Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Trimestrul II de sarcina presupune cateva investigatii pe care le facem la recomandarea medicului ginecolog. Astfel, am facut urmatoarele analize: -Triplul test; -Chlamydia; - Listeria; - Toxoplasma.
Dupa valorile iesite, analizele mi-au iesit bune. La prima sarcina n-am facut setul de analize si n-au fost probleme. Voua vi s-au recomandat? |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/19/2007 Mesaje: 1404
| La prima sarcina nu mi s-au recomandat decat analizele clasice, la a doua mi s-a recomandat triplu test, toxoplasmoza si rubeo, dar nu le-am facut. Si totul a fost Ok. |
|
| ninetem wrote:La prima sarcina nu mi s-au recomandat decat analizele clasice, la a doua mi s-a recomandat triplu test, toxoplasmoza si rubeo, dar nu le-am facut. Si totul a fost Ok. He, he...nu le-as fi facut nici eu, ca din cate am mai citit triplul test poate sa nu fie concludent. N-am vrut s-o deranjez pe dr. ginecolog. Sa nu mai spun ca toate cele de mai sus m-au costat 4 milioane de lei. Totusi, Chlamydia si Listeria cica-i bine sa fie facute. Triplul test pune o problema majora: daca iti iese naspa, poti sa optezi, oare, pentru avort? |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Triplul test l-am refuzat la sarcina asta. Pe langa rezultatul neconcludent in care nu aveam mare incredere, aveam prima eco morfo facuta- care era ok- + una bucata cupil sanatos, fara antecedente in familie... plus varsta ok (adica pana in 35 ani). Pe langa astea, ceea ce ziceai si tu... era exclusa varianta avortului in trim. 2 de sarcina. Asta e! Sa dea Domnul sa fie sanatos!
Chlamydia, Listeria si Toxoplasma le-am facut la inceputul sarcinii. Nu le-am mai repetat. |
|
| Da...asa e! Antecedentele in familie conteaza si nu era cazul la mine, numai ca anul asta am implinit 35 de ani si vezi draga Doamne ca...ei! Chiar si Toxoplasmoza mi s-a parut deplasata de-odata ce trebuia facuta la inceput de sarcina. Da' asta e! E bine ca stiu ca nu am nimic. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| salut! sunt noua pe aici asa ca fiti blande(blanzi) cu mine sutn o gravidutza in 23 de saptamani si am multe intrebari la care nu am primit inca raspuns.in legatura cu analizele de care vb, (in 2008 ce-i drept):018: eu am creut pana acum doua sapt ca le facusem pe toate, adica facusem pe cele generale cu grupa de sange, RH-ul, s.a, care au fost facute gratuit, pe asigurarile de sanatate.dupa astea, am facut asa-zisele analize specifice despre care mi s-a spus ca de regula le fac gravidele peste 35 de ani.Cu toate ca eu am doar 26, le-am facut pt ca vroiam sa stiu ca este totul in regula cu bebele meu.analizele astea nu au mai fost gratuite si au costat ceva, nu gluma.ma refer aici la chlamydia, toxoplasma, lysteria, si multe altele pe care nu le-am retinut dar daca e cineva interesat le pot lua de pe fisele de analize.dupa asta, am schimbat medicul particular cu un medic de la polizu, dl. calinescu, care mi s-a parut fff ok, in sensul ca mi-a acordat atentie si mi-a exp[licat f multe lucruri, in termeni pe care ii puteam intelege.acest dr. mi-a mai recomandat alt set de analize printre care dozajul de proteine, glicemia, coagulograma si altele.a, am uitat sa precizez ca am facut si triplul test si a iesit si ala in regula desi mi s-a explicat ca nu este suta la suta relevant.nu vreau sa va mai spun cat a costat si ala.mie nu mi se pare normal faptul ca unii doctori iti recomanda un set de analize iar altii cu totul altceva.adica nu exista niste analize general valabile pt orice sarcina si orice gravida sau difera si analizele in functie de grosimea buzunarului?nu mai pun la socoteala faptul ca in primele 4 luni am facut vreo 4 sau cinci ecografii pentru care scoteam din buzunar lunar cate 2 milioane de lei.Acum, cu medicul de la Polizu, pare in regula:nu ma mai panicheaza mereu ca trebuie facute si ale si alea, ca trebuie sa vin la consult la doua saptamani in conditiile in care Domane Ajuta, am avut o sarcina perfect nornmala pana acum.eu recomand din suflet tutror gravidelor sa caute un medic bun, recomandat de o persoan care a nascut cu el si care il cunoaste dar un medic de la un spital si nu de la un cabinet particular care alearga tot timpul ca s-au suprapus programarile si trebuie sa te grabesti ca mai stau inca trei la rand pe care trebuie sa le inghesoaie in jumatate de ora.As avea si eu o rugaminte:daca stie cineva sa interpreteze cifrele rezultate la o ecografie, m-ar scoate din dilema pt ca vreau sa stiu exact ce dimensiuni are bebele meu, daca e proportional etc.Va pupicesc pe toate(toti) si gravidutzeor va urez sarcina usoara si sa va bucurati de fiecare moment, asa cum fac eu! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| acadea13 wrote:salut! ... am facut asa-zisele analize specifice despre care mi s-a spus ca de regula le fac gravidele peste 35 de ani.Cu toate ca eu am doar 26, le-am facut pt ca vroiam sa stiu ca este totul in regula cu bebele meu.analizele astea nu au mai fost gratuite si au costat ceva, nu gluma.ma refer aici la chlamydia, toxoplasma, lysteria, si multe altele pe care nu le-am retinut dar daca e cineva interesat le pot lua de pe fisele de analize...
bine ai venit! Chlamydia Trachomatis este o bacterie. Te poti infecta cu ea prin contact sexual, indiferent de varsta. Deci era o analiza necesara. Toxoplasma (gondii) este un parazit ce cauzeaza toxoplasmoza. Listeria monocytogenes este un tip de bacterie care se gaseste in apa si in sol. Listeria o gasim pe carne cruda, branzeturi si lapte nepasteurizat (de aceea se recomanda ca gravida sa consume doar lactate obtinute din lapte pasteurizat), legume (prin spalarea lor se evita infectarea). Boala provocata e f. rara dar gravidutele sunt mai expuse imbolnavirilor. Mai multe amanunte despre subiecte poti gasi folosind butonul cauta sau cu ajutorul google.
Despre interpretarea echografiei nu pot sa-ti spun nimic.
Sarcina usoara si bebe sanatos! |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| eu am facut in trimestrul doi doar analizele din spital, cand am fost internata: urocultura, sumar de urina, ceva de sange dar nu mare lucru.
nu am facut culturi din col deloc pana acum si trebuie si ele facute. plus ca as vrea sa imi repet analizele de sange, poate ceva mai detaliat. |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| aoleu....eu nu cred ca am facut nici una din astea... pun pariu ca nu mi le-a cerut nimeni...dar cine stie...poate aici e altfel. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| PrincessLilou wrote:aoleu....eu nu cred ca am facut nici una din astea...  pun pariu ca nu mi le-a cerut nimeni...dar cine stie...poate aici e altfel.
Nu te vede un medic curant? Daca nu te-a pus sa le faci asta este, oricum personal mi se pare ca a devenit o reala obsesie tona de analize atunci cand esti gravida. Unele isi au rostul dar tona de bacterii posibile de contactat |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| nu stiu cum sa zic, dar aici e altfel decat in ro. eu merg la un medic de familie sa ma cantareasca, sa ma masoare si in acelasi timp ma vad cu un alt medic (care de fiecare data e altcineva ) la spital care ma tine sub supraveghere ca am si rh-ul negativ si care ma trimite sa fac tot felul de analize. si din cate stiu eu, in afara de glicemie, hepatita si alte boli care se transmit...nu mi s-a dat sa fac nimic altceva. :( |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Am facut alfa-fetoproteina la 15 sapt. si pe la 27-28 sapt. o sa fac vaccinul Rhogam pt rh-. La fiecare vizita mi se ia urina. La noi nu se face triplul test, care vad ca e foarte popular in Romania, decat daca alfa-fetoproteina iese anormal, daca gravida are peste 35 de ani sau are antecedente de boli in familie si e incadrata la risc crescut. |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Si eu sambata viitoare imi voi face aceste analize si Bitestul si le-am facut si la prima sarcina. |
|
|