Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| vreau sa va intreb si eu ceva: sotul meu are pe picior,mai sus de glezna, un fel de alunita,adica nu e maro,nu e nici neg,nici furuncul,e ceva iesit putin in afara de la care are dureri uneori pana la genunche. i-am pus un fel de crema de la Plafar,i-am pus si Clavusin,ne gandeam ca poate totusi e batatura,nu trece si pace. ce-a facut el acu 2 saptamani? si-a taiat-o desi i-am spus clar sa nu o faca pentru doua zile l-a durut,se parea ca a trecut dar i-a aparut iar si iar il doare piciorul. de mers la medic,nici vorba (spune el).
poate fi chestia asta periculoasa? |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Sunt necunoscatoare in ale medicinii si zic sa suni la doctor sa vezi ce-ti spune si sa va duceti la un control. Fratele meu a avut ceva similar cand era mic...erau negi...a incercat si el sa-i extirpeze, dar fara succes...tin minte ca mama l-a uns cu iod pana i-au disparut. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| sami wrote:vreau sa va intreb si eu ceva: sotul meu are pe picior,mai sus de glezna, un fel de alunita,adica nu e maro,nu e nici neg,nici furuncul,e ceva iesit putin in afara de la care are dureri uneori pana la genunche. i-am pus un fel de crema de la Plafar,i-am pus si Clavusin,ne gandeam ca poate totusi e batatura,nu trece si pace. ce-a facut el acu 2 saptamani? si-a taiat-o desi i-am spus clar sa nu o faca  pentru doua zile l-a durut,se parea ca a trecut dar i-a aparut iar si iar il doare piciorul. de mers la medic,nici vorba (spune el). poate fi chestia asta periculoasa? Ar trebui sa se duca la doctor cat de repede cu putinta...nu e de joaca cu toate chestiile de piele...nu spun mai mult pentru ca nu am mai multe detalii dar: TREBUIE sa se duca la doctor! Mai bine previi decat tratezi...... multa sanatate! |
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Delfinasa,Praslea,multumesc de raspunsuri stiu ca dr ar fi solutia.
am o vecina care merge la acelasi medic ca si noi.fiicei ei i-a iesit la subrat o alunita pe care a taiat-o cu lama,i s-a facut apoi mai mare,s-a dus la medic,i-a pus un bandaj negru care avea ceva solutie in el,i-a dat si unul de rezerva dar n-a mai fost nevoie de el.
of,vad eu cum fac sa-l conving sa mearga. |
|
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Sami, numai un medic poate spune ce este. Eu nu mai am nici cea mai mica incredere in leacurile babesti sau dupa ureche in ceea ce priveste alunitele sau alte probleme ale pielii. Multa sanatate sotului! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| buna dimineata am si eu o problema cu o alunita, pe spate, este rosie si proeminenta si nu e mare, cam cat un emoticon (asa este de cand o stiu)... dimineata cand am facut dus si mi-am dat cu prosopul pe spate presupun ca am dat de ea ca mi-a curs sange (nu a curs mult, cateva picaturi mai mari). am mai dat si alta data cu prosopul in acelasi fel dar nu am avut nimic este grav? |
|

Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| POATE fi foarte grav. Nu te speria, dar trebuie sa mergi urgent la doctor. Sa auzim de bine! |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Urmareste cum se comporta alunita in zilele urmatoare si daca isi schimba caracteristicile avute pana acum (se inflameaza, sangereaza, ai dureri de la ea, orice semn ca nu e in regula) du-te la un dermatolog imediat. Eu mi-a cauterizat alunita de sub san acum 2 luni si totul este ok. A mea era maricica, cam jumate din unghia mica, maro inchis la culoare, forma de boabe mici-mici de strugure adunate strans in ciorchine. Data fiind locatia ei, mereu o loveam si sangeram putin (cum ai patit si tu acum cu uscarea cu prosopul dupa dus). Pana la urma m-am mobilizat sa ma duc s-o inlatur ca ma deranja si la sutien, nu numai ca trebuia sa am grija cand ma spalam/stergeam. Doctora de cum a vazut-o mi-a zis ca o scoatem atunci pe loc si ca nu e cancerigena. Toata operatiunea am tinut maxim 5 minute, in care a si aplicat un bandaj. N-a fost deloc dureros, pentru ca mi-a facut o mica anestezie locala. Am purtat bandajul non-stop prima saptamana si mi-am dat in fiecare zi cu Bacitracin unguent. Mi-a trimis si alunita la analiza si rezultatul era cum mi-a si spus: NU era cancerigena. |
|
| oameni buni... nu va jucati cu alunitele. nu vreau sa sperii pe nimeni...dar poate fi si grav... am 27 de ani si sunt diagnosticata cu melanom malign...totul de la o alunita care si-a modificat forma. mergeti la medic pt cea mai mica intrebare si mai ales feritiva de soarele amiezii chiar daca nu aveti multe alunite... sanatate multa tuturor |
|

Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| sanatate multa dana. eu sunt plina de alunite pe spate dar norocul meu ca nici nu imi place soarele si sa stau sa ma prajesc |
|
| dana&cleo wrote:oameni buni... nu va jucati cu alunitele. nu vreau sa sperii pe nimeni...dar poate fi si grav... am 27 de ani si sunt diagnosticata cu melanom malign...totul de la o alunita care si-a modificat forma. mergeti la medic pt cea mai mica intrebare si mai ales feritiva de soarele amiezii chiar daca nu aveti multe alunite... sanatate multa tuturor
Buna, Dana! Poti sa dai mai multe detalii? Cat de mare era / este alunita? Cum s-a modificat? Te manca sau te durea? Ai extirpat-o? A fost nevoie si de alte tratamente (radiatii, de ex.)? Multumesc!
In alta ordine de idei, am fost la Slanic Prahova weekendul trecut si am ramas traznita de cati oameni (printre care multe femei tinere) isi expun la soarele amiezii niste alunite imense fara nici un fel de protectie! |
|
| multumesc pt urari.. detalii...a fost o alunita normala sub genunchi, nu m-am expus la soare ca nu am prea avut ocazia si nici nu imi place soarele. a crescut in prima sarcina...mi s-a spus sa o las in pace dar nu mi s-a spus ce poate deveni... iar in a doua sarcina s-a triplat ca dimensiune si in final a inceput sa sangereze... da am extirpat-o in urma cu 5 luni si urmez tratament cu interferon... sunt necesare analize amanuntite...tomograf in special eu doresc multa sanatate tuturor si chiar luati in serios ceea ce a scris cineva pe site despre aceasta boala. |
|
| Multumesc, Dana! Multa sanatate! |
|
| fetelor am avut o alunita f. micuta si am rupto din greseala acum aproximativ un an mia curs putin singe pe parcurs nu ma durut acel loc si nici acum semn nu mia ramas.Ce sa fac?
|
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 11/29/2012 Mesaje: 2
| Alunitele (nevii in limbaj medical) care au fost traumatizate, cele care sangereaza, cele care isi modifica forma si/sau culoarea, alunite nou aparute si care cresc rapid in dimensiuni se recomanda a fi examinate de catre un medic dermatolog, preferabil prin dermatoscopie (adica dermatologul se uita la alunita cu un instrument numit dermatoscop si eventual o si pozeaza pentru a urmari evolutia acesteia in timp). Medicul va decide daca necesita sau nu excizie chirurgicala. |
|
|