Analize cu probleme in sarcina!!!!!!!!!

Options Analize cu probleme in sarcina!!!!!!!!!
Subiectul anterior · Subiectul urmator
roxy_oxxy
Postat: Thursday, April 29, 2010 3:23 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 6/11/2008
Postari: 2571
Locatia: buc
fetelor fina mea gravida in 16 saptamani si-a facut triplu test si nu e tocmai okuff uff uff ... nu am fost eu sa iau analiza deci nu prea inteleg ce se intampla.... doar ca dr a chemat-o de urgenta la control si sa mai repede analiza o data (ea sta la tara).... poate ma ajutati voi macar daca o fi vreo problema sa stiu cum sa o lamurescuff uff uff uff ....

Valori absolute MoM

Free B-hCG(ng/ml) 101,15 / 9,087

uE3 (nmoli/l) 3,67 / 1,393

AFP (U/ml) 22,63 / 1,073


Iar jos scrie Atentie! Valoare mare a fBHCG






orice sfat e bine primit.... ce inseamna analiza aceea??? Cauzeaza bebelusuluiuff uff uff uff



Uitati ce am gasit
"In sarcinile asociate cu sindrom Down, nivelurile de free beta-HCG sunt >2 MoM."
roxy_oxxy
Postat: Thursday, April 29, 2010 6:26 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 6/11/2008
Postari: 2571
Locatia: buc
plans plans plans plans plans nu ma poate ajuta nimeni??????
sweet angel
Postat: Thursday, April 29, 2010 6:27 PM

Nivel: Avansat

Intrat: 1/6/2010
Postari: 4463
Locatia: italia
roxi sa mearga sa repete testul sau sa ceara sa faca aminocenteza ca aia ii arata sigur, mie mi-a iesit risc mic de 1 la 22000
dar la cumnata mea i-a iesit la limita si a tot pus-o sa il repete , l-a facut saraca de vrea 3 ori ultima data la szeged ca era satula de dr din ro, si acolo i-a zis ca e bine copilul.
la o prietena de-a mea i-a iesit risc de 1 la 66 apoi a facut amino si acolo iti arata 99%- 100% sigur. al ei era sanatos.
pe foaia ce mi-a dat-o aici dr scrie ca triplu test e 80% sigur si la multe la care le iese risc mare apoi fac aminocentoza din 10 suspecte doar 1 copil e bolnav.
de asta e f important acidul folic inainte de a ramane insarcinata.
triplul test depisteaza sindromul down , si inca vreo 2 boli parca
sanatate la finuta ta si la bebe
monique
Postat: Thursday, April 29, 2010 7:01 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/15/2006
Postari: 3579
Si eu mi-am facut triplu test in sarcina, insa din cei 3 indicatori urmariti doi i-am avut in limite, iar unul (cel din mijloc parca) a iesit peste limita cam cu 5% din valoare. Am fost la dr ginecolog si mi-a zis sa stau linistita ca nu e o diferenta f mare fata de normal si mi-a zis ca acest triplu test este relevant doar facut concomitent cu un amanuntit control ginecologic, ca sunt putini medici care stiu sa-l interpreteze, si atunci cand mergi cu rezultatul, medicul tb sa aiba un program in calculator in care introduce datele, saptamana de sarcina a mamei si ceva info de la controlul ginecologic si abia atunci se poate da un verdict. Valorile acestea difera foarte mult de la o sapt la alta a sarcinii si de aceea tb discutat cu un medic competent. De ex dr mea care e supertare in Galati mi-a zis ca nu are competenta sa il interpreteze corect.
Si mi-a zis ca daca vreau sa stau linistita totusi imi recomanda amniocenteza care e relevanta in proportie de 90-95%. Eu am refuzat amniocenteza deoarece presupune anuite riscuri pt bebe si nu e tocmai placuta. Si oricum as fi tinut copilul indiferent de rezultat.

Sanatate multa, sarcina usoara prietenei tale si sa auzim de bine! Ii tin pumnii!coeur

uite, m-am uitat acum la limitele din buletinul de analize medicale si scrie urmatoarele:
Beta HCG: (mlU/ml)
11-16 sapt 6140-103000
16-21 sapt 4720-80100

AFP: (ng/ml)
sapt 15+3zile: 12.81-52.71
sapt 16+3zile: 15.01-61.33

ESTRIOL:(ng/ml)
sapt 15+3zile: 0.57-2.47
sapt 16+3zile: 0.74-3.2

Nu par a fi totusi exact acelea unitati de masura.
roxy_oxxy
Postat: Thursday, April 29, 2010 8:22 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 6/11/2008
Postari: 2571
Locatia: buc
va multumesc mult....la ea in analiza scrie ca exista risc de 1 la 400 la sindrom Down.....maine a chemat-o sa vina pentru a repeta analiza in alta parteuff ... sper sa iasa bine... oricum ma-ti mai linistit... nu-mi vine sa cred ce te sperie dr astiaplans plans
sweet angel
Postat: Thursday, April 29, 2010 10:26 PM

Nivel: Avansat

Intrat: 1/6/2010
Postari: 4463
Locatia: italia
roxi 1 la 400 nu imi pare a fi risc mare. eu stiu ca limita este de 1 la 250 asa scrie pe foaia mea , ce e sub e considerat risc mare.
medicii de la noi te cheama doar sa iti mai ia banii , da na oricum trebuie sa mergi macar te linistesti ca bebe e ok.
monique la analiza pt beta care o face in triplul test este free beta hcg, de asta este masurata in alte unitati.
ps- roxi fina ta e femeia de care scriai ceva timp in urma ca a avut sarcina extra uterina?
roxy_oxxy
Postat: Friday, April 30, 2010 4:26 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 6/11/2008
Postari: 2571
Locatia: buc
Lia am doua finutzeras ras ras


A fost fina la dr si a facut eco 4D si scrie asa "Placenta este inserata pe peretele anterioara, maturitate grd 0 se vizualizeaza multiple lacuri vasculare placentare!! ... am inteles ca problema ar fi placenta.... vad si eu pe eco ca se vad pe placenta niste pete negreuff uff uff uff stie cineva ce inseamna?????
monique
Postat: Friday, April 30, 2010 5:11 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/15/2006
Postari: 3579
Da o cautare pe google cu "lacuri vasculare placentare" si in josul paginii iti apare optiunea sa-ti traduca din engleza ce gaseste. Intra pe acolo, eu am intrat pe un forum si se pare ca este destul de des intalnita situatia si nu pare a fi ceva grav care sa afecteze fatul. Mai citeste si tu pe acolo, ca eu sunt pe fuga! Multa sanatate!

Auzi? Dar totusi dr care a facut 4D-ul nu i-a dat si explicatii???
https://forums.fertilitycommunity.com/were-pregnant/2020180058-venous-lake.html
roxy_oxxy
Postat: Friday, April 30, 2010 5:51 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 6/11/2008
Postari: 2571
Locatia: buc
monique mersi mult dar oare de ce se alarmeaza dr atat???? Dr care i-a facut 4D i-a spus sa measga la dr gineco sa-i explice, iar dr i-a spus sa vina cand va fi gata si triplutest adica peste 10 zile
monique
Postat: Saturday, May 1, 2010 7:29 AM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/15/2006
Postari: 3579
Ei, numai mama sa nu fii si sa existe suspiciuni cu privire la bebe... E normal sa se alarmeze, insa cu siguranta rezultatele vor fi bune!coeur
roxinthya
Postat: Tuesday, November 29, 2011 12:32 PM


Nivel: Senior

Intrat: 11/10/2009
Postari: 7233
Locatia: Bucuresti
Dragelor sunt un pic suparata! uff
Mi-au sosit rezultatele la analize si la cele de tiroida sun niste valori cam mari:

Anti - TPO - ser = 447,6 -> normal este < 5,61 UI/ml si
TSH(hormon de stimulare tiroidiana) - ser = 23,87 -> limita normala 0,35 - 4,94 mUI/mL

Voua cam ce valori v-au iesit in perioada sarcinii? - poate ma mai linistesc si eu pana ajung la medic maine sau poimaine sorry1
Mentionez ca nu stiu sa sufar de vreo afectiune a tiroidei iar pe net am citit ca sarcina poate influenta analizele.
ingerash
Postat: Tuesday, November 29, 2011 9:35 PM


Nivel: DIAMANT

Intrat: 1/17/2008
Postari: 27681
Locatia: u.k.
roxinthya,mergi cu rezultatul la doctorita de familie sau un medic specialist.pupici
alexandrabogdan
Postat: Wednesday, November 30, 2011 11:25 AM


Nivel: Avansat

Intrat: 4/17/2008
Postari: 3770
Locatia: arad
roxinthya wrote:
Dragelor sunt un pic suparata! uff
Mi-au sosit rezultatele la analize si la cele de tiroida sun niste valori cam mari:

Anti - TPO - ser = 447,6 -> normal este < 5,61 UI/ml si
TSH(hormon de stimulare tiroidiana) - ser = 23,87 -> limita normala 0,35 - 4,94 mUI/mL

Voua cam ce valori v-au iesit in perioada sarcinii? - poate ma mai linistesc si eu pana ajung la medic maine sau poimaine sorry1
Mentionez ca nu stiu sa sufar de vreo afectiune a tiroidei iar pe net am citit ca sarcina poate influenta analizele.



te rog nu mai amana nici macar o zi. dc iei deja tratament pt hipotiroidie mareste doza AZI. Dc nu te stiai cu probleme fugi la medic. nu vreau sa te speri. am pierdut o sarcina din cauza problemelor de care zici u asa ca stiu cu ochii inchisi ce si cum.
roxinthya
Postat: Wednesday, November 30, 2011 1:16 PM


Nivel: Senior

Intrat: 11/10/2009
Postari: 7233
Locatia: Bucuresti
Alexandra iti multumesc de raspuns!
Nu am antecedente si nici nu am pe nimeni in familie. Am intrat pe net si parca nici simptome nu am.
Am revazut analizele de acum 4 ani si erau in regula. Chiar acum ma voi programa si la un endocrinolog!
Sper din tot sufletul sa nu fie adevarat!angel
oanamaria
Postat: Wednesday, November 30, 2011 1:22 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 4/22/2009
Postari: 20813
Locatia: Pitesti
Roxi nu ai ajuns cu analizele la medic ?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed