Iulia123 wrote:![Buddy1](/images/emoticons/001_010_Buddy.gif) Oo mititica, tare greu este când ii vezi asa și nu știi cum sa ii ajuti, dar sunt etape și trebuie sa treacă prin ele sa se facă mari și sanatosi si puternici 🥰.Albert deja este mai bine și nu a mai făcut febra de aseară și sper sa nu mai facă prea curând..sincer nu știu exact ce a fost dar ma bucur ca a trecut dar tind sa cred câteva viral mai ales ca nu prea vroia sa pape și a avut și câteva scaune moi. Eu ma lupt zi de zi cu mâncatul la el pentru ca rar are perioade sa simt ca mănâncă bine si tot am impresia ca mănâncă prea puțin și asa ma frustrează când ii fac o gramada de rețete și câteodată nici nu vrea sa încerce, el acum prefera sa mănânce singur asa ca îl las și ii dau mai mult bucatele și în general cel mai bine mănâncă fructe dar nici alea prea mult pentru ca jumătate ajung pe jos și un sfert le scuipa deci în stomac ajunge puțin😒 Sa vedem azi la prânz ce ii mai fac și poate o sa pape mai ok..cred ca trebuie sa ma organizez mai mult cu mesele pt ca eu când vad ca nu vrea ceva ma pun sa pregătesc altceva și tot asa și ii ofer destul de des și deja nu mai știu ce sa ii dau si cum și când ca să aibă parte de toți nutrientii. Cel mai mult ii place carne la grătar când facem pt noi ii dau bucatele de pui și alea le mănâncă foarte bine 😃
Cu mancatul si noi avem perioade si perioade, ea e mare fan fructe, in special pepene rosu, ar manca la mic dejun, pranz si cina cu pranzul si cina asa si asa, am avut si eu o perioada in care tare mult m'am agitat, dar dupa i'au spart primele 2 masele si acum mai urmeaza 2, ma gandesc ca de aia manca mai rau, plus ca era si foarte cald afara si nici noi nu prea aveam pofta de mancare. Eu sincer cred ca de 3 ori de cand am inceput diversificarea i'am dat altceva inafara de ce aveam pregatit pt ca imi iesise reteta aiurea. In rest cand refuza ceva ii dau mancarea respectiva cu iaurt si asa nu refuza niciodata, e mare fan iaurt. Teoretic acum ar trebui sa avem si o gustare-doua pe zi, doar ca am inceput trecerea la un somn si acum e haos programul nostru, nici vorba sa reusesc sa ii dau si gustari pana nu se stabilizeaza programul ei un pic. E aiurea tare trecerea la un somn. E bine ca ati trecut la bucati si mananca el singur, chiar daca nu mananca asa mult, oricum cum il alaptezi isi ia el papa cand si cat ii trebuie Legat de alaptat eu pot sa vorbesc doar din experienta altora, sora mea de exemplu nu a mai alaptat copiii in jur de varsta de un an pt ca muscau rau si nu mai suporta durerea. O prietena are un baietel de aproape 2 ani si inca il alapteaza, a zis ca in perioada cu muscatul tare folosea mult lanolina ca sa vindece ranile. Lanolina am folosit si eu cand am incercat sa alaptez si aveam rani, foarte bine vindeca, si acuma o mai am in casa si mereu o dau pe pitica cand are ceva zgarietura sau lovitura, e tare buna si nu e scumpa deloc.
|
Iulia imbratisari la mititel, Ella imbratisari si la Oliver sa se faca bine si sa rezolvati cat mai repede cu febra. Pitica mea are deja 8 dinti si azi am descoperit ca i'a sparta si prima masea, dar niciodata nu a facut febra. A avut un episod cu febra in iarna, insa atunci a fost ceva viral, am luat toti din casa. In perioada asta nu stiu ce mai circula, sotul zicea ca au inceput iar sa creasca cazurile de covid, dar eu am stat asa speriata de epidemia de rujeola ca nu mai vreau sa o iau de la capat cu altceva De ROR imi e si mie groaza, la cel de 9 luni a avut febra 3 zile urmata de eruptii pe corp alte 3 zile si tare imi e ca si acum la un an o sa fie la fel. Oricum o sa facem vaccinul, nici nu se pune problema, dar imi e asa mila de ea ca e tare agitata si se vede ca are o problema si nu stie ce se intampla cu ea.
|
Iulia123 wrote:
Mulțumim, suntem mai bine acum,chiar nu știu ce a fost dar bine ca nu a luat băiatul. Soțul a făcut și azi febra deși a fost ok ieri asa ca nu mai înțeleg nimic dar sper sa treacă de tot. O sa sun și eu la pediatra aici sa întreb dacă este nevoie sau mai bine zis dacă îmi recomanda sa ii pun vaccinul înainte de 1 an pentru ca eu vreau sa vin in vacanta în România luna viitoare și acum stau cu grija sa nu ia băiatul rujeola. Pana acum chiar nu am dat mare importanta pentru ca era pentru mine o boala a copilăriei și atât,dar azi am tot citit și parca grijă Dar vedem ce îmi spune și pediatra. Sper ca și tu ești mai bine și tratamentul și a făcut efect bine.
Sper ca e si sotul mai bine acum si sunteti toti 3 okay. E o perioada tare ciudata acuma cu raceli si tot felul de virusi, aici am avut zile cu 27 de grade de nu mai puteam de cald si urmatoarea zi 8 grade. Nici nu mai stii cand iesi cum sa te imbraci, foarte aiurea. Cel mai bine sa vorbesti cu pediatra sa te sfatuiasca mai bine, mai ales ca schema de vaccinare ma gandesc ca e diferita in Spania. Eu citiseam cand era bebelina nou nascuta ca a mai fost o epidemie acum cativa ani, stiam ca nu e de joaca cu ea, ma gandeam ce bine ca s'au luat masuri si a trecut si acum nu mai este si peste putin timp vad stirea ca e din nou epidemie cateva zile mai avem si noi pana la vaccin, dupa stau cu stres sa nu aiba reactii adverse mai serioase, dar macar stiu ca e vaccinata si putem si noi sa stam mai linistiti si sa mai iesim cu ea. Multumesc, ieri am avut ultima zi de antibiotic si e mai bine acum, sper sa nu ma intoarca si sa trebuiasca sa iau alt antibiotic mai puternic.
|
Iulia123 wrote:
Cresc puii noștri🫠 Eu și soțul de doua zile suntem cu rosu în gat, durere la înghițire și febra dar băiatul vad ca este ok de moment și sper sa nu ia de la noi. Suntem cam la fel și noi cu agitația și nu mai pot face nimic de el, vrea sa apuce tot și sa fiu lângă el asa ca foarte greu reușesc sa fac mâncare și curățenie pentru ca cere foarte multa atenție dar încerc sa ii dau prioritate și sa pun restul pe locul doi. Cu somnul noi avem doua somnuri pe zi dar nici eu nu am un program fix dar de obicei încerc sa îl culc în jurul ore 20 la somnul de noapte și somnurile de zi sunt în funcție de ora de trezire de dimineață. Cu mancarea acum este mai ok mănâncă ceva mai bine . Nu știam de epidemie nu am auzit nimic, eu sunt în Spania dar vreau sa merg în românia cu băiatul acum pe 27 ...sper sa nu fie probleme. Noi aici mai avem vaccin la 11 luni, la 9 nu avem niciunul. Sper sa nu ia răceală si sa ii puneți la timp vaccinul.
Sa va faceti bine si piticul sa fie sanatos! Si eu si sotul am avut saptamana trecuta gatul rosu si dureri in gat, dar fara alte simptome si a trecut in cateva zile. Gripa mea s'a dovedit a fi o infectie la uter destul de nasoala, am primit tratament si sper sa fiu mai bine, ma bucur ca macar nu e ceva sa ia si pitica, mai am 9 zile de stres pana la vaccin. Sincer nici eu nu stiu ce as putea face de ea daca sotul nu ar lucra de acasa si ne'ar mai ajuta si mama. E cumintica, sta cu carti si jucarii, dar constant trebuie sa fiu cu ea. Daca o las singura sau doamne fereste inchid usa in secunda 2 e la usa si plange. Daca las usa deschisa imediat e dupa mine peste 2 luni o sa fie zile cand o sa raman numai eu cu ea si o sa fie amuzant. Exact asa procedam si noi cu somnul. Ora de culcare in jur de 20 (cu toate comentariile pe care le primesc noi preferam sa o culcam mai devreme) si somnurile ziua in functie de cand se trezeste dimineata. Daca azi se trezeste la 5 50 si maine la 7 10 nu prea am cum sa o pun la somn ziua mereu la aceleasi ore. Nu e ideal asa, dar asa functioneaza pt ea si pt mine e in regula atata timp cat nu doarme 40 de minute la un somn In Romania e epidemie de rujeola declarata de prin toamna. Am incercat sa evitam locurile aglomerate si a fost si usor ca ea a stat numai in marsupiu de la 2 luni si a fost si mai protejata de persoanele necunoscute care simt nevoia cand vad un bebe in carucior sa sara pe el ca uliu pe prada. Doar ca acum e cald, am trecut la carucior, mai mergem si prin parc sa mai schimbam mediul, ii place in leagan si e tot mai curioasa de copii zilele astea si in marsupiu nici nu prea mai vrea sa stea. In mod normal si noi aveam un vacccin la 11 luni si ROR la un an si la 5 ani, dar din cauza epidemiei au introdus doza suplimentara la 9 luni sa protejeze bebelusii pana ajung la un an. Problema e ca dureaza asa mult pana ajunge un nou nascut la 9 luni si cine stie de unde poate culege boala...
|
Nicaieri88 wrote:Fix asa gandesc si eu. Am prietene care insista cu alaptatul, ca nu e bun laptele praf, ca are somnifer in el..ma rog, fiecare cum stie. Eu una o sa incerc sa fac tot ce pot, dar important e sa fie bebe bine, nu sa imi fac eu mendrele.
Pe mine presiunea celor din jur cu alaptatul m'a adus la depresie in primele saptamani cand oricum atunci numai de stres suplimentar nu are nevoie o proaspata mamica.
Exact, un bebe fericit si o mamica linistita sunt cele mai importante lucruri, mereu sa faci cum crezi ca e mai bine pt tine si bebe
|
Nicaieri88 wrote:Multumesc mult! Nu ma deranjeaza deloc ideea ca o sa fac cezariana, eu vreau doar sa fie bebe bine pana la capat si sa vina la timp, atat imi doresc.
Asta e cel mai important, sa fiti amandoi bine. Ca e nastere naturala sau cezariana tot nastere e, dupa cu alaptatul sau formula tot hranit e bebe, mereu conteaza sa fie bine mama si bebe, in rest nimic altceva nu conteaza
|
Nicaieri88 wrote:Sa fie sanatoasa si iubita! Cum e viata de parinte? Ma gandesc deja la toate cele. Bebe este baietel si e bine, dar am placenta praevia si ma streseaza, incerc sa fiu optimista si sa ma gandesc ca totul va fi bine.
Felicitari pt bebe, sarcina frumoasa si bebe sanatos, sa te bucuri de perioada aceasta ca trece foarte, foarte repede Legat de placenta praevia eu am urmarit pe cineva pe YouTube, 2 sarcini normale, urmatoarele 2 placenta praevia. La prima sarcina depistata foarte tarziu (la tine e foarte bine ca au depistat din timp si puteti fi monitorizati), nastere prin cezariana, amandoi bine dupa nastere, isi dorea mult nastere naturala, iar la a 2a sarcina cu placenta praevia a reusit chiar sa nasca natural, desi putini i'au dat sanse de reusita. Si ea si bebelina bine, sanatoase. E o nastere putin mai speciala, dar cu medicina din ziua de azi nimic de speriat. Conteaza sa fiti bine tu si bebe
|
Iulia sper ca sunteti sanatosi si bine, atat cu somnicul cat si cu mancarea. Sa nu ne pierdem speranta, o sa ajunga ei sa si manance si sa si doarma Noi suntem bine, bebelina mea linistita, de care toata lumea imi zicea ca e prea linistita, nu mai sta o clipa locului, noroc de jucarii si carti, da cand nu suntem langa ea sa o distram merge prin toata casa, acum trecem la etapa cu mutatul lucrurilor sa nu ajunga ea pt ca se ridica si vrea sa prinda tot ce vede. E foarte obositor, dar si frumos, sa ii vezi cum evolueaza tot mai frumos si fac tot mai multe, micutii omuleti. Cu somnul are zile si zile, mai avem somnuri de 40 de minute, dar si somnuri cand trebuie sa o trezim ca sa isi poata face 2 somnuri pe zi. Zile cand se trezeste la 6, chiar si la 5 de cateva ori , zile cand se trezeste dupa 7. Oricat am incercat sa ii fac un program nu vrea si pace, m'am stresat foarte mult si acum ii dau pace, incercam sa pastram aceeasi ora de somn de noapte si sa aiba 2 somnuri peste zi. In rest nici o zi nu e ca cealalta. Asteptam in 22 sa ii facem RORul de 9 luni, astept cu inima la gura de cand am aflat de epidemie sa ajunga cu bine la 9 luni. Doar ca eu acum nu ma simt tare bine si sper sa nu fie vreo gripa sa ii dau si ei si sa amanam vaccinul. Ne rugam sa trecem cu bine si peste asta.
|
Iulia123 wrote: Mă bucur că merge bine cu micul dejun, probabil acum nu îți mai mănâncă așa bine la prânz pentru că îi ține de foame ce papa la micul dejun. Eu incep sa vad îmbunătățiri și mănâncă puțin mai bine și mai mult și are mai mult interes,nu ii prea place textura cremoasa dat la blender, prefera pisat cu furculița și supa lichidă.De doua zile îl las sa experimenteze și îi dau farfuria in fata cu tacâm și văd că este mult mai deschis la a mânca așa, baga și cu mânuța și cu tacâmul deci ceva ceva tot ajunge și în stomac, face dezastru dar măcar mănâncă. Ce mă face să fiu puțin îngrijorată este că simt parca puțin că scade producția de lapte.Sper sa fie din cauza că nu am băut eu prea multe lichide zilele astea și nu să rămân fara lapte că parcă aș mai alăpta pana la 1 an. Poate reușesc să pun o poza mâine cu piticul. Mă bucur că a reușit bebica ta sa stea in fund, la noi mai avem de lucrat pentru că nu are deloc echilibru și se duce in părți, in fata sau in spate deci inca nu îl pot lăsa nesustinut.
Oficial ea nu e fana fructe, mananca cateva lingurite, se stramba maxim si aia e. Eu mai insist sa ii dau numai fructe luna asta, pana introducem si cina si dupa cred ca o sa ii dau ovaz, orz, chia etc combinat cu pireuri de fructe, ma gandesc ca asa poate o sa fie mai bine acceptate. Ce bine ca e mai receptiv piticul la mancare o sa ajunga si el sa manance si fara dezastru la un moment dat, acum sunt tare draguti cum exploreaza, chiar daca noi avem de curatat dupa pitica mea are momentan interzis la explorat, are o faza in care orice prinde intoarce cu fundul in sus sa vada ce e dedesupt, e tare haioasa, dar face asta si cu bolul si rezolva toata mancarea asa ca momentan mai putina explorare pt noi. Cu siguranta o sa poti alapta pana la 1 an sau pana cand o sa vrei tu sau piticul sa opriti alaptarea, pe mine ma bate gandul sa termin luna viitoare cu mulsul, dar zic asta de la 5 luni si imediat are 8 doar ca dupa ce o sa aiba 3 mese pe zi plus plimbari, plus treaba prin casa chiar nu stiu cum o sa mai fac fata si cu pompa. Pe mine m'au tot batut rudele sa o pun sa stea in fund ca sa se "invete", dar nu ststea bine deloc, eu am probleme cu coloana si am tot citit despre statul in fund la bebelusi si cum le poate afecta coloana, ca nu e bine sa fie asezati pana nu se pun ei in fund. Ea deja statea oricum la masa in fund si am zis ca e suficient, am ignorat pe toata lumea care m'a batut la cap sa o pun in fund si pana la urma s'a pus ea singura cand a fost pregatita, a stat cateva secunde, a cazut, dupa a tot incercat si acuma sta bine mersi, fara ajutor. Ei stiu cel mai bine cand sunt pregatiti sa faca un anumit lucru.
|
Iulia123 wrote:
Succes cu micul dejun, sigur o sa fie totul foarte bine. Cu somnurile te înțeleg perfect și eu mai am zile așa când simt că sunt la un pas de depresie și că alt copil nu mai vreau pt că mi se pare prea greu totul...dar pe urmă vine o alta zi mai ok și mă simt mai optimista și îmi trec gândurile alea :)). Și eu am avut câteva zile stresante cu somnul și nu vroia nicicum sa doarmă nici legănat nici în brațe și am început să îi când un elefant și așa am reușit să îl fac sa adoarmă dar câteodată ma frustrez maxim ca ma chinui o ora sa il culc si doarme 20 de minute.Dar daca stau langa el doarme o ora.Am prins cateva zile călduroase si am stat cu el mai mult afara si a dormit afara destul de bine. Cu zgârieturile la fel și eu desi ii tai unghiile la doua zile tot se găsește care un colțișor să iasă ascuțit și la fel parca am in pisic nu bebe:) Cu mâncatul stam tot foarte prost...nu deschide gura mai deloc și pare că nimic nu îi place...si asta ma cam frustrează și mă tot gândesc că poate greșesc undeva dar aia e, mai incercam și poate incet incet incepe si el sa deschidă gura si sa accepte ceva papa.
Imediat avem o saptamana de cand am introdus si micul dejun, imi era frica sa o sa prefere fructele si nu o sa mai manance legume, dar nu prea e fana fructe ia cateva lingurite, nu refuza, dar nu e incantata de ele. Banana mananca singurica, poate incet incet se invata si cu ele, doar ca de cand cu micul dejun nu mai mananca nici pranzul asa bine ca inainte sper sa fie dintii de sus ca asa frumos manca pranzul... Vai da, cu somnul e tot o distractie, eu acuma sper sa atunci cand trecem la un somn o sa fie mai bine de cateva zile s'au linistit lucrurile la noi, se tot chinuia sa se aseze in fund si parca de cand am bifat achizitia asta si'a mai revenit. Oricum cand vad bebei mai mari ca ea ca dorm 2 ore + la un somn si eventual au si 3 somnuri pe zi raman masca. Aparent noi nu avem bebei prieteni cu somnul, ce sa ii faci... Cu bucatele ai incercat? Poate e mai curios de bucatele sau ar prefera alta textura, mai lichid/ mai putin lichid sau pisat cu furculita. Tare usor ar fi cu bebeii daca ne'ar putea zice ce vor.
|
|