Alimente nepermise in perioada alaptarii
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Anca
Scris: Wednesday, October 14, 2009 4:01 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/26/2006
Mami de Andi, ce draguta esti cum te infiltrezi deja pe la subiecte de alaptat computerlove. Daca eram mai atenta la primul copil, poate as fi reusit sa-l alaptez mai mult... Iti doresc succes de pe acum, draga mea!
Si eu am fost stresata de ce sa mananc sau mai bine zis ce sa nu mananc, pentru a nu-l deranja pe dumnealui, bebeloiul. Pentru mine alaptatul, de care Andi n-a avut parte decat o luna, este subiect sensibil si trebuia tratat ca atare. Dar am intrebat in stanga si in dreapta si m-am mai relaxat. Ideea generala e sa ma abtin de la cele ce fermenteaza in burta (fasole, conopida et co.), struguri, pere (care pe mine bebelus m-au dus la spital, mancase mama un castron), muraturi, cola, de care oricum incerc sa ma dezic, si usturoi sau ceapa, care am auzit ca imprima un gust neplacut laptelui. Despre cafea, am intrebat asistenta de la lauze in spital si ea mi-a zis cu umor ca nu sunt bolnava sa nu pot bea si chiar m-a invitat la o cafea, eu care nu visam decat la un 3 in 1 sic. Asa, si despre dulciuri aflasem de rau, dar am rontait de cateva ori 2-3 patratele de cioco si bebe nu a aflat nimic ras. Zic eu ca orice e ok, daca e cu masura.
Si ca o concluzie personala, important e sa mananc, bine si satios, supe, ciorbe si carne din belsug, ca imediat vin si rezultatele: mor dupa falcutele lui Marc, care deja are si gusa yes, si 240 g luate in prima saptamana acasa.
Apropo, felicitari Moni si Anabella, sper sa ma tin si eu dupa voi!
monicaiulia
Scris: Friday, November 13, 2009 12:13 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 10/18/2009
Ma amestec shi eu in discutzie... mie cand am ieshit din maternitate mi-a zis d-na dr. ca am voie sa mananc orice. Eu imi doream sa mananc ardei iute shi mi-a zis da, avetzi voie numai sa nu facetzi excese. Copilul trebuie sa se invetze cu toate gusturile chiar shi cu cel de ceapa shi usturoi . Nu mancatzi in exces shi nu va fi nici o problema. Eu pe prima fetitza am alaptat-o 6 luni shi pe a doua 13 luni.
oanamaria
Scris: Saturday, June 23, 2012 9:55 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Ce de informatii pretioase aici .
Oare am voie fructe gen cirese sau pepene ?
bulibuli
Scris: Saturday, June 23, 2012 10:45 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Eu am mancat aproape orice - mai putin varza si fasole.. in prima luna am tinut regim mai strict, m-am ferit de in special de condimente, chestii care pot fermenta, etc. De pe la 2 luni nu am mai avut nicio restrictie, evit doar alcoolul, chestiile cu multe e-uri, cafeaua, fasolea...

Eu cred ca poti manca, in cantitati mici sa vezi cum reactioneaza.. daca o doare burta elimini ce crezi ca i-ar fi putut da colici.
ingerash
Scris: Saturday, June 23, 2012 11:43 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Oanamaria,evita pepenele rosu,la bebei creaza diaree,poti savura linistita pepene galbenpupici
kmn
Scris: Saturday, June 23, 2012 1:19 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/21/2010
oana...poti mana aproape orice, daca ai pofta de pepene rosu sau orice altceva poti incerca, ca la diversificare la bebei, ma tii minte?
deci...un sigur fruct pe zi, la inceput in cantitati mici si apoi urmaresti reactia fetei...

eu asa am facut la amandoi si nu au fost probleme, doar ca eu am asteptat cam 3 sapt, in care am mancat compot de mere, caise, piersici si amestec

fereste-te de visine...nu stiu de ce dar mie mi-au fost interzise de dr.
bulibuli
Scris: Saturday, June 23, 2012 1:36 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Eu am papat si visine pe saturate si nu a avut nimic, iar pepenele citeam ca e chiar indicat pt secretia lactata... cel mai bine e sa introduci treptat alimente noi, cum zicea si kmn.
oanamaria
Scris: Saturday, June 23, 2012 1:53 PM
Nivel

Momentan incep cu o supa de pui cu legume ca abia azi mi-am intrat in normal cu tranzitul .
Cel mai greu e sa ma abtin de la fructe ca de restul nu-mi fac probleme .
O sa mananc asa macar de pofta si sper sa nu aiba burtica Iuliei neplaceri.
Va multumesc pentru sfaturi.computerlove
oanamaria
Scris: Sunday, June 24, 2012 5:46 PM
Nivel

Avenit azi pediatra sa o vada pe Iulia si mi-a spus ce am voie si ce nu sa mananc .
Si in prima luna mi-a interzis sa mananc fructe -facute doar compot sunt ok si legume -doar fierte sunt ok.
Pepenele mi l-a interzis pe toata perioada alaptarii -cica face diaree bebelusa ,mi-a zis doar sa gust nu sa mananc.uff
Singurul fruct ok este banana .
Ange blanc
Scris: Sunday, June 24, 2012 6:14 PM
Nivel

Inregistrat: 4/11/2010
Oana, daca vei intreba 10 doctori, vei afla 10 pareri diferite. Iar pepenele, asa cum zice Buli, e ok pentru secretia lactat. Evita alimenntele flatulente (cele care baloneaza), si cele care contin cacao, in rest poti manca orice. Un nou-nascut si un sugar alimentat natural, nu va fi constipat si nu va face niciodata diarei infectioase. Scaunele ei vor fi exact ca si ale tale. Colici va avea oricum, indiferent ce mananci, asa ca ... pofta buna!

P.S. E absurd sa spuna ca singurul fruct ok e banana, cand peste putina vreme, cand vei incepe diversificare o sa-i dai ei sucul de mar, de portocala, si altele. Adica direct il poate manca si din laptele tau nu? fool alcool
oanamaria
Scris: Sunday, June 24, 2012 6:28 PM
Nivel

Mi-a zis sa evit fructele prima luna .
Ai dreptate de 10 medici cu 10 pareri .Cel mai mult sufar ca nu pot manca fructe ,dar o sa gust asa cate putine s avad cum reactioneaza bebelusa .
Iti multumesc pentru sfat!Te pup!
Ange blanc
Scris: Sunday, June 24, 2012 7:06 PM
Nivel

Inregistrat: 4/11/2010
Oana, cu mare drag computerlove
Am lucrat cativa ani in maternitate printre lauze si implicit medici neonatologi. Am invatat de la fiecare cate ceva. Inafara de asta, am si eu trei copii, si de fiecare data cand am nascut am primit "indicatii pretioase".
Evita fructele cu seminte mici, cum ar fi capsuni, kiwi, struguri si nu stiu ce mai exista, insa merele de exemplu, se dau chiar in maternitate in meniul lauzei. Nu cred ca-s chiar nebuni cei care au intocmit meniul.
In ceea ce priveste partea lichida, evita lichidele acidulate, carbogazoase, cafeaua.
Daca in timpul sarcinii ai mancat cam de toate, nu cred ca Iulia va comenta la vreun aliment. pupici
Crinutza1974
Scris: Sunday, June 24, 2012 9:48 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 2/19/2011
Oana, din nou Maria are perfecta dreptate. Eu am mancat aproape orice in timpul alaptarii, dar am inceput cu cantitati mici, mici, pana s-au obisnuit piticii. Am evitat fasolea, varza si mazarea, sucurile acidulate, ciocolata, cafea am mai gustat cu lapte. Aaaa...portocale nu am mancat decat o singura data pentru ca dupa o feliuta fata a avut colici si am evitat acest fruct. Nici kiwi sau capsuni nu am mancat. De asemenea cu baiatul nu am putut sa manac struguri ca-i dadeau lui disconfort.

In rest, odihna multa (atat cat este posibil), liniste, calm si rabdare si ai sa vezi cum Bobita de piper va deveni o brunetica oachesa si cocheta de mai mare dragul!
oanamaria
Scris: Monday, June 25, 2012 8:08 AM
Nivel

Maria ,Crinuta va multumesc pentru sfaturi.computerlove
Momentan trebuie sa nu uit sa si mananc si pe caldurile astea nu-mi arde ,dar trebuie .
iasmina_ioana
Scris: Monday, June 25, 2012 11:17 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/1/2011
Totul cu moderatie. Cel mai bine e sa incerci sa vezi ce ii prieste micutei, si sa o spunem si pe aia dreapta nu te poti apuca de acuma , cand ea e asa de mica sa mananci diverse interzise sau cu potential ridicat de a nu ii placea puiului. Curaj si ai sa vezi ca in scurt timp ai sa mananci si ceapa , usturoi, fructe. Eu am sustinut mereu si am sa o fac in continuare, doi copii la fel nu ai sa gasesti. Si sa nu te necajesti cand o mamica spune ca al mau papa nu stiu cat lapte, si ca ia nu stiu cate sute de grame, ca face nu stiu ce, ca nu pot fi la fel, fiecare copil e unic si cel mai special pentru mamica lui. Ti-am spus asta ca eu m-am necajit la vremea mea, si am suferit, dar pana la urma m-a luminat Dumnezeu si am actionat cum am crezut eu ca e mai bine de cuviinta, uneori trecand peste medici, si nu am regretat.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.