 Nivel: Membru
Inregistrat: 3/2/2009 Mesaje: 36
| Pentru persoanele care sunt interesate de o alternativa reala la alimentatia conventionala, va recomand sa cititi articolul de mai jos si mai ales sa va uitati la filmuletul atasat articolului. Va doresc multa sanatate!
Link sters de moderator |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 3/2/2009 Mesaje: 36
| "Alimentele sa va fie medicamente si medicamentele sa va fie alimente." - Hipocrate
Oameni celebri vegetarieni: Pitagora, Socrate, Platon, Leonardo da Vinci, John Milton, Sir Isaac Newton, Volter, Benjamin Franklin, Jean-Jacques Rousseau, Lev Tolstoi, Albert Einstein, Lamartine, George Bernard Shaw Buddha, Empedocle, Epicur, Ovidiu, Seneca, Bacon, Adam Smith, Shiller, Repin, Struve, Paul MccArtney etc.
Lev Tolstoi scria, ca omorind animalele pentru mincare, "omul distruge in sine toate simturile sufletesti inalte - compasiunea si indurarea fata de alte creaturi vii, similare lui si, trecind peste sine, isi impietreste inima". El deasemenea preintimpina: "Cum poti sa doresti ca pe pamint sa fie pace si prosperitate, daca corpurile noastre sunt niste morminte, in care sunt ingropate animale moarte?".
Leonardo da Vinci scria: "Intr-adevar, omul este regele animalelor, caci prin cruzimea sa, el le depaseste cu mult. Noi traim pe viata altora. Corpurile noastre sunt niste cimitire umblatoare!" Si mai departe: "Va veni timpul, cind omul va privi la un ucigas al animalelor la fel cum el priveste acum un ucigas de om"
Macelarul nu se înduioseaza la behaitul unui miel; nici inima cruda la o întristare profunda. Dar lacrimile unui milos sunt mai dulci decât picaturile de roua care cad de pe trandafirii îmbobociti primavara. Akhenaten, (1380 - 1362 BC) Faraon Egiptean
Si lista poate continua. Link sters de moderator |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Asa cum au fost oameni celebri vegetarieni, tot asa au fost si dintre ceilalti Nu mi se par niste argumente serioase Am vazut si filmuletul de la postarea anterioara si am aceeasi obiectie. Nu sentimentalismul trebuie sa ma motiveze pentru a lua o astfel de decizie, ci niste argumente valide. |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 3/2/2009 Mesaje: 36
| aurishta wrote:Asa cum au fost oameni celebri vegetarieni, tot asa au fost si dintre ceilalti  Nu mi se par niste argumente serioase  Am vazut si filmuletul de la postarea anterioara si am aceeasi obiectie. Nu sentimentalismul trebuie sa ma motiveze pentru a lua o astfel de decizie, ci niste argumente valide.
Din fericire pentru specia umana, sentimentele sunt cele care ne motiveaza. Iar acestea sunt doar doua: iubirea si ura. Ele nu pot convietui in aceeasi fiinta. Fiecare dintre noi ar trebui sa ne intrebam ce sentiment ne guverneaza? Iubirea sau ura? Binele sau raul? |
|

 Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Totusi mi se pare ca esti foarte insistent/a cu articlolele acestea.Care o fi motivul? |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 3/2/2009 Mesaje: 36
| Insistenta sau perseverenta este un sentiment care se naste tot din dragoste sau ura. A constientiza oamenii din jurul nostru asupra adevarului ar trebui sa fie unul din scopurile vietilor noastre, al meu, al tau, al tuturor. Adevarul este doar unul!
"Chiar daca te afli in minoritate, chiar daca esti absolut singur, adevarul ramane adevar". MAHATMA GANDHI
|
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Pai mi se pare cam exagerat sa spun ca mananc carne din ura! Consumul carnii dateaza din cele mai vechi timpuri . Inchipuieste-ti ce s-ar intampla daca ar fi stopat consumul de carne, ce dezechilibru ecologic s-ar produce!Pisica nu mananca pasari din ura iar oaia nu consuma iarba din dragoste. Omul poate opta , dar trebuie sa aiba o motivatie pentru asta! Daca extrapolam, si morcovului ii iei viata cand il scoti din pamant. Daca motivul vegetarianismului este dragostea, atunci ar trebui sa nu mai incalti vreodata pantofi din piele, sa nu ucizi mustele si tantarii si exemplele ar putea continua. Este adevarat ca un abator nu este un loc placut si cineva poate considera ca prin boicotarea consumului de carne poate stopa sau incetini sacrificarea animalelor, insa eu nu sunt dintre aceia. M-ar interesa, insa, niste justificari medicale, desi controversa pe acest subiect este fierbinte chiar si intre medici. |
|

 Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Rexx wrote:Insistenta sau perseverenta este un sentiment care se naste tot din dragoste sau ura. A constientiza oamenii din jurul nostru asupra adevarului ar trebui sa fie unul din scopurile vietilor noastre, al meu, al tau, al tuturor. Adevarul este doar unul!
"Chiar daca te afli in minoritate, chiar daca esti absolut singur, adevarul ramane adevar". MAHATMA GANDHI
POATE ADEVARUL TAU , NU ESTE SI ADEVARUL REAL, TE-AI GANDIT LA ASTA?ceea ce e adevarat pentru tine nu neaparat e si pentru mine. |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 3/2/2009 Mesaje: 36
| bereea wrote:
POATE ADEVARUL TAU , NU ESTE SI ADEVARUL REAL, TE-AI GANDIT LA ASTA?ceea ce e adevarat pentru tine nu neaparat e si pentru mine.
Adevarul este numai unul! De obicei acesta este greu de acceptat pentru oamenii prea indoctrinati. Nu e nicio problema, deoarece acesta are un obicei foarte ciudat, de a-si arata fata mai devreme sau mai tarziu. Dragostea este la fel doar una, cea pura.
"Toate adevarurile sunt usor de inteles o data ce sunt descoperite; ideea e sa le descoperi." – Galileo Galilei
"Adevarul e stapanul nostru, nu noi stapanim adevarul." – Mihai Eminescu
"Adevarul este pretutindeni, dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta." – Nicolae Iorga
"Noi nu vedem adevarul pentru ca suntem orbi. Ceea ce ne orbeste sunt acele false credinte pe care le avem in mintea noastra." – Don Miguel Ruiz
Morcovul nu moare in momentul in care il scoatem din pamant (a se vedea un morcov sanatos uitat in frigider mai multe saptamani). Apa si nutrientii din el il mentin viguros pentru a putea ajunge in alt organism, unde se vor raspandi in armonie si fara putrefactie. Animalele sunt animale, iar oranduirea lor este diferita de cea umana. Noi nu trebuie sa ne mancam intre noi ca sa mentinem un echilibru ecologic. Noi trebuie sa ne armonizam cu natura si nu sa luptam impotriva ei pe toate fronturile si cu toate mijloacele.
|
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Rexx wrote: Morcovul nu moare in momentul in care il scoatem din pamant (a se vedea un morcov sanatos uitat in frigider mai multe saptamani). Apa si nutrientii din el il mentin viguros pentru a putea ajunge in alt organism, unde se vor raspandi in armonie si fara putrefactie
Da, dar mancandu-l, il ucizi. Toata hrana vie moare in procesul de digestie. |
|

 Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| indoctrinata de ce? Deci daca ma duc la pascut imi arat dragostea? dragotea fata de ce? si da, adevarul este numai unul, doar ca nu neaparat adevarul adevarat este ceea ce crezi tu. |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 3/2/2009 Mesaje: 36
| Ce trebuie sa consumam: hrana vie sau hrana moarta?
De ce aceasta întrebare? Pentru ca întreaga lume sufera de o multime de boli. Cercetari recente au aratat ca exact calitatea nutrientilor cu care ne hranim determina calitatea vietii noastre. Stim cu totii ca motoarele merg bine sau prost în functie de calitatea combustibilului folosit. Un combustibul de calitate proasta poate produce chiar uzura prematura a motorului si depunerea de reziduuri pe caile de evacuare. In mod similar, alimentele cu care ne hranim pot asugura functionarea optima a organismului in cazul in care sunt naturale, pure, prelucrate si combinate adecvat. In caz contrar, alimentele sau se pot dovedi nocive prin consumarea resurselor organismului in procesul de digestie, depunerea accentuata de toxine in tesuturi si aparitia bolilor de diverse tipuri. Cu toate acestea, putini dintre noi realizeaza ca tocmai calitatea alimentelor determina direct performantele noastre fizice, emotionale si mentale. O modalitate radicala de a pune capat introducerii de toxine in organism si de a-i asigura acestuia o energie debordanta, este renuntarea la consumul alimentelor prelucrate termic. Aceasta abordare a fost adoptata in ultimii ani de grupuri largi de oameni aflati in cautarea unei alimentatii cat mai sanatoase si armonioase. Rezultatele obtinute de acestia sunt deosebit de incurajatoare.
Modul gresit de gândire în ceea ce priveste viata în general si hrana în particular este cauza generala a unor existente nefericite, adesea macinate de boli. Iata în acest sens câteva aspecte esentiale care trebuie remarcate: •suntem fiinte biologice (nu tehnologice, fizice sau chimice); modul de hranire trebuie sa fie cel natural; •dieta noastra normala este cea frugivora; •fructele vii, plantele suculente si semintele sunt alimentele care constituie dieta noastra naturala, normala, foarte delicioasa si sanatoasa; "hrana vie pentru oameni vii"; •folosirea focului pentru prepararea hranei este un act de distrugere care creeaza toxine; carnea, semintele si cerealele prajite sau coapte sunt cancerigene; •toti nutrientii de care avem nevoie se gasesc în fructe, legume si seminte; nu este necesar sa omorâm si sa mâncam animale moarte (cadavre); •un mar este incomensurabil mai hranitor decât orice aliment gatit la foc; alimentatia simpla nu este deloc plictisitoare ci ne elibereaza de biciul senzatiilor tari care oboseste organismul si-l înbatrâneste prematur; •corpul nostru stie singur cum sa se vindece de boli, noi trebuie doar sa îi permitem acest lucru prin hranirea cu sucuri integrale vii (de fructe sau legume) sau doar cu apa si sa ne odihnim (pentru a-i permite sa elimine toxinele acumulate); •nu putem sa ne însanatosim daca continuam sa ne poluam corpul cu medicamente de origine chimica si cu "alimente" moarte; •imensa majoritate a substantelor chimice din medicamente este o adevarata otrava pentru corp si nu determina însanatosire reala, ci doar forteaza organismul sa se comporte într-un anume fel pentru ca simptomele bolii sa nu se mai manifeste vizibil (dar boala continua sa "lucreze" nevazuta); •nu exista solutii instantanee sau scurtaturi pentru însanatosire; doar corpul însusi poate sa-si faca singur ordine în "ograda" sa, iar pentru asta are nevoie de o hrana curata, fara toxine, si de conditii propice; •bolile nu sunt inevitabile; ne înbolnavim atunci când continuam sa ne otravim cu toxine si stresam corpul si mintea; •nimeni nu trebuie sa se teama sau sa intre în panica atunci când se înbolnaveste; boala este modul natural si normal prin care corpul ne semnaleaza ca trebuie sa-l lasam sa elimine toxinele pâna nu este prea târziu; •sanatatea perfecta si o viata fericita sunt drepturile noastre dobândite la nastere, si le putem asigura în fiecare zi printr-o hrana vie si fara toxine;
Beneficii evidente
Hrana vie confera o constanta stare generala de bine si euforie naturala printr-un aport de energie vie, o energie a vietii pura, nedistorsionata si curata. Somnul devine mai odihnitor si mai eficient, adica în putine ore de somn corpul se reface mai repede si mult mai bine. Hrana vie confera o atentie sporita în mod natural, ne-fortat si o gândire clara dublata de bun simt. Cei care adopta o dieta bazata pe hrana vie devin gradat mai activi si mai entuziasti în actiunile lor si capata o gândire pozitiva, o siguranta de sine din ce în ce mai mare. De asemenea, stresul si tensiunile vietii de zi cu zi îsi diminueaza foarte mult efectele devenind foarte usor controlabile, iar înbolnavirile dispar aproape în totalitate.
Care e problema cu mâncarea gatita?
Aproape toata lumea are carii dentare, vedere slaba care necesita ochelari, se înbolnaveste de gripa sau alte boli. Gatitul alimentelor este un proces care distruge hrana din momentul în care se foloseste caldura. Cu mult înainte de a apare arsura binecunoscuta, valorile hranitoare ale alimentului sunt distruse datorita încalzirii. Orice hrana vie devine moarta (definitiv) odata cu expunerea la caldura.
Proteinele încep sa se "stranga", sa se coaguleze sau sa se delamineze (îsi pierd structura care le mentinea forma) asa cum se poate vedea de catre oricine care gateste brânzeturi sau oua. La temperaturile obisnuite de gatire, ele sunt complet jefuite de orice nutrienti.
Proteinele gatite intra în putrefactie rapida (datorita bacteriilor) odata ajunse în tractul digestiv si dau nastere unor otravuri periculoase ca ptomaina, leucomaina, mercaptanii, amoniacul, sulfura de hidrogen, putrescina, cadaverina si multe altele. Toate acestea sunt absorbite în sânge si cauzeaza numeroase boli.
Gatitul face ca hrana sa devina toxica. Toxicitatea este confirmata de dublarea (uneori triplarea) celulelor albe din sânge imediat dupa ce începe asimilarea hranei gatite. Celulele albe reprezinta unul dintre componentele sistemului imunitar si actioneaza pentru a izola toxinele, dar nu întotdeauna reusesc...
Sute de cercetari amintite în cartea "Dieta, nutritie si cancer" editata de Consiliul National de Cercetare al Academiei Nationale de Stiinta din S.U.A. demonstreaza ca toate procesele de gatire ce folosesc încalzirea hranei genereaza rapid substante mutagene si cancerigene care ajung apoi în corpul uman.
Vitaminele sunt distruse cel mai usor de caldura. Mineralele îsi pierd imediat contextul organic (viu) si se întorc în starea moarta, inactiva. Într-o astfel de stare ele sunt inutilizabile de catre organism care le arunca ca pe niste deseuri inutile. Mineralele anorganice sunt foarte toxice. Iodul, de exemplu, este un nutrient esential, cu conditia ca sa fie într-o forma biologica vie. În starea sa anorganica, chimic pura, afecteaza craniul si oasele. Fierul, în starea sa anorganica, cauzeaza hepatita si hemocromatoza.
Grasimile încalzite sunt periculoase pentru ca au în componenta lor acroleine, radicali liberi si alte substante mutagene si cancerigene, conform lucrarii amintite mai sus.
Hrana gatita nu numai ca necesita un timp mult mai îndelungat de digestie (consumând astfel enorm din energia organismului), dar de multe ori este indigesta ca în cazul proteinelor încalzite. Mâncarea gatita fermenteaza foarte repede si intra în putrefactie odata ajunsa în intestine, în timp ce hrana vie este aproape în totalitate absorbita înainte ca fermentii bacterieni sa înceapa procesul de putrefactie.
Aceasta a fost evidentiata de faptul ca omul care se hraneste cu mâncare gatita are aproximativ 1 kg de bacterii intestinale, iar cel care foloseste exclusiv hrana vie are de câteva ori mai putine. Aproape 20% din fecalele celor hraniti cu alimente gatite reprezinta bacterii moarte, în timp ce hrana vie face ca acest procent sa fie uluitor de mic.
Daca fierbeti sau coaceti un cartof si-l puneti apoi alaturi de unul viu (întreg), acesta din urma va fi neschimbat câteva saptamâni dupa care va începe chiar sa încolteasca, în timp ce cartoful gatit va fermenta în doar doua zile. Asta va poate da o idee despre ceea ce se întâmpla cu mâncarea gatita ajunsa în intestine unde timpul de doua zile necesar putrefactiei în aer liber este aici redus la numai doua ore.
Daca nu v-am convins pâna acum despre ce se întâmpla în intestin cu mâncarea gatita, nu-mi ramâne decât sa va întreb sincer: ati vomitat vreodata? Hrana moarta aduce boala si apropie foarte mult momentul mortii.
Dar nu trebuie sa ma credeti pe cuvânt! Daca sunteti interesati, puteti cumpara câtiva soricei sau hamsteri si sa hraniti o parte din ei numai cu hrana vie, iar cealalta parte cu aceeasi hrana, dar gatita. Va dura numai câteva saptamâni pâna semnele vor deveni evidente, pentru ca oricine poate face diferenta între un hamster mort si unul viu.
Dar mai bine, va puteti schimba dieta chiar din acest moment si sa folositi numai hrana vie. Veti vedea ca ceea ce ati citit aici devine realitate. Atentie însa la primele saptamâni sau chiar luni, când corpul va avea tendinta sa se descotorosesca foarte rapid de toate toxinele acumulate de-a lungul anilor, aparând astfel diverse simptome de boala aparenta si stari de disconfort.
Detoxifierea este importanta
Daca v-ati hotarât sa consumati numai hrana vie, este foarte important sa aveti în vedere ca de îndata ce renuntati total la hrana gatita corpul are tendinta naturala sa înceapa un proces de detoxifiere. Cât dureaza acest proces? Depinde de câte toxine ati acumulat, depinde de ce fel de viata ati dus pâna în acel moment.
Exista diverse manifestari care apar în acest proces de eliminare a toxinelor. Cel mai bine este sa va adresati unui nutritionist sau macar medicului de familie.
Printre cele mai întâlnite manifestari se numara durerile de cap, greturi, stomac deranjat, acnee, mâncarimi, miros urât al corpului. Aceste simptome dispar de obicei dupa o scurta perioada de timp. Daca acestea sunt prea violente, puteti face o trecere gradata, prin cresterea progresiva a procentului de hrana vie si scaderea corespunzatoare a partii de alimente gatite. Daca aceste simptome persista va trebui sa consultati un medic pentru ca, în acest caz, ele nu mai pot fi cauzate de detoxifiere.
Unii acuza o foame continua, care este însa cauzata psihologic. Specialistii în nutritie recomanda activitati ajutatoare: meditatia, relaxarea sau alte practici spirituale, dar mai ales luati masa într-un cadru special, nestresant. Alimentele consumate în graba sau sub stres nu satisfac foamea fizica si nici pe cea psihologica. Dieta vie nu trebuie sa se limiteze la fructe si legume, ci adaugati cereale si seminte sau mieji. Laptele trebuie consumat numai crud (daca aveti încredere în furnizorul vostru). Consumati si hrana vie bogata în proteine si uleiuri, nu va limitati numai la fructe si legume.
De cele mai multe ori persista "nevoia" unor alimente nesanatoase. În locul dulciurilor, consumati cu încredere fructe uscate (caise, prune, curmale, smochine), fructe foarte dulci (mango, piersici) si banane, dar puteti folosi si miere (doar daca sunteti absolut sigur ca nu este contrafacuta din zahar). Pentru cei care simt nevoia unor alimente grase, se recomanda pasta de susan (tahini) în combinatie cu miere sau alte fructe. O buna masura pentru a pacali mintea care tot "cere" alimente nesanatoase este gandul "ce consecinte are consumul acestui aliment si cât de rau ma voi simti dupa aceea". Eventual va puteti face un jurnal în care sa scrieti ce fel de simptome aveti si cât de rau va simtiti când consumati alimentul nesanatos. Amintiti-va ca sanatatea este mult mai importanta decât dogma.
Pentru cei care totdeauna se plâng de frig, acest simptom va dispare cu timpul pentru ca hrana vie aduce un aport de energie direct asimilabila de organism iar digestia sa nu consuma cantitati uriase de energie ca în cazul alimentelor gatite. Un asemenea simptom indica o secretie biliara insuficienta si o digestie greoaie. În acest caz nu se indica postul total. Exercitii fizice rapide (mers rapid) timp de minim 20 minute zilnic, sau masajul cu uleiuri vegetale nerafinate sunt doar câteva din metodele de remediere.
Cei care prefera condimentele pot folosi ghimbir, ardei iute, piper negru, chimen, coriandru, etc. Folosite cu grija si în mod corect vor rezolva problema. De asemenea, reducerea numarului de mese poate duce la cresterea focului digestiv pentru ca stomacul are timp sa se odihneasca între mese.
O alta metoda pentru a amplifica atat cel focul digestiv cat si pentru cresterea temperaturii normale a corpului pe cai armonioase, o metoda eficienta si naturala este practica exercitiilor Hatha Yoga precum Nauli Kriya, Uddhiyana Bandha sau Mayurasana (postura paunului). Se recomanda ca aceste procedee sa fie practicate sub indrumarea unui maestru Yoga competent.
Oboseala cronica si slabiciunea sunt simptomele acumularii de toxine in organism. Dar oare dormiti suficient? Sunteti foarte stresat? Aveti o activitate sexuala haotica si epuizanta? Toti acestia sunt factori care determina oboseala. Evaluati-va viata cât mai obiectiv si eliminati cauzele oboselii. Consumul continuat de zahar rafinat duce la o oboseala continua. Înlocuiti zaharul cu miere, fructe dulci si suc de morcovi, iar în cazuri extreme consultati medicul.
În încheiere, câteva sfaturi pentru un succes deplin cu hrana vie. Evitati obsesiile si emotiile negative precum ura, frica, egoismul, pentru ca acestea sunt adevarate otravuri mai intai pentru minte si apoi pentru corp. Cautati motive pozitive pentru trecerea la aceasta dieta. Cel mai bine este sa aveti o relatie emotional-mentala buna cu hrana vie. Veti fi rasplatiti înzecit!
Prelucrare dupa un articol de Ionut Mihai (AIM): Link sters de moderator
|
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Rexx, vrei sa fii buna si postezi doar link-ul? Daca ai ceva de spus , citim cu placere, dar ca sa copiezi ce spun altii si sa dai "paste" aici este un fel de propaganda. Spune-ne din experienta ta, asta este ceva viu, nu ceva la mana a doua! Link-ul este suficient pentru cei interesati de detalii.
Rexx wrote: Carnea nu este buna pentru noi deoarece ne incetoseaza gandirea.
Dar a fi vegetarian este raspunsul pentru a fi sanatos si implinit. Cele trei probleme importante care trebuiesc luate in considerare cu privire la vegetarism sunt: spirtualitatea, mentalul si fizicul.
Sunt multe beneficii daca devenim vegetarieni decat daca am continua sau am vrea sa fim carnivori. Fiind vegetarian este cu totul o alta experienta. Cei care consuma carne sunt constant bolnavi, obositi, si supraponderali. Ca vegetarian poti sa fii sanatos, plin de energie, si sa ai o greutate perfecta. Daca vreti sa deveniti vegetarieni este cea mai buna solutie pe care o oferiti corpului, mintii si sufletului.
Rexx, mi se par de-a dreptul hazardate aceste afirmatii. Eu sunt intr-o stare fizica, mintala si sufleteasca excelenta, desi consum si carne. Si cunosc pe multi altii la fel. Poate ca tie ti s-au rezolvat astfel probleme grave, dar nu poti sa pui un tipar pentru toti. Unii isi gasesc implinirea si in altceva decat in a manca una sau alta. Mi se pare o gandire animalica asta, sa ai satisfactia vietii in farfurie! |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 3/2/2009 Mesaje: 36
| PROPAGÁNDA, propagande, s. f. Ac?iune de raspândire a unor idei care prezinta ?i sus?in o teorie, o concep?ie, un partid politic etc., cu scopul de a convinge ?i de a câ?tiga adep?i.
PROPAGÁNDA ~e f. Raspândire în mase a unor idei, concep?ii sau cuno?tin?e (cu un anumit scop politic).
Acesta este un post care nu a ofensat pe nimeni(dpdv al regulilor acestui forum) si nici nu sustine formarea unui grup de adepti de hrana vie. Postarile din topic-ul acesta reprezinta ALTERNATIVA MEA nu o gandire animalica. Gandire animalica = gandire instinctiva bazata pe supravietuire. Acest lucru nu este prezentat in articolele de mai sus. Articolele sunt pentru mine si pentru cei interesati. Ei vor decide daca vor sa citeasca in continuare sau nu. Viata e prea scurta!
Peace!:018: |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Pai se pare ca tu nu vii aici pentru un schimb de idei, ci pentru a ne face ucenicii tai. Tu nu admiti ca poti gresi? Sau detii adevarul absolut? Esti un guru, sau ceva de genu'? Incearca sa fii mai personala, sa vorbesti mai de la om la om, ca nu suntem la vreun curs aici! |
|
|