Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Joia trecuta am primit o somatie cum ca n-as fi platit amenda de 300 de mii pe care am primit-o cand am avut acel accident, asta vara. Am chitanta care confirma ca am platit amenda, dar nu stiu unde sa ma duc, la politie sau la fisc? Somatia a venit din partea fiscului. Voi ce stiti? |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 262
| Eu stiam ca de anul trecut amenzile nu mai trebuie confirmate la politie prin trimiterea chitantei de plata in original (si deci noi ne opream copia dupa chitanta, asa era inainte). Eu anul trecut am lucrat la o firma de publicitate, iar cand am intrebat unde sa trimit chitanta pentru plata unei amenzi de circulatie luata de patron, mi s-a spus ca nu mai trebuie sa trimit nimic. Si sotul meu a luat o amenda de circulatie anul trecut; am platit-o, am pastrat chitanta in original si n-am mai confirmat-o. Pana acum nu i-a venit nici o somatie acasa. La plata amenzii este foarte important ca datele de pe procesul - verbal sa corespunda cu cele din chitanta de plata. Deci, daca un politist neatent a gresit CNP-ul in procesul verbal, iar tu achiti spunand CNP-ul corect, s-ar putea ca acea amenda sa nu se anuleze. Cred ca in cazul tau trebuie sa mergi la fisc, sa le arati chitanta si sa te pui de acord cu ei. |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Multumesc, Evelina! O sa ma duc azi sa vad ce pot rezolva. Ma enerveaza ca am fost la politie, mi s-a spus ca trebuia sa duc chitanta imediat, dar eu am trecut pe acolo dupa vreo luna, asa ca atunci nu mai avea rost s-o duc ca li se confirma lor ca am platit amenda...tara lui Papura Voda! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Anaida wrote:Joia trecuta am primit o somatie cum ca n-as fi platit amenda de 300 de mii pe care am primit-o cand am avut acel accident, asta vara. Am chitanta care confirma ca am platit amenda, dar nu stiu unde sa ma duc, la politie sau la fisc? Somatia a venit din partea fiscului. Voi ce stiti?
Si Lucian a patit o chestie din asta cand a luat un radar. S-a dus cu chitanta la circa financiara si gata! ca sa nu alergi cu Alex dupa tine, suna si tu la Politie si intreaba-i. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| mda... am luat si eu un radar prin iulie parca, anul trecut. am platit amenda dar chitanta...pauza! n-am mai dus-o in copie la politie ca, zau asa, cine are timp sa umble pe coclauri cu un copil mic dupa el?
pana acum nici o somatie dar mai am originalul si daca ma someaza o sa le-o arat... sper totusi ca mai am chitanta aia in original! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Am platit si eu vreo 2 amenzi (sau erau 3 ) pt radare luate de al meu in ultimii 2 ani, dar nu a dus niciodata chitanta la politie.In caz de ceva...sper doar sa le mai gasesc prin casa, ca eu le platesc de platit, pt ca am mai mult timp liber, dar de gasit..desi avem sertar pt acte, n-am rabdare si nu garantez nimic |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| chitantele se emit in 3 exemplare: una la platitor, una la circa financiara si una la politie, contabilitatea lor nu are altceva de facut decat sa urmareasca da ca se plateste sau nu. ei gasesc rau platnicii, dar nu tre` sa ne culcam pe o ureche, traim in tara tuturor posibilitatilor, asa ca pastrati chitantele. in mod normal debitele neachitate apar pe rol la financiar, daca se achita nu mai exista debitul. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 1/14/2008 Mesaje: 5944
| Eu am primit o amenda prin decembrie, a platit-o soferul la CEC apoi am trimis-o prin posta cu confirmare de primire la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, Brigada de politie rutiera str. Logofat Udriste nr 9-15 sector 3 cod 030655. Sper sa fie de folos informatia |
|
|