Amorteli si Furnicaturi
Subiectul anterior · Subiectul urmator
oanalaurisa
Scris: Friday, March 7, 2008 12:23 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/10/2007
AMORTELI SI FURNICATURI

1)Amorteli si furnicaturi pe o parte a corpului si una sau mai multe dintre urmatoarele: slabiciune in maini sau picioare,ameteala,confuzie,vedere incetosata,dificultati de vorbire. - ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL CONSTITUIT SAU TRANZITORIU - CHEMATI MEDICUL.Tratamentul prompt poate preveni un accident complet si distrugerea tesutului nervos al creierului. - Puteti preveni un accident vascular cerebral complet prin scaderea tensiunii arteriale,folosirea aspirinei sau a altor medicamente care impiedica formarea cheagurilor de sange sau prin metode chirurgicale.

2)Amorteli si furnicaturi la o mana sau la un picior cu slabiciunea regiunii respective. - POSIBIL HERNIE SAU PROLABARE A UNUI DISC INTERVERTEBRAL - Durerea poate scadea cand va intindeti in pat - Multe rupturi sau hernieri ale discurilor intervertebrale pot rezolvate prin repaus la pat; uneori este necesara interventia chirurgicala.

3)Amorteli,furnicaturi sau dureri in degete,mana sau articulatia pumnului; durerile pot iradia in degete de la nivelul articulatiei pumnului - SINDROMUL DE CANAL CARPIAN - Pentru simptome de o intensitate usoara punerea articulatiei in gips ar putea ajuta.Problema poate fi rezolvata si chirurgical cu rezultate foarte bune pe termen lung - Acest sindrom poate fi cauzat de solicitarea repetitiva a articulatiei.Pauzele regulate intre solicitari si rotirile blande ale mainii ajuta la prevenirea acestei afectiuni.

4)Furnicaturi in orice parte a corpului; pot fi insotite de tulburari de vedere,pierderea coordonarii miscarilor si tremuraturi ale unei maini,dificultate in mers sau pierderea controlului vezical - SCLEROZA MULTIPLA SAU ALTA SUFERINTA NEUROLOGICA - Simptomele pot fi intermitente in stadiile initiale ale bolii si greu de diagnosticat - Scleroza multipla distruge teaca groasa de mielina care inveleste fibrele nervoase.Deoarece aproape orice parte a sistemului nervos poate fi afectata,simptomele pot fi polimorfe.

5)Furnicaturi sau amorteli la nivelul mainilor sau picioarelor,posibil insotite de greata,dureri de cap sau ameteli,fara o boala de fond. - TOXICITATEA MEDIULUI INCONJURATOR/BOALA - Analize pentru excluderea leziunilor neurologice - Persoanele cu cel mai mare risc sunt fermierii,lucratorii in industria chimica si de ingrasaminte,manipulatorii de pesticide,locuitorii din vecinatatea platformelor industriale.

6)Amorteli sau furnicaturi care apar in orice parte a corpului in timp ce luati anmite medicamente sau vitamine - REACTII ADVERSE LA UN ANUMIT MEDICAMENT - Discutati cu medicul orice medicament pe care il luati; acesta v-ar putea sugera unele alternative - Astfel de simptome pot fi produse de fluor,anestezice,niacina,oxid nitros,medicamentul taxol - anticanceros - si vitamina B6.

7)Amorteli si coloratia vinetie a unuia sau mai multor degete de la maini sau picioare,declansate in special la expunerea la frig. - SINDROM RAYNAUD - Amortelile pot fi diminuate prin incalzire sau frectionare,trecand in mod normal de la sine fara consecinte semnificative. - Sindromul Raynaud poate afecta persoanele care lucreaza cu mainile sau le expun la frig,sau poate aparea fara o cauza evidenta.

8)Amorteli sau furnicaturi la nivelul mainilor si fetei,mai ales in jurul buzelor,insotite de tremuraturi,frica sau palpitatii - ATAC DE PANICA - Practicati tehnici de relaxare; consultati un medic sau un fizioterapeut in caz de atacuri persistente - Efectele fizice ale atacurilor de panica pot fi declansate de respiratie rapida.Atacurile de obicei inceteaza intr-un sfert de ora sau mai putin.

9)Amorteli sau furnicaturi intr-o mana,brat sau coapsa dupa statul sau dormitul intr-o anumita pozitie - INTINDEREA SAU PRESAREA UNUI NERV,SAU SCADEREA FLUXULUI DE SANGE CARE ALIMENTEAZA UN NERV - Miscati-va putin membrele sau ridicati-va in picioare; senzatia dispare in cateva momente - Acesta senzatie de "mii de ace",temporara,este normala si nu indica o boala de fond.
AdrianaC
Scris: Friday, March 21, 2008 3:15 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Foarte interesante si utile aceste informatii ! Multumesc !

Si eu m-am confruntat acum ceva timp cu amorteala unei maini si a degetelor de la ea, pe partea stanga (http://forum.7p.ro/Default.aspx?g=posts&t=1920). A tinut vreo 6 zile, nu mai stiu, dupa care a trecut de la sine. Nici acum nu stiu ce a fost.

Acum sper sa nu fi fost ceva naspa si de aici sa mi se traga problema cu ochii. Problema cu ochii am sesizat-o in septembrie 2006 si amorteala a fost prin iulie 2006 uff
Kiki
Scris: Friday, March 21, 2008 3:18 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Foarte bine, Oana! Super informatii!
Eu ma mai trezesc dimineata cu mainile amortite...dar trece replativ repede!
oanalaurisa
Scris: Friday, March 21, 2008 3:32 PM
Nivel

Inregistrat: 1/10/2007

Va multumesc...sper sa continuu cat mai curand treaba la capitolul asta...pupici
Mihai20
Scris: Wednesday, August 6, 2008 3:27 PM
Nivel: Guest

Buna,ma numesc Mihai,am 20 de ani si am urmatoarea problema.Ma doare umpic capul,cand spun umpic ma refer la faptu ca nu ma deranjaza durearea, doar simt ca ma doare si ca nu ar trebui sa fie asa,ma ard ochii,parca vad umpic incetosat si sunt asa buimac ..si cel mai important e ca ma furnica pielea capului ..chestia asta se intampla cand stau la calculator ..dimineatza cand ma trezesc e totul ok,si nu stiu ..parca simt orice miros :|(asta se poate sa fie doar in capul meu :|). Sunt chiar speriat pentru ca am fost la doctor ,la neurolog care nu a stiut sa spuna cauza furnicaturilor dar totusi mi-a dat ceva pt durere ce cap pale care chiar nu mi se parea o problema prea mare ,in fine ..am mers si la oftalmolog pt ca m-am gandit ca imi trebuie ochelari si poate sa fie asta o cauza ,dar acesta a zis ca nici vorba ,durerea de cap ar putea fi cauza nevoii de ochelari ,dar a spus ca nu are ce ochelari sa imi prescrie ,nu am nevoie deoarece.. ma pus la aparat si .. !! Nu stiu ce sa fac ..am vazut ca in primu paragraf din topic spune ceva de spargerea unu vas de sange pe creier ..care banuesc ca e extrem de grav ..este posibil sa am asa ceva? ..nu stiu ce sa fac ..chiar nu stiu ..mi-am facut analizele si astept sa vad raspunsul ..daca nici asta nu imi va oferi un rezultat voi incerca si cu un alt neurolog ..poate poate !!

Va rog frumos daca stiti ceva folositor sa ma ajutati si pe mine! ploua

Va multumesc mult !
shirel
Scris: Wednesday, August 6, 2008 9:19 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Cat timp petreci in fatza calculatorului?
AdrianaC
Scris: Thursday, August 7, 2008 3:05 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Mergi la un medic internist si el iti va da trimitere unde considera ca e mai bine.

Eu una m-as duce intai la un cardiolog si apoi as mai vedea.

Pot sa fie si numai de la oboseala.
Lilly of the valley
Scris: Wednesday, July 8, 2009 10:07 PM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
De ceva vreme experimentez o amorteala destul de puternica la piciorul stang. resimt si o usoara durere in talpa, dar amorteala asta ma deranjeaza cel mai tare.
danab
Scris: Thursday, July 9, 2009 7:44 AM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Mariuta, poate e de la coloana. Nu te doare spatele?
Eu am amorteala in mana dreapta si banuiam ca e asta ca am vazut la tv in filmul Dr House ras si am cautat dupa aia pe net. La mine trece repede daca fac miscarea de maini si falange si nu folosesc mousul vreo 5 minute.
3)Amorteli,furnicaturi sau dureri in degete,mana sau articulatia pumnului; durerile pot iradia in degete de la nivelul articulatiei pumnului - SINDROMUL DE CANAL CARPIAN -
Miri
Scris: Thursday, July 9, 2009 8:20 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Mariuta, durerea e provocata de o anumita pozitie?Sau apare in acelasi moment al zilei( dimineatza, seara)? Te trezesti cu ea sau apare pe parcursul zilei?
Miri
Scris: Friday, July 10, 2009 7:36 PM
Nivel

Mariuta?
Lilly of the valley
Scris: Sunday, July 12, 2009 5:42 AM
Nivel

Am revenit.
Spatele nu ma doare.
Medicul spune ca am suferit o contractura musculara. Am facut analize la sange. Pe langa anemie, am si calcemie f. mica.
Se pare ca am avut un carcel in timpul noptii (ca astea imi fac noaptea "dulce" si ma fac sa sar din pat ca arsa) si muschiul gambei a ramas contractat.
Furnicaturile au scazut in intensitate, dar am ramas cu o durere ...maseluta
Miri
Scris: Sunday, July 12, 2009 8:02 AM
Nivel

Se pare ca pe langa problemele cu anemia, hipocalcemia, ai avut si o saptamana aglomerata....uff toate astea se aduna, sa stii!angel

Multa sanatate, draga mea, ai grija de tine!computerlove
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, July 14, 2009 11:18 AM
Nivel

Multumesc mult!pupici
marivic
Scris: Tuesday, August 25, 2009 9:40 PM
Nivel

Inregistrat: 8/10/2007
De astazi am observat ca ma ustura putin buzele dar jumatate de gura ,partea stanga de sus si de jos,si imi simt amortita partea asta (stanga) de gura.Astazi am fost si foarte ametita,...am inceput tratament cu 2 capsule de Viaredim .sa aiba vreo legatura?sunt foarte speriata;stiti ceva ?ati patit vreuna asa?sa fie pe fond de stres?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.