Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Ce trebuie sa mananc si ce nu in perioada alaptarii?
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| contiunua acelasi regim ca si-n sarcina..eu asa fac...aproape deloc cafea,cola ,ciocolata...ca ai sa ai un pui care se va uita pe pereti noaptea |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| miraa wrote:contiunua acelasi regim ca si-n sarcina..eu asa fac...aproape deloc cafea,cola ,ciocolata...ca ai sa ai un pui care se va uita pe pereti noaptea
Cola si ciocolata chiar nu-mi fac cu ochiul, dar cafeaua da, de fapt este ness decof. si il fac numai cu lapte, o cana de 200ml in fiecare dimineata.
Afecteaza? |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Decaf e voie. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Din proprie experientza : evitati varza ( de orice fel , gatita sau negatita ), si fasolea boabe , sub orice forma gatita. Maria mea a plans vreo trei ore , am sunat la urgentza sa mergem cu ea , ca nu stiam ce are , si cand le-am spus ( era exclusiv alaptata la san ) m-au calmat . a trecut ! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Karina s-a constipat cand am mancat eu orez, m-am ferit si de varza, mazare, fasole in primele 3 luni (cafea, cola, pepsi beau ffff rar, la fel si ciocolata), dupa care am inceput sa mananc de toate, si condimentat si n-a avut probleme cu suptul...cred ca in primele luni e important sa avem grija ce mancam, apoi treptat sa reluam alimentatia obisnuita si bebe va fi ok. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Ciocolata am mancat eu si a stat fata treaza toata ziua, iar seara a facut circ pana sa adoarma (cam pe la h 22).
Trebuie baute lichide (ceai, lapte, apa si supe), macare din carne de pui sau peste, ca sunt usoare. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Eu saptamana trecuta am avut vreo catev zile o pofta de ciocolata de ma trezeam si noaptea si ma duceam la bucatarie sa iau o gura de ciocolata. Slava Domnului ca a trecut, ca cred ca ajugeam la greutatea dinainte de nastere in cateva zile. Dar nu am observat nicio reactie la fi-mea, tot neintoarsa dormea ore in sir, de ma chinuiam cate o ora sa o trezesc sa manance. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Eu am reinceput sa beau cafea cind Sara avea vreo doua luni.Dar una pe zi si pina in ora 12 asa ca nu avem deloc probleme cu somnicul.Probabil ca depinde de la caz la caz.Normal ca as fi renuntat imediat ce as fi observat ca ceva nu e in regula. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 9/7/2007 Mesaje: 54
| Eu evit cafeaua si ceaiul puternic ca sa nu-l agit pe MATTEO.Beau apa, lapte sau ceai doar de musetel.Nustiu daca datorita acestui fapt...dar am un bebe f linistit. Nu zic ca evit, dar ma limitez sa consum alimente ce baloneaza cum ar fi fasolea si varza.Zilele acestea Matteo are ceva probleme cu stomacelu ori e constipat...ori diaree, dar nici ecum inca nu s-a reglat la scaune. Nustiu daca aici conteaza ce am mincat eu...sau altceva? |
|
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| La Alexia am mancat absolut orice, in ce cantitate am vrut, si nu a avut deloc colici. Istoria se repeta; mi-am incercat norocul si cu Eric si se pare ca - cel putin deocamdata- nu-l afecteaza cu nimic. Asadar servim de toate: varza, fasole, muraturi, usturoi, ceapa, fructe, etc. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| la mine a fost destul de usor...ca bebele so acomodat cu orice...nu mam ferit de nimica am mancat orice!!! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| si eu la fel. Si in sarcina si acum mananc sanatos si fara sa evit anumite alimente (totusi nu beau ceai negru sau verde ca nu-mi plac si nu fac exces de ciocolata si dulciuri si nici sucuri carbogazoase ca nu-mi "pica" bine) |
|
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Eu una maninc orice,beau chiar si un paharel cateodata si in special mananc mult piparat.Nimic,eu una nici nu prea crde ca are vreo legatura eu cred ca doar asa se presupunea vreodata. |
|
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Daaa, am un vin rosu, natural... o nebunie. Mai servesc si din ala cateodata, cate un pahar... ba si bere uneori in we., cu prietenii. Cafea nu beau inca. Nici nu am incercat, sa vad daca are sau nu efect negativ asupra lui bebe. Iar dulciuri si sucuri... ma abtin din motive de kg. in plus. |
|
|