Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/21/2010 Mesaje: 2506
| mie mi se pare absurdiatatea absurditatii sa iti interzica pepenele rosu pe toata perioada lactatiei... daca alaptezi 2 ani si 9 luni (cat am alaptat-o eu pe alexandra) ce faci?, suferi in tacere de dragul fructului?, nici gand....
eu am mancat si piersici si caise si cirese si pepene galben si rosu, ca am nascut amandoi copii vara cand piata e plina de detoate si nu m-am putut abtine, dar am mancat in cantitati mici la inceput si apoi am marit treptat si iti pot spune cu sinceritate si cu toata convingerea ca nu au fost probleme...
ceapa , usturoi , mici...inca din prima luna si bebe nu a aratat nici un semn de nemultumire.... |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Eu sunt de acord cu medicul in ceea ce priveste regimul din prima luna.. apoi introduci treptat alimentele. Eu una asa am facut. Si a fost ok. Acum la 3 luni jumate mananc aproape orice si nu-l deranjeaza pe bb nimic. O luna nu mi s-a parut asa greu.. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/1/2011 Mesaje: 805
| kmn wrote:mie mi se pare absurdiatatea absurditatii sa iti interzica pepenele rosu pe toata perioada lactatiei... daca alaptezi 2 ani si 9 luni (cat am alaptat-o eu pe alexandra) ce faci?, suferi in tacere de dragul fructului?, nici gand.... eu am mancat si piersici si caise si cirese si pepene galben si rosu, ca am nascut amandoi copii vara cand piata e plina de detoate si nu m-am putut abtine, dar am mancat in cantitati mici la inceput si apoi am marit treptat si iti pot spune cu sinceritate si cu toata convingerea ca nu au fost probleme... ceapa , usturoi , mici...inca din prima luna si bebe nu a aratat nici un semn de nemultumire....
Felicitari. Bravo mami.......si pentru cat ai alaptat si pentru ca ai luat atitudine si ai profitat de bunata?ile verii... |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Pana la urma am mancat orice -mai putin prajeli si legumele care se spune ca baloneaza gen varza ,fasole sau ceapa sau usturoi -care pot schimba gustul laptelui . La fructe nu am facut nicio exceptie -acum sunt cu o felie de pepene galben parfumat si rece -yamy! Cum sa ratez fructele verii dupa care sunt innebunita ? |
|
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Eu stiu ca nici ardeiul nu-i bun pentru ca amareaste laptele |
|
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Sincer legume crude nu am mancat decat rosii ,restul nu m-au tentat. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Eu imi aduc aminte ca ma feream de fructele care provocau aciditate ... si mai bine imi faceam compotele .Iar legume nu am mancat deloc crude ... dar eu spre deosebire de tine Oana, am nascut iarna . Acum cand sunt toate ataat de bune e si pacat sa poftesti. Eu zic ca daca mananci moderat nu face rau . |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| bulibuli wrote:Eu sunt de acord cu medicul in ceea ce priveste regimul din prima luna.. apoi introduci treptat alimentele. Eu una asa am facut. Si a fost ok. Acum la 3 luni jumate mananc aproape orice si nu-l deranjeaza pe bb nimic. O luna nu mi s-a parut asa greu.. Da...si pana la urma, trebuie sa observi singurica, ce schimba starea copilasului...si poate fi de la mancare... Eu ma feream de mazare, fasole, varza...desi imi plac foarte mult... Mancam foarte multe lactate si gratare...erau nelipsite gratarele...si dulciurile, mi-am adus aminte! La botezul lui Mateo, am mancat cu o pofta minieclere si-am avut un lapteeeeeeeeeeee...O fi fost de la ele... |
|
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| N-am mancat varza si ceapa/usturoi crude, dar le-am mancat gatite, in rest am mancat orice, am evitat ceaiurile si nu am avut probleme. Asta dupa sfaturi de la altii ca medicul nu mi-a interzis nimic. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Stiu ca am papat orice....o singura data am avut probleme...am papat o sarmaluta |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Vorbeam cu o prietena indianca despre condimente,are baietel de 4 luni si 5 zile si il alapteaza,ea consuma condimente la fiecare masa iar bebe nu se plange...interesant,probabil e obisnuit...eu m-am ferit de condimente,doar putin usturoi si ceapa verde,varza si conopida(care este foarte gazoase pentru bebei)le evitam ca si fasolea boabe,dar mancam pastai. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| georgianam wrote:Buna, am cautat pe forum discutii privind alimentatia la mamici care alapteaza, eu mananc cereale cu iaurt, supa, lapte, orez cu lapte. Ce sa mai mananc, dar sa nu aibe bebe colici. Multumesc si astept raspuns. Georgiana
Scuze daca au fost discutii despre subiect si eu nu am vazut |
|
Inregistrat: 9/4/2011 Mesaje: 1263
| ce parere aveti de ceaiul verde, Beni mai suge, dar nu toata ziua, doar cand il adorm |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Ruth wrote:ce parere aveti de ceaiul verde, Beni mai suge, dar nu toata ziua, doar cand il adorm
Eu bea c-am doua cani pe zi nu avem nici o problema.Si daca tot ma aflu pe aici vreau sa spun ca eu mananc iute la greu c-am de 3-4 si chiar 5 ori pe zi si tot nu vad ca nu are nici un efect Tahel mananca cu aceeasi pofta . |
|
Inregistrat: 9/4/2011 Mesaje: 1263
| Shirel merci , am inceput si eu, pana acum nici o modificare din partea lui Beni |
|
|