
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Rteta original o gasitiAICI Eu va spun cum le-am facut eu sa evit crema de margarina care este tare gretoasa.Asa ca am facut o crema taaaare buna de cacao cu frisca si nu e deloc gretoasa.E deliciu!
Cum am facut eu:
BLAT
6 oua 6 linguri de faina 6 linguri de apa 3 linguri cacao 80 g zahar
GLAZURA
5 linguri de cacao 80 ml Lapte 20 g zahar
CREMA
300 ml frisca lichida(care se bate apoi) 3 linguri de cacao 50 zahar
SIROPUL
50 g zahar Zeama de la 4,5 lamai
Mode de preparae:
Se separa ouale de galbenusuri,se bat pana devin o spuma alba.Separat se amesteca galbenusurile cu cele 6 linguri de faina,zahar si 6 linguri de apa dupa care se torma peste ouale batute si se amesteca bine.
 Se scoate din cuptor si se lasa la racit.Dupa care blatul se taie in trei parti egale!
 CREMA.Se bate frisca,inpreuna cu zharul si cacaua ,dupa care se amessteca bine!
 Se ia fiecare foie de blat se insiropeza bine si se pune un strata de crema,dupa care iar se repeta opertiunea si tot asa.
 Se taie in patratele egale.Ale mele nu mai egale nu au iesit dupa care se unge cu glazura.
 Dupa care se serveste cu multa dragoste!

[b]Cam asta este in mare.Daca aveti intrebari sunt aici
|
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| cred ca saptamana asta ac prajitura...arata foarte bine rody |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| butterfly wrote:cred ca saptamana asta ac prajitura...arata foarte bine rody Multumesc |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Rodyyyy imi ploua in gura ,vai ce pofta mi/ai facut.Arata super. |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| pai poti face si tu |
|

 Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Rody,ce bine arata! |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| mersi PS fetelor eu abea acum am simtit gustul cu adevarat finca ieri sera le-am facut,sunt fantastice.A doua zi sunt super bune!Si inca ceva,trebuie insiropate bine! |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Chiar ca mi-ai facut pofta |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Rody arata super si cred ca a fost si tare gustoasa , felicitari doamna cofetareasa , a era sa uit ai facut-o in cinstea lui Solenutza nu? |
|

 Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Ce delicioasa ,mi sa facut pofta |
|

 Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Am facut si eu amandine, dar am pastrat reteta originala, pentru ca umplute cu frisca nu se mai cheama amandine. nu sunt fan umpluturi cu unt , dar asta nu este gretoasa.

|
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| reteta mamii reteta o vreau si eu!! |
|

 Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| reteta mea e putin diferita
-6 oua -200g zahar -30 ml apa -30ml ulei -20g cacao -8 linguri faina
se bat albusurile spuma, zaharul se amesteca cu galbenusurile, apoi se adauga apa si uleiul.Se toarna peste albusuri, se adauga faina si cacaua..Se coace la foc miccam 30-35 min. , apoi se scoate si se lasa la racit.
Siropul: -se fierb 200ml apa cu 100g zahar si un plic capuccino de ciocolata sau prafde budinca
Crema: -1 pachet unt -150g zahar pudra -3 galbenusuri - cacao
se freaca toate bine .Se taie blatul in doua , se insiropeaza , se umple cu crema de mai sus, apoi se aseaza celalalt blat. Se taie patratele , apoi se toarna glazura de ciocolata.cum eu nu sunt adepta glazurii facute din ciocolata topita , fac o glazura care nu da niciodata gres si are exact consistenta necesara
glazura de ciocolata:
-8 linguri zahar -4 linguri cacao -2 linguri faina -1 cana lapte -esenta -80g unt (se adauga dupa ce glazura se ia de pe tort) |
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| asa mamii saptamana ce vine fac si eu...si postez aici ... |
|

 Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| astept poze si impresii |
|
|