Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| sousourel wrote:Ma ia groaza si pe mine...dar nu stiu cum, nu ne putem abtine, asa ca, macar luam f rar
Noi nu am mai luat luni bune pana sambata, am vazut noul Martinel, scrie ca au redus semnificativ nitritii, i-am crezut dar le dau crezare mai des de odata pe luna.
Delfinasa, stiu ca ketchup-ul este bun penrtu copii daca nu contine zahar sau alti conservanti. Cred ca la voi se gasesc si formule sanatoase de ketchup. Alex oricum nuse atinge de el. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| eu ma balacesc si in ciocolata...dar sincer imi place mai mult cea facuta de casa. mama e experta in ciocolata de casa si mi-a explicat cum se face, dar ca a maica-mii nu o sa-mi iasa niciodata. are maini de aur femeia |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| La Miruna la gradinita menu-ul este facut de dna doctor, si vad ca e diversificat si pe baza de pui, vita si multe legume (au acum firma lor de catering si isi permit sa fie mai diversificati).
Acasa ne mai rasfatam cu o ciocolatica "inimioara" - (milka), mai nou "margareta", cereale cuki cu/fara laptic. Sucurile acidulate le gusta foarte rar, si atunci spritzate cu apa Cipsurile nu sunt in menu, si nici tati nu are voie, ca altfel doarme pe pres Il mai apuca pe el pofta de cate ceva interzis pentru fata, si sar cu viteza luminii sa ascund, ca sa nu vada (ca ne intreaba imediat: "ce manaci? - raspuns - paine, vrei si tu? nuuuuu!!!!!!").
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| danab wrote: "ce manaci? - raspuns - paine, vrei si tu? nuuuuu!!!!!!").
Sunteti sub observatie permanenta |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/26/2007 Mesaje: 1462
| Alimente de evitat? Hmmm, greu! Noi am reusit sa renuntam partial la mezeluri - toti! Zic partial pentru ca afuritii de crenvusti din piept (?) de pui ii pastram inca odata/saptamana. In rest ... almette, unt ... lactate, branzeturi. Mancare gatita si fructe si legume! Aaaa, si fac pate de casa! Sucuri - nu! Bomboane, acadele - nu! Prajiturici Kinder si cioco - cu moderatie! Si guma!
Dar ce facem cu meniul din gradinita? Unde intalnim muschi file, sunca de praga, crenvusti, delikat in mancare? Aaaa si gustarea de la 16 care are cateodata o prajiturica - de care eu, sincer, nu i-as cumpara!
Si ce facem cu aniversarile din gradinita? Care se lasa cu suc si cate 2 portii de tort - de cofetarie evident!
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Da, tort de cofetarie, cu certificat de calitate!!!!!!!!!!! Am dus si eu tortulet la ziua Mirunei, si nu am stiut ca trebuie sa fie cu certificatul ala special, ca eu i-am facut in casa tot - blat de chec si crema de vanilie, cu lapte, oua, faina, unt de la magazin. L-a primit educatoarea, copii l-au mancat ca a iesit bun, dar m-a rugat sa nu mai aduc asa, ci cu certificat, ca a vazut dna directoare si a intrebat de el. Nici nu mai duc vreodata tort, ca eu nu cumpar decat rar prajituri, si nici atunci nu-i dau Mirunei. A fost un scandal la cofetaria Opera acum cativa ani ca o bucatareasa a infestat produsele cu o bacterie de s-au imbolnavit toti clientii de la ele, de unde sa stiu eu ca la laboratorul unde dau comanda nu e vreo problema? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| danab wrote:Da, tort de cofetarie, cu certificat de calitate!!!!!!!!!!! Am dus si eu tortulet la ziua Mirunei, si nu am stiut ca trebuie sa fie cu certificatul ala special, ca eu i-am facut in casa tot - blat de chec si crema de vanilie, cu lapte, oua, faina, unt de la magazin. L-a primit educatoarea, copii l-au mancat ca a iesit bun, dar m-a rugat sa nu mai aduc asa, ci cu certificat, ca a vazut dna directoare si a intrebat de el. Nici nu mai duc vreodata tort, ca eu nu cumpar decat rar prajituri, si nici atunci nu-i dau Mirunei. A fost un scandal la cofetaria Opera acum cativa ani ca o bucatareasa a infestat produsele cu o bacterie de s-au imbolnavit toti clientii de la ele, de unde sa stiu eu ca la laboratorul unde dau comanda nu e vreo problema?
Din pacate nu se poate face nimic, acusica este ziua Alexandrei, vrea foarte mult sa-si faca ziua cu colegii la un loc de joaca si partea cu mancatul ma enerveaza la culme. Adica este ok sa le serveasca fish fingers sau alte chestii prajite facute la un fast food cu certificat si niste preturi usiase dar nu-i ok sa duc piept de pui facut la gratar acasa. Protestezi? Nu ai cum, acasa nu pot sa inghesui 14 copii dornici sa-si eibereze energia pe canapele mele asa ca bagi in ei drept pedeapsa mancarea altora.
Cred ca atunci cand au inventat certificatul de conformitate pt colectivitati patronul de la cofetarie era membru in consiliul local si normal ca trebuia sa aiba grija de viitorul lui. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Asa-i si aici in privinta torturilor, a prajiturilor, sandwichurilor aduse la gradi cu diverse ocazii -trebuie cumparate! In Romania se gasesc de cumparat torturi si prajituri extrem de bune; aici cele care se aduc la aniversari sunt cumparate in general din supermarkets si sunt execrabile. Dar copiii le mananca pentru ca asa s-au obisnuit! Apropo de topic, ieri cand m-am dus s-o iau pe K de la gradi, mi-a ramas privirea pe un panou cu lucrari de-ale picilor intitulate "Mancaruri sanatoase". K era singura care lipise pe foaia ei numai fructe, legume, nuci, restul copiilor aveau si hamburgeri, paste, hot dogs, pizza. La teorie fii-mea e cea mai buna . |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Bravo K! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Mai Delfinasa, ai cu ce te mandri! Bravo Karinuta! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| delfinasa wrote: La teorie fii-mea e cea mai buna .
Este super daca stie care-s bune si care nuchiar daca-i doar teorie. Inseamna ca in capusorul ei stie foarte bine sa faca diferenta si asta s-ar putea sa fie de ajutor pe viitor.
Bravo Karina |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/12/2009 Mesaje: 304
| voi nu folositi deloc vegeta? si mai am o intrebare nu stiu daca o pun unde trebuie.va tineti copii in fum de tigara? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Vegeta nu mai folosesc de vreo 6-7 ani. Prefer sa mai pun trei radacinoase si mai mult patrunjel. Are gust mai bun ciorbita. iar pentru fripturi folosesc busuioc, oregano, cimbru, maghiran, salvie, menta, scortisoara, cuisoare, chiar ceai verde(cu peste), coaja de lamaie si portocala, boia, usturoi + sare si piper in mojar. Chiar daca plantele sunt uscate, cand le freci cu sare in mojar isi lasa aroma....mmmmmm....o minune(furaciune de la Jamie Oliver)
A! In fum de tigara, in niciun caz! Desi am fost fumatoare. Daca am vrut sa fumez, si cand vin amici in vizita care fumeaza, in bucatarie la hota, sa nu iasa fum de sub ea (cam chinuitor, dar asta e!)si chiar si asa, cu hota deschisa, nu are voie in bucatarie. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/12/2009 Mesaje: 304
| eu pun morcovi si telina ,ceapa , patrunjel gasesc doar la un magazin si asta doar din cand in cand.daca nu pun vegeta nu e buna mancarea.am avut din tara pana acum o luna si acum am luat de aici dar are un miros ciudat. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Nici eu nu folosesc vegeta, de vreo 6 ani. Sare, piper, cimbru si alte cateva ierburi. Atat. Cat despre fum de tigara, am noroc. Nici eu , nici Claudiu nu fumam, prietenii nostri sunt nefumatori, iar daca totusi vin persoane care fumeaza, se abtin sau fumeaza iesite jumate in afara geamului... asa ca mai bine se lasa la mana lor, sau ies pe-afara. Eu am crescut cu parinti fumatori. Tin minte ca ma lua groaza cand stateam printre ei, ca-mi miroseau hainele a fum. Nu stiam eu ce-i ala fumat pasiv. SI daca ma gandesc mai bine... parca nici ai mei nu erau prea agitati in privinta asta. Si-n multe alte privinte. Cateodata ma gandesc ce copilarie fericita am avut, fara interdictii... (exceptand statul in fum si-n gura celor mari) . |
|
|