ce prime se iau si cat. O sa incep eu :
- prima de Craciun : cos cu produse de valoare destul de mare (aproximativ 5 milioane)
- prima de 8 maritie : zi libera :)
- prima de Paste : felicitari pe email :)
- prima de revelion (bonus de sfarsit de an in functie de performantele firmei) a fost 20% din salariul pe 1 an.

La voi cum e ?
Subiect: Echinoctiul de primavara si insomniile
Postat: Wednesday, March 21, 2012 8:25 AM
Echinoctiul de primavara este insotit de insomnii, datorate efortului organismului de a se adapta la noile conditii de temperatura si lumina. Venirea primaverii poate fi insotita de "astenia de primavara" si chiar de depresi usoare. Poate ca nu intamplator, 21 martie este si ziua internationala de lupta impotriva insomniei. Voi cum stati cu somnul in perioada asta ?
Subiect: Tehnici de inghitit pastile
Postat: Monday, February 20, 2012 2:58 PM
Chiar acum am incercat metoda Casandrei cu pusul pastilei sub limba si este super. Initial am crezut ca e tot acolo, nici nu am simtit cand am inghit-o. iloveyou
Subiect: De ce au bebei intoleranta la lactoza/proteina din laptele de vaca? Care sunt remediile?
Postat: Friday, February 17, 2012 9:06 AM
Exista niste teorii care spun ca este normala intoleranta la lactoza. De fapt, toti oamenii o au intr-o masura mai mare sau mai mica, si se accentuaza cu vasta. Exista de exemplu un regim de slabit, numit Paleo (de la Paleolitic) unde se emit niste teorii, cum ca nu suntem facuti sa asimilam lactate si cereale, alimente pe care omul din Paleolitic nu avea cum sa le consume. Si cum pentru fixarea/modificarea unei gene noi trebuie cateva suet de mii de ani, inseamna ca inca nu suntem adaptati complet pentru a consuma aceste alimente. Evolutia se intampla incepand de la 100.000 de ani in sus. Agricultura avem de vreo 10.000. Pe acelasi rationament se poate explica si intoleranta la glucoza.

Mai multe despre Paleo puteti citi aici.