Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Am citit undeva (fara a se da mai multe detalii) ca cica varianta cu alocatia de 2oo ron care ar trebui sa se dea anul viitor copiilor cu varsta pana in 2 ani, a fost respinsa de Senat. Stie cineva ceva despre asta? Poate mamicile care lucreaza si sunt mai ''in tema''? Sa inteleg ca anul viitor mamicile care sunt in C.I.C. vor lua 600 ron + 24 ron alocatia? Care-i treaba? E adevarat? |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Eu nu am auzit asa ceva, dar sunt curioasa sa aflu amanunte.... Stie cineva mai multe? |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Da fetelor, este adevarat. Practic senatorii au fost toti prezenti in sala cand si-au votat pensiile (de lux evident) dupa care la urmatorea propunere, care era cea cu alocatiile au parasit sala astfel ca atunci cand s-a votat propunerea nu s-a intrunit cvorumul ... parca asa se numeste, si deci propunerea a picat.
A PICAT ORDONANTA PRIVIND ALOCATIILE Legea nu a fost aprobata din cauza senatorilor absenti Vineri 13 October 2006, 06:43 Absenteismul din Parlament a devenit boala cronica, iar legile organice nu pot fi votate de câteva saptamâni bune. Ordonanta prin care proaspetele mamici ar fi trebuit sa primeasca sase milioane de lei pe perioada cât nu lucreaza si alte doua pâna la vârsta de doi ani a copilului a fost respinsa de senatori.
Conform ordonantei, mamele ar fi beneficiat de doua milioane de lei alocatie pentru copil si în cazul în care s-ar fi întors la munca. PSD a votat împotriva pe motiv ca ar fi o discriminare ca bebelusii sa primeasca doua milioane, în timp ce copiii peste doi ani primesc alocatie 200.000 de lei vechi. Noua voturi au lipsit ca ordonanta propusa de Guvern sa treaca de Senat, si asta fiindca au lipsit 62 de senatori ai Coalitiei din 134.
Conform listei de prezenta nici presedintele PC Dan Voiculescu nu a fost prezent în sala când s-a votat ordonanta. Dar el a sustinut contrariul în fata presei.
"Eram în sala, am votat, m-am abtinut, iar dumneavoastra înseamna ca sunteti cu capul în nori", a spus Voiculescu.
Tocmai joi, premierul a facut o vizita la Parlament, sa vada câti liberali sunt la serviciu.
"Am hotarât ca prezenta sa fie un criteriu, fie pentru participarea pe liste la Parlamenutl European, fie pentru listele nationale", a declarat premierul.
Votul negativ a fost dat în parlament chiar în momentul în care ministrul Muncii prezenta în conferinta de presa beneficiile acestui nou sistem. Acum, mamele primesc opt milioane de lei pâna la vârsta de doi ani a copilului, pe care îi pierd daca se întorc la munca. |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| nici nu se putea un motiv mai bun pt o zi "minunata" apropo, nu cunoasteti vreun terorist ceva, sa vorbim cu el de-o bomba pe la parlament? |
|

| Multumim, Roxanel. O, ce veste minunata Sunt in asteptare, acum, sa vad ce mai urmeaza, |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Am si eu o nelamurire cu privire la alocatia de stat pt copii...i-am depus dosarul Karinei in toamna, i-a venit acasa la socrii prima alocatie prin posta si are de luat si din urma cu 1 an...am inteles ca banii de alocatie nu pot fi virati in cont decat dupa ce se primeste prima alocatie, iar acum i-au spus tatalui meu ca trebuie sa primeasca si banii din urma si abia apoi o sa poata merge la o banca...acum, noi i-am trimis procura sa faca chestia asta, dar banca (nu mai retin exact care) nu vrea sa deschida cont pe numele copilului cu imputernicire de la parinti (si cu toate actele copilului si ale noastre trimise in original) pe motivul ca parintele trebuie sa se prezinte personal...eu stiu ca imputernicirea generala ce i-am trimis-o este valabila pentru reprezentarea noastra in fata oricarei institutii, cu exceptiile in care o imputernicire speciala se cere, dar in cazul asta nu i-au spus ca s-ar aplica si atunci ce lege se aplica, legea junglei?  |
|

Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| adica legea prin care trebuia sa luam 2 mil. din luna ianuarie 2006, nu au fost aprobata?
da ce e in capul loc? au impresia k 240.000 e de ajuns? |
|

Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
|
Intre timp, aceasta lege s-a aprobat. De la 1 ianuarie, alocatia pt copii este de 200 ron, iar indemnizatia pt cresterea si ingrijirea copilului este de 600 ron. Stimulentul pt intoarcerea la munca inaintea varstei de 2 ani va fi de 100 ron. Totusi, cred ca, daca copilul e nascut inaintea datei de 1 ianuarie 2007, cuantumurile indemnizatiei pe toata perioada concediului, precum si al alocatiei copilului raman cele de pana acum. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| chestia cu 200 ron alocatie era amageala. Erau aceiasi bani, dar virati din bugete diferite, ca sa se mai joace ei. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| E amageala pt cele care au dreptul acum la cele 800 Ron. Alocatia marita (pana la varsta de 2 ani) sa da pt toti copii, indiferent daca mama are dreptul la indemnizatie sau nu. |
|

| Niko are dreptate,pentru cele care nu au dreptul la alocatie, e un adevarat castig! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Pe mine ma deranjeaza partea cu suplimentul daca te intorci la munca. S-a zis ca se da ca sa ai cu ce plati o bona (adica 3 mil de lei pt salariul bonei!!!), iar dupa 1 ian 2007 doar 1 mil de lei pt acelasi lucru. Care bona sta cu un mil lei?. Pt ca alocatia copilului e alocatie pt pamparsi, lapte, ca si la cele care nu au dreptul. Asta mi se pare batjocura pe fata, in conditiile in care acum o bona cere cel putin 3 mil pe 9-10 ore/zi, 5 zile pe saptamana. |
|

Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| eu m-as bucura f tare sa se mareasca alocatie, avand in vedere ca nu castig nici un ban si chiar eram ff suparata cand am auzit ca nu se mai da |
|

| Miraa, dar tu nu iei indemnizatia penru CIC?Pentru ca suma ramane aceeasi, adica 800 RON,doar impartirea banilor intre mama si copil,e alta. |
|

| Miri wrote:Miraa, dar tu nu iei indemnizatia penru CIC?Pentru ca suma ramane aceeasi, adica 800 RON,doar impartirea banilor intre mama si copil,e alta.
Din cate stiu e studenta, deci... nu Miraa, ma insel? |
|
|