Amandine!
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Rody
Scris: Monday, September 8, 2008 11:11 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/10/2006
Mesaje: 6198
Rteta original o gasitiAICI Eu va spun cum le-am facut eu sa evit crema de margarina care este tare gretoasa.Asa ca am facut o crema taaaare buna de cacao cu frisca si nu e deloc gretoasa.E deliciu!

Cum am facut eu:

BLAT

6 oua
6 linguri de faina
6 linguri de apa
3 linguri cacao
80 g zahar

GLAZURA

5 linguri de cacao
80 ml Lapte
20 g zahar

CREMA

300 ml frisca lichida(care se bate apoi)
3 linguri de cacao
50 zahar

SIROPUL

50 g zahar
Zeama de la 4,5 lamai


Mode de preparae:


Se separa ouale de galbenusuri,se bat pana devin o spuma alba.Separat se amesteca galbenusurile cu cele 6 linguri de faina,zahar si 6 linguri de apa dupa care se torma peste ouale batute si se amesteca bine.

Se scoate din cuptor si se lasa la racit.Dupa care blatul se taie in trei parti egale!

CREMA.Se bate frisca,inpreuna cu zharul si cacaua ,dupa care se amessteca bine!

Se ia fiecare foie de blat se insiropeza bine si se pune un strata de crema,dupa care iar se repeta opertiunea si tot asa.

Se taie in patratele egale.Ale mele nu mai egale nu au iesitras dupa care se unge cu glazura.

Dupa care se serveste cu multa dragoste!


[b]Cam asta este in mare.Daca aveti intrebari sunt aici
topai

Fluturas
Scris: Monday, September 8, 2008 11:50 PM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
Mesaje: 9778
cred ca saptamana asta ac prajitura...arata foarte bine rody
Rody
Scris: Monday, September 8, 2008 11:51 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/10/2006
Mesaje: 6198
butterfly wrote:
cred ca saptamana asta ac prajitura...arata foarte bine rody

Multumescpupici
Ely
Scris: Tuesday, September 9, 2008 12:18 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Mesaje: 5605
Rodyyyy imi ploua in gura ,vai ce pofta mi/ai facut.Arata super.love love cool cool bravo Chef
Rody
Scris: Tuesday, September 9, 2008 12:22 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/10/2006
Mesaje: 6198
Ely wrote:
Rodyyyy imi ploua in gura ,vai ce pofta mi/ai facut.Arata super.love love cool cool bravo Chef

pai poti face si tupupici pupici pupici pupici
raly
Scris: Tuesday, September 9, 2008 7:34 AM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Mesaje: 25890
Rody,ce bine arata!newclap newclap newclap
Rody
Scris: Tuesday, September 9, 2008 12:14 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/10/2006
Mesaje: 6198
raly wrote:
Rody,ce bine arata!newclap newclap newclap

mersipupici PS fetelor eu abea acum am simtit gustul cu adevarat finca ieri sera le-am facut,sunt fantastice.A doua zi sunt super bune!Si inca ceva,trebuie insiropate bine!
carla
Scris: Tuesday, September 9, 2008 9:18 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Mesaje: 14165
Chiar ca mi-ai facut poftaessen
dya
Scris: Tuesday, September 9, 2008 9:56 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 5/12/2006
Mesaje: 12982
Rody arata super si cred ca a fost si tare gustoasalove love love , felicitari doamna cofetareasa pupici pupici pupici , a era sa uit ai facut-o in cinstea lui Solenutza nu?angel
ingerash
Scris: Tuesday, September 9, 2008 9:58 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mesaje: 27681
Ce delicioasalove love love,mi sa facut pofta ras
bereea
Scris: Sunday, January 4, 2009 3:41 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22792
Am facut si eu amandine, dar am pastrat reteta originala, pentru ca umplute cu frisca nu se mai cheama amandine.
nu sunt fan umpluturi cu unt , dar asta nu este gretoasa.



Ana
Scris: Sunday, January 4, 2009 3:43 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Mesaje: 30045
reteta mamii reteta o vreau si eu!!pupici
bereea
Scris: Sunday, January 4, 2009 3:49 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22792
reteta mea e putin diferita

-6 oua
-200g zahar
-30 ml apa
-30ml ulei
-20g cacao
-8 linguri faina

se bat albusurile spuma, zaharul se amesteca cu galbenusurile, apoi se adauga apa si uleiul.Se toarna peste albusuri, se adauga faina si cacaua..Se coace la foc miccam 30-35 min. , apoi se scoate si se lasa la racit.

Siropul: -se fierb 200ml apa cu 100g zahar si un plic capuccino de ciocolata sau prafde budinca

Crema:
-1 pachet unt
-150g zahar pudra
-3 galbenusuri
- cacao

se freaca toate bine .Se taie blatul in doua , se insiropeaza , se umple cu crema de mai sus, apoi se aseaza celalalt blat.
Se taie patratele , apoi se toarna glazura de ciocolata.cum eu nu sunt adepta glazurii facute din ciocolata topita , fac o glazura care nu da niciodata gres si are exact consistenta necesara

glazura de ciocolata:

-8 linguri zahar
-4 linguri cacao
-2 linguri faina
-1 cana lapte
-esenta
-80g unt (se adauga dupa ce glazura se ia de pe tort)
Ana
Scris: Sunday, January 4, 2009 3:51 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Mesaje: 30045
asa mamii saptamana ce vine fac si eu...si postez aici ...pupici pupici
bereea
Scris: Sunday, January 4, 2009 3:52 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22792
astept poze si impresiipupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.