Nivel: Membru
Inregistrat: 12/18/2017 Mesaje: 1
| Buna ziua,
Am facut acum cateva zile niste analize (sumar urina si urocultura) fiindca de vreo cateva saptamani am niste probleme, in sensul ca urinesc foarte des si incolor. In unele zile se intampla sa urinez la o ora, in altele la jumatate de ora. Cantitatea de apa pe care o beau este neschimbata, undeva la 1.5 - 2l pe zi.
Sumar de urina Urina, eprubeta, reflectometrie, Flowcitometrie planara - Arkray Aution-Max / Iricell. Densitate urinara 1014-1015 - 1025 PH 6.5 - 5 - 9 Leucocite - Negativ Negativ (<25/µL) Nitriti. Negativ Negativ Proteine - Negativ Negativ (<15 mg/dl) Glucoza - Normal Normal (<50 mg/dl) Corpi cetonici - Negativ Negativ (<15 mg/dl) Urobilinogen - Normal Normal (<1 mg/dl) Bilirubina - Negativ Negativ (<0.5 mg/dl) Hematii - Negativ Negativ (< 10 /µL) Sediment urinar Absente Leucocite
Microbiologie Test Rezultat Interval de referinta Urocultura Urina, recipient steril, cultura; metoda cinetica, Alifax HB&L Bacteriurie <1000 UFC/mL (fara semnificatie clinica) Bacteriurie <1000 UFC/mL (fara semnificatie clinica) Produsul biologic a fost prelucrat in vederea izolarii si identificarii urmatoarelor genuri bacteriene: Staphylococcus, Streptococcus, Pseudomonas, Acinetobacter, genurile familiei Enterobacteriaceae
Ambele mi-au iesit ok, cu exceptia densitatii urinare, care este 1, 014 (minimul este 1, 015). Ultima data cand am facut sumarul de urina, la inceputul anului, aveam o densitate mai mica, de 1, 011, insa doctorul nu mi-a spus ca ar fi vreo problema.
De-a lungul timpului (de cand mai stiu) am mai avut zile in care urinam des si incolor, dar puneam asta pe seama faptului ca beam multa apa si imi trecea in 24 de ore. Acum, insa, nu mai reusesc sa-mi revin de vreo 2 saptamani. M-am saturat sa ma tot duc la baie.
La inceputul anului a trebuit sa fac o ecografie, iar rinichii, vezica, prostata si toate celelalte au iesit ok. Oare sa o mai repet? De atunci si pana acum e posibil sa-mi fi facut praf vezica sau rinichii? :)
Analizele de sange le-am facut tot la inceputul anului, dar au fost ok, inclusiv glicemia, calciu seric, creatinina, potasiu seric, uree serica etc. Singura care imi iesise putin marita a fost VSH-ul (16, minimul fiind 15). Oare sa repet si analizele de sange?
In rest nu am alte simptome. Parca in ultimele 2 zile a inceput sa mi se usuce gura mai mult, dar cred ca asta mi-o induc eu fiindca am citit fel si fel de prostii despre diabet insipit sau diabet zaharat.
Imi poate oferi cineva niste sugestii, va rog? Am inceput sa beau un ceai traditional renal ceai de vreo 2 zile, insa parca acum merg si mai des la baie. Azi-noapte cred ca am fost de vreo 6 ori. |