Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Da, au dreptul copiii la alocatie pana implinesc 18 ani. Se da si din urma. Mi se pare ca acest trusou (sau ce denumire are) se poate cere pana implineste copilul 6 luni? Nu stiu cum e acum cu acea negatie, mie nu mi s-a cerut acum 4 ani cand am depus dosarul ei. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/13/2006 Mesaje: 1653
| nikmiki wrote:Noi vrem sa plecam in nov in tara.Eu am dreptul la alocatie pt fata mea?Pana la ce varsta pot sa depun dosarul fetei sau nu conteaza varsta copilului?Si am inteles ca trebuie sa iau negaTie ca nu primesc alocatie de aici,Spania, De unde anume pot sa iau aceasta negatie? Aaaaaaaaa,si mai am dreptul la trusoul si alocatia pt nou-nascuti?
Noi ne-am intors din Spania anul trecut, nu am luat nici o negatie, am mers aici la un notar si am dat o declaratie pe propia raspundere ca nu incasam pt copil nici un drept de natura financiara din nici un stat, trebuie sa mergi impreuna cu sotul tau, si sa ai toate actele la tine. Oricum notarul iti spune ce iti trebuie. Daca iei acea negatie si poate vrei sa te mai intorci acolo pierzi toate drepturile... Am incasat si trusoul si prima de nastere si alocatia din urma, iar cand in sfarsit am avut certificatul romanesc copilul avea deja 9 luni. Off topic sfat : mergi la pediatru si spune-i ca ai vrea sa faci optional vaccinul pentru tuberculoza, eu m-am zbatut un an pana am reusit sa-l facem, poate acolo sunt doze unice...in fine nu strica sa intrebi. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 7/18/2010 Mesaje: 881
| delfinasa,Kmy Multumesc mult. Pai daca pot sa ma duc in tara si sa scot de la notar o declaratie ca nu incasez nimic e f bine,imi vine mai usor.Eu am deja certificatul fetei romanesc.Dar tie ti-a dat alocatie pt fata cu certificat spaniol? Unde sa intreb de vaccinul pt tuberculoza?In Spania sau Romania? |
|

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Nikmiki eu tot in Spania sunt .Deci bebe al meu avea 5 luni can am depus actele acum o luna si cateva zile .Mie nu mi-a zis nimeni de nici o negatie, deoarece nu am avut 2 ani de stat aici nu am avut dreptul la 2500 euro, deci nimic pana acum de aici .Ai dreptul la trusou si la alocatie nou nascut (bani care se iau o singura data=380 RON. )doar copiii nascuti pana in luna iulie ,deci ai dreptul ,apoi din cauza crizei, presupun ,cei nascuti dupa nu mai au dreptul .Apoi alocatia normala care se da pana la 18 ani merge in cont in fiecare luna ,daca preferi asa ,noi asa facem.Ai zis ca ai certificat romanesc ceea ce este foarte bine si noi l-am avut facut aici.si trebuie cont romanesc sa-ti depuna banii plus celelate documente necessare.Daca nu reusesti sa ieie banii poti face o procura la cineva si ti-i ia. PS. In ce zona a Spaniei locuiesti?. |
|

| nikmiki wrote:delfinasa,Kmy  Multumesc mult. Pai daca pot sa ma duc in tara si sa scot de la notar o declaratie ca nu incasez nimic e f bine,imi vine mai usor.Eu am deja certificatul fetei romanesc.Dar tie ti-a dat alocatie pt fata cu certificat spaniol? Unde sa intreb de vaccinul pt tuberculoza?In Spania sau Romania? In Spania, eu locuiam in Madrid, nu era inclus in calendarul de vaccinare si trebuie sa-l cumperi, noi ne-am intors in iunie anul trecut si in sfarsit l-am facut ieri...dupa muuuulte spagi pe ici pe colo... O sa-ti dau PM mai tarziu cu mai multe detalii. Dosarul pt alocatie si celelelte l-am depus dupa ce am obtinut certificatul romanesc, alocatia o primesc pe card, trusoul si prima de nastere trebuie sa le ridici de la caseria primariei
|
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| acum iti trebuie acea "negatie",adica o hartie de la seguridad social cum ca din spania nu primesti nimic.in caz contrar ei trimit cerere in spania de unde li se raspunde daca ai dreptul sau nu sa ceri de acolo si depinde de raspuns iti aproba alocatia in romania.asa ni s-a intamplat noua.noi in ianuarie am primit din spania,dar acum nu ni s-a mai dat pentru ca nu ne mai incadram cu renta.in martie am depus actele in romania si acum cateva zile ne-a venit raspunsul cum ca nu ni se aproba ca avem dreptul sa cerem din spania.acum vreau sa vad ce ne spun cei de la seguridad social si sa ne dea ei o hartie cum nu mai primim si sa depun inca odata aici |
|

| Multumesc mult fetelor! Ca intotdeauna ma bucur ca ma pot baza pe voi Imi pare rau ca nu am putut raspunde mai devreme dar nu am avut net vreo 2 zile Ely,noi locuim la vreo 40 km de Talavera,apartinem de Toledo. Tu unde locuiesti?Poate stai aproape de mine |
|

| Ely wrote:Nikmiki eu tot in Spania sunt .Deci bebe al meu avea 5 luni can am depus actele acum o luna si cateva zile .Mie nu mi-a zis nimeni de nici o negatie, deoarece nu am avut 2 ani de stat aici nu am avut dreptul la 2500 euro, deci nimic pana acum de aici . Ely, daca ai certificatul verde de cetatean comunitar, mergi la primaria de unde apartii si trebuie sa-ti dea un premiu sau ajutor, in Madrid mie mi-a dat 100 de euro + 2500 de la seguridad + daca lucrezi cu acte cate 100 in primele 4 luni cat stai in maternitate... daca nu le-ai cerut cred ca poti sa o faci, cred ca se da din urma cat ai stat in maternitate...oricum daca mergi la seguridad si intrebi te informeaza ei ... |
|
| Kmy wrote:Ely, daca ai certificatul verde de cetatean comunitar, mergi la primaria de unde apartii si trebuie sa-ti dea un premiu sau ajutor, in Madrid mie mi-a dat 100 de euro + 2500 de la seguridad + daca lucrezi cu acte cate 100 in primele 4 luni cat stai in maternitate... daca nu le-ai cerut cred ca poti sa o faci, cred ca se da din urma cat ai stat in maternitate...oricum daca mergi la seguridad si intrebi te informeaza ei ... de cei 100 euro/luna stiam ca se da la mamele lucratoare,cel putin la noi asa e.alocatia depinde de fiecare regiune.in cataluña se da aprox 600 euro/an pana implineste copilul 3 ani,in valencia asta nu este,la noi este numai cel de la seguridad care depinde daca te integrezi,depinde cati copii ai,si depinde de venit. noi pana la urma...a mers sotul de a cerut hartia respectiva si acum sper sa ajunga pana sa plecam noi sa merg sa prezint aici si sa mai asteptam pana ne raspunde |
|

| Kamy multumesc de informatii ,am certificatul verde de cand ne-am mutat aici ,stiu ca sunt mai multe drepturi mai m-au informat si mamicile de aici ,dar se pare ca eu ma incadrez doar la cea cu premiu:018: .'.',care o fi aceea ca as intreba .Nu ma incadrez in nici una de lucrat nu am lucrat ,2500 pauza ca nu am doi ani in Spania asa ca... sanatosi sa fim si sa ne putem descurca si fara ei. Fluturas bafta mare sa aveti ,sa puteti sa va rezolvati cat mai repede actele necesare.
|
|

| Ely wrote:...dar se pare ca eu ma incadrez doar la cea cu premiu:018: .'.',care o fi aceea ca as intreba . Premiul se numea in Madrdid cheque bebe , o sa-ti trimit un PM cu premiul din toate zonele, poate te incadrezi undeva |
|
| Kmy wrote:Premiul se numea in Madrdid cheque bebe , o sa-ti trimit un PM cu premiul din toate zonele, poate te incadrezi undeva trimite-mi si mie |
|

| Kmy wrote:Premiul se numea in Madrdid cheque bebe , o sa-ti trimit un PM cu premiul din toate zonele, poate te incadrezi undeva TRrimite-mi si mie PM,te rog! Multumesc!
|
|

| Kmy multumesc |
|

| Multumuesc mult Kmy |
|
|