Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Acum la Thanksgiving am mancat aceasta salata de fructe care mi-a rapit inima, asa ca am luat reteta s-o fac si eu. Mi-am cumparat ingredientele si maine am in meniu numai ambrosia salad pentru mine, sa ma imortalizez putin . Atunci o sa va pun si poze cu mancarica zeilor .
-1 ceasca paste Orzo fierte (arata ca bobul de orez si se fac triple cand se umfla; sunt facute de firma Barilla); -2 cesti nuca de cocos rasa; -2 cesti de ananas din compot, taiat feliute mici si stors; -1 ceasca feliute de mandarine; -2 cesti frisca. (optional, se pot adauga: marshmallows mici, cirese maraschino, felii de banana -se pun atunci cand se serveste, piersici, pepene rosu si galben, felii de struguri fara samburi, nuca s.a).
Preparare: Pastele Orzo se fierb conform instructiunilor, se strecoara sub jet de apa si se pun intr-un bol la racit. Se adauga restul ingredientelor, se amesteca bine si se da la frigider. Se pastreaza foarte bine cateva zile in caserola sigilata sau cu folie de plastic deasupra. Se serveste rece . Yummyyyyyy! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Suna delicios
Orzo e acelasi cu Pugnetti in Romania?? Eu iau Pugnetti pentru lapte si tot cam asa arata. |
|

Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Nici eu nu stiu ce este Orzo ... |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Poate e orz
Cat despre reteta....yamiiii, suna foarte, foarte bine. Miha, spor la pregatit si la papat |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Rosamarina , pentru Italia !
Aceste paste fainoase Orzo , se gaseau pe vremuri in Romania sub numele de Cushcush. In israel au numele Orezan , sau Orzan .
Din cauza asemanarii numelui, la ora actuala sunt confundate cu Couscous-ul oriental , care , dupa cum se stie este facut din grish.
Orzo seamana cu orezul dar sunt paste fainoase.
kritharaki(orzo). , pentru Ciprioti .
|
|
| Maria & mami wrote: Orzo seamana cu orezul dar sunt paste fainoase.
Exact . delfinasa attached the following image(s):

|
|

Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Cred ca stiu despre ce este vorba ( in Israel se numes Ptitim si sunt si alte forme, eu am in casa forme inimioare )
Cat despre asemanarea cu Couscous .... cred ca asemanarea este doar la nume pentru ca sunt diferite toatal ca compuzitie, gust sau preparare
Oricum retea este interesanata |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Da sunt Pugnetti la noi! Tot Barilla. Am sa fac si eu. |
|
| Mariuta, ma bucur ca se gasesc si-n tara pastele orzo...Spor la facut si la papat salata!...Noi am mancat-o azi ca pe-o salata de fructe, goala, dar la Thanksgiving, pe langa alte 10 feluri de side dishes (sarate si dulci), am avut si ambrosia salad langa curcan si ham...si mi-a placut combinatia .
|
|
|