Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Am tot citit ce si cum trebuie, mi-am facut vreo 4-5 liste, dar un lucru nu mi-e cert avand in vedere ca parerile au fost impartite, pana la urma cine plateste la biserica? Nasii sau parintii? Din aducerile mele aminte inclin sa cred ca e datoria nasilor s-o faca...Dar daca nu e asa? Astept sfaturi, pareri si ce-o mai fi. Am emotii mari! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| eu stiam ca nasii platesc biserica |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 2/12/2007 Mesaje: 40
| Nasii platesc biserica,dupa terminarea ceremoniei nasul este chemat de preot in altar unde se face plata. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Noi am botezat si am platit biserica. Si cand copilul nostru a fost botezat, tot nasii au platit. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Subscriu. Si eu stiu acelasi lucru, nasii platesc biserica. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| oana_nicole wrote: nasii platesc biserica.
Asa e! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Desi traditia asa spune, eu zic ca nasii nu trebuie obligati sa plateasca...discutati cu ei si vedeti ce spun...nasii nostrii au achitat taxa respectiva -200$, noi i-am informat despre traditii, ei nefiind in tema cu ele si neavand inca copii (le-am trimis info gasite pe net in email si ulterior am vorbit) si am convenit sa nu dea dar la petrecere...noi vroiam sa achitam tot, fara sa ii implicam cu achitarea acestei taxe, am considerat ca au cheltuieli mari si ei cu ocazia asta si pretentiile nu-si aveau locul si, daca nu puteau/vroiau s-o plateasca, nu era nici o suparare...am apreciat foarte mult faptul ca au acceptat, fapt pentru care la botez am fost si noi atenti cu un cadou care sa le rasplateasca eforturile financiare si suntem in continuate apropiati, ei fiind cei mai buni prieteni ai nostrii de aici, cu care, desi nu ne vedem foarte des din cauza distantei si serviciilor, cand suntem in dificultate cu ceva, ne sfatuim reciproc si ne ajutam cu ce putem. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Si eu tot asa stiu, nasii platesc ! |
|
| Va multumesc tuturor! Abia astept momentul, dar pana atunci mai am multe de pregatit. Tot am emotii... |
|
| Belea la orizont mamica finutului meu e bolnavioara, si cum ea era singura mea "legatura" cu obiceiurile din zona lor, acum nu mai am cu cine ma sfatui momentan. Voi boteza la Vaslui, daca e vreuna din voi de pe acolo o rog din tot sufletul sa imi spuna si mie cum sunt obiceiurile in zona aia. Am aflat pana una alta, ca nu-mi trebuie cruciulitele, care la noi in Bucuresti sunt printre primele de pe lista parintelui. Si am mari probleme in alegerea costumasului de botez, am gasit cateva dragute dar mi se par tare subtirele, oricum ii voi lua un fasulet intreg, dar tot mi se pare ca nu e suficient, mai ales ca a fost si racit saracutu'. Multumesc mult fetelor, astept sfaturi. |
|
|