Amniocenteza -pro sau contra?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
aleahim88
Scris: Monday, February 29, 2016 2:13 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/29/2016
Dragele mele,

Vreau sa va impartasesc experienta mea, din dorinta de a va incuraja si de a fi informate corect. In urma cu aproximativ 6 saptamani (ianuarie 2016) am primit rezultatul de la dublu test - risc de sindrom down 1:55. Rezultatul a fost o lovitura incredibil de dureroasa atat pentru mine cat si pentru sotul meu, deoarece este un copil pe care ni l-am dorit din tot sufletul, este acea particica de puzzle care ne lipsea pentru a fi fericiti si impliniti in totalitate. Tin sa precizez ca am 27 de ani, sotul are 29, nu am avut niciun avort pana acum, niciun antecedent in familie, analizele au iesit perfect si sarcina pana la 13 saptamani a decurs perfect. Dupa saptamani intregi de plansete, durere si multe "de ce-uri" am primit recomandarea sa mergem pentru triplu test la domnul Socolov Razvan - clinica Avicena din Iasi. Am ajuns la domnul doctor, unde i-am explicat toata situatia si ne-a spus din start ca triplu test este total inutil, o pierdere de timp, bani si mult stres care nu ne va garanta sanatatea bebelusului, recomandandu-ne in mod direct sa trecem la amniocenteza. Citisem dinainte de riscul pierderii sarcinii insa am ales sa fim siguri de sanatatea copilului nostru. Procedura in sine este foarte usoara si total nedureroasa indiferent de cat de infricosatoare ar parea, practic se introduce un ac in abdoment, fatul este monitorizat prin ecograf si se extrage aprox 20 ml de lichid amniotic. Dupa procedura am luat 5 zile no-spa+antibiotic+multa odihna la pat, in rest am avut cateva intepaturi in zona abdominala si cam atat, nu dureri, nu sangerari, nimic. Dupa o saptamana am primit primul rezultat: un baietel perfect sanatos iar dupa 3 saptamani, am primit rezultatul de la cariotipul complet cu aceleasi vesti imbucuratoare, bebelus sanatos. Acum am 19 saptamani si asteptam cu multa nerabdare morfologia fetala, pe care o vom face tot la domnul Socolov, deoarece in ciuda tuturor articolelor de pe internet, este un medic extraordinar, care nu se incurca in detalii si ofera exact informatiile de care ai nevoie. Tin sa precizez ca amniocenteza a fost facuta la 16 saptamani si a costat 1600 de lei (inclusiv cariotipul complet) insa a meritat tot efortul din lume, tot stresul si orice durere pentru siguranta de a avea un copil sanatos.

Am tot citit pareri pe diverse forumuri, pareri ale unor mamici care refuza sa faca orice analiza din simplul motiv ca indiferent de afectiunea pe care o are copilul, el merita sa traiasca. Nimic de spus in contradictoriu, oricine merita sa traiasca, orice floricica, orice firisor de iarba dar un bebelus? Insa ne gandim si la calitatea vietii pe care o va avea?

In decursul saptamanilor crunte in care stiam ca exista o posibilitate enorma ca bebelusul meu sa fie bolnavior, mi-am pus nenumarate intrebari printre care: Daca m-as mai naste inca o data si as sti ca sufar de o maladie care imi va afecta intreaga viata si as avea posibilitatea de a alege, ce as face?
Sincer, raspunsul ar fi ca mi-ar placea sa nu fiu diferita, sa ma pot bucura de aceleasi lucruri simple pe care le poate face orice persoana, sa nu fiu compatimita sau privita cu coada ochiului si sa am aceleasi posibilitati de a ma dezvolta ca toti ceilalti.

Voi ce parere aveti?
bereea
Scris: Monday, February 29, 2016 2:37 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Eu mi-am mai spus parerea si cu alta ocazia: NU avortului!Pentru mine si doar pentru mine nu ar fi o solutie.
aurishta
Scris: Monday, February 29, 2016 4:48 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
aleahim88 wrote:
....
... Daca m-as mai naste inca o data si as sti ca sufar de o maladie care imi va afecta intreaga viata si as avea posibilitatea de a alege, ce as face?

Daca nu ti-ar placea intr-atat incat sa iti regreti viata, ai avea posibilitatea sa te sinucizi!maseluta Doar ca , in general, nu persoana in cauza sufera cel mai mult, ci apartinatorii...si de aceea ei sunt care iau decizia eutanasierii.
HOPE
Scris: Monday, February 29, 2016 7:34 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/27/2014
misha
Scris: Monday, February 29, 2016 8:23 PM
Nivel

Inregistrat: 3/12/2006
Cred ca aurishta facea mai mult haz de necaz, caci in cazurile expuse de aleahim88 nu poti fi decat pro-viata sau pro-avort!
Dar intreb si eu: cu erorile de diagnostic cum ramane? Chiar aici, pe forum,daca imi aduc aminte bine, intrase o mamica ce alesese sa puna capat vietii bebelusului sau diagnosticat cu Sindromul Down si care regreta apoi amarnic ce facuse, caci bebelusul s-a dovedit a fi fost totusi sanatos...

Si ca sa raspund si la intrebarea initiala, pro sa contra amniocenteza, categoric CONTRA!
Am 3 copii si am refuzat din start orice analiza care ar fi indicat Sindromul Down. A vazut vreodata cineva macar un film de animatie in care se prezinta cum se efectueaza un avort dupa primul trimestru? Nu ca in primele 12 saptamani nu ar fi la fel de tulburator!
Cu toata durerea, as prefera un copil cu Sindromul Down decat sa stiu ca am acceptat sa-mi fie pruncul rupt in bucati de viu, sa fie efectiv strivit si scos afara din mine bucatele! Asta cum se numeste daca nu crima?
HOPE
Scris: Monday, February 29, 2016 8:30 PM
Nivel

HOPE
Scris: Monday, February 29, 2016 8:37 PM
Nivel

maryella77
Scris: Monday, February 29, 2016 8:42 PM
Nivel

Inregistrat: 7/16/2013
HOPE wrote:

Doamna, daca ati fi in cauza...ce v-ar fi mai usor sa spuneti: Mai bine nu m-as fi nascut? sau O sa ma sinucid!
Mesajul d-voastra suna putin ciudat..

Edit: Si faza cu sinuciderea.... Daca e vorba de imobilizare la pat/ paralizie...cum te sinucizi?!
Va rog... Sa ne fereasca Dumnezeu de asa probleme..

Mie una mi se pare cel putin ciudat mesajul lui aleahim 88.Faptul ca un om se naste sanatos , nu e o garantie ca va fi sanatos pana la 100 de ani si va muri de batranete.Ce facem cu copiii care patesc ceva ce ii face sa fie "diferiti" la 2, 3 4 ani ...? Intelegeti ideea.
Hope aurishta a vrut sa spuna cu totul altceva.Aurishta e crestin practicant si nu e de acord nici cu avortul nici cu sinuciderea,doar puncta o idee.Pana la urma fiecare face alegerile cu care e impacat, dar ideea ca e mai ok sa avortezi un bebe doar pt ca e diferit....Mi se pare normal sa se faca anumite investigatii pentru a putea ajuta bebele daca e cazul chiar de la nastere, doar in scopul asta.Eu spun ca bereea NU avortului!
misha
Scris: Monday, February 29, 2016 8:50 PM
Nivel

Inregistrat: 3/12/2006
Hope, asa e, sa ne fereasca Dumnezeu! Dar din pacate, multe femei nu stiu exact in ce consta procedura avortului si cat are de suferit bebelusul din pantece, care e la fel de viu ca si cel pe care il nasti si resimte aceeasi durere!
Poate nu m-am exprimat chiar corect mai sus,cu hazul de necaz. Ideea e ca pruncul nu are posibilitatea de a alege daca sa traiasca sau nu!
HOPE
Scris: Monday, February 29, 2016 9:03 PM
Nivel

kali
Scris: Monday, February 29, 2016 9:16 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
aleahim88 wrote:
... triplu test este total inutil, o pierdere de timp, bani si mult stres care nu ne va garanta sanatatea bebelusului, recomandandu-ne in mod direct sa trecem la amniocenteza.

Daca e total inutil, inteleg ca se recomanda pentru bani. In cazul vostru, analiza asta inutila a dus la recomandarea cu amnio, in schimb rezultatul l-ati luat de bun. Daca e pierdere de timp, ma intreb de ce - totusi - ati simtit nevoia de investigatie suplimentara luandu-se dupa un rezultat nul - dupa parerea voastra -, si in conditiile in care nu exista risc de varsta, antecedente, cazuri in familie etc...?!

Repet pentru ca mi se pare... waw!
Deci triplul test care e o procedura inofensiva si al carui rezultat se presupune a fi nul si in care nu credem duce la o alta procedura invaziva si cu risc pentru fat - in conditiile in care nu sunt motive reale de suspiciune - pentru ca ce?! Sa va hotarati daca veti mai avea sau nu copil? Waw iar!

Nu exista in lumea asta garantie pentru sanatatea nimanui...
HOPE
Scris: Monday, February 29, 2016 9:34 PM
Nivel

misha wrote:
Hope, asa e, sa ne fereasca Dumnezeu! Dar din pacate, multe femei nu stiu exact in ce consta procedura avortului si cat are de suferit bebelusul din pantece, care e la fel de viu ca si cel pe care il nasti si resimte aceeasi durere!
Poate nu m-am exprimat chiar corect mai sus,cu hazul de necaz. Ideea e ca pruncul nu are posibilitatea de a alege daca sa traiasca sau nu!

maryella77
Scris: Monday, February 29, 2016 10:41 PM
Nivel

Inregistrat: 7/16/2013
kali wrote:

Daca e total inutil, inteleg ca se recomanda pentru bani. In cazul vostru, analiza asta inutila a dus la recomandarea cu amnio, in schimb rezultatul l-ati luat de bun. Daca e pierdere de timp, ma intreb de ce - totusi - ati simtit nevoia de investigatie suplimentara luandu-se dupa un rezultat nul - dupa parerea voastra -, si in conditiile in care nu exista risc de varsta, antecedente, cazuri in familie etc...?!

Repet pentru ca mi se pare... waw!
Deci triplul test care e o procedura inofensiva si al carui rezultat se presupune a fi nul si in care nu credem duce la o alta procedura invaziva si cu risc pentru fat - in conditiile in care nu sunt motive reale de suspiciune - pentru ca ce?! Sa va hotarati daca veti mai avea sau nu copil? Waw iar!

Nu exista in lumea asta garantie pentru sanatatea nimanui...

Big big like.
Hope asta cu condamnatul copiilor la o viata chinuita mi se pare wow , vb lui kali.Repet intrebarea : si daca , fereasca Dumnezeu se imbolnaveste copilul la 2-3-4 ani de o boala care il condamna la o viata de chin ce facem?Cred ca ai vazut destule cazuri la tv cand dintr-un copil sanatos, din cauza unui tratament gresit sau a unei afectiuni nediagnosticate la timp s-a ajuns la situatii grave si urate.Copilul e al parintilor, dar viata lui nu apartine parintilor.Cum zice si kali, nu exista nicio garantie pentru sanatatea nimanui.Si atunci ce facem? Ii scapam pe toti de chin?
Kali eu am inteles ca nu a mai facut triplu test, ci dupa rezultatele de la dublu test a facut amnio.
HOPE
Scris: Monday, February 29, 2016 10:47 PM
Nivel

HOPE
Scris: Monday, February 29, 2016 11:12 PM
Nivel

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.