Profil: alina89
Despre
Utilizator: alina89
Nivel: Avansat
Statistici
A intrat: Tuesday, March 21, 2017
Ultima vizita: Thursday, September 23, 2021 12:28 PM
Numarul de postari: 2,542
[0.24% din toate postarile / 0.92 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: Clubul mamicilor incepatoare - 15
Postat: Sunday, May 30, 2021 11:24 PM
Confirm si eu tot ce au spus fetele, e jale si la noi si nu face nimiiic fara mine, cum ma vede "mamiiii mana" , "mamii aide". Dimineata a strigat intruna din varful patului stand in fund pe perna mea si rezemat de spatarul patului "mamiii aide inapoi" pana l-a trezit si pe sot si pe cel mare, fugisem rapid la baie Lol E si iar racit, deci din februarie pana acum mai mult raciti am stat, luam de la cel mare si desi lui ii trece imediat noi zacem cate 1-2 saptamani.. intradevar afara e si la noi ceva mai bine. Noi stam cam 1h-2h dimineata si 1h-1h30 dupa masa, dar cum toata saptamana trecuta am fost toti bolnavi nu am iesit deloc si ne-a zapacit rau. Ce sa zic, e doar inceputul Lol alcool alcool alcool

simmo, imi pare rau ca nu e mai bine mama ta Cray

img
Factor V G 1691A Leiden -/+;
SOE - decembrie 2018
Postat: Sunday, May 16, 2021 3:12 PM
Mihaelaalin wrote:
Poate am gresit ca iam dat atatea medicamente dar cand vad ca are temperatura 37,8-9 deja ma panichezi sa nu faca mai mare prima data ii pun sosete dupa Ii dau ceva si a-mi este si soacra pe langa mine care ma sperie

Nu mai da sub nici o forma novocalmin la copil asa de mic fara stricta supraveghere medicala (medic pe ambulanta sau la camera de garda). Eu nu inteleg cum ii masori temperatura, pentru ca toate valorile trecute de tine NU sunt FEBRA. Temperatura la bebelusi se masoara RECTAL. Nu inteleg ce este in capul acestor doctori cand dau retete de novocalmin asa la liber sa aiba "preventiv" in casa. Copilul meu a facut 40,1 vineri seara si nu am dat novocalmin. Am administrat antitermic la 4h si facut comprese doar cu apa pana scadea si puteam administra celalalt tip de antitermic. Este foarte foarte important sa ne informam cum trebuie, mai ales cand este vorba de copii atat de mici.

https://totuldespremame.ro/copilul-tau/supozitoare-novocalmin

LE: doza de antitermic se prescrie in functie de kg copilului, daca administrezi o doza gresita nu o sa fie eficient pentru copil si nici nu vei putea administra altceva in urmatoarele 4h.

img
SOE - decembrie 2018
Postat: Saturday, May 15, 2021 9:13 PM
Mihaelaalin wrote:
Mamaici ce aseara bebe imi face febra 38,2..3 iam dar nurofen 2 mil iam bagat si jumatate de supozitor cu paracetamol ia trecut si am cum are iar 38 iam dat putin Algin 1mil ca atat e scris pe cutie de doctora el este vioi se joaca decat ca daca in faci ceva si nu ii convine mârâie din ce cauza poate sa imi faca febra o fii de la dinti

algin si nurofen este acelasi lucru, nu se dau impreuna si nici intercalate ci la distanta de 8h una de cealalta. Dupa Algin SAU Nurofen, trebuie sa treaca minim 4 ore pana la urmatoarea doza de paracetamol sau panadol. (indiferent ca este supozitor sau sirop). Gramajul se da in functie de kg copilului, nu de varsta. Iar cu antitermic se intervine de la 38.5 rectal, dar se urmareste si starea copilului, daca are stare generala f modificata ii poti da si mai devreme cum ati avut voi, dar dupa 38 in orice caz. Sa te asiguri ca nu dai prea repede, nu s-a inteles din mesajul tau cum le-ai administrat exact.

img
SOE - decembrie 2018
Postat: Friday, May 7, 2021 2:01 PM
maria2013 wrote:
Cu sistemele e o chestie de preferinte. Ce e ok pt un parinte, nu e ok pt altii si pâna nu probezi nu prea poti sa stii ce ti se potriveste. Mie, personal, Manduca deloc nu îmi place! Mi se pare rigid si masiv. In schimb, îmi place Lenny Lamb, care altora li se pare... cârpa. La Ana am avut un Wunderkid (desi exista câteva comentarii nu stiu cat de reale pe net, de la care au luat nastere alte comentarii,noua ne-a placut de minune!) si un ssc Baby de la Ia-ma cu tine. In ambele a stat foarte, foarte bine, dar sufletul meu tot tânjea si dupa Lenny. Am sansa sa iau acum, la bebe2! Abia astept!

Defapt atat Wunderkid cat si Ia-ma cu tine sunt foarte controversate si nerecomandate pe grupul de babywearing Lol Eu am probat mai multe inclusiv Lanny Lamb, eu nu am auzit pe nimeni nemultumit de el, eram si eu setata tot pe el, ador imprimeurile lor, dar dupa ce l-am probat nu mi s-a potrivit, mi s-a parut greoi/gros nu stiu cum sa zic, la primul bebe dupa ce am probat mai multe intrun magazin dedicat am ramas cu Luna Evo, iar la al doilea bebe mi s-a pus pata pe Radira Tiny Baby si cu el am ramas. Mi-a placut enorm Radira, pe timp de vara insa nu l-am purtat sa imi dau seama daca ar fi prea gros.

img
SOE - decembrie 2018
Postat: Friday, May 7, 2021 9:44 AM
Maria.mmh te rog, daca mai poti edita, sa ma scoti si pe mine de pe lista. Multumesc!

img
SOE - decembrie 2018
Subiect: Clubul mamicilor incepatoare - 14
Postat: Tuesday, May 4, 2021 3:22 PM
Roser wrote:
Fetelor vroiam sa va intreb despre vaccinul Bexsero daca este in schema de vaccinare din Romania. Aici ar trebui sa-l facem la 3 luni dar in iunie cand Hugo o sa faca 3 luni o sa fim in Romania si ar trebui sa il facem acolo. Oare se da fara reteta in farmacie?

Freya si Ellena vroiam sa va multumesc pt ca mi-ati recomandat More Milk Plus, m-a ajutat foarte mult, am reusit sa renuntam la lapte praf. Il iau de vreo 4 zile, nu stiu daca sa mai iau in continuare, mi-e sa nu scada iar productia daca il las...
De vreo 2 nopti Hugo doarme si 4-5 ore legate, nu se mai trezeste la titi, mi se fac tari ca pietrele, cred ca va trebui sa folosesc pompa.

Ahh si azi avem o premiera: prima data cand pe timp de zi am putut sa il las din brate si doarme singurel. Am crezut ca nu mai vine ziua asta :) Tot lipit de mine a stat pana acum.

Din ce stiu eu trebuie sa ai reteta, nu este in schema de vaccinare obligatorie, este in cea optionala si ti-l poate face orice pediatru, celui mare i-am facut dupa 2 ani 2 doze. Era in jur de 440 lei doza acum 1 an.

img
SOE - decembrie 2018
Subiect: Clubul aspirantelor - 86
Postat: Wednesday, April 21, 2021 9:53 PM
Buna, pe pagina de facebook a clinicii Fetalcare am gasit acest anunt, poate ajuta pe cineva informatia:

Quote:
INOVA?IE - Ecografia transvaginala cu reconstruc?ie 3D
? Suntem încânta?i sa va prezentam un nou proiect pentru ecografia transvaginala 3D.
? Aplica?iile noi, în aparatele de ultima genera?ie vin în sprijinul pacientelor noastre, pentru un diagnostic ?i management corect ale patologiilor genitale.
? În perioada 22.04 -30.05.2021, în cadrul Clinicii Fetal Care, pute?i beneficia GRATUIT de o examinare ecografica ginecologica 3D de înalta performan?a.
? Indica?iile ecografiei transvaginale cu reconstruc?ie 3D:
?? diagnosticul infertilita?ii feminine
?? diagnosticul malforma?iilor congenitale uterine
?? evaluarea cavita?ii uterine pentru fibroame, polipi, sinechii uterine, etc
?? evaluarea endometrului
?? evaluarea zonelor anexiale (ovare)
? Programeaza acum o examinare ecografica cu reconstruc?ie 3D, la cei mai buni speciali?ti.
? Clinica Fetal Care va pune la dispozi?ie cea mai performanta aparatura existen?a pe pia?a în acest moment.
https://fetalcare.ro/obstetrica-ginecologie/

img
SOE - decembrie 2018
Postat: Monday, April 19, 2021 3:15 PM
Ellena20 wrote:
Atunci ii iau Panadol. Am citit tot aici la mamici ca de la Algin, multi bebei au scaunul moale apoi.

Noua ne-a zis sa actionam la nevoie, in rest sa il supraveghem.
Daca e sa faca febra, o sa ii pun intai paracetamol supozitor si vad apoi cum continua.

Am scapat! Acum sa vedem ce urmeaza.

Algin si Nurofen au aceeasi substanta activa, iar Panadol este acelasi lucru cu paracetamol supozitoare. Sa nu le dai mai devreme de nr de ore recomandat. Teoretic dupa 3l se dau toate, practic se pot da cu recomandarea dr si inainte de 3l, o doza mai mica calculata conform cu greutatea copilului. Sau il poti lasa mai dezbracat si face cateva comprese, daca febra nu este foarte mare.

img
SOE - decembrie 2018
Postat: Sunday, April 18, 2021 2:33 PM
Felicitari, Maria! Ma bucur mult pentru tine! Sarcina usoara si sa te bucuri de ea cat de mult poti!

simmo, imi pare tare rau pentru mama ta, iti doresc multa putere sa treci cat mai usor peste incercarea asta. Cheek Kiss

img
SOE - decembrie 2018
Postat: Friday, April 16, 2021 11:02 PM
Fetelor, imi pare rau daca v-am dat griji inutile cand am povestit. Nu asta era intentia mea, nici nu am mai postat de multa vreme pentru ca nu am vrut sa mai zic nici de bine, nici de rau sa nu mai fie interpretat nimic gresit.

Baietelul meu mare a inceput sa spuna primele cuvinte dupa 2a6l, abea la 2a8l si-a dat drumul bine la limbaj, desi el vorbea foarte foarte mult in limba lui nu se intelegea nimic in romana. Acum chiar trece printr-o regresie si poceste absolut fiecare cuvant ca atunci cand era mic si a invatat sa le zica. In cazul nostru cauza principala a fost cu siguranta TV`ul, dar asta este strict experienta noastra. L-am lasat mult in primele 2-3 luni de sarcina si apoi imediat dupa ce am nascut fiind singura casa cu ei 2 la fel, dar apoi cum m-am pus pe picioare l-am taiat complet din program si s-au vazut diferentele. Eu am ramas insarcinata cand el avea 1a sarcina pierduta, apoi iar la 1a1l deci era destul de micut si pentru varsta lui a fost mult TV, iar gresala principala a fost ca l-am lasat mult la duck TV in loc sa ii pun macar ceva care in care se vorbeste.

img
SOE - decembrie 2018