Alunite
Subiectul anterior · Subiectul urmator
delfinasa
Scris: Tuesday, July 4, 2006 6:03 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Cele care aveti, le-ati lasat asa sau vi le-ati cauterizat? Eu am vreo 3 exemplare care trebuie cauterizate dupa cum zicea doctorul meu si mereu uit sa ma programez la el pentru asta...stiti cumva cum decurge procesul de cauterizare, daca este dureros si daca raman semne vizibile?
taki
Scris: Tuesday, July 4, 2006 6:51 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
uite, am gasit ceva...

Indepartarea alunitelor

"Aveam aceasta alunita pe obrazul drept de cand m-am nascut. La inceput nu era mare, dar in timp a inceput sa creasca si m-am gandit ca un sfat avizat n-ar strica. Medicul dermatolog m-a consultat, si pentru ca nu punea nici un semn de intrebare ca aspect, mi-a recomandat sa o indepartez cu laserul.
Am simtit o mica ciupitura doar atunci cand mi-a fost facuta injectia pentru anestezia locala. Apoi am purtat un pansament simpatic timp de 3 zile. In 2 saptamani, locul in care se afla alunita s-a cicatrizat perfect, fara vreo urma.
Costul: cca. 100 euro."
bereea
Scris: Thursday, May 1, 2008 5:32 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Eu am o alunita marisoara sub ochiul drept.Are aceleasi dimensiuni de cand ma stiu si, daca nu-mi va da nici un fel de probleme, nu a de gand sa o indepartez.Este semn din familie, aproape toti avem.
Andrutzaa23
Scris: Monday, February 23, 2009 5:40 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Ajutati`ma si pe mine....eu aveam o alunita pe picior,si cand am iesit de la dush am dat cu unghia pe ea si s`a smuls din piele. Era un punct in piele,foarte mik, dar cand m`am uitat mai bine am vazut ca mi`a lasat semn.Nu curgea sange,ramasese doar gaurica in care era "implantata" alunitza.Ar trebui sa ma tem de ceva?plans
sousourel
Scris: Monday, February 23, 2009 6:36 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Andrutzaa23 wrote:
Ajutati`ma si pe mine....eu aveam o alunita pe picior,si cand am iesit de la dush am dat cu unghia pe ea si s`a smuls din piele. Era un punct in piele,foarte mik, dar cand m`am uitat mai bine am vazut ca mi`a lasat semn.Nu curgea sange,ramasese doar gaurica in care era "implantata" alunitza.Ar trebui sa ma tem de ceva?plans
Stai linistita ca nu e marelucru. Daca in zilele urmatoare te doare, sau mai sangereaza, sau te deranjeaza in orice fel, mergi la derma si te lamureste acolo. In plus, o sa vezi ca-ti creste alta in loc...deci n-ai pierdut nimicras
misha
Scris: Wednesday, February 25, 2009 11:01 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/12/2006
Dragele mele, stie cineva cauza aparitiei alunitelor in numar mare? Cred ca in ultimii doi ani nr alunitelor de pe corpul meu s-a triplat, si pe zi ce trece vad semne ca ar aparea altele noi. Ma gandesc, imi lipseste vreo vitamina, e pe fond hormonal sau ce alta cauza ar putea fi? Pana acum n-am putut afla un raspuns. Se mai confrunta cineva cu asa ceva? Multumesc!pupici
sousourel
Scris: Wednesday, February 25, 2009 11:08 PM
Nivel

Multe femei care inainteaza in varsta se confrunta cu problema asta. Ma gandesc ca totusi, daca ti se pare ingrijorator, consulta un dermatolog. Si tine cont de expunerea (nu acum, evident)sic la soare care poate favoriza aparitia lor. Puppupici
misha
Scris: Friday, February 27, 2009 3:05 PM
Nivel

Multumesc Sousurel! Daaa, stiu de expunerea la soare si restul, iar dr pe care i-am intrebat au spus ca nu am motive sa ma ingrijorez.Dar totusi...nu am reusit sa aflu o cauza anume. Daca reusesc va spun si voua!pupici sic
sousourel
Scris: Friday, February 27, 2009 5:48 PM
Nivel

Poate ca nu exista neaparat o cauza, poate depinde doar de tipul de ten si de acumularile de pigment. Dar daca ai noutati...pupici
Miri
Scris: Saturday, February 28, 2009 7:25 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Misha, draga mea, stai inistita!Eu tocmai am intrebat dermatologul, toamna trecuta, despre cauza aparitiei - in numar foarte mare - alunitelor.Raspunsul a fost, pe cat de simplu, pe atat de greu de pus in practica: sa evit soarele!:003:
Dar cum asa ceva e imposibil.....:018:
misha
Scris: Sunday, March 1, 2009 6:16 PM
Nivel

Miri, Sousurel pupici
raluk
Scris: Monday, June 8, 2009 6:18 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
eu mi-am extirpat chirurgical o alunita destul de mare (aprox 0,5 cm diametru)aflata pe obrazul stang...procedura am facut-o in noiembrie iar acum mai am un semn foarte mic comparativ cu alunita, care se acopera usor cu baton corector cool ....cicatrizarea completa are loc dupa 9 luni asa ca mai este timp sa se retraga..oricum sunt foarte multumita de rezultate topai si imi pare rau ca am asteptat pana acum sa fac interventia...am ales varianta chirurgicala fata de laser intrucat la cea din urma exista riscul reaparitiei precum si a neextirparii in totalitate chiar daca semnul ramas este mult mai mic decat cel de la "cutit"...
profa
Scris: Thursday, January 19, 2012 7:29 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/11/2011
Interesant!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.