Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Infectie localizata la nivelul amigdalelor. Devine frecventa dupa 3-4 ani, la copii. In cazul aparitiei febrei, a dificultatilor intimpinate la inghitire, iar ganglionii submaxilari sunt inflamati si durerosi la palpare, un examen al fundului de git poate duce la una dintre observatiile: amigdalele mare si rosii (anginaeritematoasa) sau acoperite cu pete albicioase cu puroi (amigdalita pultacee). Aceasta infectie poate fi de natura virotica sau de natura microbiana, produsa de streptococul hemolitic (se depisteaza doar prin exudat faringian), in acesta caz putind apare complicatii de tipul reumatismului poliarticular acut sau renale. Diagnosticarea corecta si un tratament adecvat va duce la vindecarea totala, dar atentia trebuie sporita in cazul reaparitiei amigdalitei de mai multe ori in acelasi an.
|
|

| Tratamente clasice si naturiste pentru amigdalita
Plantele medicinale ce pot fi utilizate sunt: aninul negru, cerentelul, cimbrisorul, feniculul, galbenelele, gorunul, iarba neagra, izma buna, jalesul de gradina, levantica, macul, musetelul, nalba de cultura, nalba mare, nalba mica, patlagina, patrunjelul de camp, salcia, sunatoarea, teiul argintiu, toporasii, trandafirul, turita mare.
Retete utilizate
Uz intern Feniculul - infuzie din 1-2 lingurite de fructe, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se bea calduta, dupa mesele principale.
Iarba neagra - decoct din 15-20 g. planta uscata, maruntita, la 1/2 litru de apa; se fierbe 10-15 minute, se strecoara si apoi se bea o ceasca pe zi.
Musetelul - infuzie dintr-o lingurita de flori, la 200 ml. apa clocotita. Se beau 2 cani pe zi, sau se foloseste ca gargara.
Uz extern
Aninul negru - decoct din 10 g. scoarta maruntita, la 300 ml. de apa clocotita. Se administreaza sub forma de gargara, de 3 ori pe zi.
Galbenelele - infuzie din 30 g. flori, la 300 ml. de apa clocotita. Se administreaza sub forma de gargara, de 2-3 ori pe zi. Tinctura medicinala din 2-3 flori, la 100 ml alcool. Se administreaza sub forma de gargara, cu 30 de picaturi puse in 200 ml. de apa, de 3 ori pe zi.
Gorunul - decoct dintr-o lingura de pulbere de scoarta, la o cana cu apa (200 ml). Se fierbe 5 minute, apoi se acopera si se lasa 15-20 de minute. Se administreaza sub forma de gargara, de cateva ori pe zi.
Patlagina - tinctura medicinala obtinuta din 2-5 g. de frunze, la 100 ml. alcool. Se administreaza sub forma de gargara, cu 40 de picaturi de tinctura puse in 100 ml. apa, de 3 ori pe zi.
Patrunjelul de camp - tincuta medicinala obtinuta din o parte pulbere de radacina sau radacina uscata, bine maruntita, si 5 parti alcool 70 grade sau tuica. Se lasa la macerat timp de 10 zile. Se iau apoi 4 picaturi din tinctura, se amesteca cu 4 linguri de apa si se face gargara zilnic.
Salcia - decoct din 4 linguri de coaja maruntita, la o cana (200 ml) cu apa. Se foloseste cu gargara, de cateva ori pe zi.
Sunatoarea - infuzie dintr-o lingura din planta uscata, la 100 ml de apa data in clocot. Se beau 2 cani pe zi, sau se foloseste ca si gargara.
Teiul argintiu - infuzie din 10 g. flori, la 1 litru de apa; se fierbe in clocot. Se beau 2 cani pe zi, sau se foloseste ca gargara.
Trandafirul - otet de trandafir preparat din 250 g. petale proaspete, peste care se toarna 2 litri de otet de mere; se lasa la macerat 8-10 zile, perioada in care se amesteca zilnic continutul pentru uniformizare. Se strecoara si se trage in sticle separate. Se pun cateva picaturi de otet de trandafir intr-un pahar cu apa si se face gargara zilnic.
Ceai complex pentru gargara
1. Musetelul - flori, Cimbrisorul - partea aeriana a plantei, Jalesul de gradina - frunze, Nalba Mare - frunze, Macul - capsule, Cerentelul - radacini, toate in parti egale. Din acest amestec se face o infuzie din 2 lingurite, la o cana cu apa. Se administreaza sub forma de gargara, de 3 ori pe zi. 2. Levantica - flori, Musetelul - flori, Cimbrisorul - partile aeriene ale plantei, toate in parti egale. Din acest amestec se face o infuzie din 2 lingurite, la o cana cu apa. Se administreaza sub forma de gargara, de 3 ori pe zi. |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| La mine, daca amigdalita se lasa cu puroi, e musai de intepaturi cu penicilina...e singurul tratament care ma pune pe picioare si-mi creeaza imunitate pt cativa ani buni! |
|

| O RETETA CONTRA AMIGDALITEI
Daca va doare gatul, capul si chiar urechile si daca aveti temperatura mare, atunci ati facut amigdalita. Asta inseamna ca amigdalele sunt umflate iar gatul rosu. Puteti sa faceti amigdalita daca mancati inghetata si beti apa foarte rece. Exista insa posibilitatea sa luati aceasta boala de la altcineva. Beti doua cani de infuzie de musetel pe zi iar seara la culcare faceti o gargara cu doua lingurite de sare grunjoasa dizolvate intr-o cana de apa calda. O alta varianta de tratament o reprezinta propolisul. Puneti 20 de picaturi de tinctura de propolis pe o bucatica de paine si apoi inghititi. Repetati procedeul cam de trei ori pe zi. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Azi Cristina a fost diagnosticata cu amigdalita. Am primit tratament cu antibiotic(augumentin bis) si panadol pentru fabra. Partea proasta e ca nu poate sa manance mai nimic. Totul i se opreste in gat si chiar daca ai impresia ca a inghitit ceva dupa jumatate de ora tuseste si da afara ce mancase mai devreme. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14389
| Sanatate multa, Cristinica!
Dupa cum am zis si la "stare..." si Alexia a avut amigdalita si vroiam sa va impartasesc ce o ajuta mult in asemenea cazuri: imi invelesc degetul in pansament steril, il inmoi in albastru de metil si ii iau puroiul de pe amigdale.
E destul de dificil in cazul celor mici pentru ca nu vezi nimic si nici nu stau linistiti, dar garantat le face bine. Toata operatiunea asta trebuie facuta rapid, pentru a nu le provoca voma... eventual de mai multe ori pe zi, pana sunteti sigure ca nu a mai ramas nimic. Dupa aceea ar fi bine ca piticul sa nu manance/bea nimic o perioada scurta de timp.
Asa am procedat si de data asta si toata perioada de voma a durat o zi, iar febra a persistat inca una in plus. Bineinteles...antibiotic, tantum verde, etc, etc. |
|
| Oana, merci pt sfat. Din pacate Cristina nu ma lasa sa-i bag nimic in gura. Nu vrea decat sa bea apa, in rest nimic, nimic. O sa incerc cum ai zis tu si poate dupa aiai reuseste sa manance si ea ceva. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14389
| Imi pare rau... si eu am fortat-o pe Alexia de m-a bombanit 1 ora dupa, dar...
... Si inca ceva ce m-am invatat minte dupa ce, odata, ne-a dat tratament care nu era eficient: cum aflu ca e vorba de amigdalita (de fapt am cam invatat sa recunnosc simptomele) fug si-i fac un exudat. In felul asta aflu exact de ce natura e si care e tratamentul corect.
|
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Multa sanatate micutzei printese! Pupici pe obrajori, pentru mami! |
|
| kali wrote:Imi pare rau... si eu am fortat-o pe Alexia de m-a bombanit 1 ora dupa, dar... ... Si inca ceva ce m-am invatat minte dupa ce, odata, ne-a dat tratament care nu era eficient: cum aflu ca e vorba de amigdalita (de fapt am cam invatat sa recunnosc simptomele) fug si-i fac un exudat. In felul asta aflu exact de ce natura e si care e tratamentul corect. Oana, zicea medicul ceva de exudat, dar mancase fii-mea cand am ajuns noi la el. E totusi bine de tinut minte pt data viitoare(care speram totusi sa nu mai fie).
Miri, multumim. |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| Alexia,Cristina...multa,multa sanatate Zile cat mai linistite |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Cristina, multa sanatate! |
|
| Laura, Kiki multumim. SUntem pe drumul cel bun(adica antibioticul isi face efectul). Azi a mancat cate putin si des, dar a mancat la cererea ei, fara sa o fortez eu. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Alexia multa sanatate si sa treceti cat mai repede peste astfel de probleme.Pupam puisor scump Cristina multa sanatate puisor ,ma bucur ca esti mai bine.Multi pupici de la noi sa treaca repede. |
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Alexia, Cristinuca, multa sanatate. |
|
|