Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/12/2009 Mesaje: 304
| pai de aia intrebam ca sunt multi parinti care nu dau dulciuri sau altceva de mancare ca vezi doamne e periculos dar isi tin copii in fum.sau poate ca totusi cei care nu dau dulciuri nu isi tin nici copii in fum. eu am fost saptamana trecuta la o cunostinta de a prietenei care ai da dulciuri lui dominik si tipa fuma.are 3 copii unul de 6,4 si unul cu o luna mai mic ca dominik.preietena cu care mam dus stie ca sunt nefumatoare si nici ea nu fumeaza la ea acasa decat in bucatarie sau balcon.ia zis la prietena ei sa fumeze in bucatarie amandoua dar gazda a zis ca nu ca nu e politicos sa ma lase singura in camera cu copii.a cracanat geamul si au aprins amandoua cate o tigare,eu am simtit ca nu am aer si mi-am luat copilu si m-am dus langa geam dar mult aer nu intra.la a doua tigare mi-am luat copilu si l-am imbracat si am plecat afara .i-am strigat prietenei ca o astept afara la aer curat. la care gazda vine dupa mine cu tigarea in mana ca de ce plec ca ea a fumat si gravida ca nu patesc nimik .am fost nepoliticoasa ca m-am ridicat si am plecat? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Ba eu cred ca ai facut foarte bine, poate ii dai si ei de gandit! Stii cum e: puterea exemplului e cea mai buna! |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/12/2009 Mesaje: 304
| nu cred ca e fumatoare inraita si tot ea da dulciuri la copii sau suc cu biberonul ca fetita de 4 ani a fost la o clinica unde i-au scos 4 masele dinti,ala mic are dintii mancati nu se mai vad. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 3/16/2009 Mesaje: 27
| miorita02 wrote:eu pun morcovi si telina ,ceapa , patrunjel gasesc doar la un magazin si asta doar din cand in cand.daca nu pun vegeta nu e buna mancarea.am avut din tara pana acum o luna si acum am luat de aici dar are un miros ciudat.
Nu mai folosi vegeta ca e rea(EEEEEEE) de tot pt copii si pt noi(glutamat de sodiu la greu).Eu acuma cumpar si legume deshidratate(pun o lingurita ) si pun mai multe legume in supa si sigur iese buna. In ceea ce priveste dulciurile eu zic ca trebuie date cu moderatie, nu interzise ca nu am facut nimic nici asa.Ca scapa la scoala din privirea noastra si tzop pe ele. Pupici. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 9/23/2008 Mesaje: 6611
| Eu am o vorba toate produsele cumparate nu mai sunt bune,parca noi cand eram mici erau toate bune,eu le dau copiilor din fiecare cate umpic,folosesc si vegeta,si har Domnului ca sunt bine sanatosi si nici nu am avut probleme cu ei!!!! |
|
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Noi am redus foarte mult mezelurile, nu mai cumparam mai des de o data pe luna, cate o sunca presata sau un muschiulet sau un salam uscat (pentru noi, cei mari). Vegeta si alte alea (cuburi etc.) nu folosim deloc. Eu folosesc multe legume congelate, le consider sanatoase si foarte practice. |
|
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Am vazut la Jamie Oliver intr-o emisiune cum se fac mezelurile (printre care si cremwurstii) de pui sau pasare. Dupa ce transeaza puiul si indeparteaza copanele, aripile si pieptul de pui pe care le gasim in caserole la magazin, carcasele(adica oasele de la piept+spatele) care raman sunt puse intr-un malaxor care le toaca bine bine, apoi mai adauga diverse condimente, le fierb pana se fac pasta, mai pun e-uri o tona si rezulta mezelurile de pasare! Mi s-a facut rau! Am zis ca nu mai cumpar asa ceva in viata mea! |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| zaza_ wrote:Am vazut la Jamie Oliver intr-o emisiune cum se fac mezelurile (printre care si cremwurstii) de pui sau pasare. Dupa ce transeaza puiul si indeparteaza copanele, aripile si pieptul de pui pe care le gasim in caserole la magazin, carcasele(adica oasele de la piept+spatele) care raman sunt puse intr-un malaxor care le toaca bine bine, apoi mai adauga diverse condimente, le fierb pana se fac pasta, mai pun e-uri o tona si rezulta mezelurile de pasare! Mi s-a facut rau! Am zis ca nu mai cumpar asa ceva in viata mea!
Totul ambalat intr-un invelis frumos eventual debordand de oameni sanatosi.
Krys85, ceea ce mancam noi acum 20 de ani este foarte diferit de ceea ce este acum in magazine. Toate retetele s-au modificat si nu in favoarea cumparatorului. Acum 20 de ani cuvantul "Cancer" era foarte rar intalnit, nici nu era sectie de oncologie in spitalele judetene dar acum este atat de raspandita incat sunt internati la absolut toate sectiile. Tot acum 20 de ani stateam jumatate de vacanta catarata in ciresul bunicii unde nu vedeai strop de praf pe ele, nu trecea o masina pe saptamana in sat iar cealalata jumatate o petreceam alergand cu copii pe dealuri sau in padure mancand macris sau papadie. Luni de zile nu ma imbolnaveam de absolut nimic, nu cred ca faceam rosu in gat de doua ori pe an. Deci cred ca lumea nostra s-a schimbat enorm de mult, nu mai este absolut nimic la fel. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| 7 pasi pentru a imbunatati alimentatia copiilor In primul rand analizeazati propria dieta si cantitatea de zahar din alimentatie, apoi urmeaza acesti 7 pasi pentru a schimba alimentatia copilului:
1. Serveste mic dejun cu proteine si in prima ora de la momentul trezirii. 2. Fa legatura dintre alimentatia copilului si starea sufleteasca. Niciodata nu oferi ca recompensa alimente, mai ales dulciuri. 3. Elimina sucurile si gustarile gen snacks. Copilul trebuie sa serveasca mai multe gustari bogate in proteine intr-o zi, iar bebelusii mai mici de 18 luni sa manace la 3 ore. 4. Prepara pranzul din proteine: carne, peste, oua, nuci, brazeturi sunt toate esentiale. 5. Schimba painea si pastele din faina alba cu cele din cereale integrale. 6. Elimina zaharul. Eliminarea zaharului din alimentatie nu este primul pas, ci pasul sase. 7. Relaxeaza-te, bucura-te de viata si petrece mai mult timp cu familia ta.
|
|
|