Andreeax wrote:Andreea,Wannabemom,ma bucur ca e totul bine acum!!! Maria,ești superba! O sa aveți o zi de vis,o sa vezi Vai fetelor,cum a trecut vremea,imediat fac prichindeii un an La mine e NEBUNIE,alerg toată ziua după el,nu vrea sa stea o clipa nici măcar in fund pana si când doarme parca ar vrea sa se ridice,se ridica pe orice,e pretutindeni si oriunde,fuge ,tipa,se arunca,creste,rade in hohote,descoperă ,se descoperă  E grea perioada asta dar e frumoasa. Parca ne conectam din ce in ce mai mult
La noi s-a mai liniștit treaba pe timpul nopții, rare mai sunt momentele când se ridică să plece cu ochii închiși, însă pe timpul zilei e agitație maximă, nu stă locului o clipă, se agață de orice ca să se ridice și să plece.
|
MariaS wrote:Da Rox, weekendul ăsta, duminică. Aveți planuri mărețe văd Rox, curajoasă 😁, daca rămâneți singuri sa profitați de fiecare minutel 😁  , eu nu știu cum ii aia și nici nu îndrăznesc sa visez. Noi avem noroc ca Ina îi o petrecăreață și se culcă aproape tot timpul după ora 23  Emoții nu știu dacă am, dar agitata sigur sunt, casa ii întoarsă pe dos, m-am apucat de toate și le-am făcut pe jumtate, drept dovadă ii ora aproape 4 și eu mișun prin casa sa mai fac una alta, în asa fel încât mâine(sâmbătă) la prânz sa fiu gata și sa apuc să mă odihnesc și eu un pic. În altă ordine de idei, astăzi ne-am trezit cu Ina ca se ridică și pleacă la plimbare. Pana acum se ridica dacă o ajutam eu și atunci venea la mine, dar astăzi a fost total altceva, a făcut-o din proprie inițiativă 🥰 Mulțumesc fetelor pt mesajele frumoase
Petrecere frumoasă, MariaS, să vă bucurați de moment și să fie așa cum vă doriți. Așteptăm să ne povestești cum a fost
|
wannabemom wrote:Neata. Noi suntem internati la Gr. Alexandrescu in Bucuresti. Dupa mai multe investigatii, care includ si ecografie, am constatat ca Gabriel are stenoza pilorica - de acolo varsaturile in jet. Stomacelul era plin mereu, pentru ca nu se mai digera mancarea si varsa tot...fie varsatura in jet, fie reflux... canalul care ducea catre duoden era ingrosat... Ieri dimineata a fost operat, acum este inca la Ati, dar este bine in afara oricarui pericol. Astazi mi-l aduc in salon cu mine... o sa mai dureze cateva zile pana plecam acasa...momentan baietelul nu are voie sa manance, este pe perfuzii...
Sănătate multă micuțului Gabriel, mi s-a făcut pielea de găină. Mă bucur că ați descoperit la timp și că a fost o calea pentru a rezolva problema, îmi imaginez prin ce treci și sper să se termine cu bine experiența asta urâtă!
|
Andreeax wrote:Dacă tot suntem la capitolul mancare. Voi ce fructe le dati și mai ales in ce combinație? Cu legumele nu avem treaba dar când vine vorba de fructe nu deschide gura deloc. Nu știu in ce combinație sa le mai fac,cu ce sa le mai amestec. Și 2,cele ce dormiți cu bebeii in pat,ce laterale aveți ca e cazul sa desființez cosleepul pt ca plonjează peste el. Anamaria09,nu pot aa cred,cum ai spus ce facea fetița ta hop și al meu din aceiași noapte  La fiecare jumătate de ora maxim o ora se pune in fund cu ochii închiși și încearcă sa se ridici in picioare și apoi plonjează in in moaca in toate direcțiile (bineînțeles ca se trezește). Mi-e frica ca nu apuc sama trezesc și poate cade din pat. L.E Și eu tot cu iaurt grecesc de 10 i-am făcut brânzica si lapte napolact bio tot la recomandarea fetelor
Probabil sunt apropiați de vârstă și de asta , cât despre laterala de pat a fost o perioadă când mă bătea gândul să iau însă la cum o văd că escaladează și încearcă să se ridice pe cel mai înalt punct aș fi luat-o degeaba . Fructele eu le combin cu iaurt grecesc, cu biscuite, cu avocado, cu brânzică de casă, îi mai fac gen budincă cu lapte sau terci de ovăz, până acum nu am avut probleme și îi dau cam ce găsesc în supermarket (măr, banană, pară, kaki, kiwi)
|
Andreeax wrote:Maria,ma bucur ca a trecut și Irina e bine Ioana,eu am avut niște zile groaznice cu o tentativa de a se trece la 2 somnuri dar a eșuat și am revenit la 3 somnuri de 30'. Cred ca e totuși prea devreme la 6 luni pt 2 somnuri dar e doar părerea mea,bebeii sunt diferiți pana la urma. Cred cumva ca trebuie sa răsară vreun dințișor pt ca e matait toată ziua,vrea doar in brațe,avem si mai multe treziri si uneori sunt cu plâns ,se mai dau si party-uri pe la 5 dimineața care durează cam o ora,ora de culcare s-a decalat de la 19-20 la 22  se lasă cu plâns la FIECARE somn și nu adoarme pana nu se ridica in picioare pe toate pernele si pereții si pe toate oasele mele si îmi da câteva picioare si îmi smulge ceva par. Deci e HORROR,vreau sa treacă pt ca sunt MEGA EPUIZATA!
Vai Andreeax, parcă o descrii pe fiică-mea la capitolul somn de noapte, e o adevărată teroristă până adoarme și foială maximă pe timpul nopții. Mai nou se trezește în timpul nopții să-și exerseze noua achiziție ridicatul în picioare din poziția în genunchi , e tare comică însă nopțile nedormite se cam adună. Răbdare multă că va trece și perioada asta
|
Ellena20 wrote:Asa e, Ana. Pe masura ce cresc, ei dorm mai mult. Ieri mi-a dormit piscotul 13 minute si astazi 10 minute  asta la primul somn ca apoi doarme la pranz vreo 2 ore. A avut si Cezar 2 nopti mai agitate. Nu stiu ce ar putea fi, dar ma gandesc ca poate urmeaza niste achizitii. De salt, puseu habar nu am, chiar nu ma intereseaza cand sunt pt ca am observat ca atunci cand stiam ca urmeaza mai rau ma agitam. Asa ca le iau ca atare si ii ofer rabdare puiului. (*rabdare in sensul ca in prima noapte de treziri din ora in ora imi venea sa il las in patut si sa ma duc sa ma culc in alta camera*  ) Elena, depinde de modelul primit , se pare că nu am doar eu model cu încărcare rapidă . Nici eu nu țin cont de salturi, pusee etc, o iau ca atare, cu zile și nopți mai bune sau mai puțin bune, mereu îmi zic că e doar o perioadă și că va trece.
|
IoanaIoanaC wrote:La cate luni au trecut prichindeii vostri la 2 somnuri pe zi? Ca-s tare debusolata zilele astea
A mea are 8l și aproape 2 săptămâni și încă avem 3 somnuri pe zi, însă cel puțin unul e de 30min, restul de 1h-1h30. Până pe la 6luni a avut doar de câte 30min fix chiar dacă își respecta perioada de veghe,parcă avea ceas deșteptător , pe măsură ce a crescut a început să doarmă mai mult.
|
MariaS wrote:Problemă mare la noi Avem febră după vaccin, văd că nu scade prea repede cu paracetamol și dezbrăcat. Ce se mai dă pe lângă paracetamol pt scăderea temperaturii? Nurofen cumva?
Andreea felicitări pt dintisor!
Cristina, nu știu ce sa îți zic dacă ii rău sau nu, dar o ședință la kineto nu cred că îi face rău, cu ocazia asta te lămurește și te liniștește și pe tine.
Recomandarea medicului pediatru a fost următoarea : niciodată aceeași substanță activă mai devreme de 8h iar dacă dai altceva să aibă distanță de 3-4h, deci poți intercala paracetamol (panadol sau supozitor) cu nurofen la 3-4h. Recuperare ușoară
|
Ne înscriem și noi în categoria copiilor certați cu somnul, de o perioadă adoarme foarte greu ziua iar noaptea e o foială continua, aseară de exemplu s-a trezit pt lăptic pe la ora 2 și până la 4 a stat trează,avea chef de joacă, de escaladări și vorbă.Sper să fie dinții cauza și să scăpăm repede de perioada asta că zombi scrie pe fruntea mea . La capitolul apă nici noi nu stăm mai bine, am încercat fel de fel de recipiente și nimic nu a funcționat (pahar, cană cu cioc, cană 360), mai nou acceptă să bea din sticluțele pt copii ce au acele dispozitive speciale însă doar dacă îi dau eu altfel nu se atinge de sticlă, doar dacă e pt joacă. Ca să o ducă la gură singură și să bea nici vorbă.
|
La mulți ani mămici și pitici! Anul acesta să fie plin cu momente frumoase și realizări pe toate planurile. Am trecut și noi cu greu peste noaptea plină de gălăgie și agitație, a adormit pe la 01:30 și a dormit neîntoarsă până la 08:30, era mega obosită. Se pare că își face apariția un dințișor sus deci așa explicăm și febra de trei zile, pediatrul nu i-a găsit nici o cauză dar până apare dințișorul ne luptăm cu stările de agitație și nervozitate . Trecem noi și peste perioada asta
|
|