Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17829
| La varsta la care copiii nostri incep sa mearga la gradinita, mai sunt totusi alimente care ar fi recomandat sa fie evitate ?
Care ar fi acelea?
Eu de exemplu nu ii dau nici acum lui Alice carne de porc. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Alimente care trebuiesc evitate la acesata varsta sunt acele alimente pe care le consideram nesanatoase.
Important este ca alimentatia lor sa fie sanatoasa cu multe legume, fructe, carne si branzeturi.
Eu personal nu le dau carne de pork, din alte motive decat cele de sanatate. Oricum ma straduiesc sa le dau multe produse din faina integrala, orez maro, in general mancare usoara si gustoasa, putine grasimi si multe fibre.
Fara prea multe dulciuri.
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| La noi baza este puiul , insa daca noi facem ciorba de pork , ii dau si ei din acea ciorba.
Dr , mi-a spus sa incerc sa evit pe cat posibil ceea ce e cu E-uri , sa nu prea ii dam , in rest nu sunt restrictii ..........dar cum la noi in comert nu prea sunt produse fara E-uri , e cam greu ......
In rest incerc sa ii fac cat mai multe in casa .....iar suc daca ii dau , ii dau Tedi , sau Cappy , mai ales Cappy ice Fruit , ptr ca asta stiu sigur cum se face , si nu are conservanti , iar de asta m-am convins cu ochii mei , ca am fost la linia de la timisoara , unde am vazut exact procesul de fabricare si imbuteliere .......si am ramas ...ptr ca in sala unde este instalata aceasta linie , ne-a pus sa ne dezinfectam si sa ne echipam , mai ceva decat ii vedeam pe aia la TV cu aviara ......sincer , deci eu acum ii dau cu incredere ...
Dulciurile ar trebui evitate zic eu , ca astea taie pofta de mnacare .... |
|
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Eu nici acum nu ii dau carne de porc sau miel, varza si fasole boabe. Nu ii dau sucuri accidulate, nici apa minerala....cu toate ca e cere "mami, putina cola si gata" ii dau sa guste f putin si gata. Dulciuri incerc sa-i dau cat mai putine si cat mai rar....dar am o problema cu bunicii care o indeasa pe ascuns |
|
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| cris22tyna wrote:Eu nici acum nu ii dau carne de porc sau miel, varza si fasole boabe. Nu ii dau sucuri accidulate, nici apa minerala....cu toate ca e cere "mami, putina cola si gata" ii dau sa guste f putin si gata. Dulciuri incerc sa-i dau cat mai putine si cat mai rar....dar am o problema cu bunicii care o indeasa pe ascuns
eu am dezvatat-o "sa guste " din cola , odata cand o durea burtica (ca era constipata ) si i-am zis " Mami ai baut cola azi ? " si ea a zis ca da ...stunci i-am zis " pai de la cola te doare burtica , sa nu mai bei niciodata cola " ....si a intzeles pitica ...acum dak ma vede ca beau cola zice " mami , nu mai bea coa ca o sa te doala bultik lau , eu nu beau coa "......... |
|
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| georgy_adinutza wrote:eu am dezvatat-o "sa guste " din cola , odata cand o durea burtica (ca era constipata ) si i-am zis " Mami ai baut cola azi ? " si ea a zis ca da ...stunci i-am zis " pai de la cola te doare burtica , sa nu mai bei niciodata cola " ....si a intzeles pitica ...acum dak ma vede ca beau cola zice " mami , nu mai bea coa ca o sa te doala bultik lau , eu nu beau coa ".........
dar noi nu reusim, pana nu gusta ea "un pic si gata mami, da?"...si practic nu bea, decat gusta, pune gurita si binenteles ca pe urma spune "mami bea cola, copii nu" dar tot gusta |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Nu-i dau si nu vrea varza, fasole, carne grasa, bomboane(doar rareori), sucuri acidulate.De coca-cola stie si singura ca nu-i buna la copii , asa ca o refuza cand i se ofera cateodata la gradinita. De asemena nu-i dau snacks-uri si alte asemenea porcarii. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| maica-mea tot ce vede la tele baga la cap. cand vb pe skype si ma vede ca beau ceva dintr-un pahar ma intreaba ce beau...uneori nu ma crede. inainte beam cola. nu eram bautoare inraita dar nu era zi in care sa nu avem cola in casa. cand am ramas insarcinata nu am mai reusit sa beau cola. la inceput de la gustul metalic, mai tarziu din dezobisnuinta. nu stiu cum se face ca nici nu am mai cumparat cola in casa, desi sotului meu ii place. vreau oricum sa ramana asa...ce stiu sigur e ca nu vreau sa o invat pe bebita cu bauturile acidulate din comert, fara mancaruri la conserva si sper sa reusesc sa stau departe si de borcanelele cu tot felul de piure-uri. de ce nu i le-as putea face eu in casa naturale?
deviza mea este cat pot de mult sa o tin departe de chimicalele si conservantii din produsele de comert. in rest...tot ce vine din pamant e natural si bine. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/12/2009 Mesaje: 304
| noi papam si carne de porc si ciorbe,ai dau si chips ca al vede pe tati care nu se poate abtine.ma tot cert cu el degeaba.cola nu avem si nici nu ai dam dar apa minerala ne vede si vrea sa guste.i-am dat odata si ia venit acidul pe nas.de atunci ai zic ca pisca la limbuta.si intelege. |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Princess, felicitari pentru renuntarea la cola, si noi ne balaceam cu ea pana am ramas gravida. Acum nu cumparam defel in casa dar din pacate mai gustam pe la pub-uri. In privinta borcanelelor tare mult am vrut si eu sa i le fac in casa dar sunt unele situatii cand cel mai la indemana se va dovedi borcanelul. Plecatul de acasa va fi cel mai greu, mancarea se strica usor, cand este mic puiul mancarea de la restaurant nu o pot iclude in meniul ei asa ca mai ajungeam si la borcanel.
Mioritza, continua sa dai sotului peste maini ca chipsurile la nici doi ani nu va folosesc la nimic.
Noi am renuntat definitiv la orice fel de pate si crenvusti. Ma ia groaza cand le citesc compozitia . |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| g_nicoleta2000 wrote:Noi am renuntat definitiv la orice fel de pate si crenvusti. Ma ia groaza cand le citesc compozitia . Ma ia groaza si pe mine...dar nu stiu cum, nu ne putem abtine, asa ca, macar luam f rar |
|
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Eu am renuntat la cola. Mai aduce Ionut dar i o pitesc. I am zis sa nu mi mai aduca in casa asa ceva, sa bea la magazin daca vrea. Eve nu bea sucuri din comert ,prefer sa i fac in casa. Ii mai aduce tot Ionut( Tedi cu pai) si ma enerveaza Nu papam nici dulciuri, ne bazam pe fructe sau pe prajiturele facute in casa. Ea papa aproape orice exceptie lactate( la care e alergica) . Ciorbita e la ordinea zilei ,daca nu i dau imi cere ea .Nu papa fasole boabe, varza, carne grasa . E o fata cuminte si cand mergem la cumparaturi nu face crize. Zice " Mami asta are lapte? Am voie sa pap?" |
|
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Matei inca nu mananca porc. Desi la gradinita nu stiu daca nu au in meniu.... Fara margarina, cremwusti si mezeluri in general, si nu mai cumpar pangasius(dupa ce am citit aici pe forum... )Sucuri acidulate nu se beau in casa, si nu am mai cumparat de niciun fel in ultimul timp - facem din portocale. Dulciuri nu prea, cate o ciocolatica Kinder poate.In ultimul timp a halit cate una pe zi. Credeti ca e mult? |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Noi nu prea evitam decat chips, mancarea fast-food si cea semipreparata, in rest Karina mananca orice fac, inclusiv varza, mazare, fasole, porc (nu cu grasime), tocatura, prajituri -mai rar-...eu ii dau si cremwursti din cand in cand, carnati cabanosi, salam uscat, branza topita si afumata, ii fac portie si cand facem cartofi prajiti (de obicei ii fac in cuptor), snitele...dulciuri f. limitat, in afara de inghetata, de care mananca aproape zilnic. Sucurile acidulate nu i-au placut niciodata si nici noi nu prea bem, dar avem in permanenta in casa, in caz de pofta sau pt musafiri care doresc. A mea de dependenta de ketchup ; am ajuns sa cumpar ketchup la bidon ca il mananca cu viteza luminii. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| la copiii de gradinita nu exista interdictie la fasole. de evitat dulciurile rafinate (marele meu inamic - ciocolata), alimentele semipreparate si bauturile acidulate.
|
|
|